Luoteisviron lenkki

Oletko kokenut pyörämatkailija vai suunnitteletko vasta ensimmäistä reissuasi? Täällä voit jakaa kokemuksia, raportoida matkoistasi tai hakea inspiraatiota ensi kesän suunnitelmiin.
Bysmyyr
Viestit: 107
Liittynyt: 03 Heinä 2008, 16:41
Paikkakunta: Espoo

Luoteisviron lenkki

ViestiKirjoittaja Bysmyyr » 14 Touko 2018, 10:57

Heipähei, kun viimevuonna käytiin 3 päivän reissulla Viinistussa ja takaisin niin tänävuonna lisättiin päiviä yhdellä lisäämättä montaakaan kilometria. Enemmän aikaa extemporeelle.

Elikkästä Aloitimme reissun yliyön laivalla Tallinnaan, jotta olisimme heti aamusta ajokunnossa. Kahdeksan aikaan aamulla laivata ulos ja menoksi. Päätimme skipata Tallinnasta etelään noin 50 kilometriä, koska vain isoja teitä. Junalla pääsee parilla eurolla kivasti pyörien kanssa liikkumaan. Jäimme Vasalemmassa pois. Alunperin piti mennä Riisipereen asti, mutta jotain remppaavat kiskoja, niin tällähetkellä loppumatkalle olisi ollut bussi, joka ei pyörien kanssa ole kovin kätevä. Tuo väli sinänsä ihan kiva ajettava, mutta ei kovin ihmeellinen, joten skipatakin saa jos junat menee perille asti.

Eka ajopäivä sitten meni pääasiassa Terveystietä pitkin. Reilu 50 kilometriä erillistä kevyenliikenteenväylää keskellä landea. Hiekkapintainen mutta pääosin hyvässä kunnossa ainakin yksi ura. Noin puolet matkasta pystyimme ajamaan hyvin vierekkäinkin. Jännä kokemus ajaa keskellä mettää todella suoraan kevyenliikenteenväylää. Yksi kumikin meni, nasta löyty jostain. Ei tarttenu karttaakaan katsoa. Ristin kohtaalla poikkesimme Marimetsan suolle. 10 kilsaa pyöräilyä ja 10kilsaa kvelyä mutta oli suolla olevasta tornista mahti maisemat. Yöksi menimme Haapsaluun Kylpylään. Fra Mare oli ihan ok paikka, kylpylöissä pettyy aina. Suomisauna 70 oli muuten ihan kiva mutta kiuas puuttui :P

Seuraava aamupäivä tutustuttiin Haapsaluun. Junat oli komeita. Syötiin Taxi Pubissa. Hyvää ja halpaa. Iltapäivällä ajettiin Dirhamiin. Dirhamissa majapaikkana Dirhami Guesthouse. Siisti paikka, suosittelen. Aamupalla mm. paikallista kalaa. Dirhami kalakohvik tarjosi maittavan illallisen paikallisesta kalasta.

Seuraava päivä sisälsi seikkailua. Dirhamista pääsee spithamiin suoraan, mutta reitillä kivasti pehmeetä hiekkaa, joten en suosittele. Samoin tuo rantaa menevä eurovelo reitti on suht ikävä. Ihan kovapintainen hiekkatie mutta sormenpäänkokousta kiveä on "riittävästi". SItä reittiä pitkin siis menimme Rannakylaan. Tämän jälkeen teimme hieman turhankin lenkin 150 ja 17 teitä pitkin. Suursuolla olisi ehkä ollut joku patikointireitti, mutta emme sellaista ainakaan huomanneet. Yöksi menimme Padise Manoriin. Kiva paikka. Pihalla vanha luostarilinnan rauniot. Kannattaa käydä vaikka ei siellä yöpyisikään.

Vikana päivänä ajoimme Keilaan ja hyppäsimme junaan ja takaisin Tallinnaan.

Kiva reissu, joku 240 kilometriä kokonaisuudessaan. Keli aivan mahtava. Tiet on aina ylläri. 2 nuomeroiset tiet on kaikki asfalttia, mutta kolminumeroisista ei sitä voi sanoa. Lisäksi gps:n tiemerkinnät voi olla mitä sattuu, kerrankin gps käski ajaa metsätielle, josta ei edes traktorilla pääse läpi. Hauska reissu kaikinpuolin, suosittelen. Virossa on kiva pyöräillä kun tiet rauhallisia ja ei ole mäkiä. Kotimatkalla laivalta kotiin oli enemmän ikäviä mäkiä kuin koko Vironmatkalla.
Ircissä 24/7 online, paikalla aina välillä
#nojakki@ircnet

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11522
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Luoteisviron lenkki

ViestiKirjoittaja jori » 14 Touko 2018, 23:23

Hauska tarina ja hyvin selostettu mahdollisia seuraajia ajatellen. :D Epäselväksi kuitenkin jäi, millaisella porukalla olitte matkassa. Junaan ei kai kovin monta pyöräilijää kerralla voi mennä. :?
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Bysmyyr
Viestit: 107
Liittynyt: 03 Heinä 2008, 16:41
Paikkakunta: Espoo

Re: Luoteisviron lenkki

ViestiKirjoittaja Bysmyyr » 15 Touko 2018, 09:36

Kiitokset. Vaimon kanssa kahestaan oltiin. Junaan mahtuu koukkuihin 6 pyörää ja aulaan muutama lisää. Toki takasintulomatkalla siellä oli 8 muutakin pyörää meidän nojakkien lisäksi. Lisäksi ekat koukut joihin sai nojakit roikkumaan.
Ircissä 24/7 online, paikalla aina välillä
#nojakki@ircnet


Palaa sivulle “Matkakertomukset, reittivinkit yms.”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa