Kasvisruokavalio

Onko elämässäsi muutakin kuin nojapyöräily?
ajarmala
Sisällöntuottaja
Viestit: 1157
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja ajarmala » 03 Helmi 2017, 22:42

ajarmala kirjoitti:Ja joo, Ruohonjuuren nettikaupassa on tosiaankin myynnissä soijapapuja 4 euron kilohintaan. Selvästi kalliimpia kuin Puuilon tavara...


Jippii! Paikalliseen cittariin oli tullut myyntiin soijapapuja kauhistuttavan kalliiseen hintaan 2,89 e/500 g eli 5,78 e/kg (niiden maailmanmarkkinahintahan on alle 40 c/kg...).

http://www.indexmundi.com/commodities/? ... months=120

Mutta niitä sentään oli siellä cittarissa! Raaskin ostaa siis sen 500 g paketin. Sillä pääsee kokeilemaan soijamaidon ja tofun tekoa. Kiva.
--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014)

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3016
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja vaaka » 06 Helmi 2017, 19:57

Aasian tofu eroaa Euroopan teollistuotteista sanoi kokkituttu. Ei voi kuulemma verrata. Turha koittaa, alkuperäinen aasialainen voittaa. Reseptejä kannanee katsella idästä ensin base linen tekemiseksi. Kuulemma on terveellisempää alkuperäinen tofu idästä.

Avatar
PW
KOM
Viestit: 13353
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja PW » 09 Helmi 2017, 12:51

Jokusen vuoden oon ollu, käytännössä ilman lihaa - en mitenkään absoluutti mutt jos on vaihtoehto ni sitten kala- ja tai kasvisruoka. Kuitenkin oon käyttäny enemmän voita, aikasemman margariinin tilalla ja jopa öljyjen tilalla monesti voita paistoon ym. - juustojakin syön runsaasti.
Pieni pelko on ollut miten korkeella miun kolesteroliarvot huitelee kun virallinen suositus pelottelee, eläinrasvojen käytöstä. Miulta on kerran aikoinaan otettu kolesteroliarvo (n.25 vuotta sitten), en muista mitä se oli mutt mielestäni sitä kehotettiin laskemaan. Nyt sitten pääsin verikokeeseen ja mm. kolesteroli mitattiin - helpotuksen huokaus kokonais kolesteroli oli 3,5 ja nuo muutkin arvot kuulemma hyvät :mrgreen:
Niin sokerin käyttö on myös vähentynyt tän 25 vuoden aikana huomattavasti.
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

E-Cruiser
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 593
Liittynyt: 02 Marras 2014, 14:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja E-Cruiser » 09 Helmi 2017, 17:21

Itseni sain puhuttua täydellisiin verikokeisiin, noin 50 mitattavaa parametria. Verta imivät melkein kymmenen putkiloa. Viikon päästä tulokset.
Edelliset vastaavat kokeet olivat 2006. Vähän maksa-arvot jännittävät. Verenpaine oli normaali kolminkertaisen mittauksen jälkeen. Tavallisestihan se on tässä iässä jo lievästi koholla, mutta mulla oli yhä ihannearvoissa. Viiniä ja lihaa on nautittu:) Kalaa menee paljon, yli kilo joka viikko. Kalan kanssa täysmajoneesia.

Kasvisruuasta en juuri muuta hiffaa kuin sen, että nyhtökaura oli ihan hyvää kun kesällä Mirja sitä velodromilla tarjosi. Sitä voisi syödä.
Sokerin käyttö on murto-osa siitä mitä parikymppisenä. Ei enää mehuja eikä limuja, teehen vain yksi kaksi palaa per puoli litraa.
Ainoa vihannes josta tykkään on paprika. Niitä menee kesäisin 500g-1kg per päivä. Talvisin kilohinta on liian kova.

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3016
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja vaaka » 09 Helmi 2017, 17:33

Ei ehkä halpoja vaihtoehtoja ole paprikalle miedoissa chileissä, mutta kannattaa katsoa.

Joko mä kehuin Lidlin kasvislasagnea? Mieto kuin lihaeineslasagnetkin, mutta ketsuppia, chiliä, inkivääriä ja valkosipulia esimerkiksi tekee paremmaksi kuin useimpien ravintoloiden lasagnet lihalla tai kasviksilla. Juustoisuus auttanee.

Avatar
PW
KOM
Viestit: 13353
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja PW » 20 Helmi 2017, 13:32

http://yle.fi/uutiset/3-9465795
Tuossa otsikossa pelotellaan gluteenittoman ruokavalion lisäävän arseenin ja elohopean määrää virtsassa - syöpäriski kasvaa! Jutun lopussa kylläkin sanotaan, raskasmetallien lisäys johtunee esim. riisin lisäämisestä ruokavalioon, muiden viljojen tilalle. Riisin väitetään keräävän reskasmetalleja helposti? Kuinkahan ne aasiassa pysyy hengissä?
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
vph
Sisällöntuottaja
Viestit: 1147
Liittynyt: 14 Loka 2014, 10:49
Paikkakunta: Provence-Alpes-Côte d'Azur tai Espoo tai Tampere

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja vph » 20 Helmi 2017, 14:59

Joitakin vuosia sitten gluteenittomuudesta tuli muotidieetti


Kas, myös tämä muotidieetti synnyttää toisinajattelijoita. Déjà vu.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2814
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja Vilijami » 26 Helmi 2017, 19:29

Kasvissyönti on tuntunut jotenkin etäiseltä ja ilottomalta, mutta nyt valaistuin, kun katsoin väritelevisiosta Li Anderssonin kommentin: Sipsi-kaljaveganismi on nouseva trendi. Nyt alkoi kasvissyönti tuntumaan kotoiselta ja iloiselta :mrgreen:

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3016
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja vaaka » 26 Helmi 2017, 20:35

Entä EUn mukaan aiemman version HK Bleusta leivonnaiseksi kutsuminen liian pienestä lihapitoisuudesta johtuen? :lol:

Avatar
PW
KOM
Viestit: 13353
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja PW » 24 Maalis 2017, 17:44

Parikertaa oon ny ite tehny nyhtökaurasta syötävää, menis miulle täydestä jos väitettäs jauhelihaks - tiedä sitt onks tuo hyvä ominaisuus. Mausteita, chiliä, valkosipulia ym. oli kyll sen verran, ett pahvisilppukin ois menny alas :mrgreen: Eli ihan toimiva raaka-aine, varsinkin jos nopeesti haluu syötävää, eikä viitti/kerkee alusta asti safkaa tehdä. Mieluummin kuitenkin teen ruokani, raaka-aineista joissa ei ole tuoteselostetta ;)
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

ajarmala
Sisällöntuottaja
Viestit: 1157
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja ajarmala » 25 Maalis 2017, 00:42

PW kirjoitti:Mieluummin kuitenkin teen ruokani, raaka-aineista joissa ei ole tuoteselostetta ;)


+1 eli täsmälleen samaa mieltä.
Täällä käytetään sipulia, perunaa, papuja, linssejä, (kik)herneitä, chiliä, porkkanaa ja punajuurta.
Lanttu taas ei kelpaa, sitä on jo kokeiltu, ei hyvä...

Uusin herkkuni on linssimuhennos intialaiseen tapaan: punaisia linssejä, keitetään muusiksi, sillä aikaa lisätään silputtuna pari sipulia, muutama valkosipulinkynsi, yksi habanero, pari senttiä raastettua inkivääriä, teelusikallinen garam masalaa. Sekoitetaan tahnamaiseksi ja lisätään tarvittaessa vettä/oliiviöljyä. Syödään uunilohkoperunoiden kanssa. Nam. Kantava idea on tehdä siitä tarpeeksi mausteista ja tulista. Jos siitä haluaa punaista, niin siihen voi lisätä muutaman teelusikallisen paprikajauhetta.
--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014)

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 9009
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja jori » 25 Maalis 2017, 11:23

ajarmala kirjoitti:
PW kirjoitti:Mieluummin kuitenkin teen ruokani, raaka-aineista joissa ei ole tuoteselostetta ;)


+1 eli täsmälleen samaa mieltä.
Täällä käytetään sipulia, perunaa, papuja, linssejä, (kik)herneitä, chiliä, porkkanaa ja punajuurta.
Lanttu taas ei kelpaa, sitä on jo kokeiltu, ei hyvä...

Uusin herkkuni on linssimuhennos intialaiseen tapaan: punaisia linssejä, keitetään muusiksi, sillä aikaa lisätään silputtuna pari sipulia, muutama valkosipulinkynsi, yksi habanero, pari senttiä raastettua inkivääriä, teelusikallinen garam masalaa. Sekoitetaan tahnamaiseksi ja lisätään tarvittaessa vettä/oliiviöljyä. Syödään uunilohkoperunoiden kanssa. Nam. Kantava idea on tehdä siitä tarpeeksi mausteista ja tulista. Jos siitä haluaa punaista, niin siihen voi lisätä muutaman teelusikallisen paprikajauhetta.

Arvaa vain, kuulostaako tuo hyvältä. Olen kymmenettä päivää paastolla. Ensi viikonloppuna kokeilen. :P
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. -Sakari Holma

Avatar
NikoK
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 474
Liittynyt: 12 Huhti 2014, 12:17
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja NikoK » 25 Maalis 2017, 18:15

ajarmala kirjoitti:
PW kirjoitti:Mieluummin kuitenkin teen ruokani, raaka-aineista joissa ei ole tuoteselostetta ;)


+1 eli täsmälleen samaa mieltä.
Täällä käytetään sipulia, perunaa, papuja, linssejä, (kik)herneitä, chiliä, porkkanaa ja punajuurta.
Lanttu taas ei kelpaa, sitä on jo kokeiltu, ei hyvä...

Uusin herkkuni on linssimuhennos intialaiseen tapaan: punaisia linssejä, keitetään muusiksi, sillä aikaa lisätään silputtuna pari sipulia, muutama valkosipulinkynsi, yksi habanero, pari senttiä raastettua inkivääriä, teelusikallinen garam masalaa. Sekoitetaan tahnamaiseksi ja lisätään tarvittaessa vettä/oliiviöljyä. Syödään uunilohkoperunoiden kanssa. Nam. Kantava idea on tehdä siitä tarpeeksi mausteista ja tulista. Jos siitä haluaa punaista, niin siihen voi lisätä muutaman teelusikallisen paprikajauhetta.


Hyvin samantapaista reseptiä minäkin olen käyttänyt. Mutta ilman garam masalaa, mausteina lisäksi jotain tai kaikkia seuraavista fiiliksen mukaan: curry, sinappijauhe, valkopippuri, kumina. Siihen päälle raejuustoa, smetanaa tai rasvaista jugua.

Avatar
PW
KOM
Viestit: 13353
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja PW » 25 Maalis 2017, 18:34

Opettelen chilin käyttöä tänä keväänä, ihan tuota mitä lidlissä on, kapeita, vihreitä, keltasia ja punasia samassa paketissa. Yleensä kuullu ett siemenet pitää ottaa pois, mites te chiliammattilaiset teette? Onko siemenet syömä kelvottomia vai miks? Jäi vaan vasta jostain tv:n kokkiohjelmasta mieleen selitys: "Ettei tule liian tujua" Eiks se just oo tarkotus?
Tänään tein riisi/papu sekotusta, chiliä, valkosipulia, inkivääriä, kurkumaa - chili ei tuntunutkaan niin polttavalta ku eilisessä ruuassa. Riisi ilmeisesti "laimentaa" chilin vaikutusta.
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 9009
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja jori » 25 Maalis 2017, 18:50

Teette tahallanne kiusaa :wink: paastoa kärvistelevälle. :D

Nuo Nikon lisäykset vain pahensivat ajatusten kiertymistä tuon ruoan variaatioiden ympärille. Minäkin laittaisin maitorasvaa oliiviöljyn lisäksi. Ravintola-alan ahmattilainen pikkuveljeni ns. säikäyttäisi chilit ja inkiväärit sinappiöljyssä pannulla ennen lisäystä. Mielestäni turhaa hifistelyä. Arin suoraviivainen tyyli viehättää, mutta enemmän rasvaa kaipaan tuohon. Tai no, voinhan syödä muhennoksen voisulan kanssa. :D

Ne chilin siemenet otetaan pois siinä tapauksessa, että halutaan välttää tulisuutta, mutta saada chilistä väriä ja rakennetta ruokaan. Sellainen seikka kannattaa myös huomata, että kaksi tulista erilaista maustetta ei ole edes yhtä tulista, kuin noista kahdesta tulisempi yksin –jostain syystä.

Jos tarve on pelkästä tulisuudesta, pakastealtaasta löytyy pakastettua chilimurskaa. Helppoa käyttää, eikä väljähdy säilytyksessä. Ison smarketin valikoimista näytti löytyvän. (joo, en osta sieltä muuta kuin tuota, pakastepurjoviipaleita ja irtoteetä kilon pusseissa :evil: ) :mrgreen:
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. -Sakari Holma


Palaa sivulle “Off-Topic”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa