Sivu 28/38

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Lähetetty: 22 Marras 2015, 14:43
Kirjoittaja E-Cruiser
Premnas kirjoitti:

Karppausta käytetään painonhallinnan lisäksi myös monen muun ongelman hoitamiseen. No ite voin ainakin huomattavasti paremmin karppivaliolla, ei sen käy kieltäminen. Nykyinen aamurytmi on sellanen että herään vähän ennen kuutta, juon kermakahvin ja lähden polkemaan töihin. Ruoka-aika on klo 11. Tällainen rytmi on sopinut aamulla oikein hyvin, eikä mulla ole kuin harvoin nälkä tuossa välillä.

Mulla on nyt sama käytössä. Tähän asti olen kiskonut aamulla aina kaurapuuron, kun kotoa tuli vankka koulutus että kaurapuuroa syödään joka aamu kello seitsemän, myös sunnuntaisin.
Meidät X-polviset kasvatettiin vielä tiukasti vanhan teollisuusyhteiskunnan vaatimuksiin. Sisäisen kellon tuli olla tehtaan pillin kaltainen.
Kaurapuuron pois jättäminen vie jo lähes 500 kaloria pois vuorokaudessa. Omassa kaurapuurossa oli 410 kalsua. Toinen minkä tein oli se että rajoitan perunoiden kulutuksen minimiin.
Eilen päivälliseksi olisin normaalisti syönyt perunoita ja makkaroita, nyt söin vain makkaroita. Perunat ovat heikko kohtani, etenkin runsaalla majoneesilla :wink:
Näillä kahdella muutoksella tippuu lähes tuhat kaloria pois ja hiilarien määrä pienenee huomattavasti.
En lupaa mitään, mutta katsotaan.


Re: Karppaajien ruokavaliosta

Lähetetty: 22 Marras 2015, 15:15
Kirjoittaja vaaka

Sipuli kuuluu listaan hyvät nitraattioksidilähteet. Minullakin on suuri merkitys eilisen syömisen määrällä ja sisällöllä sekä viimeisen syömisen ajankohdalla. Jos iltapalan jätän väliin, harvemmin voin lykätä siedettävästi aamupalaa lähelle puolta päivää. Kun iltapalan 18 paikkeille tai ennen syömällä välillä menee 14 asti aamupala ongelmitta. Protsku iltapalalla auttaa aamupalan lykkäämisessä.

Olen lukenut suosituksia syödä protskua aamulla iltapäivänälän vähentämiseksi. Minulla on aamuprotskutankkausta vain pitkälle lenkille lähdettäessä. Eli urheilun määrä dominoi pitkillä treeneillä syömisen määrääni seuraavana päivänäkin. Protaan tai karppaan tai syön perusruokaa. Mitään en tee pitkään. Edes paastoan. Paasto päälle vuorokauden on minulle kuin syöminen, välillä itsestään onnistuu minimaalisin ongelmin ja jos kalenterin mukaan yrittää, liikunnan erot tekevät kovina päivinä älyttömän ikäväksi paaston. En halua negatiivisia fiiliksiä, jottei jää minipaastot kokonaan.

Ruokahaluni putoaa liikunnan välin pitkittyessä, kuten flunssassa ja paastoilu helpottuu. Pyrin tosin kipeänä syömään, jotta parantuisin nopeasti.


Re: Karppaajien ruokavaliosta

Lähetetty: 27 Marras 2015, 12:06
Kirjoittaja Paula Salmelainen
vaaka kirjoitti:

Olen lukenut suosituksia syödä protskua aamulla iltapäivänälän vähentämiseksi.

Olen jo pitkään aloittanut aamuni munakkailla, joiden vakiovarusteena on aina raejuusto. Muut täytteet valikoituvat jääkaapin sisällön mukaan. Lihaa en kuitenkaan syö. Viikonloppuisin saatan toisinaan keittää kaurapuuroa, mutta sekin saa kaverikseen kasan raejuustoa. On muuten hyvää!


Re: Karppaajien ruokavaliosta

Lähetetty: 27 Marras 2015, 17:41
Kirjoittaja vaaka

Työkaveri syö raejuustokaurapuuroa ja kuulemma se on joku muotijuttu ollut pari vuotta. On kuulemma hänestä ok makuista, jos ei suurta herkkua. Raejuustojen mauissa on suuret erot. On ollut usein idea kokeilla raejuustoa puurolla ja aina on muistunut vasta aamiaisen jälkeen.

Suomalaisilla esiintyy geenivirhettä, joka nappaa munasta kroppaan hdl kolesterolia liikaa useammin kuin muilla kansoilla. Matkalla liiasta kolesterolista lekurien enemmistön mukaan ja lähelle kohdetta päässeenä harmittaa, kun kolmesti lihan ja varsinkin punaisen vähennys ja selvä jäätelön kulutuksen pudotus myöhemmin aloitettuna auttaa. Eli herää hirvitys jätskirajoituksesta pysyvästi.

Jätskiä sokerilla vastaan viittaa tuorein Prismadokkari eiliseltä. Sokerin ja prosessoidun ruoan syömistä on epäilty Alzheimerin taudin suureksi syyksi ja dokkarissa näytettiin taudista pahana kärsineen aivot verrattuna terveisiin. Sanotaanko näin, että vesipäätä tarvitaan liikaan paineeseen kallossa, kun ohjelmassa puhuttiin puolen aivon surkastumisesta pois. Näytti kolmasosalta, mutta ihan riittävän pelottava näky.


Re: Karppaajien ruokavaliosta

Lähetetty: 07 Joulu 2015, 20:26
Kirjoittaja PW

Erehdyin tänään googlailemaan eri ravintorasvoja. Kuinka voi olla mahdollista ett eri "asiantuntijat" voivat olla niin eri mieltä rasvojen hyvyydestä ja toisten kehumia rasvoja väitetään ravinnoksi kelpaamattomiksi?


Re: Karppaajien ruokavaliosta

Lähetetty: 07 Joulu 2015, 21:51
Kirjoittaja Vilijami
PW kirjoitti:

Erehdyin tänään googlailemaan eri ravintorasvoja. Kuinka voi olla mahdollista ett eri "asiantuntijat" voivat olla niin eri mieltä rasvojen hyvyydestä ja toisten kehumia rasvoja väitetään ravinnoksi kelpaamattomiksi?

Koska business pitää pyöriä. Kumpi on kalliimpaa ja vaikeampaa tuottaa rypsi vai lohi?
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Ancel_Keys tuo heppu keksi eläinrasvojen epäterveellisyyden, ja teki klassisen seitsemän maan tutkimuksen, jossa osoitettiin eläinrasvojen ja sydänkuolleisuuden yhteys. Aluksi tutkimuksessa oli kuitenkin 22 maata, mutta suurimmasta osasta ei tullut toivottua tulosta. Siispä Keys jätti pois ne maat, missä läskin syöminen ei aiheuttanutkaan infarkteja :D


Re: Karppaajien ruokavaliosta

Lähetetty: 10 Joulu 2015, 14:32
Kirjoittaja E-Cruiser

Opettelin vihdoin kopioimaan kuvia shopissa. Ei mennyt kuin noin tunti :wink: Järjestelmällisesti käymällä läpi kaikki vaihtoehdot todennäköisyyden vääjäämättömyys lopulta jätti jäljelle sen oikean vaihtoehdon.
Tuohon vyötäröön kun joskus vielä pääsisi :mrgreen: Olen herroista toinen oikealta, aika kauan sitten noin 23vee.
Tämänkin orkesterin nimi löytynee kuvatiedosta mutta älkää laittako tähän kun kaikki osapuolet eivät välttämättä halua että näitä googlella löytyy.


Re: Karppaajien ruokavaliosta

Lähetetty: 10 Joulu 2015, 18:48
Kirjoittaja vaaka

Ja Suomen Brett Michaels näköiskilpailun voittaja oikealla :D

Asiaan takaisin Hornsgatan Tukholmassa on ihan kiva alue. Gamla Amsterdam juustokauppa on kätsy. Rochefort, Chimay, Westmalle luostarijuustoa ja 19 % rasvaluokassa hyvät Purmer mager sekä Vermeer (Hollannissa Candelaar) mager noin esimerkkinä ja suosituksena. The Teahouse of Stockholm on näpsä myös ja ei kai karpit teehen kuole? On näet niin potentti maku Copacabana-teesekoituksessa, että ei kaipaa makeutusaineita ja niin paljon liuotusta, että hirveästi hiilaria saa. Ja kun tee polttaa rasvaa sekä vähentää nälkää, niin vain allergikoille ja idealisteille lienee liikaa hiilaria teessä, jote ei paljon tarvitse. Slurp suositan. Avaan myöhemmin talon erikoisuuden ja sen vihreän version, mutta Copalla voisi ottaa cuppan loppuiän huoletta!

E-cruiser olet lähin foorumilainen minua ja en tykästynyt japanilaiseen höyrytysmenetelmällä tehtyyn vihreään teehen Sencha kura (hehe), joka on ruohomainen maultaan. Kun olet teenjuoja, kelpaako joululahjaksi?


Re: Karppaajien ruokavaliosta

Lähetetty: 11 Joulu 2015, 07:51
Kirjoittaja E-Cruiser
vaaka kirjoitti:

Ja Suomen Brett Michaels näköiskilpailun voittaja oikealla :D
E-cruiser olet lähin foorumilainen minua ja en tykästynyt japanilaiseen höyrytysmenetelmällä tehtyyn vihreään teehen Sencha kura (hehe), joka on ruohomainen maultaan. Kun olet teenjuoja, kelpaako joululahjaksi?

Kiitos. Musta tee on suosikkini ja vihreän maksatoksisuuskin vähän arvelluttaa. Säästän sitä mitä maksasta on jäljellä punaisille juomille.


Re: Karppaajien ruokavaliosta

Lähetetty: 11 Joulu 2015, 14:09
Kirjoittaja vaaka

En tiennytkään, että teelaaduilla on eroja maksamyrkytykselle. Ainoastaan vihreästä teestä olen lukenut, että voi mennä yliannostukseksi. Hatusta repien kuukausi 1,2 l päivässä vihreää teetä päivittäin tekee maksalle hallaa, jos muistan numerot oikein yhdestä lukemastani tutkimuksen tuloksesta. Iso virhemarginaali muistissani.


Re: Karppaajien ruokavaliosta

Lähetetty: 12 Joulu 2015, 14:10
Kirjoittaja vaaka

Lisää luettu maksan ongelmista teen kanssa ja kysäreitä tuli. En löytänyt yhtä kireää lukua kuin muistelin aiemmin ja jotkut myöhemmin lukemani jutut toteavat ongelmia tulleen laihdutuspillerien teekonsentraatista, joka vastaa syylliseksi epäillyn aineen saamista 24 kupista teetä päivässä kuukauden ajan. Vähän löytyy vaihtelua eri jutuissa lukumäärissä. Puhtaasti teen juomisesta överit saaneita ei mainittu yhdessäkään artikkelissa, vaan jokainen maksatulehdus tuli pillereistä..

Lukemissani jutuissa puhuttiin vain valmistusprosessierosta oksidoitu tai ei, joten eioksidointi koskenee myös valkoista teetä. Joten sitäkään ei passaa päättömästi löträtä. 24 kupillista on paljon, vesipöhö? 8)


Re: Karppaajien ruokavaliosta

Lähetetty: 12 Joulu 2015, 18:21
Kirjoittaja jviirret

Vaihteeksi yksi tutkimus joka tukee mun mielipidettä. Se joka toimii yhdellä ei toimi kaikilla: http://yle.fi/uutiset/miksi_toinen_laih ... ta/8504383

Jukka


Re: Karppaajien ruokavaliosta

Lähetetty: 12 Joulu 2015, 21:20
Kirjoittaja vaaka

Tuossa puhuttiin bakteereista ja myös ylipainoisuutta sekä sen periytymistä on syytetty mm. viruksesta johtuvaksi. Vähän aikaa sitten luin, että ylipainoisien isien lapsen mahdollisuus olla ylipainoinen on valtavasti suurempi kuin laihan isän. Artikkeli ei kertonut, onko sama totta laihasta aiemmin lihavasta isästä. Homma on auki tutkijoilla monessa kohtaa ja mielenkiintoisia aikoja eletään, kun on jo monta hyvää kysymystä esitetty sekä tutkimukset moneen jännään juttun ovat ottaneet ensiaskelia.


Re: Karppaajien ruokavaliosta

Lähetetty: 16 Joulu 2015, 16:19
Kirjoittaja Vilijami

Tunteeko porukka täällä ruotsalaisen perinneruoan nimeltään "Pölsa"? Mielestäni se on ihan parasta valmisruokaa, mitä on olemassa.
Itseäni ihmetyttää, että se on yleensä aika tuntematon suomalaisille. Toki voi olla, etten itsekään sitä tietäisi, jos sotalapsena ruotsissa ollut mummoni ei olisi sitä minulle pienestä asti syöttänyt.
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/P%C3%B6lsa


Re: Karppaajien ruokavaliosta

Lähetetty: 16 Joulu 2015, 17:26
Kirjoittaja jori
Vilijami kirjoitti:

Tunteeko porukka täällä ruotsalaisen perinneruoan nimeltään "Pölsa"? Mielestäni se on ihan parasta valmisruokaa, mitä on olemassa.
Itseäni ihmetyttää, että se on yleensä aika tuntematon suomalaisille. Toki voi olla, etten itsekään sitä tietäisi, jos sotalapsena ruotsissa ollut mummoni ei olisi sitä minulle pienestä asti syöttänyt.
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/P%C3%B6lsa

Heh, kuulostaa tamperelaiselta mustamakkaralta tai skottilaiselta haggisilta ilman kuoria. Molemmat hyviä, vaikka sisältävätkin ryynejä. Pölsaa en ole maistanut.
PölsaKuva
HaggisKuva
Mustis :DKuva