Etujarru potkulautaan

Täällä nojapyöräilijät voivat keskustella pystypyöräilystä.
ki
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 404
Liittynyt: 30 Loka 2012, 22:14

Re: Etujarru potkulautaan

ViestiKirjoittaja ki » 22 Heinä 2018, 15:36

tällanen taitettava 16" potkulauta tai scooter löytyy Tukholmasta 220e kuljetuksineen suomeen https://ossbikes.com/collections/collec ... nch-wheels ja 180e https://ossbikes.com/collections/collec ... 6825806953 tuollainen olisi ehkä tukevampi ja käsijarrujenkin takia helpompi hallita liikenteessä

Avatar
Pastori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 6374
Liittynyt: 22 Joulu 2007, 17:07
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Etujarru potkulautaan

ViestiKirjoittaja Pastori » 22 Heinä 2018, 17:15


vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Re: Etujarru potkulautaan

ViestiKirjoittaja vaaka » 23 Heinä 2018, 13:31

Nyt ymmärrän tarpeen, kun polvivaiva on tiedossa. Mitä matalamman mallin hankit, sitä enemmän on mahdollisuus pehmentää tärinää lisäämällä matto jalan alle. Sähköistys lisäisi matkoja muualla kuin perusreitillä ja hintaa. Potkulauta on luultavasti ylivoimainen kävelyyn verrattuna polveen kohdistuvan iskun vaimennuksessa. Siihen löytyy kikka kakkonen kenkärintamalta.

Maksimalistikenkiä valmistajalta Hoka One One myy 4runners.fi Kampin kauppakeskuksessa ja alemmassa kerroksessa on Skechers liike, mutten tiedä, myydäänkö Suomessa heidän Ultra malliaan. Molemmat valmistajat tekevät paksupohjaisia iskua vaimentavia lenkkareita. Alkuperäinen idea on tarjota terveyttä ultramaratoonareille. Mulla on Hokan keskitason Clifton4, missä kantapään pohjallisen paksuus on 32 mm ja päkiän alta löytyy 25. Heiltä löytyy paksumpia raskaampia, mutta tuppaavat olemaan kapeita suomalaisille. Skechers Ultra on paksumpipohjainen kuin Clifton myös.

ki
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 404
Liittynyt: 30 Loka 2012, 22:14

Re: Etujarru potkulautaan

ViestiKirjoittaja ki » 25 Heinä 2018, 00:08

Aivojen tyvitumakkeet vastaa kävelystä. Pyöräily ja tanssiminen esimerkiksi on pikkuaivotasolta tulevia liikesarjoja.Joissakin neurologisissa sairauksissa tyvitumakkeet vaurioituu ja ihminen kävelee vaikeasti mutta pystyy pyöräilemaan tai kulkemaan kolmipyöräisellä potkupyörällä.Mulla on b 12 vitamiinin puutos joka vaikka sitä on korjatttu lääkkeillä ehkä aiheuttaa jotain samaa ja sen takia pyöräileminen ja potkuttaminen sujuu helpommin kuin käveleminen.
Mulla on lantion kiertymä ja polvi kuormittuu sen takia väärin ja kipeytyy. Kipu katoaa jos lantio suoristuu.Mulla on MBT-kengät jotka vähentää polvikipua koska ne ilmeisesti jotenkin vaikuttaa lantion alueen lihasten toimintaan.Niissä on myos paksut pohjat.Tärinä haittaa tasopainon pitämistä koska potkulauta on muutenkin hutera ja tärinä on muutenkin epämiellyttävää, mutta varsinainen ongelma on siis pysyä pystyssä.Potkulaudalla pitää siksi myös ajaa hitaasti.Potkulaudalla pitää koko ajan varoa ettei kaadu ja luulen että jos pyörä osuu asfaltin koloon niin se voi tökähtää kiinni.Luulen että ilmakumipyörät olisi paremmat ja mukavammat ajaa.
Hyvä tietää noista kengistä, voi käydä kokeilemassa miten vaikuttaa, mutta ensisijaisesti siis mun täytyy saada kierrettyä lantiota oikeaan asentoon.
Jos sulla Vaaka on nivelrikko, niin eikö sun kannattaisi välttää vähän kaikkea turhaa kuormitusta ja sellaista urheilua joka kuormittaa nimenomaan niveliä jotta nivelet kestäisi mahdollisimman pitkään jotakin urheilua?
Olisikohan mahdollista tehdä ilmakumipyöräinen potkulauta jonka pituus olisi kuitenkin lyhyt 63-70-100cm.
Helsingin liikennelaitoksesta sanoivat että potkupyörän pituus voi olla sama kuin polkupyörällä eli tuosta päätellen olisi parempi että potkulauta/potkupyörä olisi lyhyempi.Seuraako siitä jos potkulauta on lyhyt vaikka 100cm ja siinä olisi isommat pyörät 12-16" että se kaatuisi helpommin tai tulisiko siitä muuten vain vaikeasti ajettava? Miksi potkupyörät on pidempiä kuin potkulaudat?

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11895
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Etujarru potkulautaan

ViestiKirjoittaja jviirret » 25 Heinä 2018, 06:07

Isommilla renkailla on pakko tehdä pidempi, muuten jaloille ei jää riittävästi tilaa renkaiden väliin.

Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Re: Etujarru potkulautaan

ViestiKirjoittaja vaaka » 25 Heinä 2018, 17:06

Pyöräily on uinnin ohella aika turvallista polvelle. Kun ei kirittele ja on maastopyörän välitykset mäkiin.

Pieni renkaan halkaisija tarkoittaa helpommin kuoppaan putoamista kuin isommalla renkaalla. Lähtisin ilmakumirenkaisesta välineestä. Onko sinulla tai tutuilla mahdollisuus rakentaa tai tuunata sinulle potkulauta? Silloin voi hakea sopiva pituus ja laudan korkeus.

Ei tule heti mieleen muuta haittaa lyhyydestä kuin jo mainittu painopisteen sijainti lähellä eturengasta ja yli lennon vaara. Joka tapauksessa laudan painopiste on matala, jos on kaatumiskorkeutta rajaava korkeus. Sikäli korkea vs matala laite kallisteluherkkyydeltä ei ole merkittävää luultavasti. Kun kerran joka potkulauta on matalassa päässä ajoneuvoja.

Jarcco
Sisällöntuottaja
Viestit: 1748
Liittynyt: 05 Syys 2006, 17:06
Paikkakunta: Hamina
Viesti:

Re: Etujarru potkulautaan

ViestiKirjoittaja Jarcco » 26 Heinä 2018, 12:00

Clasulla on tarjouksessa 12" -renkainen potkulauta: https://www.clasohlson.com/fi/Potkulauta-Stiga-Air-Scooter/Pr318293000
Laatu lienee hinnan mukainen ja kohderyhmä on yli 7-v lapset. Saattaisi toimia aikuisillekin vaihtamalla kannattimen pitempään.
Kuva
----------------------------------------
Omat pyörät:
Feenix , Jive , Kruiseri , CrankForward-pystäri

ki
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 404
Liittynyt: 30 Loka 2012, 22:14

Re: Etujarru potkulautaan

ViestiKirjoittaja ki » 27 Heinä 2018, 22:26

Kysyin tuon Pastorin kuvan potkupyörn pituuden ja se on 140cm.
En tarkoittanut pyöräilyä vaan hölkkää mahdollisesti polvea rasittavana urheilulajina.
Potkulautaan voisi vaihtaa ilmakumipyörät jos löytäisi sopivat kokoiset jotain 10cm halkaisijaltaan, mutta kyllä tuolla voi ajaa noinkin.Pitää kulkea vähän niin näkee miten se toimii.Miksi muuten umpikumipyöriä käytetään? Onkohan niistä jotain etua muutenkin kuin temppuillessa skeittiradoilla tms.Witren toimistopotkupyörissä on umpikumirenkaat ja kahden sentin maavara.Osassa potkulaudoista on joustava dekki mutta minusta se tekee laudalla seisomisen epävakaaksi.Huomasin että kun tulee alamäkeä sen jalan millä seisoo, tukijalka enemmän koukussa eikä kulje liian hitaasti niin pysyy paremmin pystyssä
Ajoin takaa lähinnä sitä että olisiko sellaisen potkulaudan valmistaminen mahdollista joka olisi metrin pitkä ja jossa olisi ilmakumirenkaat kokoa 12"-16".Mielestäni astinlauta on potkupyörissä vain jotain 30 cm, siihen renkaat 24 cm x 2 yht n.80cm. missä meni vikaan? Jos astinlaudan pitää olla vähintään 60 cm , 12":n renkaista tulisi lisää pituuta jotain 36 cm,alle metrinkö ei pääse?
Tukholmassa saa mennä sisään keskiovesta ja kuljettaa 120cm pitkää potkulautaa ongelmitta.
Onko mielestänne Ciron potkulauta jotenkin hyvä kun niillä on myös kalliita malleja?Mistä Ciro-potkulaudassa maksetaan?Ehkä tuossa on paremmasta materiaalista tuo runko ja vankempi. Pyöriä nimittävät Flywheels, mutta ihan samanlaisilta umpikumipyöriltä ne näyttävät kuin muissakin, vähän leveämmiltä vain. Kysyin potkulautailevilta teineiltä käsijarrusta ja sanoivat että jos on jalkajarru niin etujarru olisi turha, (sanoisin että ainakin urheileville teineille).Jos jarruttaisi etujarrulla niin pitäisi joka tapauksessa turvallisuuden takia, ettei kaadu nokalleen, jarruttaa myös takajarrulla.Jarrutatteko nojakilla aina myös takajarrulla? https://www.ciro-shop.de/themes/kategor ... nguageid=2

Täällä joku aiemmin kertoi nähneensä naisen potkuttelevan kolmipyöräisellä potkulaudalla metrossa, joten niitä on olemassa ja joku oletettavasti niitä valmistaa.Ajattelin kysellä potilasjärjestöistä jos vaikka tietäisivät mistä niitä saisi.
Kävin kokeilemassa Motonetissä tuota Stiga air scooteria.Siinä on vain vuoden takuu todella ja oihjaustankoa tosiaan pitäisi nostaa tai vaihtaa korkeampaan.Samalla rahalla saa paremman käytetyn, koska tod näk tuo ei toimisi kuin sen vuoden.

Avatar
jooseha
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4282
Liittynyt: 09 Kesä 2009, 22:43

Re: Etujarru potkulautaan

ViestiKirjoittaja jooseha » 27 Heinä 2018, 23:35

Pistäs piirtäen kuva mittakaavaan ja sovittele siihen myös potkuttelija samaan mittakaavaan. Saat monta vastausta.


Palaa sivulle “Pystypyöräily”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa