Kasvisruokavalio

Onko elämässäsi muutakin kuin nojapyöräily?
ajarmala
Sisällöntuottaja
Viestit: 1218
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja ajarmala » 23 Tammi 2018, 03:17

Vilijami kirjoitti:Etenkin kasvisruoista on ilman chiliä ja valkosipulia vaikea saada todella hyviä.


+1 tälle. Täsmälleen samaa mieltä chilistä ja valkosipulista ja kasvisruoista. Noiden lisäksi panisin myös sipulia, jota syön kuin muut perunaa. Se on kevyttä ruokaa, mutta siinä on siitä huolimatta terhakka maku... Ja sipulihan pitää aina jättää sopivasti raa'aksi, jotta sen maku ei häviä.
--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014)

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11639
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja jviirret » 23 Tammi 2018, 08:51

Vilijami kirjoitti: Etenkin kasvisruoista on ilman chiliä ja valkosipulia vaikea saada todella hyviä.


Miten liha muuttaa tilannetta? Pelkkä liha kun on käytännössä liki mautonta.

Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3288
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja Vilijami » 23 Tammi 2018, 09:42

jviirret kirjoitti:
Vilijami kirjoitti: Etenkin kasvisruoista on ilman chiliä ja valkosipulia vaikea saada todella hyviä.


Miten liha muuttaa tilannetta? Pelkkä liha kun on käytännössä liki mautonta.

Jukka

Umami

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11639
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja jviirret » 23 Tammi 2018, 09:57

Vilijami kirjoitti:
jviirret kirjoitti:
Vilijami kirjoitti: Etenkin kasvisruoista on ilman chiliä ja valkosipulia vaikea saada todella hyviä.


Miten liha muuttaa tilannetta? Pelkkä liha kun on käytännössä liki mautonta.

Umami


Ei ole lihan "yksinoikeus". Valkosipulissa sitä ilmeisesti on, kuten monessa muussakin kasviksessa, mutta chilissä?

Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...

Avatar
PW
KOM
Viestit: 14127
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja PW » 23 Tammi 2018, 17:12

Tuli korkattua elämäni ekat sirkkapihvit :mrgreen: Kasvispihvi jossa vajaa 5% kotisirkkajauhetta. Koostumus oli vihreä, kostea ja ihan miellyttävä syödä. Suomalaiseen makuun tehty - siis ei "minkään makuinen", vaikka yrttejä ja mausteita tuoteselosteen mukaan oli käytetty :roll: Puuttui kuitenkin valkosipuli ja chili :wink:
Tarttee enskerralla maustaa ite vähän lisää.
Aikoinaan meijän kasvihuoneessa eleli kotisirkkoja, nyt ne ois muodissa :roll:
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
jooseha
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3652
Liittynyt: 09 Kesä 2009, 22:43

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja jooseha » 23 Tammi 2018, 17:21

Vilijami kirjoitti: Etenkin kasvisruoista on ilman chiliä ja valkosipulia vaikea saada todella hyviä.

Kokeiles piruuttas olla jokin aika ilman. Epäilen että on sama juttu kuin suolan kanssa. Mitä enemmän käyttää sen vähemmän maistuu ilman. Mulle ainakin maistuu maustamaton ruoka. Sen pitää maistua raaka-aineiltaan eikä mausteilta :wink:

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3288
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja Vilijami » 23 Tammi 2018, 18:54

jooseha kirjoitti:Epäilen että on sama juttu kuin suolan kanssa. Mitä enemmän käyttää sen vähemmän maistuu ilman.

Totta tuokin. Kaikkeenhan tottuu ja turtuu.
Esimerkiksi kahvin piristävä vaikutus. Pitkässä päivittäisessä käytössä kofeiinin toleranssi kasvaa ja koko ajan koholla oleva pitoisuus veressä asettuu oletusarvoksi. Silloin piriste ei enää toimi, vaan sillä pääsee ainoastaan normaali olotilaan, eli karkuun vierotusoireita. :D

Avatar
janx
Sisällöntuottaja
Viestit: 1741
Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja janx » 23 Tammi 2018, 21:12

Piti tänään taas tehdä linssikeittoa, kun oli ituperunoita menossa biojätteeseen. Laitoin nyt kokeilun vuoksi Tapaskosmaustetta n. 10 tippa ja teelusikallisen valkosipulimurskaa purnukasta. Tottumiskysymys, koska en tätä osaa kaivata. Chili vei makua ei-mieluiseen suuntaan, vaikka ei tämä pahaa ole. Erotuksena myös nenän vuotaminen syödessä.
Nojakit: CLWB2008c (09-12), Nazca Paseo (06/12-) ja 20/26 SWB Fenix (08/17-) | Pystyt: Tunturi (e)Donna 28/250
IRC-keskustelua kanavilla #nojakki@IRCnet ja englanniksi #hpv@OFTC -Mikä on IRC? | WhatsApp: E-Suomen nojapyöräilijät

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11639
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja jviirret » 24 Tammi 2018, 10:49

Mä oon tänä talvena luopunut aika pitkälle chilin käytöstä. Alkoi kyllästyttämään että kaikki "maistuu" samalta ja aina kun vähensi chilin määrää niin ruuan maku parani :lol: Meillä ei ole mitään helposti annosteltavaa chilijauhetta vaan pöydällä kuivuneita ja itse kasvatettuja joista murustellaan ruokaan mielentilan mukaan. Kun ei lajikkeita oo tullu opeteltua ni pitää pikkupala koemaistaa ennen ruokaan laittoa.

Varmaan ihan normaalia vaihteluntarvetta.

Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...

Avatar
PW
KOM
Viestit: 14127
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja PW » 21 Helmi 2018, 12:07

Viljamin tattarihapanleipä reseptin innoitramana aattelin koitaa pitkästäaikaa leivän paistoa. Tattarijauhoo löyty kaapista, piimää ei mutt turkkilaisellajugurttilla korvasin. Hampunsiemeniä, kaurahiutaleita, hernejauhoa, öljyä, suolaa - omasta päästä :mrgreen: Mitenkä löysää tuo taikina pitäs olla? Viljami ei vissiin hiivaa käyttäny? Jaksaskohan tuota kolmea päivää odottaa? ;)
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3288
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja Vilijami » 21 Helmi 2018, 13:05

Turkkilainen jugurtti toimii hyvin, siitä tulee vähän erilainen maku kuin piimästä. Ei parempi tai huonompi, mutta erilainen. En oo hiivaa käyttänyt, koska olen tehnyt ohutta leipä. Limpputyyppiseen hiiva tai sooda vois olla jees?
Taikina saa olla aika paksua. Se hyvä hapanleivän maku tulee vasta kolmen päivän odotuksella, mutta pitkä aika se on istua taikinakipon vieressä ja odottaa :mrgreen:

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3288
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja Vilijami » 21 Helmi 2018, 13:14

Sitä taikinaa voi maistella sopivan happamuuden toteamiseksi. Eka vuorokauden jälkeen on aika mautonta. Toka vuorokauden jälkeen hapantaikinan maku alkaa jo erottua. Kolmantena päivänä happamuus alkaa olla -omasta mielestäni- kohdallaan.

Avatar
PW
KOM
Viestit: 14127
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja PW » 21 Helmi 2018, 13:22

Vilijami kirjoitti:Sitä taikinaa voi maistella sopivan happamuuden toteamiseksi. Eka vuorokauden jälkeen on aika mautonta. Toka vuorokauden jälkeen hapantaikinan maku alkaa jo erottua. Kolmantena päivänä happamuus alkaa olla -omasta mielestäni- kohdallaan.

Taikina on jo nyt niin hyvää, riittääköhän tuosta paistamiseen? ;)
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 9471
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Virallinen marina ja v*tutusketju

ViestiKirjoittaja jori » 21 Helmi 2018, 19:14

Nojanalle kirjoitti:Voisko tän laittaa johonkin muuhun ketjuun . Kun ei nää ole enään V-ketjua . Vaan ravintoketjua :twisted: .
:mrgreen:
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. -Sakari Holma

Avatar
PW
KOM
Viestit: 14127
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja PW » 05 Maalis 2018, 18:46

Oon paistanu ohutta leipää pellilisen päivässä tai joka toinen pvä. Resepti elää, sen mukaan mitä kaapista löytyy. Ensin tein jugurttipohjalla, päivän tai kaks taikina seiso kulhossa happamoitumassa huoneen lämmössä, miusta tuli sopivan hapanta jo päivässäkin. Sitten jätin maidon pois ja tein veteen taikinan, tää viimenen tekeyty 3 päivää. Kyllä niistäkin hapanta tulee mut vähän erilaista. Tattarijauho, kaurahiutale, kauralese, siemeniä mm.
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.


Palaa sivulle “Off-Topic”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa