Terv. Hangosta! Matkakert.+kuvalinkki lisätty

Oletko kokenut pyörämatkailija vai suunnitteletko vasta ensimmäistä reissuasi? Täällä voit jakaa kokemuksia, raportoida matkoistasi tai hakea inspiraatiota ensi kesän suunnitelmiin.
musti&siippa
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 268
Liittynyt: 01 Helmi 2009, 21:14
Paikkakunta: Nokia

Terv. Hangosta! Matkakert.+kuvalinkki lisätty

ViestiKirjoittaja musti&siippa » 24 Elo 2013, 12:46

Täällä ollaan taas kuin kaksi Hangon keksiä! Kauan suunniteltu ja haaveiltu reissu takanapäin! :D

680 kilometriä nojailua siipan kanssa: kelit olivat vähintään kohtuulliset, upeita maisemia ja Bengtskärin majakka huiputettu! Sinne ei kylläkään menty nojaillen! 8) Pari oikean etugummin paikkausta ja pari päälirengasta meni uusiksi, mutta onneksi on tuo huolto jatkuvasti paikalla! Kuormaa oli taas ihan liikaa, mutta oikeastaan mitään tarpeetonta ei tullut mukaan. (Ei pitäisi reissuun lähteä naisen kanssa....) Tosin tällä tytöllä taisi olla se painavampi kuorma perässään ja siippa sai ajella suurimman osan matkaa peesissä. Ihmekös tuo, jos minä välillä ylämäessä hyydyin! :oops:

Ajelimme reittiä Nokia - Urjala - Forssa - Salo - Tammisaari - Hanko - Fiskars - Somero - Tammela - Nokia.

t. musti
Viimeksi muokannut musti&siippa, 26 Elo 2013, 19:39. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Syväri
Sisällöntuottaja
Viestit: 1215
Liittynyt: 24 Kesä 2011, 14:35
Paikkakunta: Ilmajoki

Re: Terveisiä Hangosta!

ViestiKirjoittaja Syväri » 24 Elo 2013, 16:36

Teidät on nähty! :D toistaiseksi viimeinen kommentti: http://www.fillarifoorumi.fi/forum/show ... %E4/page67

Varmasti ollu hyvä reissu :)
Velokraft VK-HI -2011

musti&siippa
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 268
Liittynyt: 01 Helmi 2009, 21:14
Paikkakunta: Nokia

Re: Terveisiä Hangosta!

ViestiKirjoittaja musti&siippa » 24 Elo 2013, 21:20

Mä jo ihmettelin, etteikö kukaan ole meitä bongannut... :roll: Joo, Toijalan takana ei todellakaan ole mitään, paitsi upeita maalaismaisemia ja rauhaisaa nojakilla köröttelyä. Kaiken kaikkiaan oli kyllä hieno reissu sateinensa ja upeine aamuisine sumuineen, hämähäkinseittejä aamuisessa metsässä, osmankäämejä paljon, kurkia, haukkoja, ihania tsemppaavia ihmisiä, jopa autoista tsemppasivat ja morjestelivat.

musti&siippa
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 268
Liittynyt: 01 Helmi 2009, 21:14
Paikkakunta: Nokia

Re: Terveisiä Hangosta! Matkakertomus

ViestiKirjoittaja musti&siippa » 25 Elo 2013, 11:56

Matkapäiväkirja:

10.8.2013 lähtö kotoa n. klo 9

Lempäälässä poikettin kaffeella ja ihmeteltiin siipan pyörän oikeaa eturengasta, joka oli kummasti pullahtanut. Vaillennettiin kummaltakin vähän paineita. siipan peräkärryn lokarista oli lisäksi hukkunut mutteri, heilui vähän hervottomasti.

Lempäälästä lähdön jälkeen alkoi vettä tihuuttaa kuuroittain sen verran, että vaihdettin sadevermeet päälle.Kylmäkoskella ajettin pikkasen harhaan, että lähdettin kohti Sontulaa, kun pyörätie teki taas tepposet. Onneksi ei ehditty kuin muutama kilometri, kun huomattiin töppi. Ei kun takaisin ja kohti ysi-tietä. Ysi-tiellä oli kohtalaisen hyvät piennaralueet, eikä liikennettäkään ollut ihan mahdottomasti. Jossain kohtaa siippa korjasi peräkärryn lokarikiinnityksen nippusiteellä kiinni peräkärryyn. Urjalasta olimme etukäteen varanneet leirintäalueelta (”Taikayö”) mökin. Se oli vähän sivussa ysi-tiestä. Alueen taso ei ollut kovin kummoinen, mutta vältti meille. Perillä olimme noin puoli viisi. Illalla kävimme vielä nojapyörillä tutkailemassa pääsisikö niillä oikaisemaan Nuutajärven lasikylään. Harmiksemme ei onnistunut, tie muuttui niin huonoksi, ettei kannattanut lähteä peräkärryjen kanssa seikkailemaan.

Sunnuntai-aamuna yhdeksältä sittten starttasimme kohti Lasikylää, kiertotie oli vajaa kaksikymmentä kilometriä, mutta tie oli melko hyvä (lukuunottamatta joitakin routavauriopaikkoja). Maisemat olivat hienoja ja suorat pitkiä, välillä oli toki kumpuilevaa. Aamu oli erittäin sumuinen ja metsässä näkyi runsaasti hienoja hämähäkinseittejä. Matkalla ihmettelimme myös runsaita osmankäämiesiintymiä. Komeita!

Nuutajärven Lasikylässä kuolasimme (siis lähinnä minä) lasiesineitä (ei ostettu tuliaisia kuin parit pienet korvikset) pari tuntia ja tietty joimme kaffeet ja kävimme veskissä. Ilma oli kääntynyt aurinkoiseksi ja lämpöiseksi (puolipilvistä toki), joten vaihdoimme kevyemmät vaatteet. Museossakin kävimme, joka oli oikea rauhan tyyssija! Ei mitään taustamölinöitä. Lopuksi saimme lyödä omat Nuutajärvi-muistorahat.

Nuutajärveltä suuntasimme sitten kohti Forssaa, matkaa vajaa 30 km, sujui ilman kommelluksia. Saavuimme motelli Autokeitaaseen puoli viiden paikkeilla. Poikkeuksellisesti menimme oheiseen ravintolaan syömään, kun huomasimme, ettemme olleet syöneet päivän aikan kuin jäätelöt. Kaupasta ostimme ajatuksissamme aamiastarvikkeita, vaikka aamiainen kuuluikin tietysti huoneen hintaan. Ja pesimme pyykkiä. (ja kylppärin lattian, mutta siitä ei sen enempää... ;) ) Ja sitten suunnittelemaan huomista, joka suuntautunee kohti Saloa. Forssankin seudulla olisi paljon nähtävää, saa nähdä käymmekö vielä siellä.

12.8.2013 maanantai lähtö Autokeidas Forssa n. klo 8
Matka alkoi kymmenisen kilometriä kymppi-tietä ja siitä suuntasimme tietä 52 kohti Someroa ja Saloa. Kymppi-tie oli kohtuullinen, melko hyvät pientareet, liikennettä ei liian kanssa. 52-tie oli alkuun aika pelottava: mutkia ja mäkiä piisasi ja rekkoja meni. Mutta sitten alkoivat Varsinais-Suomen viljapellot ja pitkät suorat (pisin oli n. 4 km!). Vastatuuli vain oli kova ja sää muuten vaihteleva, välillä tuli vettä ja välillä paistoi aurinko. Sadevermettein kanssa pelattiin, matkanteko hidasta. Somerolla käytiin kaffeella ja siitä jatkettiin kohti Saloa. Salon ABC:llä syötiin ruoka ja käytiin veskissä + suunniteltiin jatkoa. Päätettiin jäädä Saloon yöksi ja helposti löytyikin Sokos Hotelli Rikala aivan keskustasta. Eipä ole ennen respan henkilökunta tullut pihalle neuvomaan nojapyörien pysäköinnissä. Parkkipaikka olikin loistava: katoksen alla oikein pyörille tarkoitettu alue! Majoituimme ja lähdimme sitten pyöräilemään kohti Vuohensaarta (n. 4km), jossa kävimme nautiskelemassa terassilla vähän... Vastatuuli oli mennessä hirmuinen, mutta onneksi oli hyvä suora tasainen pyörätie, jota kulkea. Huomenna sitten kohti Perniötä ja Tammisaarta.

13.8-2013 tiistai
Starttasimme hotellilta klo 8.40. Sadetutkat näyttivät päivälle Salon-Tammisaaren seudulle jopa rankkoja sadekuuroja, mutta toisin kävi. Salon jälkeen oli kuuro ja jouduimme vaihtamaan sadeasut päälle. Mutta sitten matka jatkuikin vaihtelevan pilvisyyden merkeissä poutaisena. Huomasimme, että jossain kohtiin oli kyllä sadetta ollut, kun pientareella juoksivat iloiset purot. N. 5,5 km Salosta lähdön jälkeen minun pyöräni oikea eturengas oli tyhjentynyt, tietysti keskellä 1,5 km nousua. Ei muuta kuin paikkailemaan. Puolisen tuntia siinä meni + sitten vielä ulkorenkaan paikalleen asennusta hetken päästä. Perniön ABC:llä sitten laitettiin rengaspaineet kohilleen ja kävimme siellä kaffeella. Perniöstä matka jatkui edelleen kohti Tammisaarta. Piiiitkiä ja melko jyrkkiäkin nousuja oli paljon ja kovaa vastatuulta, rekkoja ja muita autoja vilisti ohi minkä kerkesi. Mutta päästiin kuitenkin perille hyvävoimaisina kello puoli kolmen hujakoilla. Etsiskelimme hetken majapaikkaa ja päädyimme Motel Marinaan, hinta tosin oli melko rasvainen, 90 euroa. Taitaa olla myyjän markkinat. Mutta huone oli kyllä ihan hyvä vaikka olikin toisessa kerroksessa luhtitalossa. Tullessamme siippa yritti ajaa pyöränsä mahdollisimman lähelle portaikkoa sillä seurauksella, että peräkärry painoi taikavaihtajan ihan vinkkeliin. Ajattelimme jo, että tässäkö sitä sitten ollaan! Mutta siippa sai kuin saikin sen väänneltyä kohilleen, onneksi. Keittelimme munia ja kanapataa, niiden kypsyessä kävimme suihkussa. Ruoka oli hyvää, paitsi kananpalat kovia, olisi pitänyt ehtiä liotella ne kunnolla. Käytimme pari päivää pyörälaukussamme pyörineen kermankin siihen, hyvää oli. Pesin vielä vähän pyykkiä ja sen jälkeen lähdimme kaupungille pyörimään, tai piti lähteä. Mutta jouduimme (tai siis siippa) jälleen renkaanpaikkaushommiin, kun pyöräni oikea eturengas oli taas tyhjä, sieltä jopa löytyi pieni lasinsiru eri kohdasta kuin aamullinen vaurio. Siinä rengasta paikatessamme meni yksi nainen ohi ja jäi vähän jutustelemaan, Selvisi, että hän oli miehensä kanssas Tammisaaressa, he olivat Nokialta! Kyllä on maailma pieni. No, rengas saatiin paikattua ja lähdimme kiertelemään kaupungille. Kaupungin museossa oli menossa Helene Schjerfbeckin näyttely, mutta valitettavasti se oli tältä päivältä jo suljettu, sitten kiipesimme kirkonmäelle – komea kivikirkko olikin – ahtaasti vanhan kaupungin puutalojen keskellä. Ei siitä edes kuvaa saanut (anteeksi, kyllä siippa siitä sai hienon kuvan). Päädyimme sitten lopulta satamaan terassille. Siellä oli melko rauhallista, hyvää musaa. Ja sitten ennen sadekuuroa takaisin kämpille katselemaan yleisurheilun MM-kisoja. Huomenna herätys klo 6 ja aamupalalle ja sitten paanalle.

Tammisaaresta 14.8.2013 keskiviikko
Koko yön satoi lotonaan vettä ja sitä tuli aamullakin. Kävimme aamupalalla puoli seitsemältä ja sitten pakkailimme loput tavarat. Vettä satoi. Selvittelimme Hangon majoitusmahdollsuuksia ja houkuttelevimmaksi osoittautui Hima&Huvilan tarjoama yksityinen majoitus luhtitalossa saunallinen yksiö. Hinta oli melkoinen, mutta osoittautui kyllä sitten paikan päällä hintansa väärtiksi. Huoneistossa oli myös pesukone, mikä oli aivan ehdoton plussa! Lähdimme liikenteeseen vesisateen saattelemana puoli kymmenen aikoihin. Jouduimme kuitenkin jo alkumatkasta poikkeamaan huoltoasemalle lisäämään ilmaa mun oikeaan eturenkaaseen, kun se oli täytetty vain käsipumpulla. Siitä jatkoimme sitten Hangon tielle nro 25. Ja hetken päästä taas huoltoasemalle, kun ulkorengas ei sitten ollut taaskaan kunnolla paikoillaan. Samalla joimme kaffet ja Hima&Huvilan täti onneksi soitteli samaan aikaan ja varmisti huoneistovarauksemme. Siitä sitten jatkoimme matkaa saunanlämmitys mielessämme. Matka jatkui tietä 25 melko tasaisena ja suorana. Pientareet olivat kohtuulliset, mutta liikennettä oli melko paljon ja sadetta samoin. Pääsimme onneksi vähän ennen Lappohjaa ajamaan leveää ”kevyen liikenteen väylää” kolmisen kilometriä. Lappohjan jälkeen piennaralue leveni hyväksi ja asvalttikin oli hyvää, joten kyllä sitä kelpasi ajella. Mäkiä ei ollut ja pitkiä suoria sitäkin enemmän. Sateesta huolimatta olimmekin hyvin aikataulussa. Löysimme Bulevardi 20:n melko helposti, sieltä saimme avaimen huoneistoon Kadermonkadulle, joka oli melko lähellä. Perille saavuimme n. klo 14 ja siippa napsautti heti saunan päälle + minä laitoin kaalipata-ainekset likoamaan. Varusteen olivat kastuneet, makuupussitkin valuivat vettä. Onneksi oli sauna! Kävimme saunassa, jonka lempeissä löylyissä lämmitimme kylmettyneet kroppamme ja sen jälkeen lähdimme kauppareissuun paikalliseen S-Marketiin. Syötiin ja lorvailtiin loppupäivä. Valitettavasti telkkarista ei tullut yleisurheilun mm-kisoja, kun nyt juuri niitä olisi voinut katsella. Kuunneltiin sitten netin kautta luontoiltaa radiosta. Pyykkiä pesimme kaksi koneellista. Vettä satoi lähes koko ajan.

Hangossa 15.8.2013 torstai
Päivä oli hieno, puolipilvinen iltapäivästä kovaa tuulta. Suuntasimme aamulla ensimmäiseksi matkailutoimistoon, josta saimme lisäinfoa + postikortit + merkit sekä T-paidat kummallekin. Siitä suuntasimme kaupan kautta kämpille ja kirjoittelimme kortit. Takaisin paanalle ja läheiseen R-kioskiin, jossa lähettelimme postin. Sitten lähdimme kohti Itäsatamaa, josta Bengtskärin lautat lähtevät ja varmistimme lähtölaiturin. Risteilylle olimme varanneet paikan perjantaille, toivottavasti sää suosii ja lähtijöitä on riittävästi. Paikka löytyi helposti ja jatkoimme matkaamme Hangon museoon, joka oli siinä lähellä, mutta vähän vaikeammin löydettävissä. Museossa oli siirtolaisuusnäyttely, joka olikin mielenkiintoinen. Museolta suuntasimme vesitornille, josta aukeni huikeat näkymät yli Hangon ja merelle. Kova tuuli näköalatasanteella. Vesitornin vieressä oli Hangon kirkko, jossa pistäydyimme. Rauhallinen kaunis kirkko. Kirkolta lähdimme hiljakseen ajelemaan kohti Neljän Tuulen kahvilaa, joka on joskus ollut Mannerheimin omistuksessa. Siellä siippa leikki kukkulan kuningasta ajaen kallion päälle nojapyörällä. Joimme kahvit ja ostimme tuliaisia. Ajelimme takaisin rantaa seuraillen, poikkesimme Casinolla olevaan Anneli Puurtisen ateljee-näyttelyyn (Casino oli jo tältä kesältä suljettu!). Taiteilija oli siellä työn touhussa – melkoinen persoona ja hienoa abstraktia akryylitaidetta. Päivän päätteeksi menimme ravintola Pirateen (taiteilijan suosittelemena) ja söimme pizzat. Kävimme vielä toisessa läheisessä ravintolassa nauttimassa ”jälkiruuat”. Siitä sitten takaisin kämpille ja saunaan ja katselemaan yleisurheilukisoja. Ja yhdeksän jälkeen unta palloon!

Hangossa 16.8.2013 perjantai
Aamu valkeni aurikoisena ja melko tyynenä. Tänään ohjelmassa Bengtskärin ristely (toivottavasti!). Kohta mennään!
Kävimme ensin Villa Himassa puhumassa yksiömme jatkovuokrausesta sunnuntai-aamuun asti. Siellä täti ei tiennyt mitään, mutta jätimme hänelle sanan, että jäämme vielä lauantai-päiväksi. Soitin sitten vielä yhdyshenkilöllemme ja sovimme, että käymme tänään tai lauantaina maksamassa yhden päivän lisää + jätämme sitten sunnuntaina avaimen huoneistoon. Sitten kohti satamaa.
Tulimme ajoissa lähtölaiturille ja saimme matkaliput (55e/nuppi). Laivaan valui hiljalleen porukkaa, laskeskelin, että n. 60 matkustajaa oli kaikkiaan. Sää oli erinomainen: puolipilvistä, lähes aurinkoista ja heikkoa vastaista tuulta.Risteilyn alussa tarjoiltiin lohisoppaa, joka olikin maukasta. Matkaoppaana toimi ornitologi-biologi-sotahistorioitsija-toimittaja-Bengtskär-fani Seppo Sällylä (tämä oli hänen tuhannes käyntinsä Bengtskärillä), joka kertoi mielenkiintoisesti luodon sotaisasta historiasta ja sen luonnosta, erityisesti linnuista. Perillä saimme vielä tietoiskun Bengtskäristä: Pohjoismaiden korkein majakka 52 metriä (muistaakseni), 1906 rakennettu (rakentaminen kesti 9kk, suunnitteluvaihe vuosikymmeniä). Tornin huipulle oli 252 askelmaa, jotka reippaasti kipitimme ylös asti. Ylhäällä vielä kavuttiin parit tikapuut, niin olimme huipulla: ”Bengtskärin majakka huiputettu!”
Kaffet oli tietysti juotava + jädet, matkamuistoja osteltiin ja kortit lähetettiin itselle kotiin. :)
Luoto oli melko pieni ja kaikki kivi majakkaan oli aikoinaan louhittu luodolta, jykevä se sitten olikin. Saimme hyviä kuvia ja meri kimmelsi kauniina. Kolmen aikaan sitten laivamme lähti takaisin kohti Hankoa. Paluumatkalla ostimme grillimakkarat + kolme tuubia Hangö-sinappia (sai kolme halvemmalla!).
Hangossa suuntasimme Villa Himaan maksamaan loppuvuokran, kun oli matkan varrella ja vielä auki. Sitten kämpille ja saunaan. Hieno ja ikimuistoinen päivä!
Hangossa 17.8.2013 lauantai
Lauantai-aamu valkeni harmaana ja tuuli alkoi nousta siihen malliin, että kohta sataa. Puoli kymmenen aikaan lähdimme kiertämään Hangon pyöräilyreittiä, joka kokonaisuudessaan on 19 km, mutta ajattelimme polkea vain puolikkaan, koska tuota polkemista on tässä tullut ihan riittämiin muutenkin. Suuntasimme ensin myrskytornille, joka sijaitsee Itäsatamassa Kuningattarenvuoren laiturin läheisyydessä. Kova tuuli. Sieltä lähdimme seurailemaan merkittyä reittiä, matkan varrella poikkesimme Hiidenkirnulla, joka oli vähän pelottava paikka (siis minun mielestäni), kaltevaa kalliota kohti kirnua, joka vaikutti syvältä, oli siinä onneksi kaiteet ympärillä. Sieltä poistuessamme näimme yhdessä katajassa pienen linnun, joka oli melko hiljaa oksalla, mutta juuri kun siippa sai kameran viriteltyä, se lensi toiselle puolelle katajaa. Näpsimme siitä kuitenkin muutaman kuvan, saa nähdä, näkyykö niissä mitään. Jatkoimme edelleen matkaa ja vettä alkoi olla hieman ilmassa, kajakkeja näkyi runsaasti merellä (ilmeisesti joku kisa menossa) + riippusurffailijoita n. 4 kappaletta. Ennen kahtatoista pääsimme På Kroken -ravintolaan ja silloinkos taivas repesi ja alkoi vettä tulla ihan tosissaan. Onneksi olimme päässeet terassille sateen suojaan. Tilasimme savustetut kampelat + uusia pottuja. Mielenkiintoinen ateria. Isolla vadilla neljä kampelaa nökötti pottujen seurana ja olivat melko haastavia syötäviä (ja litteitä). Jälkiruuaksi tilasimme vielä kaffet ja suklaakakkua ja sitten taas matkaan. Sadekin oli jo sopivasti laantunut. Lyhensimme suunniteltua reittiä ja palasimme suorinta tietä kämpille. Sauna ja pyykkikone päälle ja yleisurheilukisoja seuraamaan (+ kirjoittamaan tätä päiväkirjaa + vieraskirjaa). Huomenna sitten kohti Tammisaarta ja Billnäsiä ja Fiskarsia – saa nähdä, mistä itsemme löydämme!

Hangosta Tammisaareen → Billnäsiin → Fiskarsiin sunnuntaina 18.8.2013

Heräsimme kuudelta Kadermonkadulla ja söimme aamupalan + pakkasimme loput tavarat. Matkaan pääsimme lähtemään klo 7.40. Aamu oli hieno: lähes pilvistä, lämpötila jotain 15-17 astetta (arvio). Ajo 25-tiellä sujui hyvin pääasiassa pienessä myötäisessä, leveät pientareet olivat hyvät + liikennettä näin sunnuntai-aamuna vähän. Kaffeella kävimme puoli yhdentoista aikaan tutulla Nesteen huoltamolla Tammisaaressa. Siitä jatkoimme edelleen kohti Karjaata tietä 25. Pientareet edelleen leveät, liikennemäärä tosin lisääntyi päivän vanhetessa. Karjaan lähellä kävimme ABC:llä kaffeella + kysymässä ruukin alueen karttoja, mitä ei kuitenkaan löytynyt edes viereiseltä Shelliltä. Ostin kuitenkin etelä-Suomen pyöräilykartan. Jatkoimme matkaa ruukkialueelle. Ensin kiersimme Billnäsin alueen, joka vaikutti aika ”kuolleelta”, kaikki paikat oli kiinni sunnuntaisin. Sieltä jatkoimme matkaa kohti Fiskarsia, jossa sitten olikin elämää vähän enemmän. Etsimme ensin majoituspaikkaa, mikä osoittautui vähän haasteelliseksi. Poljimme yhden jyrkän ja pitkän ylämäenkin todetaksemme, ettei sieltä oikein majapaikkaa löytynyt. Ei muuta kuin takaisin pääraitille, jossa yksi nuorimies (dobermannin kera) vinkkasi meille majapaikan. Sinnepä sitten suuntasimme (B&B). Huone oli ullakkohuone vanhassa pesulassa, yhteiswc + suihku. Onneksi ruokatarvikkeet saimme sentään jääkaappiin. Isäntäväki oli mukavaa, mies hollantilainen ja kovin kiinnostunut nojapyöristä.

Fiskarsista kohti Someron Hovimäen leirintäaluetta maanantaina 19.8.2013

Lähdimme ajelemaan vesisateessa puoli yhdeksän aikaan Kivitalon (ilmeisesti) kellon kalkattaessa puolen merkkiä. Jatkoimme tietä 104 Fiskarsista koilliseen kohti Karjalohjaa. Käännyimme vasemmalle tielle186, joka johti kohti Kiskoa ja Toijaa. Toijassa poikkesimme Nesteen huoltamolle kaffelle puoli yhdentoista aikaan. Sade loppui huoltamolla ollessamme, joten vaatteita saattoin vähentää. Toijasta lähdimme tietä 1870 kohti Suomusjärveä ja sieltä edelleen 2410 tietä Silvaan, josta käännyimme pienelle asvaltoidulle tielle, joka valitettavasti oli melko huonokuntoinen, asvalttivaurioita oli paljon, joten vauhtia ei saanut pidettyä kovin hyvin. Mutkia ja mäkiä oli paljon. Tuon tien varrella oli myös Weberin vetoniittitehdas, josta kuorma-autoliikennettä oli melkoisesti. Onneksi liikenne hiljeni tehtaan jälkeen. Silvassa poikkesimme kunnan uimarannalle (Härjänvatsa) ja söimme jugurttia + kuivattuja karpaloita. Tuota huonokuntoista tietä riitti lähes 17 km, onneksi oli sentään pääsääntöisesti myötätuulta. Tie oli muuten melko tylsä, kun oli pelkkää metsämaisemaa. Yksi sisilisko ylitti tien kohdallamme, ei jäänyt onneksi alle.

Saavuimme vihdoin Oinasjärvelle, jossa suuntasimme tielle 280, jonka varrella sijaitsee myös leirintäalue Hovimäki. Kilometrejä kertyi n. 82 ja loppujen lopuksi matka taittui yllättävän nopeasti. Loppumatkasta oli kaiken lisäksi vastatuulta. Olimme perillä klo 16.

Perillä laitoin heti jauhelihapadan likoamaan ja kävimme suihkussa. Keittelimme patamme ja söimme hyvällä halulla – oli hyvää! Sitten kiertelimme vähän leirintäalueella, joka on melko suuri. Ranta sijaitsi alhaalla jyrkän mäen juurella, ilta oli upea, aurinko paistoi ja tuulikin oli jo tyyntynyt melkoisesti. Sitten vielä pesimme koneellisen pyykkiä ja rentouduimme.

Someron Hovimäestä tiistaina 20.8.2013 klo 8.07 kohti Someron keskustaa

Sää oli aamulla erittäin sumuinen, mutta kirkastui aamupäivän aikana puolipilviseksi, vähän tuuliseksikin, mutta pääasiassa myötäisesti. Matka alkoi huollon merkeissä. Menimme ensin Someron Shellille kaffeelle ja tiedustelemaan pyöräliikkeitä. Kuten Hovimäen isännältäkin jo kuulimme, Somerolla on Sportti-Kone, josta varmaan apu löytyy. Kummankin oikea eturengas oli kummallisesti pullahtanut (siipallä oli ollut jo matkan alusta asti). Ko. pyörähuolto sijaitsi sopivasti Forssaan menevän tien varressa, joten suuntsimme sitten sinne hankkimaan pari uutta päälirengasta.Saimmekin sieltä hienot Continentalin renkaat, jotka siippa asensi huoltohallissa minun pyörääni. Minun pyörästäni puolestaan vaihdettiin ehjä rengas siipan pyörään. Siihen tuhraantui sen verran aikaa, että pääsimme jatkamaan matkaa yhdentoista aikaan kohti Forssaa. Nyt matkanteko sujui entistä jouheammin.Forssaan saavuimme yhden paikkeilla ja kävimme paikallisessa Citymarketissa ostamassa pari banaania jogurtin sekaan, syötiin siinä sittarin vieressä ja päätimme jatkaa matkaa Tammelaan, jossa sijaitsee (kaukaisen sukulaiseni) keramiikkapaja Rakutar. Paikka löytyi melko helposti, mutta valitettavasti ”sukulaislikka” ei ollut paikalla. Tapasimme siinä kuitenkin ”nuoren” miehen, joka tuntui olevan virolainen, hyvin toki suomea puhui. Hän oli erittäin kiinnostunut meidän pyöristämme, kun itsekin polkupyöriä huolsi ja korjaili. Siinä sitten jonkun aikaa juteltiin ja kyseltiin, minne kannattaisi yöksi mennä ja hän suositteli Venesillan leirintäaluetta. Sinnepä sitten lähdimme ja paikka olikin kiva, Pyhäjärven rannalla (montakohan Pyhäjärveä Suomessa mahtaakaan olla?). Perillä olimme neljän hujakoilla ja kaalipata likoamaan, suihkuun ja kauppaan. Sitten söimmekin oikein gourmet-aterian: kaalipataa höystettynä tomaattipyreellä ja kermalla, olipa hyvää! Leirintämökkimme oli aivan järven rannassa, joten mikäpä tässä oli istuskellessa ja iltaa viettäessä hyvässä seurassa. Huomenna sitten kotimatkalle!

Kotiin Tammelan Venesillasta keskiviikkona 21.8.2013 klo 7.40
Aamu alkoi vähän sumuisena, mutta sumun hälvettyä sää oli hieno puolipilvinen, välillä vähän liiankin aurinkoinen. Tuulta oli vaihtelevasti, mutta kovin pahaan vastatuuleen emme joutuneet. siippa oli kattovinaan navigaattorilla, että kotiin olisi enää vajaa 80 km, joten eiköhän ajeta kotiin saakka... (Tässä kohtaa tunnen itseni huijatuksi, koska kotiin saavuimme klo 16.50 106 km ajon jälkeen....) Ajelimme ”pikkuteitä” kohti Toijalaa: Venesillasta suuntasimme 10-tielle, jota onneksi ei ollut kuin pikkupätkä, vähän yli kilometri. 10-tieltä käännyimme vasemmalle kohti Lautaporrasta, noin kymmenen kilometriä. Tie 2843 oli mutkittelevaa hyväkuntoista maalaistietä. Lautaportaasta jatkoimme tielle 2846, joka jatkui melko hyväkuntoisena halki kauniiden maisemien, mutkaisena ja pikkumäkisenä. Matkaa oli parisenkymmentä kilometrkiä Lontilan/Toijalan risteykseen, jossa söimme jogurttimme banaanilla höystettynä. Matkalla näimme yhden pellon laidalla kolme kurkea, jotka siitä lentoon lehahtivat pelästyessään meitä. Toijalassa olikin aika hulina, olimme ilmeisesti saapuneet sivistykseen. Ajamamme tiet aamupäivällä olivat niin kovin rauhaisia ja hiljaisia, että ”kaupungin” hälinä ihan hämmensi. Joimme kaffeet paikallisella Nesteellä ja jatkoimme tietä 303 kohti Viialaa. Viialasta käännyimme tielle 190 kohti Lempäällää (nimi oli hauskasti yhdessä kyltissä kirjoitettu ylimääräisen ällän kera). Lempäälässä alkoi jo tuntua, että olemme kotikulmilla. Käännyimme Pirkkalaan menevälle ”lentoaseman” tielle ja se olikin jo vähän hankalampi reitti, liikennettä oli melko paljon ja tie mutkitteleva ja kapea. Aurinkokin paisteli ihan kiitettävästi. Lentoaseman tie tuntui tuskastuttavan pitkältä, kun odottelin koko ajan, koska se tie oikeasti kääntyy sinne lentoasemalle... Mutta eihän se käännykään, vaan Säijän tie erkanee lentoaseman tiestä. En vaan muistanut moista. Pirkkalassa oli sitten kiertoliittymätyömaa, jossa pyörätien osuus oli todella surkea, siinä jopa kehotettiin taluttamaan pyörää... (Emme muuten talutelleet.) Pirkkalasta ei sitten kotiin enää ollutkaan paha matka, tuttua reittiä lasketeltiin. Viereisellä moottoritiellä oli aivan hirmuinen liikenne (klo 16-17)! Viimeinen rypistys oli, kun kipusimme huonokuntoista Valkamankatua kotiinpäin. Ja vähän ennen viittä sitten olimme kotipihassa. Onnellisina eikä edes kovin väsyneinä. Sitten sauna lämpiämään ja kauppaan! Hieno reissu kaiken kaikkiaan! Kilometrejä kertyi n. 680. Lyhin päivämatka taisi olla 37 km ja pisin 106 km.

Muistiin taltioinut musti

Avatar
PW
KOM
Viestit: 14801
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Terveisiä Hangosta! Matkakertomus lisätty

ViestiKirjoittaja PW » 25 Elo 2013, 13:09

Upea reissu teillä, kiitos kertomuksesta.
Minkälaiset sadevehkeet teillä on käytössä ? Toimiko hyvin ?

Petri
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

musti&siippa
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 268
Liittynyt: 01 Helmi 2009, 21:14
Paikkakunta: Nokia

Re: Terveisiä Hangosta! Matkakertomus lisätty

ViestiKirjoittaja musti&siippa » 25 Elo 2013, 14:22

PW kirjoitti:Upea reissu teillä, kiitos kertomuksesta.
Minkälaiset sadevehkeet teillä on käytössä ? Toimiko hyvin ?

Petri


Sadeasut on North Icen "vedenpitävä, tuulenpitävä, hengittävä" takki+housut. useampaa tuntia sadetta eivät kyllä kestä ja märälle nojakin penkille istuessa eivät oikein pidä vettä. Sitten oli semmoinen ilmiö, kun nojakissa istuu, niin alavatsan kohdalle kertyy lammikko ja siitä sitten vesi kyllä jostain rakosesta löytää tiensä takin ja alle. Olimme melkoisen märkiä, kun Hankoon tulimme. Hengittävät nuo ovat, joten ei ollut mitenkään tukalaa niillä ajaa. Hankoon tullessamme (hitaalla kaupunkiosuudella) meinasi vilu yllättää, mutta onneksi majoituksessa oli sauna. Nopeasti nuo vermeet kuivuvat.

Tähän piti vielä lisätä, että peräkärrykassimme ovat jo sen verran reissussa rähjääntyneet, että niihinkin kertyi vettä pohjan pienten reikien kautta. Peräkärryt ovat siis Bob yakin kopioita ja niihin tuli ostettaessa semmoiset isot oranssinväriset kassit mukaan, sinänsä kassit ovat olleet toimivat.

t. musti

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 9958
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Terveisiä Hangosta! Matkakertomus lisätty

ViestiKirjoittaja jori » 25 Elo 2013, 21:35

Mielenkiintoinen retki. Kuvia olisin selostukseen kaivannut ainakin muutaman oheen ja kenties kartan reitistä. Tuo on nimittäin niin mielenkiintoinen reitti näin Tamperelaiselle, että alkoi houkuttaa tehdä sama matka.

Bengtskärin majakanvalloitusretken aikataulu jäi vähän hämäräksi. Mihin kellonaikaan lähditte ja kuinka kauan tuo retki luodolle kesti kaikenkaikkiaan. Majakalle ajaa käsittääkseni parikin laivaa, mutta te kai läksitte matkaan Hangon laiturista. Matka ei ole aivan lyhyt ja reissuun menee useita tunteja, joten tuon retken kellonajat on hyvä tietää etukäteen.
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
terppa
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3299
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
Paikkakunta: Lahden perämetsä

Re: Terveisiä Hangosta! Matkakertomus lisätty

ViestiKirjoittaja terppa » 25 Elo 2013, 21:47

musti&siippa kirjoitti:pesimme pyykkiä. (ja kylppärin lattian, mutta siitä ei sen enempää... ;) )


Tuohan on kuulostaa juuri sellaiselta josta haluaisi lukea enemmän :D

Hieno reissu teilläkin! Hangon hiidenkirnu jätti kipinän nähdä niitä lisää ja Askolasta löysin kerralla enemmän ja monen kokoisia :)
Nojasyklismiä vuodesta 2010

"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

musti&siippa
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 268
Liittynyt: 01 Helmi 2009, 21:14
Paikkakunta: Nokia

Re: Terveisiä Hangosta! Matkakertomus lisätty

ViestiKirjoittaja musti&siippa » 26 Elo 2013, 08:28

jori kirjoitti:Mielenkiintoinen retki. Kuvia olisin selostukseen kaivannut ainakin muutaman oheen ja kenties kartan reitistä. Tuo on nimittäin niin mielenkiintoinen reitti näin Tamperelaiselle, että alkoi houkuttaa tehdä sama matka.

Bengtskärin majakanvalloitusretken aikataulu jäi vähän hämäräksi. Mihin kellonaikaan lähditte ja kuinka kauan tuo retki luodolle kesti kaikenkaikkiaan. Majakalle ajaa käsittääkseni parikin laivaa, mutta te kai läksitte matkaan Hangon laiturista. Matka ei ole aivan lyhyt ja reissuun menee useita tunteja, joten tuon retken kellonajat on hyvä tietää etukäteen.


Joo, mä yritän niitä kuvia saada jossain kohtaa tänne ladattua, oon vaan vähän hidas tämmöisissä asioissa.

Bengtskärin majakkareissulle on siis syytä varata paikka etukäteen. Hangosta lähtee Itäsataman Kuningattarenlaiturista lautta klo 11 ja on perillä n. klo 12.30. Lähtö takaisin on klo 15 ja perillä Hangossa taas 16.30. Majakalla oloaika riitti mielestäni hyvin. Nyt oli sikäli hyvä aika sinne mennä, kun sesonkiaika oli ohi, joten väkeä ei ollut liian kanssa. Muistaakseni ottavat reissuun max. 155 henkeä ja lautta irtoaa satamasta, kun lähtijöitä on vähintään 30. Nyt laskeskelin, että kuutisenkymmentä olisi ollut ja se oli aika hyvä määrä. Majakassa voi myös yöpyä, mutta se onkin sitten varattava ilmeisesti ainakin vuotta aikaisemmin. :cry: (Oli nimittäin tarkoitus yöpyäkin siellä.)

musti&siippa
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 268
Liittynyt: 01 Helmi 2009, 21:14
Paikkakunta: Nokia

Re: Terveisiä Hangosta! Matkakertomus lisätty

ViestiKirjoittaja musti&siippa » 26 Elo 2013, 08:34

terppa kirjoitti:
musti&siippa kirjoitti:pesimme pyykkiä. (ja kylppärin lattian, mutta siitä ei sen enempää... ;) )


Tuohan on kuulostaa juuri sellaiselta josta haluaisi lukea enemmän :D

Hieno reissu teilläkin! Hangon hiidenkirnu jätti kipinän nähdä niitä lisää ja Askolasta löysin kerralla enemmän ja monen kokoisia :)


No, kerrotaan ny sitten, ei se niin ihme juttu ollut, mutta kun siinä pyykkiä pestessä jätin jostakin syystä (siihen siis oli oikeasti joku järkevä syy, jota en nyt kylläkään muista... :oops: ) nestemäisen pesuaineputelin korkin auki ja siippa tietysti siinä pyykkinaruja asennellessaan tönäisi sen kumoon, joten siinä sitten pestiin hetken aika lattiaa... Onneksi ei ihan hirveästi pesuainetta mennyt hukkaan.

Siellä Hangossa on muistaakseni enemmänkin niitä hiidenkirnuja.

Avatar
tm
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2796
Liittynyt: 05 Loka 2007, 03:00
Paikkakunta: Nokia

Re: Terveisiä Hangosta! Matkakertomus lisätty

ViestiKirjoittaja tm » 26 Elo 2013, 15:03

Komia reissu, kiitokset päiväkirjailijalle :) . Näitä on mukava lueskella ja haaveilla kesälomasta 2014.

musti&siippa
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 268
Liittynyt: 01 Helmi 2009, 21:14
Paikkakunta: Nokia

Re: Terveisiä Hangosta! Matkakertomus lisätty

ViestiKirjoittaja musti&siippa » 26 Elo 2013, 19:38

Onnistuisinkohan linkittämään nuo kuvat tähän:

https://picasaweb.google.com/mustinne/2 ... _Hankoon02

Toivottavasti toimii, mä oon niin tumpelo näissä.... :oops:

t. musti

Avatar
Premnas
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2383
Liittynyt: 24 Maalis 2007, 21:47
Paikkakunta: Kaarina

Re: Terv. Hangosta! Matkakert.+kuvalinkki lisätty

ViestiKirjoittaja Premnas » 26 Elo 2013, 20:37

Kävin katsomassa kuvatkin, hienoja :) !. Mukavaa matkakertomusta, ja juu Tammisaareen mennessä melkoisia mäkiä :D, tuli itsekin todettua siellä polkiessa.
HP Velotechnik Scorpion 2009-, Optima Cheetah 2014-, Charge Cooker maxi 2 2016- ja VeloMotion Sequoia 2017.

musti&siippa
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 268
Liittynyt: 01 Helmi 2009, 21:14
Paikkakunta: Nokia

Re: Terv. Hangosta! Matkakert.+kuvalinkki lisätty

ViestiKirjoittaja musti&siippa » 26 Elo 2013, 20:51

Premnas kirjoitti:Kävin katsomassa kuvatkin, hienoja :) !. Mukavaa matkakertomusta, ja juu Tammisaareen mennessä melkoisia mäkiä :D, tuli itsekin todettua siellä polkiessa.


Kiitos, siippa nuo kuvat on suurimman osan ottanut, mä olen vähän semmoinen laiska näppäilijä, tykkään enempi makrokuvauksesta ja jos joskus olisi vielä aikaa paneutua wanhaan kinofilmikuvaukseen...


Palaa sivulle “Matkakertomukset, reittivinkit yms.”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija