Kasvisruokavalio

Onko elämässäsi muutakin kuin nojapyöräily?
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7066
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Kylläpä härkäpapu itää vauhdilla! Tätähän vois koittaa kasvattaa itse, jos onnistun saamaan siitä vatsaystävällisen lopputuloksen.
Millähän PW:n ehdottama hapattaminen onnistuisi, ilman piimää tai jugurttia?

Liitteet
img20181117_163742.jpg
Avatar
PW
KOM
Viestit: 17761
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja PW »

Kasvattaminen varmaan onnistuu, hapattamisesta ei oo kokemusta.

Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Nojanalle
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4798
Liittynyt: 09 Touko 2010, 07:33
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Nojanalle »

https://kotiliesi.fi/ruoka/ideoita-ruoa ... -ohjeilla/ Hapata leivän palolla . Sellaisilla jotka on hapatettu oikeella juurella (raskilla). Niin ei tarvitse käyttää maitopohjasia haptteita .

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7066
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Viis päivää itänyt härkäpapu. Idut on noin 2-3cm. Muutama itämätön papu oli joukossa. Heitin ne veks.

Liitteet
img20181119_175951.jpg
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7066
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Tein chili sin carnea.
100g (kuivapaino) idätettyjä härkäpapuja
1,5dl täysjyväriisiä
Keitin tunnin ja lisäsin,
Vettä johon sekoitin 2rkl kaurajauhoa
Tomaattipyrettä
Suolaa
Voita
Etikkaa
Meiramia
Timjamia
Korianteria
Ruohosipulia
Chiliä
Ripaus sokeria
Keitin vielä puolituntia.
Tuli kyllä tosi hyvää ja idut toivat hyvää tekstuuria sekaan. Saa nähdä mitä maha ja suolisto tykkäävät?

Liitteet
img20181119_175927.jpg
Avatar
PW
KOM
Viestit: 17761
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja PW »

Ihan vaan vedessäkö Viljami liotit noita papuja? Pitää varmaan vaihtaa vesi välillä jos monta päivää likoavat?

Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7066
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Ekana liotin vedessä yön yli (12h). Sitten pavut kuvassa näkyvään siivilään ja kattilankansi päälle, ettei idut ala vihertämään. Aamuin ja illoin huuhtelin papuja siivilässä vesihanan alla. Siivilä on siitä hyvä idätysalusta, ettei siinä liika vesi makaa.
Väheni muuten mahavaivat huomattavasti idätyksellä, mutta ei poistunut vielä kokonaan. Testit jatkuu ens viikolla...

ajarmala
Sisällöntuottaja
Viestit: 1999
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti
Viesti:

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja ajarmala »

Vilijami kirjoitti:

Väheni muuten mahavaivat huomattavasti idätyksellä, mutta ei poistunut vielä kokonaan. Testit jatkuu ens viikolla...

Tyhmä kysymys: miksi niitä papuja ei voisi liotuksen jälkeen vaan keittää, niin kuin kaikissa keittokirjoissa neuvotaan? Olen ehkä missannut jonkin kohdan tässä keskustelussa?

Muuten - pavut on nameja. Ja myös kikherneet.

--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7066
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

ajarmala kirjoitti:

Tyhmä kysymys: miksi niitä papuja ei voisi liotuksen jälkeen vaan keittää, niin kuin kaikissa keittokirjoissa neuvotaan? Olen ehkä missannut jonkin kohdan tässä keskustelussa?

Voi toki, mutta kun maha tulee kipeäksi ja koko suolisto turpoaa ilmapallon laila.
Idättäminen tai hapattaminen parantaa ravintoarvoja ja helpottaa ruoan sulatusta.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7066
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Härkäpaputesti 2.
Idätin härkäpapuja neljä päivää ja sitten keitin pari tuntia väljässä vedessä. Annoin papujen jäähtyä keittoliemessään. Pavuista tuli tosi pehmeitä, mutta rakenne kuitenkin säilyi, eikä hernekeittomaisesti soseutunut.
Valutettujen papujen sekaan puikulaperunaraastetta, hapankaalta ja kaurajauhoa, sekä mausteita. (En mittaillut mitään) Survoin ainekset karkeaksi massaksi ja paistoin pannulla pihveiksi. Maku oli kyllä hyvä ja rakenne mukavan rapea.

Liitteet
img20181127_163125.jpg
Avatar
PW
KOM
Viestit: 17761
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja PW »

Testasin papu/chili juttua, soveltaen vähän mitä sattu kaapis olemaan - maustekurkkui ja oliiveja mm. sekaan. Ihan hyvää miusta. En kyllä keittäny noin pitkään, kun alkovat puolen tunnin jälkeen olla kypsiä, lisäilin loput aineet ja kohta jo söin ;) Miksi niitä pitäs tuntitolkulla keittää?

Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7066
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

PW kirjoitti:

Miksi niitä pitäs tuntitolkulla keittää?

Testasin vaan, että hajoaako ne pitkässä keittämisessä. Ei helposti hajoa.

Avatar
PW
KOM
Viestit: 17761
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja PW »

Kauramaitoo tullu käytettyä sillon tällön juomana, sen makuunkin tottunu ja mieltyny. Sitten satuin lukemaan mitä kauramaito sisältää :shock: - lähinnähän siinä on vettä :mrgreen: kauraa ihan vähän. Mietin, ett sehän on vaan ihan hirveen laihaa kauravelliä ;) Vois kokeilla, saako ite tehtyä vastaavaa litkua. Äsken telkkari ohjelmasta sain vahvistusta kun kierrätysasiantuntija kertoi tekevänsä itse kauramaidon kaurahiutaleista - tarttee kokeilla.

Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7066
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

PW kirjoitti:

Kauramaitoo tullu käytettyä sillon tällön juomana, sen makuunkin tottunu ja mieltyny. Sitten satuin lukemaan mitä kauramaito sisältää :shock: - lähinnähän siinä on vettä :mrgreen: kauraa ihan vähän. Mietin, ett sehän on vaan ihan hirveen laihaa kauravelliä ;) Vois kokeilla, saako ite tehtyä vastaavaa litkua. Äsken telkkari ohjelmasta sain vahvistusta kun kierrätysasiantuntija kertoi tekevänsä itse kauramaidon kaurahiutaleista - tarttee kokeilla.

Ei vaikuta hankalalta.
http://feelgoodkitchen.fi/2017/03/itsetehty-kauramaito/

Avatar
terppa
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3614
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
Paikkakunta: Lahden perämetsä

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja terppa »

janx kirjoitti:

Imekää parsaa. Eikun kuuden kilon Vöneriä... :lol:

6kg_vöner_600.jpg

Meille on kuulema 2 kg Vöneriä tulossa, Lahteen tulee huomenna ekat ja Saila sai varattua :)

Nojasyklismiä vuodesta 2010

"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Vastaa Viestiin