ISM Touring Satula

Täällä nojapyöräilijät voivat keskustella pystypyöräilystä.
Puusilmä
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 637
Liittynyt: 12 Elo 2008, 07:34

ISM Touring Satula

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 12 Syys 2017, 07:22

Koko aikuisikäni olen etsinyt satulaa, jolla eivät pallit puutuisi. ISM Adamo oli erittäin hyvä, vaan ei täydellinen. Sitä hieman leveämpi Spessu oli jopa hieman parempi, kun sen äskettäin ostin kokeeksi. Sain siitä inspiraation kokeilla originaalia ISM Touring satulaa. Ja ainakaan eilen 1 h 15 min lenkillä eivät pallit puutuneet! :shock: Vaikka kuinka yritin painaa persettä penkkiin. Ja koska paino oli takamuksella, niin eivätpä sormetkaan osoittaneet tikkuilun merkkejä. 8)

Kuva

Kuva

Vähän sivusuunnassa nuljakka oli, kun nuo etusarvet osuvat juuri istuinkyhmyjen kohdalle, eivätkä ne aina ihan pysy sarviharjanteiden huipulla vaan valahtelevat puolelta toiselle.

Mutta jatkan testailuja. Haavena olisi ostaa Pole Taiga FatBike 5,05" renkailla, mutta jos en löydä toimivaa satulaa niin se jää haaveeksi. Sähköläskillä nopeus kompensoi pallien puutumista tarpeen mukaan. Mutta jos omin voimin pitää tuntitolkulla hangessa pyöritellä, niin silloin on jakkaran oltava sopiva.

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11895
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: ISM Touring Satula

ViestiKirjoittaja jviirret » 12 Syys 2017, 18:25

Vaatis varmaan CF:n runkogeometrian että noin leveällä satulalla voisi istua sen leveimmässä kohdassa?

Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...

Puusilmä
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 637
Liittynyt: 12 Elo 2008, 07:34

Re: ISM Touring Satula

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 12 Syys 2017, 20:21

jviirret kirjoitti:Vaatis varmaan CF:n runkogeometrian että noin leveällä satulalla voisi istua sen leveimmässä kohdassa?

Jukka


Joo, jos satula oli liian korkealla ja vaakatasossa, niin nuo sarvet kyllä hinkkasivat jotain takareisien lihasten kiinnityskohtia ikävästi - suorastaan pistävästi.

Mutta yllättäin ylämäessä oli kiva polkea, kun siis olin laskenut satulaa useamman sentin alemmas kuin Spessu oli. Ja samalla käänsin sen hieman keula alempana asentoon. Ylämäkiasento oli vakaa ja tuntui voimaa piisaavan, eli kun vein vartaloa etukumaraan tasapainon säilyttämiseksi ja poljin melko istuvasta asennosta, tuntui kuin nuo sarvet olisivat tarttuneet juuri täydellisesti istuinkyhmyihin ja meno oli vakaata - ei mitään nuljuamista.

Puusilmä
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 637
Liittynyt: 12 Elo 2008, 07:34

Re: ISM Touring Satula

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 27 Loka 2017, 20:43

Nyt on ajeltu päivittäistä työmatkaa ja kaikenlaista muutakin ajoa, ei mitään erityisen pitkää, mutta kuitenkin jatkuvasti jakkara on ollut takapuolen alla.

Ja kyllä oli hyvä ostos. Aivan lopullisia säätöjä en vielä ole saanut laitettua, vasta viime viikolla siirsin jakkaraa puoli senttiä taaksepäin ja hieman vähensin kallistusta - ja pyörä tuli kuin uudeksi jälleen. Hieman liian etunojainen asento sai kädet puutumaan, ja toisaalta istun nyt edempänä satulaa. Nuo kaksi sarvea on todellakin tarkoitettu istumista varten! :shock:

Ilmeisesti satulan pitää hieman asettua ja takapuolen säätyä satulaan ennen kuin voi laittaa säädöt kohdilleen. Jatkan edelleen siirtämällä satulaa taaemmas, mutta käsien puutumisen takia haluan säilyttää niin pystyn ajoasennon kuin vain polkimien sijainti penkin alla sallii.

Raportoin lisää seuraavan kerran sitten, kun olen ajanut jotain pidempää matkaa yhtämittaisesti. Nyt halusin vain ilmoitella, että hyvältä vaikuttaa! :D

Ryhdyin jo silmäilemään todellista retkipyörääkin tulevaisuuden hankintalistalle...

http://www.thorncycles.co.uk

https://youtu.be/3SUq1EO68h8

Puusilmä
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 637
Liittynyt: 12 Elo 2008, 07:34

Läski vei, mies vikisi

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 28 Loka 2017, 19:01

Lähdin tänään töistä palatessani kokeilemaan ylämäkeä Neulamäkeen, lähes yhtä mukava kuin Puijon tornille vievä mäki, ja sen jälkeen ajelin Neulaniemen lumisia latupohjia sekä autoteitä ristiin rastiin kahden tunnin ajan. Lopulta oli palattava kotiin. Jakkara on siis erinomainen.

Aluksi siirsin töistä lähtiessäni jakkaraa n. 1 cm taaksepäin; ja sitten oli pakko siirtää tolppaa 0,5 cm alaspäin, olin yllättynyt moisesta. Mutta nyt siis ajoasento tuntui melkein täydelliseltä penkin suhteen.

Ensimmäisen ylämäen jälkeen tein pienen lisäsäädön, niin pienen, että en edes pystynyt sitä silmällä näkemään. Säädin kallistusta vielä hieman loivemmaksi, kun tuntui, että painoa käsillä oli enemmän kuin penkin siirto taaksepäin olisi voinut yksinään aiheuttaa. Ja vaikka tämä viimeisin siirto oli mikroskooppinen, niin sillä oli dramaattinen vaikutus. En ole ikinä ajanut näin mukavalla pystypyörällä: Ergo penkki, läskirenkaat ja ThudBuster tolppa kaikki miltei täydellisissä säädöissä. Ajelin kuoppien yli ihan vaan silkasta ilosta. Ja tuntui, että olisin halunnut ajaa yötäpäivää huomiseen ja ensiviikon puolelle. Ylämäet eivät tuntuneet missään, kun istuskelu oli niin mukavaa. Joo, ja sähköä en käyttänyt lainkaan koko reissulla.

Teen ehkä vielä yhden mikroskooppisen kallistussiiron, mutta se ei ehkä ole välttämätöntä. Rohkaistuna tuosta Thorn-pyörän esittelyvideosta jatkan stongan nostoa hankkimalla korotuspalan (https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=158531) stemmin alle. Sen jälkeen uskon ajavani tänätalvena enemmän kuin ikinä...

Kyllä elämä on Ihanaa! :D

https://youtu.be/kklzY1YtMw4?t=13s

P.S. Tässä vanhassa kuvassa on Stemmi nykytilassa

Kuva

Härski
Sisällöntuottaja
Viestit: 1006
Liittynyt: 01 Syys 2014, 17:36

Re: ISM Touring Satula

ViestiKirjoittaja Härski » 28 Loka 2017, 21:14

Tanko ylös ja satula taakse alas, eli geometria lähestyy cf- pyörän ajoasentoa..

Paas piruillessas koettaen sellasta kun tunnut tykkäävän. (Ei omakohtaista kokemusta)
Toni

Puusilmä
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 637
Liittynyt: 12 Elo 2008, 07:34

Re: ISM Touring Satula

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 28 Loka 2017, 21:19

Härski kirjoitti:Tanko ylös ja satula taakse alas, eli geometria lähestyy cf- pyörän ajoasentoa..

Paas piruillessas koettaen sellasta kun tunnut tykkäävän. (Ei omakohtaista kokemusta)

Minulla oli sellainen, RANS Hammertruck (http://www.bikecommuters.com/2010/09/07/review-rans-hammertruck-cargo-bike/), siinä jämähti satulatolppa kiinni teräsrunkoon, kun en tajunnut rungon olevan terästä. :oops: Ja takahaarukan putkikin halkesi toistuvan jäätymisen vuoksi, kun en tajunnut veden kertyvän runkon sisään. :oops: :oops:

Tietääkseni runko on edelleen Pastorilla, ja taitaa tolppakin olla edelleen kiinni. Nykyinen tuntuu paremmalta kuin CF oli, tosin kuormapyörä Rukki oli tietysti painava ja iso, joten se ei ehkä ole oikea vertailukohta ketterälle :wink: Läskille.

Tuota http://salsacycles.com/bikes/blackborow/2018_blackborow_gx_eagle voisi vertailla Rukkiin, mutta minulla ei ole enää tarvetta kuormapyörälle...

... niin ja tuo penkin siirto taaemmas ehkä liittyy enemmänkin siihen, että istun satulassa edempänä - kuten ISM suosittaakin - aluksi en vain osannut.

... ja tangon nosto siihen, että taannoisen Pohjois-Karjalankierroksen jälkeen sormeni puutuvat erittäin herkästi, enkä halua lisätä vaivaa enää yhtään. Sopiva satula mahdollistaa painon siirron käsiltä takamuksille, ja kädet pysyvät siten toivottavasti kunnossa.

... satulatolpan alkuperäinen lasku taas johtuu uuden satulan suuremmasta korkeudesta verrattuna vanhaan, tosin tuo taaksepäin siirron jälkeen tarvittu lisälasku tuli yllätyksenä. Ilmeisesti matka poljinkeskiöön kuitenkin kasvoi merkittävästi kun penkki siirtyi taaemmas vaikka vain 1 cm ja istun edempänä satulassa.

Puusilmä
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 637
Liittynyt: 12 Elo 2008, 07:34

Minulle uusi kokemus....

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 29 Loka 2017, 11:33

Liikennevaloissa voi estoitta istua jakkaralla ja roikkua valotolpassa. Aiemmin sitä mielellään seisoi jaloillaan, ettei vaan pallit puudu. 8)

Puusilmä
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 637
Liittynyt: 12 Elo 2008, 07:34

Re: ISM Touring Satula

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 01 Marras 2017, 20:05

Satulalla istuskelu on niin mukavaan, että sitä ajelee ylämäkiä ihan huvikseen.

Kuva

https://www.google.fi/maps/@62.8845399,27.6263045,3918m/data=!3m1!1e3?hl=fi

Ajelin tänään Neulamäen huipulle. Tässä joitain faktoja:

Kuva

Ylösmeno on sama reitti, jolla useat opiskelijat kulkevat päivittäin, Neulamäessä on paljon opiskelija-asuntoja. Kyllä pysyy kunto hyvänä. Alastulo on sitten suorinta tietä kohti Särkiniemeä. Piti tulla aika rauhallista vauhtia alas, kun ei ole vielä nastoja.

Alin taso on käytännossä Järven rantaa, ensin Yliopiston rannassa ja sitten Särkilahden rannassa.

Kuva

Kuva

Lenkki toki sisälsi muutakin kuin tuon Neulamäen.

https://www.google.fi/maps/@62.8883719,27.5945375,62m/data=!3m1!1e3?hl=fi

Kuva

Kuva

Kuva

Eipä tartte kauas kotoa ajella, jos halua ylämäkireeniä! :D

Puusilmä
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 637
Liittynyt: 12 Elo 2008, 07:34

Stemminkorotus

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 09 Marras 2017, 20:27

Kylläpä teki poikaa. On taas ihan uusi ja ihmeellinen pyörä. Hieman siirsin penkkiä taaksepäin. (Ja siis laitoin stemminkorotuspalan paikalleen.)

Näyttäähän se hieman oudolta...

Kuva

Kuva

...mutta on HELEVETIN hyvä ajaa!!!

Uudenvuodenretki on jälleen askeleen lähempänä. 8)

Ja ihan kirjaimeillisesti, Leka teki tarjouksen, josta en voinut kieltäytyä - uudet maiharit vetoketjulla 90€. Sellaisia aikanaan etsin, mutta silloin en saanut. Nyt lähti halvalla, ensin tilasin kokoa 45 ja sitten pakkasen varalta 48. Kyllä on leirissä helppo yöllä käydä kusella, jalka kenkään, vetskarit kiinni ja menoksi. Ilman kalvoja kun kenkä ei ole täysin vesitiivis kuitenkaan, niin vuoto vetskarista ei haittaa yhtään.

https://www.varusteleka.fi/fi/product/ruotsalaiset-m93-varsikengat-vetoketjulla/57119

Kuva
Viimeksi muokannut Puusilmä, 09 Marras 2017, 22:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11895
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Stemminkorotus

ViestiKirjoittaja jviirret » 09 Marras 2017, 22:07

Puusilmä kirjoitti:Kylläpä teki poikaa. On taas ihan uusi ja ihmeellinen pyörä. Hieman siirsin penkkiä taaksepäin.


Penkki alkaa olla kampiin nähden yhtä takana kuin mun talvipyörässä:

Kuva

Ei voi kiistää, hyvä ajoasento on ;)

Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...

Puusilmä
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 637
Liittynyt: 12 Elo 2008, 07:34

Re: ISM Touring Satula

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 10 Marras 2017, 07:23

Totta, kaupunkipyörähän tuosta tuli. Ajellessani sitä vain mietin, että onneksi en aja kilpaa. Pieni ilmanvastuslisä ei haittaa pätkän vertaa mukavuuden riinnalla. :D Enkä ainakaan metäspoluilla huomannut mitään vikaa mummopyörän asennnossa, oli sielläkin vaan mukavampaa. Painopiste jonkin verran siirtyi taaemmas, eli hankikannolla saattaa sitten käydä niin, että etupää vielä kantaa, mutta takapää uppoaa. Mutta mielummin niin päin kuin päinvastoin päin.

Avatar
terppa
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3471
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
Paikkakunta: Lahden perämetsä

Re: ISM Touring Satula

ViestiKirjoittaja terppa » 10 Marras 2017, 15:09

Mistä muuten ostit tuon satulan? Hätäseen kuukeloin ja 52£ löysin halvimmillaan, plus tietysti kustikulut. Vähä pystypyörällä ajot lisääntyy niin pistää mietityttämään josko vähemmän ikävä satula olisi parempi. Lähitienoon polut meinasin katsella.

Mä innostuin tilaamaan vähän vastaavat maiharit mutta turvakärjellä ja on talvimalliset
https://www.varusteleka.fi/fi/product/r ... ella/20397 hajos männätalvena ainoot popot jotka sopi suksien eräsiteisiin niin josko näillä sitten hiihtelisikin, molemmat on ruotsinarmeijan jäämistöä niin käynevät hyvin yksiin.
Nojasyklismiä vuodesta 2010

"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Puusilmä
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 637
Liittynyt: 12 Elo 2008, 07:34

Re: ISM Touring Satula

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 10 Marras 2017, 19:23

Tilasin Wiggle:ltä. Oli 67€.

Katsoin itsekin noita kenkiä, mutta olen siirtänyt sukseni BCC-sideaikaan, joten en enää voi käyttää muita hiidettäviä kenkiä.

BCC on muuten kymmenen kertaa parempi kuin Intin side, mutta kunnollisia pakkashiihtomonoja ei juurikaan löydy. Minulla on Alpina Alaskat kokoa 47, mutta saisi olla vielä pari numeroa isommat kun oikeasti pakastaa.https://varuste.net/Alpina+Alaska+NNN-BC?_tu=53613 Kylmä ei tule hiihtäessä, mutta epäilen seisoskelun 30 asteen pakkasella olevan liikaa.

Siksi minulla on nämä overbootit aina mukana, ne vaan painavat jonkin verran ja ovat liukkaat. Pitäisi varmaan nastoittaa ne, pohjan kumi on painavaa ja liukasta, jos olisi polyretaania niin olisi lämmintä ja kevyttä. https://www.wiggys.com/footwear/overboots/

Nojanalle
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4098
Liittynyt: 09 Touko 2010, 07:33
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: ISM Touring Satula

ViestiKirjoittaja Nojanalle » 10 Marras 2017, 19:28

https://www.huuto.net/kohteet/nokaton-s ... /456759229 Tämmönen on huutonetissä ollut pitkään kaupan .


Palaa sivulle “Pystypyöräily”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija