Nojailuun sopivat vermeet

Onko mielessäsi nojapyöriin tai nojapyöräilyyn liittyvä kysymys? Haluatko kertoa kokemuksistasi? Kirjoita tänne ja saat varmasti vastauksia.
Avatar
PW
KOM
Viestit: 15121
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Nojailuun sopivat vermeet

ViestiKirjoittaja PW » 13 Joulu 2016, 09:46

Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
PW
KOM
Viestit: 15121
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Nojailuun sopivat vermeet

ViestiKirjoittaja PW » 13 Joulu 2016, 09:52

http://keliclothing.fi/tuote/keli-t-paita-valkoinen
Myynnissä ei vielä ole ku puuvilla T-paitoja :?
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
PW
KOM
Viestit: 15121
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Nojailuun sopivat vermeet

ViestiKirjoittaja PW » 13 Joulu 2016, 10:02

https://www.facebook.com/events/1723158834670148/
Ensimmäiset merinovillaset Kelit olleet eilen tarjolla, Hesassa.
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Re: Nojailuun sopivat vermeet

ViestiKirjoittaja vaaka » 13 Helmi 2017, 19:07

Kun keuhkot eivät ole täysin tyhjentyneet limasta ja tautia on, on lekurin käsky lämmittää hengitysilmaa, jos aikoo hengästyä kylmällä. Jonaset Jonasport yksinään näillä lämmöillä ei lämmitä pyöräillessä ilmaa tarpeeksi, jos läähättää, mutta ohje onkin laittaa rätti päälle. Olen kokeillut ilman Jonasportiakin ohuita sekä paksuja rätejä. Kun kävellessä eilen riitti juuri ja juuri kovaa mennessä tuulessa ohut rätti, oli pyöräillessä lisävauhdin tuoman hengitysilman jäähtymisen torppaajana Jonasport plus paksu Fleeceputkikauluri yhtä tehokas kuin kävellessä ohut rätti yksin. Melkoinen ero. tänään 6 astetta lämpimämmässä pyörällä kovemmassa tuulessa, puuskat yli 10 m/s pelkkä paksu fleece teki hieman liian kylmäksi ilman kovaa läähättäessä pitkässä ylämäessä.

Lämmitetyn hengitysilman ongelma on se, että uloshengitysilmakin on kuumempaa ja kosteampaa kuin muuten, joten kylmällä säällä silmälasit menevät höyryyn. Kun Essilor Optifog lasit putosivat kyydistä kesällä, näkeminen on paljon vaikeampaa kuin viime talvena :-(

Noin 6 km kohdalla menoa toinen testin tarkoitus petti hieman ekaa kertaa. Kokeilin ajaa Speedo Mariner Optical uimalaseilla, joissa on sinne päin diopterit minun silmilleni. Minulla on eriparisilmät, joten vasen ei saanut tarpeeksi korjausta ja oli yhdellä silmällä katsoen aika sumean kuvan tekevä. Oikea silmäni yhdellä silmällä osui hyvin, kun on vain neljännesdiopterin pielessä ja yhdellä silmällä katsoen oli tosi terävä näkö. Molemmat silmät yhdessä jäivät jälkeen selvyyderssä pelkästä oikeasta silmästä vähän. Lasit eivät ole tasaisesti kaartuvat, joten mutkan ulkopuolella periferaalinäkö kärsii ja pakottaa pään kääntelyyn. Linssit ovat vähän tummennetut, joten auringon paiste ei ollut ongelma nyt, mutta yöllä voi olla jännää.

Ei tullut mitään höyrystymisongelmia ekan 6 kmn aikana, mutta lisää tehoa laittamalla ja koko ajan liian lämpimissä vaatteissa kuumentuvana ja Ursuitin sukellusneopreenihanskoissa sisällä hioten rupesi vaatteista ja räteistä nesteenimemiskyky loppumaan. Äijä hiostui ja en voi varmaksi sanoa, falskasiko uimalasin tiiviste alhaalta, vai johtuiko oikeaan linssiin ainoastaan sisälle kehittynyt pienen osan linssistä peittävä kosteus lasien sisällä hikoamisesta. Pehmusteet eivät ole kovin pehmeät ja ohuus tekee paineesta epämiellyttävän silmille, jos niin tiukalle kiristää kumpparin, että eivät hieman hölsky päässä. Hölskevaraa on sen verran, että hetkittäin päätä ravistellessa haukkasi raitista ilmaa, kun kokeilin tiukkuutta. Vähänkin tiukempi ja kipua tulee silmäluomiin. Samaa ovat muutkin mallin arvostelijat kommentoineet.

Plussapuoli pienessä linssissä ohuin tiivistein on hyvä säädettävyys fleeceputkikaulurilla nenän päällä. Kun voi vapaasti puljata korkeutta ja sivusuuntaa yksin tai kaksin kertaisena, rätti pysyy ajotärinässäkin päällä. Mitoitus on pienille nenille ja päille. Mulla on 60 cm pään ympärys ja isohko kärsä ja siinä on lisäsyy löysälle kumpparille. Tiukkaan kiristettynä nenäsilta osuu nenään leikaten ja sattuen. Tehdasasetuksista nenäsillan levitys on vaikeaa sikamaisesta tiukkuudesta johtuen. Ilman työkaluja en saanut säädettyä leveimpään asentoon nenäsiltaa.

Vaikka kosteutta tulikin kovaa mentäessä liioissa vaatteissa ja Lintsiä kiivetessä uudestaan, kosteutta tuli vain pieneen osaan toista linssiä niin, ettei näkyvyys loppunut, kuten kävisi huurussa olevalla silmälasin linssillä. Laseissa on antifog käsittely ja se auttoi paljon. Näen paljon paremmin näillä kuin silmalaseilla hengästyessäni hengityksen lämmittimien kanssa.

Kun olemassa on laseja, joissa on pehmeämpi pehmuste leveämpänä ja linsseistä lisähintaa maksamalla saa kahdet eri vahvuuksien parit ja luultavasti näkyvyyskin on parempi kulmattomudesta johtuen, lienee turvallisuudelle hyvästä ostaa koemallin sijaan kalliimpi kestävämmäksi arvosteltu tuote. Jotta saan molemmalle silmälle paremmin sopivat diopterit ja perfiferaalinäkö ei kärsi. Nyt oli katseltava jatkuvasti ympärilleen normaalia enemmän.

Taisi tulla alle kahden kympin koelaseista helpolla saatavuudella tarve siirtyä yli 50 egen pakettiin kaksin eri voimakkuuksien linssiparein. Halpa henkivakuutus. Kun vielä Speedon uimalaseja on haukuttu hajoaviksi kotelossaankin säilytettynä, lienee hyvä olla lasit, jotka eivät katkea ja putoa naamalta töyssyssä. Kylmä ei tee hyvää muovisille laseille, kun UV suojastakaan ei ole tietoa. Haurastuminen kaksin tavoin huolestuttaa ajonopeuksissa katoavasta näöstä johtuen. Sikäli uimakäytössä edes kestäväksi kehuttu malli kuullostaa turvallisemmalta tavalta säilyttää näkö hönkiessä vesihöyrypilveä. Halvemmalla paranee ajonäkö kuin Optifoglaseilla, jotka maksavat maltaita. 9-10x enemmän kuin uimalasit kaksin linssein.

MikaH
Viestit: 39
Liittynyt: 06 Kesä 2016, 17:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nojailuun sopivat vermeet

ViestiKirjoittaja MikaH » 24 Maalis 2017, 10:42

Ajattelin etten ikinä ratkeaisi tuohon syvästi halveksumaani tavaraan, mutta eräänä päivänä huomasin tulevani kaupasta ulos sellaisen kanssa. Nyt minustakin on tullut vyölaukkumies. Kaikissa vanhoissa pyöräilytakeissani ja -paidoissani on taskut takana ja niihin sijoitettuna tavarat painavat ikävästi selkää. Kaupasta löytyi tuollainen juoksijoille tarkoitettu pieni vyölaukku. Sinne mahtuu kätevästi avaimet lompakko ja kännykkä. Triken penkissä on kyllä säilytystasku, mutta tämä on kätevämpi kun ei tarvitse erikseen pysähdellä tavaroita sieltä kaivelemaan.
Kuva

Ajohousuista on ollut puhetta tuolla aikaisemmin. Melkein kaikkien pyöräilyyn tai hiihtoon tarkoitettujen housujen tuulisuojaus on pelkästään housun etuosassa. Nojapyörällä kun poljetaan genitaalit edellä, niin viima pääsee puhaltamaan ikävästi haaroista sisään. Se tuntuu käyvän ikävästi vanhan miehen rauhasen päälle. Säämiskällisistä pyöräilyhousuista alushousuina on tässä apu. Ja nyt tulee ultimate vinkki viimeiseen viiman ehkäisyyn. Villasukka haaroissa housun alla toimii, sen avulla pysyy tryffelit lämpimänä.
Viimeksi muokannut MikaH, 24 Maalis 2017, 11:47. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Wacky
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3092
Liittynyt: 14 Heinä 2010, 12:38
Paikkakunta: Helsinki, Vesala

Re: Nojailuun sopivat vermeet

ViestiKirjoittaja Wacky » 24 Maalis 2017, 11:42

Itse olen ratkaissut viima ongelman lyhentämällä yhdet fleece housut shortseiksi jolloin suoja pysyy kivasti paikallaan ja alapakaran seutukin pysyy lämpimänä koska omissa pyörissä on polkimet sen verran korkealla suhteessa penkkin että kankut tuppaa muuten jäähtymään liikaa.
- Richard "Riku" Griffin
Savenmaa Alku (2010 - 2011) Azub Bufo (2011 - 2014) MetaPhrastic.28 (2012 ->) MetaPhat (2013 - 2017) Nopia (2017 ->) Specbike Extrim (2017 ->)

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3818
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Nojailuun sopivat vermeet

ViestiKirjoittaja Vilijami » 08 Touko 2018, 22:40

Tilasin tuollaisen krooniseen taskupulaan kesällä nojaillessa.
Liitteet
Screenshot_20180508-223441.png


Palaa sivulle “Yleistä nojapyöräilystä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija