Nojapyöräilijän uskonpuute

Haluatko jakaa Sinun omia kokemuksiasi/näkymyksiäsi nojapyöräilystä?
ajarmala
Sisällöntuottaja
Viestit: 1408
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti

Re: Nojapyöräilijän uskonpuute

ViestiKirjoittaja ajarmala » 09 Huhti 2010, 21:14

Nebulus kirjoitti:Nonii, tänään sitten alkoi tämän vuoden nojailukausi. Perhana, kun olikin kivaa. :)


Niin on! Olen jo käynyt heittämässä kolme lenkkiä tällä viikolla, mutta vielä edelleenkin on kammottavan kuraista, vaikka sää muuten näyttäisikin kuivalta: lumikasat sulavat pyöräteille ja kuravettä tulee siis edelleen aivan tarpeeksi. Liikaakin. Pyörän lisäksi myös sivulaukku sai kurasta osansa, ihan märkä etupuolelta. No, pyörä pääsi taas suihkuun kanssani ja me suikuttelimme yhdessä ja molemmista tuli ihan puhtaita! Minulla ei ole hätää, mutta nojakin ketjut ruostuvat tästä käsittelystä... Pitää odottaa kelien kuivumista.

T. Ari
--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)

Avatar
Apache1
Viestit: 96
Liittynyt: 10 Elo 2009, 20:25
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Nojapyöräilijän uskonpuute

ViestiKirjoittaja Apache1 » 15 Huhti 2010, 23:30

Nebulus kirjoitti:Nonii, tänään sitten alkoi tämän vuoden nojailukausi. Perhana, kun olikin kivaa. :) Risteyksettömällä työmatkan osalla keskari pyöri välillä 33-35 km/h. Näköjään talven pystypyöräilyt vaikuttavat positiivisesti myös nojakin kulkupuoleen.
Harmi kyllä risteyksiin piti jarrutella raskaasti, lumipenkkojen takaa ei nähnyt yhtään autoja. Joka tapauksessa 14km:n työmatkaan meni 29 minuuttia, 13 minuuttia vähemmän kuin pystypyörällä kovemmilla pakkaskeleillä nastarenkailla ajaen. :)


Tuli vaan tässä mieleeni. Ajelin tänään (Torstai 15.4) stadissa. Niin Käpylän pyörätien kohdalla vasemmalta tuli kovaa pystykatupyörällä ohitte. En antanut heti periksi vaan siinä sitten ajeltiin. Edukseni otan kuitenkin sen että sain äijän kiinni ylämäessä. Hän nousu temppuilemaan fillarissansa, mitä en hyväksy. Se on rumaa ja ei hyödytä. Penkissä istutaan, oli mäki tai ei... :)

Avatar
Nebulus
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 973
Liittynyt: 10 Syys 2007, 19:40
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Nojapyöräilijän uskonpuute

ViestiKirjoittaja Nebulus » 16 Huhti 2010, 13:18

Eilen kävin haikein mielin kantamassa fillarin Matkahuoltoon, uusi koti löytyi Helsingistä.

Rupesi vain hirvittämään liikaa työmatkalle tulleet risteykset: ajoin tänä keväänä neljänä päivänä nojakilla töihin ja kolmena päivänä joku ajoi autolla kulman takaa suoraan eteen. Jos vaihtoehtona on jarruttaa vauhdit pois 20 kertaa työmatkan aikana tai sitten ajaa korkealla pystypyörällä, valinta kallistuu korkeampaan pyörään. :(

Pitää ettiä itselle työmatka-ajoon sopivampi nojakki tässä tämän vuoden aikana. Optima oli ehdottomasti paras nojapyörä, mikä mulla on koskaan ollut, mutta koska se ei toimi työmatka-ajossa omalla reitilläni, niin turha sitä oli tallissa seisottaa muutaman kerran kesässä käytettäväksi.
Alligt Kruiser - Actionbent Trike - Optima Baron - Rainbow Lyra - Flevobike - Zox lowracer - Nazca Paseo

Avatar
GodTdd
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 348
Liittynyt: 12 Touko 2009, 16:48
Paikkakunta: Espoo

Re: Nojapyöräilijän uskonpuute

ViestiKirjoittaja GodTdd » 16 Huhti 2010, 16:50

Kyllähän se itselläkin hirvittää alamäkeen ajaa lujaa vauhtia pyörätiellä. Ei kukaan autoilija odota että sieltä nojakisti paahtaa tulemaan 40-50km/h. Varsinkin pihalta tulevat autot tahtovat pelottaa, koska ne eivät tahdo nähdä mitään ennen kuin puolikas auto on pyörätiellä. Korkeahkosta SWB ja 26" renkaista on kyllä apua, näen itse puskan takaa lähestyvät autoilijat, ainakin vielä kun lehtiä ei ole puissa ja pensaissa. Tiellä olisi turvallisempaa ajaa koska siellä moinen nopeus on normaalia mutta laki ei moista salli.
Why not? Only one human captain has ever survived battle with the Minbari fleet. He is behind me. You are in front of me. If you value your lives be somewhere else.
Delenn, Severed Dreams, Babylon 5


Palaa sivulle “Päiväkirjat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa