Sivu 1/2

Nojapyörä junassa

Lähetetty: 25 Kesä 2015, 22:19
Kirjoittaja repeat.spacer
Hei, ajatteltiin mahollisesti tulla julkisilla ens viikon Lowrideen Helsinkiin.

Heräsi täs kysymys, että ku intercityssä olevat pyöräpaikat on pystäreille tehtyjä, niin onnistuukos junalla tollasen perus swb nojakin kuskaaminen?

Ottaiskohan onnibussi kaksi pyörää kyytiin. Vai pitäisköhän vaan lähtee Vaasasta polkeen, ku onhan täs kesälomaki ja kaikkee..

Re: Nojapyörä junassa

Lähetetty: 25 Kesä 2015, 22:31
Kirjoittaja PW
Kerran konnarilta kysyin, ja sano ett kyllä onnistuu vähän erikoisemmankin pyörän kuletus - en oo junassa koskaan kulettanu. Linja-autossa kerran kolmipyörää kuletin ja kuski kettuili aluks ett pitäs etukäteen varata paikka, muuten meni hyvin.

Re: Nojapyörä junassa

Lähetetty: 25 Kesä 2015, 22:34
Kirjoittaja terppa
Suosittelen jälkimmäistä versiota, pyörämatkailu on ihan parasta :)

Junasta ei omaa kokemusta ja ainakin toinen onni-yhtiö ajaa sellaisennäköisillä busseilla, että niissä ei liene tilaa pyörälle? Ihan puhtaasti mututietoa/kuulopuheita vailla vahvistusta, että ne ei pyöriä kuljeta. Perinteisillä bussiyhtiöillä kuiteskin vielä onnistuu, sas nähdä kuinka kauan kun rahdin määrä näyttää välilä aika messevältä...

Pari päivää sitten ihastelin muuten Norjaan myytyä Scanian bussia jossa oli pyöräkoukut perässä :)

Re: Nojapyörä junassa

Lähetetty: 26 Kesä 2015, 07:42
Kirjoittaja Wacky
Onnibussit ei muistaakseen ota pyöriä ollenkaan.
Junassa menee hyvin jos siellä on konnarivaunu. Niissä ollaan Sallan kanssa kuskattu pyöriä monesti eikä ongelmia ole ollu. Intercity junissa ei ole näitä vaunuja eikä niiden pyörä vaunuista ole vielä kokemusta. Pendolinoissa ei voi kuskaa pyöriä.

Re: Nojapyörä junassa

Lähetetty: 26 Kesä 2015, 08:35
Kirjoittaja Hopea
Pari kertaa olen matkustanut Expressbussilla nojapyörän kanssa. Sekä kaksi- että kolmipyöräinen on mennyt kyytiin ilman ihmettelyä ja mutinoita. Kuski on enintään kommentoinut jotain tyyliin "ai tällainen pyörä tällä kertaa".

Eikä maksanut lipun lisäksi mitään, tulkittiin matkatavaraksi.

Re: Nojapyörä junassa

Lähetetty: 26 Kesä 2015, 10:14
Kirjoittaja Esko M
Missä muka on vielä kondarivaunuja? Muinoin Turun suunnan Eco-Trippeihin matkustin junalla ja Hipsu meni mukavasti kondarivaunuun pakettien ja koirahäkkien sekaan. Sittemmin ainoat pikajunat olivat varhaisaamun ja illan satamapikajunat, joissa oli konduktöörivaunu. Nyt en tiedä...

Vuosia olen käyttänyt pikalinjabusseja muihin Suomen suuntiin melko hyvällä menestyksellä. Hipsun muoto on kätevä pikalinjassa, jossa on korkea tavaratila: Hipsun matala etupää menee käytävän matalamman osa alle ja istuimen selkänoja tavaratilan korkeaan osaan. Hipsun voin vain työntää keula edellä syvälle, tavaroita ei ole tarpeen purkaa takatelineeltä. Menen linjuriasemalle tai -pysäkille ja kysyn, mahtuuko mukaan. Saivartelua on ehkä tiedossa, mutta melkein aina on mahtunut -- siis normaaliin pikavuoroon.

Sen sijaan kuskien asenne hinnoitteluun on vaihteleva: Joku laskuttaa tandem-pyörän hinnan vastaväitteistäni huolimatta, joku tavallisen pyörän taksan, joku sanoo, että "toi on matkatavaraa, en ota siitä mitään". Yhteistä käytäntöä ei näy olevan.

Onneksi bussiliikennettä on vielä olemassa.

Esko

Re: Nojapyörä junassa

Lähetetty: 26 Kesä 2015, 11:22
Kirjoittaja Wacky
Esko, sä voisit vähän käydä katsomassa VRän sivuja ennen sun mutu kommentteja. Konnarivaunuja löytyy edelleen pikajunista joita mm. yöjunat ovat. Suurinosa pitkän matkan junista päivällä on nykyisin intercity junia joissa on vain pyöräpaikkoja enemmän tai vähemmän tavallisille pyörille.

https://www.vr.fi/cs/vr/fi/polkupyoratsukset

Onnibus: http://www.onnibus.com/fi/matkatavarat.htm
Emme voi hyväksyä normaalia polkupyörää matkatavaraksi. Kokoon taitettavan pyörän siihen sopivassa kuljetuslaukussa voi ottaa matkatavaraksi. Näin se ei vahingoita muita matkatavaroita.

Re: Nojapyörä junassa

Lähetetty: 26 Kesä 2015, 13:23
Kirjoittaja Juha Tretjakov
Kyllä kaksipyöräisen saa mahdollisesti jotenkin päin ripustettua Intercityn hieman monimutkaiseen "pyöräpaikkaan". Kolmipyöräisen kanssa voi mennä jännäksi. Itse menen huomenaamulla junaan katsomaan, laitanko Scorpion FX:n suosiolla nippuun, jolloin se ei sitten enää olekaan pyörä, vaan matkatavara. Eikä edes kovin kevyt matkatavara.

Re: Nojapyörä junassa

Lähetetty: 26 Kesä 2015, 13:29
Kirjoittaja PW
Sillon viimeksi ku junassa ystävällisesltä konnarilta asiaa kysyin hän sanoi ett kun nuo tupakkakopit poistuu käytöstä ni niihin mahtuu - miten lie käyny, missä käytössä entiset tupakkakopit on? Toisaalta tuntus tyhmältä jos ne on osan aikaa tyhjän panttina :roll:

Re: Nojapyörä junassa

Lähetetty: 26 Kesä 2015, 13:30
Kirjoittaja Wacky
PW kirjoitti:Sillon viimeksi ku junassa ystävällisesltä konnarilta asiaa kysyin hän sanoi ett kun nuo tupakkakopit poistuu käytöstä ni niihin mahtuu - miten lie käyny, missä käytössä entiset tupakkakopit on? Toisaalta tuntus tyhmältä jos ne on osan aikaa tyhjän panttina :roll:

Niihin on rakennettu sellaiset kampamaiset pyörätelineet jotka rikko kiekkoja

Re: Nojapyörä junassa

Lähetetty: 30 Kesä 2015, 13:58
Kirjoittaja repeat.spacer
Vähän laisesti tuntuu olevan intercity+swb kokemuksia. Ehkäpä käyn tossa rautatieasemalla keskustelemassa asiasta ja katotaan mitä sitten selviää.

Muistaakseni joskus ilmoitin puhelimitse etukäteen pytypyörän ottamisesta bussiin, mutta tuntu ettei se tieto kyllä bussikuskilleasti ollut mennyt. Pyörä pääsi kuitenkin mukaan.

Pikajunien käytöstäpoistuneet tupakkakopit on kai vaihtelevassa käytössä. Viime kesän pohjoseen menevässä yöjunassa se oli liukuovin eristetty ja varattu matkatavaroille. toimi retkipatjan kanssa oikeen hyvin makuuhyttinä. Nyt keväällä samaisella linjalla koppi oli muutettu pyörien kuljetukseen lattiatelineillä ja siinä oli vähän huonompi löytää makuualustan mentävää tasaista aluetta (muistikuvien mukaan siihen saattais kyllä nojakki mahtua). Mutta Intercityn/Pendolinon käytöstä poistuneita tupakkakoppeja ei oo tullut tarkastettua. Oiskohan ne sitten suljettu, kun ei oo tullu kurkattua.

Re: Nojapyörä junassa

Lähetetty: 30 Kesä 2015, 17:30
Kirjoittaja vuoltu

Re: Nojapyörä junassa

Lähetetty: 14 Heinä 2015, 13:37
Kirjoittaja Wacky
Ollaan Sallan kanssa kuljettu monesti yö-junassa pyörien kanssa ilman ongelmia, koska niissä on konnarivaunut edelleen. Tänään olikin vuorossa ensimmäistä kertaa kohtaaminen IC-junan kaksikerrosvaunun pyöräpaikkojen kanssa.
Konnarilla oli ainakin asenne kohdillaan kun tuli tarkistamaan liput kun vielä miettiin miten laitetaan pyörät telineisiin ja ilmoitti että ne voi jättää myös pitkittäin paikalle jos ne ei mene roikkuen.
Sallan pyörässä oleva supermies (open cockpit) oli erittäin hyvin yhteensopiva telineiden kanssa koska siinä stemmin ja ohjaustangon liitos on hyvin lähelle geometrisesti sitä missä se on tavallisessa pyörässä. Eli sen sai roikkumaan koukusta oikein helposti. Omani olikin sitten jätettävä vaan pyöräpaikkaan mahdollisimman pitkälle tilaan työnnettynä, koska tilleri ohjautanko ei todellakaan sovi ohjaustankoon tulevan kiinnityksen kanssa yhteen.
Laitoimme myös peräkärryn samaan läjään koska se ei varsinaisesti enää vienyt enempää tilaa.
Paikoista huomioitavaa että ne on numeroitu joten pyörät pitäisi laittaa niille numeroiduille paikoille. Tiedot paikasta lukee ihan matkalipussa.

Uskoisin että suurinosa nojapyöristä joissa on supermies ohjaustanko on yhteensopivia noiden telineiden kanssa, mutta kaikki tilleri ja alaohjaustangolla olevat eivät oikein toimi kuten alla olevasta kuvasta näkee.

Re: Nojapyörä junassa

Lähetetty: 04 Marras 2016, 16:11
Kirjoittaja PW
Kuva
Kyllä junaan mahtuu pyöriä :mrgreen:

Re: Nojapyörä junassa

Lähetetty: 07 Marras 2016, 15:48
Kirjoittaja Hopea
Wacky kirjoitti:Paikoista huomioitavaa että ne on numeroitu joten pyörät pitäisi laittaa niille numeroiduille paikoille. Tiedot paikasta lukee ihan matkalipussa.Noissa junissa ei sitten triken kanssa matkustella. Tai pitää varautua vetämään se irtohihnoilla kattoon.

Eikä alaohjatuilla. Se ei mene tuohon telineeseen edes ylösalaisin. :( Käy todella paljon kateeksi hollantilaisia, niiden junissa joka toinen aula on varattu polkupyörien kuljettamiseen. Siinä saa seisoakin vain, jos pyöriltä jää tilaa.

Mä en kestä, jos VR vielä parantaa palveluitaan.