Pyörävarkaus

Onko elämässäsi muutakin kuin nojapyöräily?
Avatar
PW
KOM
Viestit: 15839
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Pyörävarkaus

ViestiKirjoittaja PW » 12 Huhti 2016, 19:25

Kaverin pojalta "varastettu" useampi polkupyörä oman taloyhtiön pyörävarastosta, oman taloyhtiön toimesta :twisted: Poika ollut reissussa useamman kuukauden, pyörät olivat lukossa ja toisiinsa vielä kiinnitetty. Kyseli keneen kannattas ottaa yhteyttä ja miten asiassa sais oikeutta? Taloyhtiöstä oli jollekin toiselle lyöty luuri korvaan tai jotain siihen suuntaan :shock: Palaa Suomeen ehkä viikon päästä.
Osaako kukaan neuvoo, mitä tehdä? Osattaskohan Hepossa neuvoo miten toimia?
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 10573
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Pyörävarkaus

ViestiKirjoittaja jori » 12 Huhti 2016, 19:33

PW kirjoitti:Kaverin pojalta "varastettu" useampi polkupyörä oman taloyhtiön pyörävarastosta, oman taloyhtiön toimesta :twisted: Poika ollut reissussa useamman kuukauden, pyörät olivat lukossa ja toisiinsa vielä kiinnitetty. Kyseli keneen kannattas ottaa yhteyttä ja miten asiassa sais oikeutta? Taloyhtiöstä oli jollekin toiselle lyöty luuri korvaan tai jotain siihen suuntaan :shock: Palaa Suomeen ehkä viikon päästä.
Osaako kukaan neuvoo, mitä tehdä? Osattaskohan Hepossa neuvoo miten toimia?

Tökerösti toimittu taloyhtiön osalta, jos kohta on syitä luultavasti asukkaassakin. Kyllä sääntöjen mukaan ainakin nykyisiin asukkaisiin pitäisi ottaa yhteyttä ennen kuin pyörävarastoja tyhjennetään. Näissä hommissa on kuitenkin käytännöt ja säännöt varmaan 50-luvulta ja pelkkä ilmoitus ilmoitustaululla riittää täyttämään säännön asukkaiden varoittamisesta. Fiksu taloyhtiö osaisi asian huomioida, jos asukas on kauan poissa ja laittaa vaikka tekstarin. No, jos asukas ei ole huomannut antaa kellekään tehtäväksi seurailla viestejä, eikä kertoa taloyhtiölle, ei tuolle oikein voi mitään. Tahdittomasti kyllä toimittu taloyhtiöltä. Liekö opiskelija-asuntosäätiö isännöimässä. Niissä on tunnetusti fasistinen meininki, eikä asiallisen käytöksen vaatimus tunnu koskevan kiinteistönhoitoa tai -hallintoa.
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
Pastori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 6358
Liittynyt: 22 Joulu 2007, 17:07
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Pyörävarkaus

ViestiKirjoittaja Pastori » 12 Huhti 2016, 21:16


Avatar
Hopea
Sisällöntuottaja
Viestit: 1000
Liittynyt: 20 Loka 2006, 09:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pyörävarkaus

ViestiKirjoittaja Hopea » 15 Huhti 2016, 18:34

Kyllähän se taitaa olla niin, ettei uppiniskaiseen taloyhtiöön tepsi muu kuin rikosilmoitus. Ihan ölövinä vaan polliisille kertoon, että mun fillarit on loman aikana hävinneet talon varastosta. Ikävä sanoa näin taloyhtiön hallituksen puheenjohtana. Mutta kun on nähnyt kaikenlaista...

Tuo edelle linkitetty opas on tosi hyvä kun yrittää pitää taloyhtiön tiloja käytössä ja siistinä. Sen mukaan toimiminen vain vaatii suunnitelmallisuutta ja jonkin verran pitkää pinnaa. Muistutus siitä, että pyörät ovat jonkun omaisuutta ja sellaisenaan suojattuja, on ihan paikallaan innokkaille isännöitsijöille ja muille talon toimihenkilöille.

Meillä ohjeen mukaan haltuun otetut pyörät pidetään vuoden tallessa ja sen jälkeen ne luovutetaan poliisin löytötavaraan. Ei tule epäselvyyksiä. Eikä kähmintää siitä, kuka teki mitä. Jos joku haluaa pyörän, menköön poliisin huutokaupasta hakemaan.
Sinner Demon 2026 2006-> Savenmaa Alku 2009-2012 HP Velotechnik Gekko FX 2012->

Avatar
PW
KOM
Viestit: 15839
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Pyörävarkaus

ViestiKirjoittaja PW » 15 Huhti 2016, 20:50

Tää on ilmeisesti sama tapaus, jota on käsitelty Helsingin Uutisissa ja Kallio kierrättää face-sivulla. Olivat laittaneet kyseiselle sivulle ilmotuksen ett saa hakea - porukat oli sitt hakeneet, vähän ihmetelleet ku oli niin hyviä pyöriä.
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkel ... ivouksessa
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Paula Salmelainen
Viestit: 5
Liittynyt: 12 Marras 2015, 08:37

Re: Pyörävarkaus

ViestiKirjoittaja Paula Salmelainen » 18 Huhti 2016, 14:08

Turussakin pöllitään pyöriä ihan urakalla. Pari viikkoa sitten veivät esimiehen pyörän. Viikonloppuna huomasin, että mun pyörä oli lähtenyt kävelemään. Ei mikään miellyttävä yllätys. Toki kotivakuutuksesta jotain takaisin saa, mutta ei kaikkea. :| Pitänee alkaa harkitsemaan muita rahoituskeinoja. https://www.nordcredit.fi/ Isohko sähkölaskukin sattui tähän samaan saumaan.


Palaa sivulle “Off-Topic”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa