Sivu 1/1

Tee se itse sähköavustus

Lähetetty: 22 Loka 2018, 22:55
Kirjoittaja ukram2
https://www.youtube.com/watch?v=9rIIJbDkpN8

Tuommoinen 3d printettu hammaspyörä + hammashihna + "tavallinen"? sähkömottori voisi olla hyvä sähköavustus systeemi? Toimiiko? Ainakin välityssuhde näyttäisi hyvältä ja tuskinpa tuon hihnan häviöt on kovin pahat?

Re: Tee se itse sähköavustus

Lähetetty: 23 Loka 2018, 05:05
Kirjoittaja Wacky
Tuolla kaverilla on jo versio kolme menossa ja sekään ei ole täysin ongelmaton ollut.

Re: Tee se itse sähköavustus

Lähetetty: 23 Loka 2018, 15:21
Kirjoittaja ajou
Mun ensimmäinen moottori oli juuri tuollainen. Itävaltalainen oli tuote. Kyllä siinä oli paljon ongelmia. Tuolla se on vieläkin autotallissa, jos joku haluaa väkertää. Saa hakea ilmaiseksi akkuineen pois. Koitan kaivaa kuvan jostain koneen syövereistä.

Re: Tee se itse sähköavustus

Lähetetty: 23 Loka 2018, 17:18
Kirjoittaja jori
ajou kirjoitti:Mun ensimmäinen moottori oli juuri tuollainen. Itävaltalainen oli tuote. Kyllä siinä oli paljon ongelmia. Tuolla se on vieläkin autotallissa, jos joku haluaa väkertää. Saa hakea ilmaiseksi akkuineen pois. Koitan kaivaa kuvan jostain koneen syövereistä.

Minä haluan väkertää, tutkia ja kuulla, mitä vikoja tuossa konstruktiossa on pyörän apumoottoriksi sovellettuna. Mielestäni tuossa ratkaisussa on periaatteet kohdallaan. Jos ei silti toimi, voi vika olla toteutuksessa.

Jos sopii, tulen hakemaan sen lähiaikoina. Nyt on viikonloppuisin hautajaisia kahdet peräkkäin, joten menee marraskuun puolelle, mutta heti kohta siellä. Joulukuussa on kuorokonsertti, jota tulen Helsinkiin kuulemaan.

Sormeni syyhyävät tutkimaan, miten tuo rakenne on saatu toimimattomaksi. :shock: Omassa mielessäni kajastelee 6 mm ketjulla toteutettu alennusvaihde, jolloin ei tarvita ohjausta eikä kiristystä ketjulle ja välityssuhdekin saadaan tuonne kymmenen pintaan ihan helposti kevyellä rakenteella.

Re: Tee se itse sähköavustus

Lähetetty: 24 Loka 2018, 16:11
Kirjoittaja ajou
Juu sopii hyvin. Kerään osat kasaan, se takapyörään tuleva muovinen hammasratas on kyllä talllesss. Tämä mun versio oli tosiaan toteutettu muutaman millin ketjulla.