Flevolla nojalleen

Haluatko jakaa Sinun omia kokemuksiasi/näkymyksiäsi nojapyöräilystä?
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3473
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Flevolla nojalleen

ViestiKirjoittaja Vilijami » 24 Kesä 2018, 00:13

Joko flevolla ajaminen sujuu ilman käsiä?

hjv1527
Viestit: 54
Liittynyt: 23 Joulu 2016, 14:22

Re: Flevolla nojalleen

ViestiKirjoittaja hjv1527 » 24 Kesä 2018, 10:45

Trikellä ajo onnistui ilman käsiä, varsinkin hitaassa vauhdissa. Kovemmissa vauhdeissa kaipasin turvaa ohjaustangosta. Kahdella renkaalla en ole vielä ottanut harjoitteluun. Jotenkin on ollut huterampi olo. :D

Täytynee myös tutkia hieman runkoa tarkemmalla silmällä. Pyörälenkkikaveri ajeli hetken takana ja totesi, että etu- ja takarenkaat menevät eri "ladulla".
-Harri-

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11834
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Flevolla nojalleen

ViestiKirjoittaja jviirret » 24 Kesä 2018, 19:07

hjv1527 kirjoitti:Täytynee myös tutkia hieman runkoa tarkemmalla silmällä. Pyörälenkkikaveri ajeli hetken takana ja totesi, että etu- ja takarenkaat menevät eri "ladulla".


Ihme olisi jos ei menisi. Molemmat renkaat pitkissä joustohaarukoissa. Millin osien välys joustonivelessä tai pieni kiertyminen haarukka putkessa niin menevät eri laduille. Sitte kun ovat eri laduilla niin kiristää kaikki välykset samalle puolelle ja väännättää haarukoita lisää. Jos kulkee niin kierossa että renkaat jättäisivät lumelle kaksi kokonaan erillistä rengasuraa niin voisi jo "huolestua". Kesällä vaikea lumella kokeilla, mutta jos rullaa vesirapakosta vauhdilla kuivalle asfaltille...

Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...

hjv1527
Viestit: 54
Liittynyt: 23 Joulu 2016, 14:22

Re: Flevolla nojalleen

ViestiKirjoittaja hjv1527 » 24 Kesä 2018, 20:27

Täytyypä tehdä virallinen vesilätäkkötesti. :)

Takarenkaan jurinat katosivat pienellä rasvailulla. Jos pysyvät pois kohtuudella, ajelen menemään ja otan talvella tarkempaan huoltoon.
-Harri-

hjv1527
Viestit: 54
Liittynyt: 23 Joulu 2016, 14:22

Re: Flevolla nojalleen

ViestiKirjoittaja hjv1527 » 03 Loka 2018, 14:02

Kyllä Flevolla nojailu vain on mukavaa. :D -Tosin aivan liian vähän on ehtinyt sitä harrastamaan haluihin nähden.

Kokonaiskilometrimäärästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta tuskin ollaan siellä maagisella 1000 kilometrin rajalla. Ajovarmuus on kuitenkin jo sen verran kehittynyt, että asensin lukkopolkimet paikalleen. Tai oikeastaan kaksitoimiset polkimet, toisella puolella SPD ja toisella puolella flätti. Lukkoja aloin kaipailemaan ylämäissä ja kyllähän ne auttavat. Pyörittämistä tosin saa harjoitella, kun ei se pystypyörälläkään kovin hallussa ole ollut. Seuraavaksi voisin kokeilla klossien siirtämistä keskemmäksi kenkää uusiin reikiin.

20180929_174444_pienempi.jpg
Nykyinen look


Yllä olevan näköisessä varustuksessa olen nyt ajellut. Scootteriventisit on suoraan lasikuitupenkin päällä. Etupuomissa on pikkuinen Lidlin tarvikelaukku kännykkää, lompakkoa ym. varten. Penkin ja takarenkaan välissä roikkuu joku vanha (Saksan?) armeijan tarvikelaukku tms. ja siellä on pumppua, työkaluja, sisureita ym. Juomapullo tai parikin sinne mahtuu lisäksi.

Kuljetuskapasiteetista on ollut välillä puutetta. Tarvikelaukun yläpuolelle ole köyttänyt jotain irtokassia. Siitä siirsin takaheijastimenkin pois tieltä penkin yläreunaan ja vaihdoin sen samalla ledivalolliseksi. Vähän huonosti penkin taakse saa kiinni mitään isompaa ja olenkin tutkinut tarakka-, ripustus-, ym. -mahdollisuuksia. Tallista löytyi Jopon tarakka ja mallailin sitä paikalleen:

20180929_174416_pienempi.jpg
Jopon tarakka


Netistä löytämissäni kuvissa kaikki tarakat on viritelty penkin runkoon kiinni. Mitä raati sanoo? Mitä haittaa perinteisestä takahaarukassa kiinni olevasta mallista olisi? Yhden kuvan taisin löytää, jossa tarakka oli takahaarukassa kiinni. -Tietenkin joustinkumien tärinältä suojaava vaikutus jää pois. Minun mielestäni ulkonäöllisesti Jopo ja Flevo ovat jotenkin samaa sarjaa. :)
-Harri-

Avatar
jooseha
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3777
Liittynyt: 09 Kesä 2009, 22:43

Re: Flevolla nojalleen

ViestiKirjoittaja jooseha » 03 Loka 2018, 21:51

Flevo soveltuukin pyörittämisen harjoitteluun paljon pystäriä paremmin. Virheellinen polkeminen vaikuttaa ohjaukseen, joten etenkin ilman käsiä ajaessa on palaute varsin välitön :) Lukot luovat myös varmuutta jalkaohjauksen luotettavuuteen. Ohjaavat jalat eivät varmasti putoa polkimilta. Itse en halua juuri kävelynopeutta kovempaa ajaa lukoitta vaikka tiedänkin ettei jalat ilmankaan polkimilta karkaa.

Ritsin kiinnityspaikalla on varmasti puolensa laittaa kummin vaan. Rungossa jos on, niin jousittamaton massa on pienempi, joten renkaalla on periaatteesa parempi pito. Haarukkaan kiinnitetynä ei puolestaan kuorma vaikuta jousituksen esijännitykseen. Raskas kuorma haarukassa voi toki olla liikaa haarukan kiertojäykkyydelle. Maaston mukaan ohjaava takarengas ei ole kovin mukava. Mulla on sellainen :(


Palaa sivulle “Päiväkirjat”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija