Sivu 5/7

Re: Sadonkorjuuvinkkejä

Lähetetty: 25 Syys 2014, 17:13
Kirjoittaja PW
jori kirjoitti:
PW kirjoitti:

Löysin keittiöstämme blenderin, jonkin sortin sekottimen jota olen nähnyt nuorisomme käyttää päivittäin, erilaisten hedelmä- ja kasvismehujen tai soseiden tekemiseen.
Uskaltauduin kokeilemaan itsekin tuota, viinirypäleitä (omasta puusta), salaattia, tomaattia, paprikaa, appelsiinia - tai siis mitä nyt sattuu löytymään pihalta tai keittiöstä ja eiku sekasin. Valmista nautittavaksi, esim rahkan tai jugurtin kanssa - aika raikasta. Siemeniä, pähkinöitä ja/tai kaakaopapuja oon lisänny - hunajaa jos tulee kovin kirpeetä. Kirpeyttä on tuonut pihlajanmarja, josta on ihan hirvee sato tulossa.
Ruokasampiin resepteihin kokeilin parsakaalia, kesäkurpitsaa, avokaadoa... Avokaadoon oon varsinaisesti tutustunu tänä vuonna ja tykästyny.
Tuommonen laite pitää hommata itellekin kun poika varmaan vie omansa pois, seuraavan muuton yhteydessä.

Kuulostaa hyvältä. Meilläkin on tyttö kärttänyt ostamaan tuollaista. En ole tajunnut, miksei sauvasekoitin käy. Jos se kerran on noin hyvä, pitänee investoida. :roll:

Kyllä kait sauvasekottimellakin onnistuu, ei ehkä ihan kaikkea silppua niin pieniks.


Re: Sadonkorjuuvinkkejä

Lähetetty: 25 Syys 2014, 17:49
Kirjoittaja jviirret

Onko pureskelu vanhanaikaista :shock:

Jukka


Re: Sadonkorjuuvinkkejä

Lähetetty: 25 Syys 2014, 18:57
Kirjoittaja PW
jviirret kirjoitti:

Onko pureskelu vanhanaikaista :shock:

Jukka

Noinhan miekin ensteks sen aattelin ja vastaan laitoin :wink:
Enpä tiedä, voi sitä purekeluakin jatkaa. Väitetty ett vitamiinit ja muut hivenet imeytys paremmin noin. Ainakin maut tulee mielestäni esiin paljon voimakkaammin - äsken laitoin pari valkosipulinkynttä reilun puolenlitran satsiin, ni tuli aika tömäkkää tavaraa. Miks ei sitt imeytyminenkin vois olla parempaa.


Re: Sadonkorjuuvinkkejä

Lähetetty: 25 Syys 2014, 20:49
Kirjoittaja jori
jviirret kirjoitti:

Onko pureskelu vanhanaikaista :shock:

:D

Vakavasti. Smoothiena on helppo vetää yhdellä huitaisulla puoli kiloa kasviksia. Jos pureksit ne kunnolla, menee siihen varmasti yli puoli tuntia. Juotuna tulee syötyä enemmän kasviksia. :P


Re: Sadonkorjuuvinkkejä

Lähetetty: 25 Syys 2014, 21:11
Kirjoittaja jviirret
jori kirjoitti:
jviirret kirjoitti:

Onko pureskelu vanhanaikaista :shock:

:D

Vakavasti. Smoothiena on helppo vetää yhdellä huitaisulla puoli kiloa kasviksia. Jos pureksit ne kunnolla, menee siihen varmasti yli puoli tuntia. Juotuna tulee syötyä enemmän kasviksia. :P

No jopas on sähäkkää, ei ole mun juttu. Tällä hetkellä ongelma ehkä enempi se, että joutilaita hetkiä on päivässä liikaa ja tulee väkisinkin naposteltua jotakin. Jos napostelun korvaisi tuollaisella 0,5kg/10sek mättämisellä niin huh huh. Parempi ku ruokailu kestää ja kestää ja kestää...

Jukka


Re: Sadonkorjuuvinkkejä

Lähetetty: 25 Syys 2014, 21:59
Kirjoittaja jori
jviirret kirjoitti:
jori kirjoitti:
jviirret kirjoitti:

Onko pureskelu vanhanaikaista :shock:

:D

Vakavasti. Smoothiena on helppo vetää yhdellä huitaisulla puoli kiloa kasviksia. Jos pureksit ne kunnolla, menee siihen varmasti yli puoli tuntia. Juotuna tulee syötyä enemmän kasviksia. :P

No jopas on sähäkkää, ei ole mun juttu. Tällä hetkellä ongelma ehkä enempi se, että joutilaita hetkiä on päivässä liikaa ja tulee väkisinkin naposteltua jotakin. Jos napostelun korvaisi tuollaisella 0,5kg/10sek mättämisellä niin huh huh. Parempi ku ruokailu kestää ja kestää ja kestää...

Idea on siinä, että vihanneksia ei tule ilman blenderiä syödyksi riittävästi, vaikka käyttäisi siihen koko päivän. Smothieihin nimittäin käytetään niitä tarpeita, joiden alta esim. näissä kuvissa ei juuri lautasta näy: http://vivas.fi/talta-200-kaloria-naytt ... tso-kuvat/
Tässä niitä yhteiskuvassa.
Kuva
Ongelma on siinä, että näiden (tässä alla) syömisestä saa yhtä paljon kaloreita. Ylemmän kasan syömiseen ei riitä sisu kellään, alemman syö moni vahingossa, eikä siihen mene puoltakaan minuuttia.


Re: Sadonkorjuuvinkkejä

Lähetetty: 25 Syys 2014, 22:34
Kirjoittaja jooseha
jori kirjoitti:

Ongelma on siinä, että näiden (tässä alla) syömisestä saa yhtä paljon kaloreita. Ylemmän kasan syömiseen ei riitä sisu kellään, alemman syö moni vahingossa, eikä siihen mene puoltakaan minuuttia.

Olen täysin vakuuttunut että tuo on syy miksi kasviksia suositellaan syötäväksi niin paljon. Tarvittavat vitamiinit saanee vähemmälläkin :?


Re: Sadonkorjuuvinkkejä

Lähetetty: 26 Syys 2014, 07:26
Kirjoittaja jviirret

Muutaman vuoden kun saa yliannostuksen vitamiineja valmiiksi pureskeltuna ja sulateltuna mössönä niin eihän se enään koskaan osaa ottaa niitä irti "normaalista" ruuasta :shock: :wink:

Jukka


Re: Sadonkorjuuvinkkejä

Lähetetty: 26 Syys 2014, 12:54
Kirjoittaja PW
jviirret kirjoitti:

Muutaman vuoden kun saa yliannostuksen vitamiineja valmiiksi pureskeltuna ja sulateltuna mössönä niin eihän se enään koskaan osaa ottaa niitä irti "normaalista" ruuasta :shock: :wink:

Jukka

Noin nopeestiko evoluutio nykyään kulkee :wink:


Re: Sadonkorjuuvinkkejä

Lähetetty: 26 Syys 2014, 13:06
Kirjoittaja jviirret
PW kirjoitti:
jviirret kirjoitti:

Muutaman vuoden kun saa yliannostuksen vitamiineja valmiiksi pureskeltuna ja sulateltuna mössönä niin eihän se enään koskaan osaa ottaa niitä irti "normaalista" ruuasta :shock: :wink:

Noin nopeestiko evoluutio nykyään kulkee :wink:

Tuossa 5/2-paastossa huomasi että yllättävän nopeasti elimistö sopeutuu ainakin energian saannin muutoksiin. Muutaman kuukauden paino tippui kohisemalla, sitten hidastu ja hidastui, vajaan vuoden kohdalla paino alkoi jopa hissukseen nousemaan vaikka syöntimäärät eivät lisääntyneet. Elimistö siis alkoi käyttämään saamansa ravinnon tehokkaammin hyväksi. Arvaat varmaan miten kävi kun vuoden jälkeen siirryin normaali ruokailutahtiin ;)
Outoa olisi jos elimistö ei tottuisi jatkuvaan vitamiinien yliannostukseenkin, eihän se niitä rajattomasti voi hamstrata? Kuinka äkkiä se tapahtuu ja kuinka kauan siitä palautuminen kestää? Vaarallisia, mutta toisaalta myös hauskoja, ihmiskokeita :roll:

Jukka


Re: Sadonkorjuuvinkkejä

Lähetetty: 28 Syys 2014, 10:35
Kirjoittaja jviirret
jviirret kirjoitti:
jori kirjoitti:

Ällöttävän makeita tuli. :x

Ripottele pinnalle suolaa ennen kuivatusta? :wink:
Minä olen tällainen "sokerihiiri", tykkään enempi nuista kuivista kun niistä lähtee tuoreen omenan kirpeys mutta makeus jää.

Saatiin eri lajikkeen omenoita pussillinen. Nämä ovat tuoreena syötynä parempia, makemapia ja vähemmän kirpeitä kuin nuo omat, mutta kuivattuna huomattavasti makeampia. Kuivattuna nuo omat on parempia :)

Jukka


Re: Sadonkorjuuvinkkejä

Lähetetty: 27 Maalis 2015, 13:10
Kirjoittaja PW

Viimeset kuivatut omenat nautittu tänään, aika pitkälle riitti :mrgreen:
Pihalta jo kerätty ensimmäiset uuden satokauden tuotteet: Nokkosta ja vuohenputkee :mrgreen: Tein niistä pestoa, lisäämällä öljyä, valkosipulii, pähkinää ym.


Re: Sadonkorjuuvinkkejä

Lähetetty: 27 Maalis 2015, 13:45
Kirjoittaja jori
PW kirjoitti:

Viimeset kuivatut omenat nautittu tänään, aika pitkälle riitti :mrgreen:
Pihalta jo kerätty ensimmäiset uuden satokauden tuotteet: Nokkosta ja vuohenputkee :mrgreen: Tein niistä pestoa, lisäämällä öljyä, valkosipulii, pähkinää ym.

Älä helvata, joko noita on. Minullakin on vuohenputkiviljelmä. Nokkosia täytyy katsoa jostain toisaalta.


Re: Sadonkorjuuvinkkejä

Lähetetty: 27 Maalis 2015, 14:59
Kirjoittaja PW
jori kirjoitti:
PW kirjoitti:

Viimeset kuivatut omenat nautittu tänään, aika pitkälle riitti :mrgreen:
Pihalta jo kerätty ensimmäiset uuden satokauden tuotteet: Nokkosta ja vuohenputkee :mrgreen: Tein niistä pestoa, lisäämällä öljyä, valkosipulii, pähkinää ym.

Älä helvata, joko noita on. Minullakin on vuohenputkiviljelmä. Nokkosia täytyy katsoa jostain toisaalta.

Pieniä alkuja, kasvihuoneen laidalla ja pojan pihassa, auringossa seinänvieressä :mrgreen:


Re: Sadonkorjuuvinkkejä

Lähetetty: 27 Maalis 2015, 20:32
Kirjoittaja vph

Huh. Lajimäärityksestä pitänee olla aika varma, jos noita putkia uskaltaa ravinnoksi käyttää. Jotkuthan noista putkista ovat erittäin myrkyllisiä, eikö?

Sinänsä tuollainen "oman maan pesto" kyllä kuulostaa pahuksen hyvältä.