Sivu 16/18

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 14 Tammi 2018, 17:00
Kirjoittaja janx
Tänään sitten linssikeittoa. Hyvä resepti. Mun uusi suosikkimauste on savustettu paprikajauhe. :P

Resepti: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayt ... ssikeitto/

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 14 Tammi 2018, 17:28
Kirjoittaja NikoK
Linssikeitto on kyllä hyvää ! Omaan reseptiini kuuluu lisäksi lusikallinen hunajaa.

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 14 Tammi 2018, 21:12
Kirjoittaja terppa
janx kirjoitti:Tänään sitten linssikeittoa. Hyvä resepti. Mun uusi suosikkimauste on savustettu paprikajauhe. :P

Resepti: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayt ... ssikeitto/


Meni kokeiltavien listalle, tosin ilman valkkaria :)

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 14 Tammi 2018, 22:21
Kirjoittaja Vilijami
terppa kirjoitti:Meni kokeiltavien listalle, tosin ilman valkkaria :)

Voiko mitään ruokaa tehdä ilman valkosipulia ja chiliä? :shock: :D :D

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 15 Tammi 2018, 10:44
Kirjoittaja jori
Vilijami kirjoitti:
terppa kirjoitti:Meni kokeiltavien listalle, tosin ilman valkkaria :)

Voiko mitään ruokaa tehdä ilman valkosipulia ja chiliä? :shock: :D :D

Mitä ihmettä, eihän tuossa ollut valkkaria edes tarjoilusuosituksena. Valkoviini kuitenkin kuuluu linssikeiton ruokajuomaksi. :)

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 15 Tammi 2018, 13:15
Kirjoittaja terppa
Vilijami kirjoitti:
terppa kirjoitti:Meni kokeiltavien listalle, tosin ilman valkkaria :)

Voiko mitään ruokaa tehdä ilman valkosipulia ja chiliä? :shock: :D :D


Mä en erityisemmin valkosipulin tuoksusta välitä :) Chiliä tulisi käytettyä enemmän mutta Sailalle ei putoa kovin mausteinen soppa. Itselläkin liiasta chilistä iho alkaa oireilemaan... mutta vähän "mausteeksi" :)

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 15 Tammi 2018, 14:11
Kirjoittaja Mahe
Sitä valkosipulia pitääkin syödä ite eniten niin ei tuoksut vaivaa :)

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 21 Tammi 2018, 21:49
Kirjoittaja janx
Vilijami kirjoitti:Voiko mitään ruokaa tehdä ilman valkosipulia ja chiliä? :shock: :D :D

En käytä kovin usein kumpaakaan. Ostin nyt valkosipulimössöä purkissa, niin on helpompi siitä vipata pataan, kun tuntuu että saa heittää 90% tuoreesta valkosipulista aina roskiin. Chiliä en suosi (tulisuutta). Ei oo mun juttu, että suu palaa ja silmät vuotaa syödessä.

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 21 Tammi 2018, 22:16
Kirjoittaja Vilijami
Kun ei käytä ruokaa tehdessä aromivahventeita, -joita esiintyy tuoteselosteissa mitä mielikuvituksellisimmilla nimillä-, niin chili ja valkosipuli antavat ruokiin ryhtiä ja napakkuutta. Enkä tarkoita mitään vedet silmissä-, vaan ennemminkin homeopaattista annostelua. Suuhun pitää tulla hieman lämmin tunne, mutta ei polttava. Hyväksi ovat kehuneet mm. 87v anoppi sekä 4v ja 6v lapsenlapset. Etenkin kasvisruoista on ilman chiliä ja valkosipulia vaikea saada todella hyviä.

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 21 Tammi 2018, 22:23
Kirjoittaja janx
Vilijami kirjoitti:Kun ei käytä ruokaa tehdessä aromivahventeita, -joita esiintyy tuoteselosteissa mitä mielikuvituksellisimmilla nimillä-, niin chili ja valkosipuli antavat ruokiin ryhtiä ja napakkuutta. Enkä tarkoita mitään vedet silmissä-, vaan ennemminkin homeopaattista annostelua. Suuhun pitää tulla hieman lämmin tunne, mutta ei polttava. Hyväksi ovat kehuneet mm. 87v anoppi sekä 4v ja 6v lapsenlapset. Etenkin kasvisruoista on ilman chiliä ja valkosipulia vaikea saada todella hyviä.

Minulle tulee tuo lämmin tunne jo ilman chiliäkin saati sitten jos oikeasti laittaa chiliä. Saatan myös joutua ottamaan kemiallisia apteekkituotteita sen takia, niin olen katsonut paremmaksi käyttää vain tositarkoituksella ja harvoin. Tuon linssikeiton maku perustui vahvasti tuohon käyttämääni savustettuun paprikajauheeseen. :roll:

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 21 Tammi 2018, 22:33
Kirjoittaja Vilijami
Joka ruokaan laitan yhden valkosipulinkynnen ja pari tippaa tabascoa. Kypsennyksessä valkosipulin maku loivenee paljon, eikä tippa-kaksi tabascoa tee keittokattilallisesta tulista. Jos syöjälle ei sano, niin hän ei osaa arvata nuiden makujen mukanaoloa, mutta jos tekee samaa ruokaa seuraavan kerran ilman, niin syöjä ihmettelee, että mikä tästä nyt puuttuu?
Sama kuin laakerinlehden kanssa. Se ei maistu juuri miltään, mutta puuttumisen huomaa, jos kyseessä on tuttu ruoka, mihin on yleensä laakeria laitettu.

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 21 Tammi 2018, 22:38
Kirjoittaja Vilijami
janx kirjoitti: Tuon linssikeiton maku perustui vahvasti tuohon käyttämääni savustettuun paprikajauheeseen. :roll:

Tuosta paprikajauheesta tulee juuri tarkoittamani homeopaattinen määrä samaa kapsaisiiniä mitä chilikin sisältää.

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 21 Tammi 2018, 23:19
Kirjoittaja janx
Vilijami kirjoitti:
janx kirjoitti: Tuon linssikeiton maku perustui vahvasti tuohon käyttämääni savustettuun paprikajauheeseen. :roll:

Tuosta paprikajauheesta tulee juuri tarkoittamani homeopaattinen määrä samaa kapsaisiiniä mitä chilikin sisältää.

Tarkoitat siis nolla? "Vihanneksena käytettävä suurimarjaisesta vihannespaprikasta puuttuu kokonaan kapsaisiini, ja se on chilien tulisuuden mittauksessa käytettävän Scovillen asteikon nollapiste." Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Paprika

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 22 Tammi 2018, 01:14
Kirjoittaja Vilijami
Ai. Oon lukenut sitten väärää tietoa? ”Kaikki paprikat sisältävät kapsaisiini nimistä ainetta, joka aiheuttaa poltteen tunteen kipua aistivissa hermosoluissa.”
http://www.kasvikset.fi/kasvitieto/syotavat-kasvit/vihanneshedelma/paprika

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 22 Tammi 2018, 22:28
Kirjoittaja janx
Vilijami kirjoitti:Ai. Oon lukenut sitten väärää tietoa? ”Kaikki paprikat sisältävät kapsaisiini nimistä ainetta, joka aiheuttaa poltteen tunteen kipua aistivissa hermosoluissa.”
http://www.kasvikset.fi/kasvitieto/syotavat-kasvit/vihanneshedelma/paprika

Ilmeisesti. "Ruokapaprikat eli vihannespaprikat ovat Capsicum annuum -lajin lajikkeita, joiden kapsaisiinipitoisuus on jalostettu niin alhaiseksi, että sitä voidaan käyttää vihanneksena. Kapsaisiinin puuttumisen on saanut aikaan vain yhden geenin mutaatio [3]. " Tämäkin on Wikipediasta, mutta en osaa arvioida tuon lähteen [3] luotettavuutta.