Hidastetöyssytestaaja haussa (Forssa)!

Onko mielessäsi nojapyöriin tai nojapyöräilyyn liittyvä kysymys? Haluatko kertoa kokemuksistasi? Kirjoita tänne ja saat varmasti vastauksia.
Avatar
rutunen
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 681
Liittynyt: 03 Heinä 2012, 14:51
Paikkakunta: Joensuu

Hidastetöyssytestaaja haussa (Forssa)!

ViestiKirjoittaja rutunen » 22 Elo 2018, 20:58

Hei Forssaa lähellä asuvat! Forssan kaupungista otettiin uudelleen yhteyttä että he tarvitsisivat nojakki/kinnerikuskia auttamaan pyöräteiden hidasteiden suunnittelussa. Käytännössä tämä tarkoittaisi testaamista hidastetta makuuasennossa jotta näkisi mitenkä ajokelpoisia ne ovat.

Tässä on loistava tilaisuus vaikuttaa tulevaisuuden liikennesuunnitteluun todella pienellä vaivalla.

Mikäli löytyy vapaaehtoinen niin laita mulle yksityisviesti niin vaihdetaan yhteystiedot.
Quest Carbon -2015

ajarmala
Sisällöntuottaja
Viestit: 1329
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti

Re: Hidastetöyssytestaaja haussa (Forssa)!

ViestiKirjoittaja ajarmala » 23 Elo 2018, 05:15

rutunen kirjoitti:Forssan kaupungista otettiin uudelleen yhteyttä että he tarvitsisivat nojakki/kinnerikuskia auttamaan pyöräteiden hidasteiden suunnittelussa.


Sano niille, että mopoautojen ajelu kelveillä on helppo estää tekemällä väylään kavennuksia esim. 130 cm leveitä portteja. Paljon parempia ja kaikille mukavampia kuin ne aaltojutut. Polkupyörähän saa olla max 125 cm leveä.
--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)

Avatar
Hopea
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 966
Liittynyt: 20 Loka 2006, 09:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hidastetöyssytestaaja haussa (Forssa)!

ViestiKirjoittaja Hopea » 23 Elo 2018, 08:35

Myös poliisin innostaminen jakamaan väärässä paikassa mopoautoileville sellaisia pieniä maksullisia koulutuslappuja on tunnetusti hyvä keino säätää liikennettä oikeisiin paikkoihin. On erinomaisen väärin haitata kaikkien laillista väyläänsä käyttävien kulkua päivittäin jonkun muutaman sääntöjä rikkovan vuoksi.

Mutta näinhän se menee autoliikenteessäkin. Kun muutamat tumpelot eivät ymmärrä ajaa siististi, laitetaan kaikkia koskevia rajoituksia ja rakenteita. Ja sitten ihmetellään, kun liikenne ei oikein suju... :shock:
Sinner Demon 2026 2006-> Savenmaa Alku 2009-2012 HP Velotechnik Gekko FX 2012->

Avatar
PW
KOM
Viestit: 15043
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Hidastetöyssytestaaja haussa (Forssa)!

ViestiKirjoittaja PW » 23 Elo 2018, 09:11

Samaa mieltä, ihmettelen vaan lukevatko Forsassa nojapyöräfoorumia, kunnantalolla :mrgreen:
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3780
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Hidastetöyssytestaaja haussa (Forssa)!

ViestiKirjoittaja Vilijami » 23 Elo 2018, 11:56

Hopea kirjoitti:Myös poliisin innostaminen jakamaan väärässä paikassa mopoautoileville sellaisia pieniä maksullisia koulutuslappuja on tunnetusti hyvä keino säätää liikennettä oikeisiin paikkoihin.

Sakotus on huonoin mahdollinen rangaistuskeino tulottomalle alaikäiselle. Millä he sen maksavat? Sakko ei ole edes konkreettinen rangaistus nuoren mielessä. Päinvastoin se lisää vaan uhmaa ja angstia.
Itselläni kertyi 80-90 lukujen taitteessa yhteensä noin 4000mk moposakkoja, mitä en tietenkään pystynyt maksamaan, eivätkä vanhemmat alkaneet niitä maksamaan. Sakot menivät ulosottoon ja nuoreen mieleeni tuli luovuttamisen ajatus: Kannattaako tässä nyt alkaa mitään kouluja käymään tai töitä ikinä tekemään, kun sakot kasvaa korkoa koko ajan ja vouti vie kuitenkin kaiken. 4000mk tuntui jo ilman korkojakin toivottomalta summalta tulottomalle. Tälle tielle tiedän useamman nuoren joutuneen. Minulla kävi hyvä tuuri, sain hyväkuntoisen mutta katsastamattoman auton käytännössä ilmaiseksi, jonka sitten katsastin ja myin tuohon 4000mk hintaan. Ne rahat kiikutin ulosottomiehelle ja valtava kivi vierähti sydämeltä. Sen jälkeen alkoi opiskelut ja työt näyttämään taas hyvältä vaihtoehdolta.
Siis, alaikäisten sakot pitäisi ehdottomasti muuntaa yhdyskuntapalveluksi tai häpeäpaalussa istumiseksi, mutta ei missään nimessä tulevaisuuden näkymien himmentäjäksi!

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 10079
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Hidastetöyssytestaaja haussa (Forssa)!

ViestiKirjoittaja jori » 23 Elo 2018, 12:50

Vilijamilta taas viisaita sanoja.
Missään nimessä ei huonoa liikennesuunnittelua saa korjata sakottamalla ja simputtamalla säännöistä.

Liikennesuunnittelu on onnistunutta, kun ei tule mieleenkään –tai ei yksinkertaisesti voi vaikka haluaisi– ajella laittomasti. Jos täytyy erityistoimin haitata laillista liikennettä laittoman liikenteen estämiseksi, on jo jotain mennyt pieleen.

Ajattelu kannattaa aina. Varsinkin suunnitteluvaiheessa erilaisten näkökulmien kautta pitää mieltään ajattaa läpi = ajatella, jottei tarvitse sitten jälkikäteen törmätä ongelmiin, jotka olisi voinut välttää törmäämällä niihin mieltä ajattaessaan.

Mielikuvissaan suunnitelman puutteisiin törmääminen sattuu sekin –eikä edes kypärä auta– mutta se ei aiheuta pysyviä vammoja, päinvastoin luo mielestä viisaamman. Ei ehkä enää törmää samanlaiseen virheeseen myöhemmin.
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma


Palaa sivulle “Yleistä nojapyöräilystä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 2 vierailijaa