Maalainen Helsingissä

Oletko kokenut pyörämatkailija vai suunnitteletko vasta ensimmäistä reissuasi? Täällä voit jakaa kokemuksia, raportoida matkoistasi tai hakea inspiraatiota ensi kesän suunnitelmiin.
Avatar
PW
KOM
Viestit: 15044
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Maalainen Helsingissä

ViestiKirjoittaja PW » 16 Elo 2014, 11:12

Pyörähdin pääkaupungissa ja oli pyörä mukana kun muutama tunti jäi "omaa-aikaa", joten läksin MBB:llä nojailemaan. Lähtöpiste oli Punavuoressa ja siitä rantaan, olisko Hietalahtea. Rannantuntumassa tuttuja paikkoja pyörälläkin, Viron lähtöjen osalta. Ei ensiks ollu mitään päämäärää mutt sitten aattelin ett jos yritän Tapiolaan kattomaan vanhaa sukulaistätiäni, en nähnyt missään Lauttasaari tai Tapiola viittoja joten jatkoin eteen päin ilmeisesti Mechelininkadunviertä. Muistelin ett sieltä jostain menee Kuusisaaren ja Lehtisaaren läpi reitti. Joku nainen ajoi ohi :oops: harmitti ja yritin pysyä perässä (Hesassa ennenkin käyny näin nolosti). Naisen seuraan liittyi mies ja seurasin perässä kun "junan" vauhti oli sopiva ja helpompi tuntemattomassa paikassa ajaa näin - en tosin tienny mihin "juna" on menossa. Käännyttiin Mechelininkadun vierestä ensin Hietaniemen kappelin suuntaan, ja kohta pariskunta kääntyi oikealle, jostain syystä en seurannut ja päädyin Hietaniemen hiekkarannalle. Kurvasin pieneen saareen jossa venetelakka ja pällistelin näkyykö mielenkiintosia veneitä mutta en jaksanu jalkautua lähempään tarkasteluun.
Sitten huomasin saaren ja mantereen väliin viritetyn kaapelivetolaitteen jolla vetivät lautailijoita. Yks pojistani harrastaa mm. tommosta lautahommaa ja kattelin vähän sitä touhua ja laitteita. Molemmilla rannoilla tolppa joiden välissä täyden lenkin tekevä vaijeri. Vaijeriin kiinnitetty yksi naru joka ylettyi veteen ja sen kahvassa roikkuen lautailija surfas ees taas. Sähkömoottori pyöritti vaijeria edestakasin, rannalla istuva kaveri ohjas sitä yksinkertasella ohjain laitteella säkkituolissa istuen :mrgreen: Aina välillä päässä surfaaja uppos kun vauhti tippui, jäin miettimään eikö rannan kaveri osannu tarpeeks nopeesti vaihtaa suuntaa vai olisko surfaajan pitäny osata tehdä joku nopee pyörähdys päässä? Kattelin tuota sillä silmällä kun poika haaveilee tuontapasen laitteen hommaamisesta, pitäs kuulemma olla neljällä tolpalla ett voi vetää useampaa lautailijaa kerralla. Ei tuosta oikeen bisnestä saa, 20,-/h oli hintaa ja jonkun pitää istuu kokoajan ohjaamassa :? Vironreissulla näin samanlaisen vehkeen siel hiekkamonttu-uimalassa mutt ei tullu lähempää käytyä kattomassa.
No takaisin aiheeseen ettei mee off-topicks :wink: Hautumaan valtavan kivimuurin ja rannanvälissä kulki hiekkapäällysteinen kevari Takasin Salmisaaren suuntaan ja läksin sitä jos vaikka siitä johonkin. Kaunista rantaa ja vasemmalla hautummaata, saavuin Lapinlahden sairaalan portille, en ollu ennen käyny kuullu vaan. Pyöräilin rakennuksen ympäri, kaunista aluetta - puisto hoidettu. Rakennukset näytti vähemmän hoidetuilta, ja aikalailla käyttämättömiltä. Aattelin ett jos paikka olis Virossa ni se olis laitettu EU-rahoilla kuntoon ja siel Suomalaiset turistit kävis lomalla :roll: Aivan upee paikka, mitä lie meinaavat sille tehdä?
Huomasin ett länsiväylän pohjoispuolella jatkuu samankaltainen hiekkapintainen väylä ja menin sille, aidassa olevan aukon kautta. Meri oli näiden kevareiden reunoja jonkinverran huuhtonut, ei ihan reunaan kannata mennä. Silta lähestyi ja polku kapeni, suurin osa siitä oli huuhtoutunut mereen, lopussa se kääntyi sillan ali just just ajettava sepelipolku ja toi minut Salmisaareen joidenkin isojen firmojen "takaterasseille". Kruisailin kohti Lauttasaaren siltaa - jouduin rappuset kantamaan pyörän sillalle :? ja vähän aikaa jo meinasin heittää koko Tapiolan reissun ja kääntyä takaisin. Enimmäinen tunti tais olla jo menny.
Jatkoin kuitenkin ku aattelin ettei tästä enää pitkästi ole ja luulis jo reitin helpottavan.
Lauttasaaren läpi meno helppo löytää mutt ei mukava ajaa, kapeeta, risteyksiä, reunakiviä ym. Loppupäässä pyörätie hävis alta, tie kääntyi länsiväylän yli vihreässäkyltissä luki "Hanko" eli sinne ei ollu asiaa. Katu vei eteenpäin kerrostaloalueelle, onneks miun ohi suikkas pyöräilijä joka käänty yhdelle kadulle ja kohta toinen ja eiku perään kattomaan - löytyihän sieltä länsiväylänpohjoispuolella menevä kevari.
Saavuttiin peräkanaa siihen entiseen Nokiakeskittymään jonne peesattavani kurvas. Tienhaarassa viittarypäs josta en ymmärtäny mihin suuntaan Tapiolakyltti kehotti minua ajamaan. Se näytti väähän sinnepäin ja valittavia reittejä oli ainakin kaksi. Luotin suuntavaistooni ja valitsin toisen, kohta olin hiekkapolulla, työmaalla ja tunnelin suulla, periaatteella takasin en käänny menin tunnelin ali (ilmeisesti kehä-1) ja jatkoin "Tapiolan suuntaan" metsään. Puiden välistä vilahteli vettä ja ihmettelin miten täällä voi olla merta, polku kääntyi jyrkästi vasemmalle ja kohta olin taas kevarilla länsiväylänkupeessa. Jatkoin eteenpäin, yksi Tapiola kyltti - ja eteenpäin taas kyltti hässäkkä oikealle lukee Tapiolan-silta, muualle Matinkylää ja mitä lie muuta ? No kiipesin sillalle, löysin itteni bussi-pysäkiltä - toisella puolella näkyi kevari :oops: koska pyörässäni ei ole pakkia ja olen jääräpäinen talutin tien yli(niin olivat muutkin tehneet). Kevari tapiolan suuntaan ja sieltä se kohta tullikin vastaan puutarhakaupunki, paitsi että minä tulin betonihelvettiin - pyörätieloppui yhtäkkiä löysin itteni tunnelista joka tuli isohkon tien laitaan. En hahmottanut ollenkaan missä olen - kiipesin seuraavalle kannelle, kyltit ohjasivat Tapiolakeskus kolmannessa kerroksessa löytyi Tapiolakeskus - kauppakeskuksen ovi :cry: Periksiantaminen oli jo lähellä - suomalainen mene metsään kun haluaa rauhoittua ja mietiskellä, sinne johti hiekka polku joka toi minut samalle kevarille mitä kautta olin tullut betonipunkkeriin.
Ylitin tien kun huomasin sielläkin reitin, joka kohta muuttui sorapintaiseksi ja kulki aukealla niityllä - yhdessä kohtaa oli pyöräilyn ja jalankulun kieltäväliikennemerkki jota ihmettelin mutta kun muut siinä kulkivat aattelin ettei sitä kait miinoitettu kuitenkaan ole :wink:
Reitti vei kuin veikin minut tutumpaan Tapiolaan, jossa nautiskelin päivän jäätelön suklaamokkauutuuden, oli hyvää.
Aikaa oli palanut ainakin kaks tuntia ja vaikka matkaa koivumankkaalle ei ollut enää paljon meinasin taas pyörtää Hesaan. Jäätelön antamin voimin läksin kuitenkin eteenpäin, vieläkin epävarmana mistä löydän oikean tien joka sinne vie. Aikani taluteltuani, löysin tien jota läksin seuraaman ja risteyksen jossa taas epäröin - uskomattomalla suuntavaistollani, valitsin suunnan ja löysin kuin löysinkin perille. Koska ketään ei ollut kotona läksin takaisin.
Paluumatkalle muistin kevyenliikenteen reitin menevän jostain koivumankkaalta Tapiolaan ja löysinkin sen muutamien entten-tentten jälkeen.
Tapiolasta suunta Otaniemeen, peesin otin yhestä reippaasti polkevasta miehestä ja siinä kyydissä lehtisaaren ja kuusisaaren läpi, "työmatkatempo" tais olla menossa, vastaan tuli ainakin paljon porukkaa.
Erkanin mantereelle tultuamme, vasemmalle rantaan ja osin hyvällä säkällä löysin tieni, milloin työmaiden kautta milloin mistäkin. Löysin itteni Regatta nimisen kahvilan pihasta, paljon pyöräilijöitä. Pysähdyin mutt sitten tajusin ett aika loppuu auton pysäköintimittarista tulee kiire ja parkkisakot.
Suunta kohti Punavuorta kevari loppu taas ku seinään, puisto eessä ja pyöräilykielto - ei ku kadulle taas uus kokemus ajaa Hesassa kadulla. Mechelininkadulla kulkikin keskellä puiden välissä kevari, vähän aikaa :? kunnes raitiovaununkiskoihin vaihtuivat. Jatkoin tietä myöten kunnes löytyi se tuttu pyörätie josta kokoreissu oli lähtenyt meneen pieleen ja löysin takaisin Batmaninkadle :wink: Yhden nojakin näin päivän aikana sen talon sisäpihalla jossa vierailin, musta Spirit oli parkissa.
Vaikee laji on pyöräily pk-seudulla kun ei reittejä tunne, tekemistä olis sielläkin pyöräily-infrassa paljon ja ihmetyttää se autojen määrä. On maalaispojan pää pyörällä ja toipuminen sattaa ottaa aikaa, romanttisuus pyöräilystä helsingissä haihtui. Tarinasta tuli pitkä, vaikka reissu oli lyhyt pituudeltaan, anteeksi siitä. Ei kannata käyttää näitä reittejä vaan keksiä parempia. Paikannimet olen napannut omasta päästä eivätkä ne välttämättä ole oikeita vaan sinnepäin.

Petri
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
Mustasudenkorento
Sisällöntuottaja
Viestit: 1680
Liittynyt: 14 Maalis 2008, 14:50
Paikkakunta: Oulunsalo
Viesti:

Re: Maalainen Helsingissä

ViestiKirjoittaja Mustasudenkorento » 16 Elo 2014, 13:46

siinähän on ollu seikkailua konsanaan... :D
Vastatuuli vihaa meitä... tahtoo alemmas....
http://kotisivu.suomi.net/mustasudenkorento/

Avatar
PW
KOM
Viestit: 15044
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Maalainen Helsingissä

ViestiKirjoittaja PW » 16 Elo 2014, 14:20

Mustasudenkorento kirjoitti:siinähän on ollu seikkailua konsanaan... :D

Joo, varsinainen päivä - tuo oli kuitenkin päivän parasta antia - sitä pahinta eli autoseikkailua (lue sekoilua) en voi tähän kirjottaa ennakkosensuurin vuoksi.

Petri
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 10079
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Maalainen Helsingissä

ViestiKirjoittaja jori » 16 Elo 2014, 16:23

Kiva tarina. :D
En noista paikkojen nimistä ymmärtänyt, missä kuljit, niin kysyin googlelta ja antoi tällaisen.
https://www.google.fi/maps/dir/Punavuor ... 161667!3e1
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
PW
KOM
Viestit: 15044
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Maalainen Helsingissä

ViestiKirjoittaja PW » 16 Elo 2014, 16:43

jori kirjoitti:Kiva tarina. :D
En noista paikkojen nimistä ymmärtänyt, missä kuljit, niin kysyin googlelta ja antoi tällaisen.
https://www.google.fi/maps/dir/Punavuor ... 161667!3e1

Hyvinhän ymmärsit, tuo on sinnepäin reitti mutta kuten tekstistä voi päätellä siihen tuli muutamia koukkauksia ja harhapolkuja.
Miten tuommosen googlekartan reitin pystyy tallentaman ja linkkaamaan tähän sivulle? Pitääkö se tallentaa ensteks omalle koneelle niiku kuvien kanssa teen?

Petri
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
MikaL
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 431
Liittynyt: 18 Helmi 2012, 13:44

Re: Maalainen Helsingissä

ViestiKirjoittaja MikaL » 16 Elo 2014, 16:57

Petrin tarina kuvaa hyvin pyöräilyä pääkaupunkiseudulla. Myös paikalliselle on vaikea löytää reittiä, jos ei ole tutussa paikassa. Ruoholahdesta pitäisi periaatteessa olla aika selkeää ajella Tapiolaan, mutta jos ei tunne pyöräilyreittien ansoja niin helpolla eksyksiin joutuu. Reitit ovat katkonaisia ja hyvin huonosti merkittyjä.
MetaPhrastic 2012

Avatar
PW
KOM
Viestit: 15044
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Maalainen Helsingissä

ViestiKirjoittaja PW » 16 Elo 2014, 17:13

MikaL kirjoitti:Petrin tarina kuvaa hyvin pyöräilyä pääkaupunkiseudulla. Myös paikalliselle on vaikea löytää reittiä, jos ei ole tutussa paikassa. Ruoholahdesta pitäisi periaatteessa olla aika selkeää ajella Tapiolaan, mutta jos ei tunne pyöräilyreittien ansoja niin helpolla eksyksiin joutuu. Reitit ovat katkonaisia ja hyvin huonosti merkittyjä.

Nyt ymmärrän hyvin miksi siellä järjestetään kriitisiäpyöräretkiä.

Petri
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
PW
KOM
Viestit: 15044
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Maalainen Helsingissä

ViestiKirjoittaja PW » 16 Elo 2014, 17:16

Osa noista poluista joille eksyin tai jouduin ei näköjään näy kartassa ollenkaan 8) joten en yritä sitä reittiä edes kartalle laittaa.

Petri
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 10079
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Maalainen Helsingissä

ViestiKirjoittaja jori » 16 Elo 2014, 19:42

PW kirjoitti:Osa noista poluista joille eksyin tai jouduin ei näköjään näy kartassa ollenkaan 8) joten en yritä sitä reittiä edes kartalle laittaa.


Yritä vain. Tuollainen reitti tehdään syöttämällä reittikenttiin muutama reittipiste ja kone arvaa reitin. Jos se arvaa väärin, venytetään reitti oikealle tielle. Tuota reittiä voi nimittäin venyttää ottamalla kiinni reitiltä ja venyttämällä se uudelle reitille. Tietenkin, jos menit pitkin metsiä, ei edes google osaa arvata, minkä hirven jälkiä siellä seurasit. :D

Reitin saa linkattua yksinkertaisesti tekemällä reitin ja kopioimalla googlemapsin osoitekentän sisällön sellaisenaan vaikka tänne foorumille. Se on hämmentävän pitkä osoite, mutta viis siitä. Ei sitä tarvitse käsin kirjoittaa ja kone sen lukee. 8)
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
PW
KOM
Viestit: 15044
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Maalainen Helsingissä

ViestiKirjoittaja PW » 16 Elo 2014, 19:56

jori kirjoitti:
PW kirjoitti:Osa noista poluista joille eksyin tai jouduin ei näköjään näy kartassa ollenkaan 8) joten en yritä sitä reittiä edes kartalle laittaa.
Tietenkin, jos menit pitkin metsiä, ei edes google osaa arvata, minkä hirven jälkiä siellä seurasit. :D

Ongelma on just tuossa, kaikki polut ei oo kartalla joten epäilen onnistumista.

Petri
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
kuparinen
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 385
Liittynyt: 12 Tammi 2010, 23:23
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Maalainen Helsingissä

ViestiKirjoittaja kuparinen » 16 Elo 2014, 22:23

Autolla pärjäisin Helsingissä jotenkuten, mutta pyörällä ei...

Ecotripiltä palattua ajelin satamasta Konalaan yöpymään. Enpä olisi osannut ilman navigaattoria, alkoi jo hämärtääkin sopivasti. Puhelimen Osmand-navigaattori-appsi osaa reitittää pyöräteille. Matkallelähtöaamuna Konalasta sinne musiikkitalolle oli varsin selkeä linja, mutta Länsisatamasta suorin reitti meni aivan ihmeellisiä oikaisuja. Välillä kun GPS hukkasi satelliitit, jouduin jonkun koulun pihaan, jonka toisesta päästä oli sitten alas kadulle kolmen kerroksen verran portaita.

Avatar
terppa
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3341
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
Paikkakunta: Lahden perämetsä

Re: Maalainen Helsingissä

ViestiKirjoittaja terppa » 17 Elo 2014, 10:57

PW kirjoitti: Kaunista rantaa ja vasemmalla hautummaata, saavuin Lapinlahden sairaalan portille, en ollu ennen käyny kuullu vaan. Pyöräilin rakennuksen ympäri, kaunista aluetta - puisto hoidettu. Rakennukset näytti vähemmän hoidetuilta, ja aikalailla käyttämättömiltä. Aattelin ett jos paikka olis Virossa ni se olis laitettu EU-rahoilla kuntoon ja siel Suomalaiset turistit kävis lomalla :roll: Aivan upee paikka, mitä lie meinaavat sille tehdä?
Petri


"Mitä lie meinaavat sille tehdä" kysymykseen mulla vaan tuli ensimmäisenä mieleen fingerpori strippi, eli päivässä nurin ja laatikoita tilalle :oops:

Kuva

Joku hämärä mielikuva, että kulttuuri- ja mielenterveysjärjestöt sen haluisi vuokrata.
Nojasyklismiä vuodesta 2010

"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

ki
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 350
Liittynyt: 30 Loka 2012, 22:14

Re: Maalainen Helsingissä

ViestiKirjoittaja ki » 18 Elo 2014, 16:59

hesassa pyöräily on just tollasta
www.reittiopas.fi voi hakea myös pyöräilyreitin kun painaa pyöräkuvaketta

Avatar
PW
KOM
Viestit: 15044
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Maalainen Helsingissä

ViestiKirjoittaja PW » 18 Elo 2014, 19:24

ki kirjoitti:hesassa pyöräily on just tollasta
http://www.reittiopas.fi voi hakea myös pyöräilyreitin kun painaa pyöräkuvaketta

Jos ens kerralla muistas tuon retkioppaan.

Petri
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

E-Cruiser
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 630
Liittynyt: 02 Marras 2014, 14:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: Maalainen Helsingissä

ViestiKirjoittaja E-Cruiser » 01 Helmi 2015, 10:33

Kevyesti hymyilytti välillä tätä lukiessa, mutta itse olisin varmaan ajellut samoin ilman kokemusta kaupungista. Itse kun on syntynyt ja kasvanut täällä, niin paikat ovat kasvaneet sillä lailla osaksi alitajuntaa ettei paljon enää mieti. Kyllä täällä nykyään on suht mukava ajella, mutta reitit täytyy tietää, se on totta. Jos lähtee matkaan vain ilmansuunnan mukaan niin ongelmia on tiedossa.
Sellaiset 10 000km se ottaa, että alkaa osata mennä sujuvasti minne vain. Eksyit juuri pariin niistä pahimmista rysistä, eli Mechelininkadulle ja Espooseen.
Espoo nyt on noin yleisesti ihan seko. Siellä on yhä kiva joskus lähteä ajelemaan siltä pohjalta, ettei muutaman kilometrin jälkeen ole enää mitään käsitystä siitä, missä on. Kiva sitten vihdoin saapua jonnekin, kunhan vain polkee eteenpäin. Espoohan ei ole kaupunki, vaan helvetin iso omakotitaloalue, muutama kerrostalo siellä välissä. Mitään keskustaa ei oikein ole.
Lauttasaaren läpi on mielestäni kyllä ihan mukava ajaa, on parikin hyvää reittiä tarjolla, jos ei lueta mukaan sitä Koivusaaren ikuista tietyömaata joka ei ole kahden vuoden aikana edennyt oikein mihinkään. Vai tuleeko se uusi metroasemakin siihen sitten. Senkin voi välttää jos ajaa Länsiväylän pohjoispuolen kelviä, jolle kyllä sitten taas täytyy tietää mistä se lähtee yhden talon nurkan takaa.
Asuin Joensuussa 88-96, ja se oli oikein mukava kaupunki pyöräillä. Imatran keskustassa en ole käynyt koskaan, mutta Immolan kenttä on tuttu. On tullut yövyttyä ja saunottuakin siellä.


Palaa sivulle “Matkakertomukset, reittivinkit yms.”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa