Sivu 1/1

pystypyörän talvirenkaat

Lähetetty: 15 Loka 2013, 00:46
Kirjoittaja ki
renkaitahan ei voi vaihtaa irromatta rengasta pyörästä eikö vaan?
millaset talvirenkaat on parhaat sitä silmällä pitäen ettei kaadu nastarenkaiden jälkeen siis lähinnä jäätä ajatellen tai joita voisi käyttää ympäri vuoden .kaupunki ajoon. leveät renkaat varmaan antaa paremman pidon mhyös jäällä eikä oo hyvät vain lunta ajatellen.ajattelin pyöräillä auratuilla teillä .niitä auravalleja tosin on aina

Re: pystypyörän talvirenkaat

Lähetetty: 15 Loka 2013, 08:39
Kirjoittaja jviirret
Ite oon tykänny kapeista renkaista. Ne menee pohjanmaan talvissa keveämmin kuin leveät. Ainoa poikkeus parin viikon loskajakso keväällä juuri ennen kuin lumet sulavat kokonaan.

Jukka

Re: pystypyörän talvirenkaat

Lähetetty: 16 Loka 2013, 14:23
Kirjoittaja ki
mutta kulkeeko nenimenomaan lumessa paremmin vai jäällä kun haen renkaita nimenomaan jäätä ajatellen kun tiethän yleensä aurataan ja ajankohtaa millon kulkee voin valita

Re: pystypyörän talvirenkaat

Lähetetty: 16 Loka 2013, 15:07
Kirjoittaja mhelander
ki kirjoitti:mutta kulkeeko nenimenomaan lumessa paremmin vai jäällä kun haen renkaita nimenomaan jäätä ajatellen kun tiethän yleensä aurataan ja ajankohtaa millon kulkee voin valita


Kapea rengas menee lumesta ja sohjosta paremmin läpi kuin leveä. Tällä on ainakin pakkaslumessa yleensä positiivinen vaikutus vauhtiin. Toisaalta jos lumi on vähääkään pakkautunutta tai osittain kantavaa on leveämmällä helpompi ja nopeampi ajaa kuin kapealla.

Viime talvena tuli noita "08"-lenkkejä kestoltaan 4 tuntia ajettua melkein joka sunnuntai. Suurimmalla osalla on cyclo-cross fillarit jossa nuo 37-42 milliset Marathon Wintterit tai vastaavat. Hyvin pysyin vauhdissa yleensä mukana vaikka alla oli 57-milliset Racing Ralph -maastorenkaat. Paitsi jääkaljuliukkailla ja 10-15 sentin uudella lumella.

Kovalla hyvin auratulla pakkaslumisella tiellä RR:t oli todennäköisesti nopeammat alla, sykkeiden ja vauhdin perusteella. Paksussa uudessa lumessa taas sai paukuttaa maksimisykkeillä ja cyclot vaan karkas...

Re: pystypyörän talvirenkaat

Lähetetty: 11 Marras 2016, 11:05
Kirjoittaja jviirret
Tuolta bongasin hauskan idean: http://www.yksivaihde.net/site/foorumi/ ... hp?id=6702

Kuva

Topicin mukaan vaatii kaksi klemmaria jokaisen pinnan väliin.
Ei, en aio kokeilla :lol:

Jukka

Re: pystypyörän talvirenkaat

Lähetetty: 11 Marras 2016, 11:42
Kirjoittaja vaaka
Viime aikoina on kiireellä kauhakuormaajat siivoilleet täällä, kun suojatiellä lumen pinta on jalkakäytävän tasolla ja jos jalkakäytävää on lanattu, on kova alusta alla, kun lunta on vähän. Klemmarilla lähes lumettomaan kohtaan ajo voi olla mielenkiintoinen kokemus. Jotenkin vaikuttaisi siltä, että klemmarin lukko asfaltilla ei ole terveellistä kova kvaa vasten hyvin epätasaisena pintana, joten lunta vaatiinee tasaisesti koko matkalle. Ei ole kaupungissa realistinen odotus tuo. Jos pienempää klemmarin lukkoa olisi, voisi toimiakin, kun kumi osuu myös maahan. Juuri tätä tarkoitin tappajasepelin kestävän renkaan kehittelyketjussa sillä, että mihin tarkoitukseen ja lumiolosuhteisiin pyörää suunnitellaan.

Oli arvokasta tietoa lukea nastarengasarvosteluja kaikille eri lumiolosuhteille, kun jotkut renkaat leveyden ja urien muodon sekä koon ynnä nastoituksen eri järjestelyjen puolesta olivat ässiä joissan olosuhteissa ja susia toisissa. Noin isoista klemmareista ei ole yleisrenkaaksi kaikkiin olosuhteisiin.

Re: pystypyörän talvirenkaat

Lähetetty: 11 Marras 2016, 23:17
Kirjoittaja Wacky
Jos haet nastattomia kumeja jääkeleille niin mitä leveämpi sen parempi. Mikään ei voita suunnatonta pinta-alaa jolla on edes pieniä nappuloita. Leveissä renkaissa on sitten se ongelma että alkavat painamaan. Itse ajelen läskirenkailla juuri pk-seudun talvia ilman nastoja ja olen erittäin tyytyväinen. Täällä talvi sahaa jatkuvasti noita Jukan kuvaamia sohjokelejä pitkin talvea, eli ns. käärmekeliä kun kapeilla luikerrellaan upottavassa sohjoisessa lumessa jonka päällä läskillä pääsee vaivatta ajamaan.

Re: pystypyörän talvirenkaat

Lähetetty: 12 Marras 2016, 08:31
Kirjoittaja vaaka
Pahin kaatumiseni tuli jäätyneeseen käärmeuraan 42 mm Marathon Winterillä osuessa. Tanko lähti käsistä niin äkkiä, että en ehtinyt reagoimaan ja olin jo etukäteen puristanut kahvoja kovaa. Tiesin tulevani pahaan paikkaan ja otin vauhtia pois. Olisin ehkä lähtenyt tangon yli ilman hidastusta. Helsingissä voi olla pari viikkoa putkeen helposti tuota sulaa ja jäätyy sykliä päivän sisällä, jolloin työstä palaajat kaivavat urat töihin menijöille.