Kysymys gripshift vaihteistosta

Onko mielessäsi nojapyöriin tai nojapyöräilyyn liittyvä kysymys? Haluatko kertoa kokemuksistasi? Kirjoita tänne ja saat varmasti vastauksia.
Uusikäyttäjä
Viestit: 8
Liittynyt: 16 Heinä 2017, 09:59

Kysymys gripshift vaihteistosta

ViestiKirjoittaja Uusikäyttäjä » 01 Elo 2017, 22:04

Huomasin eilen ja tänään kun tein ensimmäisiä vähän pitempiä lenkkejä että en saa vaihteita vaihdettua koska hikiset kädet eivät pidä riittävästi kahvassa. Etuvaihtaja ei käänny vaikka kaikin voimin koittaa pyörittää koska kitka puuttuu. Takavaihtajaa sentään pystyi käyttämään vaikka vaikeaa oli sekin. Kokeilin irrottaa vaijerit ja kahvat naksahtelevat tyhjinä aika herkästi. Vaijereissakaan ei liene mitään vikaa koska tuntuvat luistavan kuoren sisällä. Otin etuvaihtajan irti ja siinä oleva jousi tuntuu aika jäykältä mutta irrallaan liikkuu kuitenkin niinkuin pitäisi, ei äännä ylimääräistä eikä kulumapykäliä tms. näkyvissä.

Pitääkö ajaessa vetää näppylähanskat käteen että homma pelaa? Vai liimata santapaperia kahvoihin? Onko kukaan kokeillut grippiteippiä? Onko kellään ylipäätänsä ollut vastaavaa ongelmaa? Katselin onko mahdollista vaihtaa vaihtajan grippejä mutta pääsääntöisesti näyttävät myyvän koko kahvan kerrallaan. Kaikki vinkit tervetulleita :)

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11895
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Kysymys gripshift vaihteistosta

ViestiKirjoittaja jviirret » 01 Elo 2017, 22:10

Mä syyllistän aina vaijerit. Ilman kuormaa kyllä liikkuu, mutta kun aletaan siirtään voimaa niin puree joka mutkassa tiukasti kuorta vasten. Ne pitää voidella ja välttää tiukkia mutkia. Voideltunakin hävittävät varmaan 50% voimasta kun väkisin ne muutamat mutkat tulee. Silikonirasvaa teflon ja muoviputkisisustaisiin ja öljyä/vaseliinia jos kuoren sisällä on teräs terästä vasten.

Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...

Nojanalle
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4031
Liittynyt: 09 Touko 2010, 07:33
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Kysymys gripshift vaihteistosta

ViestiKirjoittaja Nojanalle » 01 Elo 2017, 22:13

Itse käytä mitään rasvoja , jos vaijerin kuoren sisällä on teflonpinta. Hyvin toimivat ilman rasvoja . Monet rasvat turvottavat tuon sukan siellä sisällä .

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11895
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Kysymys gripshift vaihteistosta

ViestiKirjoittaja jviirret » 01 Elo 2017, 22:15

Nojanalle kirjoitti:Itse käytä mitään rasvoja , jos vaijerin kuoren sisällä on teflonpinta. Hyvin toimivat ilman rasvoja .


Jos se teflonpinta on säilynyt ehyenä

Nojanalle kirjoitti:Monet rasvat turvottavat tuon sukan siellä sisällä .


Silikonirasvat ei, niistä ei ole missään vaijerityypissä ainakaan haittaa. Samaa rasvaa voi suhauttaa kahvaankin, ei tuhoa muovia. Seki saattaa auttaa paljon jos joskus kuravettä päässyt sisään ja pinnat kuluneet epätasaiseksi.

Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...

ajarmala
Sisällöntuottaja
Viestit: 1344
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti

Re: Kysymys gripshift vaihteistosta

ViestiKirjoittaja ajarmala » 01 Elo 2017, 22:47

Uusikäyttäjä kirjoitti:Huomasin eilen ja tänään kun tein ensimmäisiä vähän pitempiä lenkkejä että en saa vaihteita vaihdettua koska hikiset kädet eivät pidä riittävästi kahvassa.


Hanki pyöräilyhanskat. Niillä saa kahvasta selvästi paremman otteen kuin ilman. Tai edes ne näppylähanskat, tjms.
--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)

Avatar
jooseha
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4048
Liittynyt: 09 Kesä 2009, 22:43

Re: Kysymys gripshift vaihteistosta

ViestiKirjoittaja jooseha » 02 Elo 2017, 07:26

Mulla oli joskus kanssa jäykkä kiertovaihtaja. Jäykkyys katosi ottamalla vaijeri kuorestaan ja öljyämällä se. Ei siinä muuta vikaa ollut.
Ei kannata oiretta(käsien luistamista) yrittää hoitaa. Hajoaa kahva pian. Ne ovat sisältä kovin hentoisia. Parempi hoitaa oireen syy kuntoon.

Avatar
yaana
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 512
Liittynyt: 07 Kesä 2015, 18:01
Paikkakunta: Porvoo

Re: Kysymys gripshift vaihteistosta

ViestiKirjoittaja yaana » 02 Elo 2017, 07:53

Kahvojen materiaalissakin on eroja. Kun testasin Kaarikinnerin trikeja, niin Ice Sprint X:n kahva oli paljon mukavampi ja pitävämpi kuin Azub Triconin Dualdrive-kahva. Molemmat oli kyllä toimivia. Ajou osaa varmaan sanoa paremmin, mitkä osat ne oli.

Mä olisin ottanut uuteen pyörään samanlaiset, vaikka kiertovaihtajan käyttöikä lienee lyhempi kuin vipujen. ICE ei kuitenkaan suositellut sitä Alfinen kanssa. Bar end -vaihdevipu on ainoa kompromissi mun uudessa pyörässä. Yks syy, miksi innostuin kiertovaihtajista on pienet kädet ja lyhyet sormet. Ei olis tarvinnu kurkotella vipujen kanssa.
Nojapyöräilyä jo vuodesta 2015

Uusikäyttäjä
Viestit: 8
Liittynyt: 16 Heinä 2017, 09:59

Re: Kysymys gripshift vaihteistosta

ViestiKirjoittaja Uusikäyttäjä » 02 Elo 2017, 11:05

Koitin ensiapuna vaihtaa vaijerin reittiä etuvaihtajalle. Nyt se menee hieman suorempaan ja lopussa oleva mutkakin on hieman loivempi. Polkematta tuntuu hieman keveämmältä mutta saas nähdä miten käytännössä toimii. Pyörässäni on microshift-merkkiset kahvat jotka ovat melko sileät. Pitänee niitä hanskojakin harkita vaikken ideasta niin tykkääkkään kun kädet hikoaa riittävästi ilmankin. Saishan niistä jotain suojaa mahdollisessa kaatumistilanteesta... Täytyy jatkaa harjoituksia.


Palaa sivulle “Yleistä nojapyöräilystä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija