Kustavi - Maarianhamina

Oletko kokenut pyörämatkailija vai suunnitteletko vasta ensimmäistä reissuasi? Täällä voit jakaa kokemuksia, raportoida matkoistasi tai hakea inspiraatiota ensi kesän suunnitelmiin.
psa
Viestit: 110
Liittynyt: 27 Joulu 2009, 17:42
Paikkakunta: Loimaa

Kustavi - Maarianhamina

ViestiKirjoittaja psa » 25 Heinä 2010, 22:08

Torstai-iltapäivällä lähdin muutaman kaverin kanssa Kustavin keskustasta kohti Maarianhaminaa. Matka-ajoa kertyi yhteensä reissussa noin 100km ja matka-aika laivareussuineen ja odotusaikoineen satamassa oli reilu 12 tuntia.

Reitti oli odotettua tasaisempi ja Ahvenanmaan punainen asfaltti oli oikein hyväkuntoisessa kunnossa. Matkaan lähdettiin Kustavin Sale pihasta, siitä laskeuduttiin Vartsalan lossille ja lyhyen odotuksen jälkeen päästiin yli. Sitten ajettiin 8km Vuosinaisten satamaan. Siellä oli hyvin aikaa syödä hyvä kalalautanen Boris & Maris ravintolassa. Maha täynnä oli hyvä mennä sitten Viggen kyytiin ja suunnata kohti Åva satamaa. Åvasta lähdettiin polkemaan läpi Brändö saaren kohti Torsholmaa. Heti Åva lähdön jälkeen tuli muutama pitkä jono pystypyöräilijöitä vastaan, useat morjesteli ja minä tietysti morjestelin takaisin.

Torsholman satamassa olikin sitten hyvin aikaa odotella jatkoyhteyttä sillä 23km oli varattuna matka-aikaa 3,5 tuntia. Siitä lähtenyt Alfågeln matka-aika Hummelvik oli 2,5 tuntia ja perillä se oli klo 23:30 aikoihin. Aluksi mietittiin että ollaan yötä Sandösund Campingillä, mutta sitten päätettiin kuitenkin porukalla yrittää polkea yöajona suoraan Maarianhaminaan saakka, Hummelvik - Maarianhamina 46km.

Perillä Maarianhaminassa lopulta oltiin lukuisten pikkutaukojen ja väsymyksen saattelemana perjantaina klo 4 jälkeen aamuyöstä. Ajoimme suoraan Gröna Udden leirintäalueelle ja sieltä saatiin lupa pystyttää teltta loppuyöksi, eikä tarvinnut edes maksaa niistä parista tunnista. Aamulla parin tunnin yöunien jälkeen lähdettiin Marie-BAR aamukahville ja sen jälkeen päästiin Strandnäs Hotelliin majoittumaan.

Takaisin tultiin lauantaina suoraan Viking Isabellalla Turkuun.

Tässä vielä SH8 pakattuna ennen matkaan lähtöä. Painopiste jäi kuitenkin suurimmaksi osaksi melko ylös pyöräilylaukkujen takia melko ylös. Teltta ja makuupussi, jotka tuonne alimmaksi pakkasin ovat kuitenkin ehkä kevymmästä päästä.
Kuva

Yöllä tauolla sillalla kohti Maarianhaminaa. Olkapäällä oleva valo tuntui aluksio hyvältä idealta, mutta vaihdoin sen täydellisen pimeyden alettua ohjaustankoon, jolloin se valaisi paremmin tietä, eikä häikinyt niin pahasti silmiin.
Kuva

Palaa sivulle “Matkakertomukset, reittivinkit yms.”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija