Sivu 1/1

Paseon vaihteet.

Lähetetty: 19 Touko 2017, 20:25
Kirjoittaja kenotin
Koetin aktivoitua pitkästä aikaa nojailuun ja laittelin kesäkuntoon Nazca paseo vaakamankeliani, otettuani irti takanavasta vaihtajavemputtimen. Siis sen joka vaihtaa navan sisällä kolmea vaihdetta. Niin takaisin laitto ei enää mennytkään kuin elokuvissa, siihen se kyllä meni mutta eipä vaan löydy kuin kaksi vaidetta ja kolmas rutisee. Miten pirua tuota säädellään, kaikenlaista on koetettu mutta ei vaan osaa. Jos joku joskus ajelee läheltä vantaan ruskeasantaa ja omaa tietoa tuosta kikottimesta, niin en kiellä käymästä hommaa katsomassa. Korvausta vastaan tietenkin.

Re: Paseon vaihteet.

Lähetetty: 19 Touko 2017, 21:47
Kirjoittaja ajou
Tsekkaa tämä niin saat säädettyä sen kohdilleen. https://youtu.be/L4ZlZToLfas

Re: Paseon vaihteet.

Lähetetty: 20 Touko 2017, 18:47
Kirjoittaja kenotin
Kiitos tuo selvensi aika paljon, mutta ei riittävästi. Kun click boxin laittaa takaisin navan päähän ja vaihtaa vaihteen kakkoselle. Niin eipä tuo indikaattori osukkaan niiden junakiskojen näköisten merkkejen väliin. Tästä johtuen enää vaihteisto ei rutise mutta vain kaksi vaihdetta toimii. Millä sitä saa säädettyä ?

Re: Paseon vaihteet.

Lähetetty: 20 Touko 2017, 19:20
Kirjoittaja jori
kenotin kirjoitti:Kiitos tuo selvensi aika paljon, mutta ei riittävästi. Kun click boxin laittaa takaisin navan päähän ja vaihtaa vaihteen kakkoselle. Niin eipä tuo indikaattori osukkaan niiden junakiskojen näköisten merkkejen väliin. Tästä johtuen enää vaihteisto ei rutise mutta vain kaksi vaihdetta toimii. Millä sitä saa säädettyä ?

Vaijerin kuoren päässä olevaa holkkia kiertämällä pitäisi liikkua viisarin. Tuo säätöholkki voi olla kummassa päässä vain, tai molemmissakin. Videolla näytti olevan vaihtajaboksin päässä –se musta kartiomainen. Voi tietysti olla myös, että se kartiomainen on pelkkä ruuvi ja säätö tehdään siinä tyvessä näkyvällä kirkkaan metallisella mutterilla.

Re: Paseon vaihteet.

Lähetetty: 20 Touko 2017, 20:06
Kirjoittaja kenotin
No niin, nyt toimii taas niinkuin pitääkin. Tuolla videolla vaan tuo säätövaihe jäi näyttämättä kun indikaattori oli samantien oikeassa paikassa. Suuret kiitokset apua antaneille.

Re: Paseon vaihteet.

Lähetetty: 20 Touko 2017, 21:21
Kirjoittaja ajou
Vaijerin pituutta säätämällä. Joko kahvasta tai avaamalla vaijerin kiinnitysruuvi sieltä takaa.