Paksunnos renkaassa?

Täällä nojapyöräilijät voivat keskustella pystypyöräilystä.
Avatar
optimistx
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 675
Liittynyt: 26 Marras 2006, 19:49
Paikkakunta: Espoo

Paksunnos renkaassa?

ViestiKirjoittaja optimistx » 03 Elo 2009, 16:00

Kumi poksahti hirveällä pamauksella Riihimäen lähistöllä. Hong Kongista sieltä ostin 2 kpl päällyskumeja Rubena 32-622, sama koko kuin vanteella ollut aikaisempi, ja 2 kpl Rubena sisäkumeja Rubena 28/40-609/632 (ylimääräiset varalle), ja onnellisena vaihtamaan niitä. Onnen hymy syntyi siitä, kun tarvitsi kävellä vain 1 1/2 tuntia kauppaan.

Hymy jäätyi hieman teennäiseksi, kun ilmaa pumputessa venttiilin kohdalla tapahtui jo vähäisellä paineella 'python on syönyt jäniksen' -ilmiö. Kauniin symmetrisesti ja pulleasti venttiilin luona koko komeus venyi 10 mm ulommas kuin muu osa renkaasta; asian näki hyvin renkaan sivussa olevan kuvion kulusta, 10 mm kauemmas se kaartui vanteen reunasta. Vanne aika hyvä, ei epäsäännöllisyyksiä noin 1 mm enempää mihinkään suuntaan.

Hätä ei ole tämän näköinen, kyllä se siitä, kun vähän sisäänajoa harrastelen. Asfaltilla rullatessa oli hauskuus takaisin, kun pyörä hypähti kuin pieni kenguru 10 mm joka pyörähdyksellä. Kumin täysi tyhjennys, sisäkumin sijainnin tarkastusta (ryppyjä tms?), uusi pumppaus niin löysäksi, että töin tuskin jaksoi olla vannetta jysäyttämättä tasaisella, ja jokunen kilometri ajoa. Sama hypytys jatkui.

Joidenkin kymmenien kilometrien jälkeen taas tyhjennys, tarkastus, pumppaus, ajoa. Ei pienintäkään parannusta. Mutta voih, pitääkö minun tosiaan lähteä ajamaan takaisin Riihimäelle kyselemään kassalla hymyilevältä neitokaiselta, mitä tehdä hyppelylle?

Neitokainen varmaan katsoisi kärsivällisen ystävällisesti, ja heittäisi ilmaan leijumaan kysymyksen 'Kai sinä huomasit, että ...', jonka jälkeen varmaan yrittäisin ostaa puutarhalapiota maan sisään kaivautuakseni tms.

'Mitäs ostit halpisrojua, sen siitä saat, aivan oikein sinulle'.

'Lähetä postipakettina koko roska takaisin, paketin kulut lienevät samaa luokkaa kuin tavaran hinta, mutta elämä on kovaa, ja sitten se on loppu'.

Vaihtoehtoja espoolaiselle?

Teemu Kalvas
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 770
Liittynyt: 26 Elo 2006, 18:36

Re: Paksunnos renkaassa?

ViestiKirjoittaja Teemu Kalvas » 03 Elo 2009, 16:22

Sisärengas on varmaan tunkenut itsensä vanteen olkapään ja ulkorenkaan reunuslangan väliin siitä venttiilin läheltä. Päästä renkaasta ilmat pois ja tarkasta sinne väliin kurkistamalla tilanne. Se sisärengas pitää saada kokonaan ujutettua ulkorenkaan sisäpuolelle. Venttiilistä työntämällä voi auttaa.


Palaa sivulle “Pystypyöräily”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija