Sivu 24/30

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 17 Joulu 2018, 21:36
Kirjoittaja janx
terppa kirjoitti:
janx kirjoitti:

Imekää parsaa. Eikun kuuden kilon Vöneriä... :lol:
6kg_vöner_600.jpg

Meille on kuulema 2 kg Vöneriä tulossa, Lahteen tulee huomenna ekat ja Saila sai varattua :)

Se on hyvä tuote. Ehkä vähän suolaista (1,83%) mun makuun.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 20 Joulu 2018, 15:43
Kirjoittaja terppa

Tein tänään karjalanpiirakkaa ja kokeilin munatonta munavoita, vegaaninen versio...

paketti tofua 300g, kikhernepaketti 230g, margariinia 150g, suolaa 1 tl.

Kikherneet muussasin lusikalla, kuutioin tofun ja sekoitin ne margariinin kanssa. Suolaus ja roiskin joukkoon basilikaa kun ei muita yrttejä ollut käsillä, pitää varmaan kesällä viljellä :)

11202018152347.jpg

Tietokilpailukysymys: arvaa kumpi piirakka on Sailan rypyttämä ja kumpi minun? :oops: :mrgreen:

11202018152423.jpg
1120201815399.jpg

Parasta riisipuuroa tuntuu tulevan riisimaitoon, mun mielestä :)


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 20 Joulu 2018, 16:02
Kirjoittaja PW

Meillä Karjalassa sanottiin, ett piirakat on tehty "emännän mallin mukaan" ;)
Mistähän Terppa on mallia katsonu? Tuli vaa mieleen ;)


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 20 Joulu 2018, 17:16
Kirjoittaja terppa
PW kirjoitti:

Meillä Karjalassa sanottiin, ett piirakat on tehty "emännän mallin mukaan" ;)
Mistähän Terppa on mallia katsonu? Tuli vaa mieleen ;)

Netistä vilkasin :oops: :)


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 26 Joulu 2018, 08:36
Kirjoittaja Salsa

Kyllä se terppa niin on, että vielä tarvii kokemusta piirakan rypyttämisessä :mrgreen:
Harjoitus tekee mestarin :D


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 26 Joulu 2018, 22:20
Kirjoittaja terppa
Salsa kirjoitti:

Kyllä se terppa niin on, että vielä tarvii kokemusta piirakan rypyttämisessä :mrgreen:
Harjoitus tekee mestarin :D

Joo, toisella kerralla ei silmä sairastanu yhtä pahasti :mrgreen: On vaan hupaa tavaraa kulumaan noi piirakat, taas ovat lopussa :oops:

terppa kirjoitti:

Meille on kuulema 2 kg Vöneriä tulossa, Lahteen tulee huomenna ekat ja Saila sai varattua :)

Aivan tajuttoman hyvää, sinänsä outoa kun en koskaan kinkusta välittänyt.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 26 Joulu 2018, 22:54
Kirjoittaja janx
terppa kirjoitti:

Meille on kuulema 2 kg Vöneriä tulossa, Lahteen tulee huomenna ekat ja Saila sai varattua :)
Aivan tajuttoman hyvää, sinänsä outoa kun en koskaan kinkusta välittänyt.

Iso liuta porukkaa oli ilmeisesti samaa mieltä. Joidenkin kauppojen joulun eniten myyty tuote oli 1 kg Vönerpötkylä. Mä ostan seuraavaksi 6 kilon pötkylän, jos pötkylän ostan. Kallistahan tuo on tukussakin. 11e/kg. Vieressä myydään nautaa vitosen kilo. :P

Aatolta Vönerin facebooksivulta: "Vönerin jouluvarras täydentää tänään reilu 10 000 joulupöytää. Kuten jo aikaisemmin kerrottiin niin meidän jouluvartaita myytiin monessa kaupassa kappalemäärältään enemmän kuin perinteistä kinkkua. Esimerkiksi K-Supermarket Redissä se oli jouluviikon myydyin tuote."


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 29 Joulu 2018, 10:09
Kirjoittaja terppa
janx kirjoitti:

Mä ostan seuraavaksi 6 kilon pötkylän, jos pötkylän ostan. Kallistahan tuo on tukussakin. 11e/kg. Vieressä myydään nautaa vitosen kilo. :P

Aatolta Vönerin facebooksivulta: "Vönerin jouluvarras täydentää tänään reilu 10 000 joulupöytää. Kuten jo aikaisemmin kerrottiin niin meidän jouluvartaita myytiin monessa kaupassa kappalemäärältään enemmän kuin perinteistä kinkkua. Esimerkiksi K-Supermarket Redissä se oli jouluviikon myydyin tuote."

Pitäs hankkia suhteita tukkukortin omistaviin :) kilon pötkylä oli joko 16,9 tai 17,9€. En kyllä itsekään halvemmalla myisi jos kaikki menee minkä kerkeää tehdä :mrgreen: Siivuina leivän päällä tota olen nyt mussuttanut.

Yksi tuttu lihaa syövä keski-ikäinen heteromies ihastu kans kun maistoi, pyysi kertomaan heti kun vöneriä on kaupassa tarjolla :)


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 29 Joulu 2018, 12:09
Kirjoittaja janx
terppa kirjoitti:

Pitäs hankkia suhteita tukkukortin omistaviin :) kilon pötkylä oli joko 16,9 tai 17,9€. En kyllä itsekään halvemmalla myisi jos kaikki menee minkä kerkeää tehdä :mrgreen: Siivuina leivän päällä tota olen nyt mussuttanut. Yksi tuttu lihaa syövä keski-ikäinen heteromies ihastu kans kun maistoi, pyysi kertomaan heti kun vöneriä on kaupassa tarjolla :)

Se on monipuolinen tuote. Olen minäkin melkein keski-ikäinen lihaa syövä heteromies. Ei se mikään ihme ole, kun tuote on hyvä. Kebab sinänsä on helppo, koska eihän kukaan ole täysin varma mitä syö, kun kebabin ostaa. ^_^


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 30 Joulu 2018, 00:59
Kirjoittaja ajarmala
terppa kirjoitti:

kilon pötkylä oli joko 16,9 tai 17,9€. En kyllä itsekään halvemmalla myisi jos kaikki menee minkä kerkeää tehdä :mrgreen: Siivuina leivän päällä tota olen nyt mussuttanut.

Totaöö - eikös vönerin raaka-aineena ole vehnäperäinen gluteenijauho? Sitä olen leivontatarkoituksiin ostanut vähittäiskaupasta 6 e/kg hintaan. Siitähän ja kikhernejauhosta helposti tekee vöneriä itsekin ja kun sekaan menee vielä edullista vettäkin, niin kilohinta ei nouse lähellekään 17 euroa. Pitääkin oikein kokeilla itse. Sen lisäksi, että valmistan jo itse IPA:aa, leipää ja juustoja, niin tarvitseekin kokeilla myös tätä vöneriä (tai siis jotain seitaniahan se taitaa olla, vai)... Ja kasvikset voisi kasvattaa itse kasvimaalla, niin nekin saisi omasta takaa. Mikään näistä ei kasvata Suomen bruttokansantuotetta, mutta mitäpä siitä - taloustieteilijöiden hömpötyksiä koko bruttokansantuote...


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 02 Tammi 2019, 13:15
Kirjoittaja PW

Poika teki jouluks porkkalaa, maku on miust hyvä. Ehkä eka tämmönen korvaava tuote, joka maultaan toimii - omasta mielestä. Pojan mielest tuli liian savusta mutt ainakin muun ruuan kanssa menee kivasti.
Mitähän lienee nestemäinen savuaromi? Savupiipusta valunutta nestettä :?


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 02 Tammi 2019, 13:50
Kirjoittaja Vilijami

Oisko se tervankusta?


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 02 Tammi 2019, 16:56
Kirjoittaja jori
Vilijami kirjoitti:

Oisko se tervankusta?

Sitä se taitaa kansanomaisella nimellä olla. Hienommin sanottuna "puuhappoa", jota saadaan tervanpolton sivutuotteena ja käytetään teollisissa kalansavustamoissa "kylmäsavustamiseen". Levittävät kalafileet ritilälle ja ruiskuttavat tätä puuhappoa sumuna päälle ja pakkaavat. Puuhappo happokypsyttää kalan aivan samalla tavalla, kuin graavatessa tekee maitohappobakteerit ja varsinaisessa happokalassa sitruunamehu.

Voi tuo mausteena käytetty olla myös tervavettä, joka sekin on tervanpolton sivutuote.
https://www.arktisetaromit.fi/fi/erikoi ... 0puuhiili/

Arktiset Aromit kirjoitti:

Vastapoltetussa tervassa on myös tervavettä, puuhappoa ja tärpättiöljyä. Tervavesi ja puuhappo on perinteisesti erotettu tervasta seisottamalla, jolloin aineet kerrostuvat tervaveden noustessa tervan päälle ja puuhapon jäädessä alle.

ED. Hieman jäin miettimään tuon lainauksen väitettä, että tervavesi nousisi pinnalle. Normaalisti hiilivedyt ovat vettä kevyempiä, joten pitäisi olla toisin päin, veden pohjalla ja puuhapon pinnalla. Voihan tuo "tervan kusi" tosiaan olla myös tervavettä. :?


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 14 Tammi 2019, 16:02
Kirjoittaja PW

Kokeilin ravintohiivahiutaleita, sekotin valmiiseen härkäpapu/riisimättöön - antaa juustonkaltaisen maun kuten luvattiin :) Jo lusikallinen/annos antaa makua, terveeliseksikin tuota mainostavat. Prismasta löysin, luontaistuote hyllystä.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 14 Tammi 2019, 19:56
Kirjoittaja janx

Pieni pikavoitto lähimarketissa. Vegemin makkaraa euron paketti. Ostin kaikki 11 pakettia. Toisessa alelaarissa saman firman Chorizot 1,95e paketti. Normaalisti yhteishinta näille melkein 65e eli 4,95e paketti. Varsin mainio itumakkara tämäkin. Pakasteeseen laitoin, kun parasta ennen oli tänään. Seitan jostain syystä vain paranee pakastimessa.

Vegem-makkaraa.jpg
Vegem-makkaraa.jpg (158.56 KiB) Katsottu 4494 kertaa