Kinnereillä kaakonkulmille

Oletko kokenut pyörämatkailija vai suunnitteletko vasta ensimmäistä reissuasi? Täällä voit jakaa kokemuksia, raportoida matkoistasi tai hakea inspiraatiota ensi kesän suunnitelmiin.
Avatar
terppa
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3538
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
Paikkakunta: Lahden perämetsä

Re: Kinnereillä kaakonkulmille

ViestiKirjoittaja terppa » 27 Elo 2018, 11:55

9. päivä
24.8.
111,2 km
23,1 kmh
64 kmh max.

kartta 9.jpg
kartta 9.jpg (175.05 KiB) Katsottu 4764 kertaa


Osa 1
Maksullinen metsäreissu

Viimeisenä yönäkin nukutti, paitsi se tällä reissulla tavanomainen klo 4 – 5 väli. Saila kyseli illalla laitetaanko kello soimaan mutta sanoin, että nukutaan niin kauan kuin nukuttaa ja yli yhdeksän se minulla meni. Yksinkertainen leipä- ja banaaniaamupala taas, pepsipullon loppu ainoana nesteenä kun aamukahvit odottaisi reilun 10 kilometrin päässä valmiiksi keitettynä.

Kuivan oloinen ja aurinkoinen keli niin nostelin silkkilakanan ja makuupussin riippumaton päälle tuulettumaan heti noustuani. Vaan joutuisa aamu kaikin puolin, pakkaamiseen on jo hyvä rutiini ja surullista tappaa hyvät rutiinit menemällä kotiin...

Valtatie oli edelleen helppo ja nopea ajaa, nyt liikennettä oli enemmän niin pidin pyörää pientareen puolella siten, että vasen eturengas oli ajoradan puolella, ilman tärinäraitaa olisin voinut lähes kokonaan pientareella ajaa mutta mitäs noille saatanan keksinnöille voi...

Piika ja Renki -niminen kahvio minulla oli tähtäimessä aamukahvipaikaksi, näkyy valtatielle ja monesti on tehnyt mieli poiketa kun on sievässä hirsirakennuksessa. Viimeisillä metreillä eksyimme toisistamme kun hosuin keulilla mutta onneksi on puhelin ja löysimme yhteen :)

Ei nyt mikään järin halpa paikka mutta kahvia sai santsata samaan rahaan ja korvapuusti oli hyvää. Vintillä oli (myynti)taidenäyttely joka vilkaistiin samalla kuin myymälänpuoli. Kahta kättä heilutellen tulimme kuitenkin pois eli ei ollut ostettavaa ja jos olisi ollut niin tilanahtaus ostohaluja sopivasti saattaisi hillitä.

Arboretumiin katseltiin tietä rauhallisemmin ja siellä oli taimipäivät alkamassa mikä parkkipaikalle oli levittäytymässä, niinpä pyörät tönäistiin johonkin tienvarteen ja menimme lunastamaan piletit, että pääsemme kävelemään metsään... Tässä vaiheessa vasta Sailan kertomana tajusin, että on maksullinen paikka.

Söpö kahvio on näemmä arboretumillakin, kun katselin kakkuja mitä oli kaupan niin tuli ostajan krapula, seuraavalla kerralla tänne. Rahan vastineeksi saimme kartan ja keltaiset tarrat jonka käsivarteen liimasin. Kartassa oli kolme reittiä, 3 km 2,5 km ja 1,5 km joista valkkasimme keskimmäisen.
DSC_0269.jpg

DSC_0239.jpgOlihan siellä kaikenlaisia puita ja hyvät plakaatit
DSC_0242.jpg

Tässä abies on koreana

Eli jos paikka olisi lähempänä ja kausikortin lunastaisin niin vielä puutuntija saattaisi kehkeytyä, nyt tyydyin vaan katselemaan ja halailemaan puita.
DSC_0196.jpg

Oli meinaan puunhalausviikko käynnissä

DSC_0209.jpg

Halasin myös tuijaa

DSC_0214.jpg

ja saila oli mustasukkainen

DSC_0262.jpg

Jotkut puut oli vähän isoja halattavaksi kun on yli kahden sylin kokoisia


2,5 kilometriäkin on aika pitkä jos on paljon katsottavaa ja jotain yrittää opetella, lopussa rupesi jo hyytymään, tai voi se johtua vähäisestä syönnistäkin kun nälkä jo oli. Tämän paikan oravat oli luonnollisempia eli kun tulimme kohdille niin säksättivät vihaisesti ja menivät puunrunkoa ylöspäin, hyvin muuten orava pystyy säksättämään vaikka olisi käpy suussa

Kierroksen jälkeen sanoin, että ajetaan muutama kilometri ja syödään myslipatukat siellä, vaikka oikeastihan tuota paikan kahvilaa ja kakkuja olisi kannattanut kokeilla :)
Viimeksi muokannut terppa, 07 Syys 2018, 18:20. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Nojasyklismiä vuodesta 2010

"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Avatar
terppa
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3538
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
Paikkakunta: Lahden perämetsä

Re: Kinnereillä kaakonkulmille

ViestiKirjoittaja terppa » 27 Elo 2018, 12:18

Osa 2
Kun kohtasimme karhun

Syömispaikka oli ajateltu Kausalaan niin tulee mukavasti välit tauotettua, matkaa tulisi 23 km. Ajelimme hyvää tasaista tietä etiä päin mutta ei kulkenut, huonompi asfaltti oli kuin aiemmin mutta ehkäpä se oli heikko syöminen mikä jalkoja painoi. Myslipatukan ja suklaasoijajuoman jälkeen meno vähän parani mutta jonkun käännöksen jälkeen asfaltti vastaavasti huononi, mutta hissuksiin. Muuten keveitä ja nättejä teitä ajella.

Karhunkin näimme, oli puuhun kiivennyt pentunsa kanssa

DSC_0272.jpg

Oli semmonen pantakarhu... Eh! Nimittäin...

Metsäkonettako lie säikähtäneet...
DSC_0277.jpg

DSC_0280.jpg


Kausalassa katselin, että pari pitsapaikkaa olisi tarjolla ja abc, valitsin niistä sen mikä oli itselle käymätön paikka, tai toinenkin oli syömätön paikka mutta mattoja vaihdellut. Semmoinen baarityylinen ratkaisu oli tämä ja perjantai-illan alkaessa terassilla oli jo mukavasti väkeä, Mangoilla paikalle saapuminen huomattiin.

Peruspitsaa, rasvalla kulkee, Saila ei jaksanut kaikkea niin mielihyvin autoin syömisessä. Kun ihan suorinta reittiä emme valinneet niin saimme Iitin kirkonkylään ajella melkoisen kaunista kylätietä, alkuun pyöräteillä. Mukavasti jo kumpuili ja kivoja pihapiirejä oli silmille.

Kiskaa ja kahvilaa olisi kirkoltakin yllättäen löytynyt ja vissiinkin taidetta silmille mutta koska vatsa oli vasta täytetty ja mieli halajaa eteenpäin niin Vuolenkoski olisi taukopaikkana, netistä katselin, että minun vakijäätelökioskini sulki ovensa jo klo 17 niin uudemmalle grillikioskille pitäisi suunnata jonka pitäisi klo 21 saakka olla auki, oli se mutta ei saanut mitään evästä. Vähän munkkikahvin tyylistä oli haaveissa mutta otinpa sitten varmuuden vuoksi kylmän pepsin kun kahvin tuoreudesta ei vähäisellä asiakasmäärällä ollut takeita. Hauskoja luppakorvakoiria siellä oli vahtikoirana jotka haukkuivat kinnerit pystyyn mutta juttuun tulimme kun pääsimme istumaan, yksi kaveri tykkäsi kovasti rapsuttelusta.

Kun nestetankkausta oli riittävä määrä niin kaivelin kinnerin kätköistä etuvalon ja vereksemmän takavalon. Takavalo alkoi loistamaan punaista ja kirkkaasti mutta etuvalo ei sanonut mitään. Mikälie, akun latasin lähtiessä ja testasin, että lamppun ja akun saa naitettua yhteen ja niistä jonkun valaisevan kipinän saa... mutta nyt on pimeää... ostattaa vihdoin sen napadynamon kun tuota pyörää pitää ruveta tuunaamaan, tai taidan ostaa kaksi ja laittaa Sailalle myös.

Onneksi on otsalamppu, tai kypärävalo. Jostain kohtalon oikusta valitsin talvikypärän matkaan ja siinä tuo etuvalo minulla on nippusiteillä kiinnitettynä. Ei se pimeää vielä ollut mutta hiljalleen hämärtymässä. Sailalta kyselin, että nopeampaa vai uutta reittiä ja näytin kartasta vaihtoehdot ja etäisyydet, nopeampi olisi ollut vähän kuin hänen työmatka ja uusi reitti 8 – 9 km pitempi ja menisi ihan hienoja kyläteitä.

Koska virtapankissa oli vielä talletuksia jäljellä niin tyrkkäsin puhelimen pankkiin kiinni ja laitoin Sports trackerin tallentamaan ihan uteliaisuuttani. Vuolenkosken kylän läpi ajoimme pyörätietä kun oli tasaista ylämäkeä ja kun pyörätie loppui käännyimme Ruuhijärven suuntaan. Ruuhijärven kylä palkitsi nousulla mitä sitkutin 4 kmh nopeudella ylös, vielä yksi kevyempi vaihde olisi poikaa, tai parempi kunto :) Muutaman käännöksen ja 21 kilometrin jälkeen olimme Pajulahden nurkille selvinnyt, käännöksissä välillä pitää vähän himmailla vauhteja ja katsoa, että Saila näkee mihin käännytään niin jää turha epävarmuus pois, aika hyvin nyt samaan tahtiin kuitenkin menimme, Saila ylämäet nopeammin, minä alamäet ja tasaiset. Sailalla rullaa paremmin ja rohlovissa vaihteet on ”suorassa jonossa”, jos joudun vaihtamaan pienelle eturattaalle kesken mäen niin ilman etuvaihtajaa siinä palaa ”kallisarvoisia sekuntteja” ja vauhti hiipuu, vaihdan siis varpailla, pitäisi opetella vaihtamaan kädellä.

Kaunista oli tähän saakka, kylätiet parhaimmiillaan mutta alkoi olla jo oikea pimeys, toisaalta reitti tuttuakin tutumpi niin saattoi vaan poljeskella menemään. 11 km lisää ja ennen Seestan kartanoa loput suklaajuomat suuhun, alkoi olla jo sen tarpeessa. Somekuvan laitoin menemään viimeisestä 8 kilometristä
IMG_20180824_225749_684.jpg

Ja eikun taas menoksi, Lampun laitoin isoimmalle teholle ja samoin jalat kun oli tuttuja mäkiä ja tiesi miten spurttaamalla niistä pääsisi parhaiten ylös. Postilaatikon kautta kotiin. Postilaatikolla katselin Sports Tracerin ja keskinopeuden Vuolenkoskelta sanoi olevan 23,7 kmh, kun oli ajanut viimeiset 1,5 km joista työntänyt 100 metriä metsäpolkua niin se kertoi noupeuden olleen 22,7 kmh, asfalttipeli :)

Viimeisillä sadoilla metreillä tuli ensimmäiset vesitipat ja pari minuuttia kotiutumisen jälkeen alkoi rankempi sade, aika täydellinen ajoitus.
IMG_20180824_225753_866.jpg

Kuvalla kuittasin myös perheryhmään, että kotona olemma

Hieno reissu ja Sailan kanssa on mukava olla menossa, alun ihan tolkuton väsy on vaihtunut lähes normaaliin olotilaan, eli hyvää se pyörämatkailu ja luonnossa oleilu tekee, mutta vaan lähes... kun männäiltana ko. päivän tekstiä kirjoittelin alkuun niin piirtelin aikani kuluksi 400 km pyöräkierroksen kun kaverin mökille tulevana viikonloppuna menemme, jos tulisi ja menisi pyörällä? Kolme yötä riippuen, kolme katon alla. Kahtottaan... sen tarpeessa vielä olisin.

"Taidekuva" loppuun kotipolun pimeydestä
DSC_0296.jpg
Nojasyklismiä vuodesta 2010

"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Avatar
PW
KOM
Viestit: 16533
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kinnereillä kaakonkulmille

ViestiKirjoittaja PW » 27 Elo 2018, 12:57

Kiitos mahtavan hauskasta kertomuksesta :mrgreen:
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
Premnas
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2572
Liittynyt: 24 Maalis 2007, 21:47
Paikkakunta: Kaarina

Re: Kinnereillä kaakonkulmille

ViestiKirjoittaja Premnas » 27 Elo 2018, 13:06

Kiitos myös, joka päivä sitä odotti että pääsee taas lukemaan tätä matkakertomusta. On teillä hieno reissu ollut!
HP Velotechnik Scorpion 2009-, Optima Cheetah 2014-, Charge Cooker maxi 2 2016- ja VeloMotion Sequoia 2017.

Avatar
Hopea
Sisällöntuottaja
Viestit: 1016
Liittynyt: 20 Loka 2006, 09:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kinnereillä kaakonkulmille

ViestiKirjoittaja Hopea » 27 Elo 2018, 13:39

Hieno kierros ja mukava kertomus.

Ystävät foorumilla: Jos liikutte tuota kolmannen päivän reittiä, Suomenniemi-Savitaipale, ja tiedätte sen edes vähän etukäteen, heittäkää yv. Näin Sailan mutten uskonut silmiäni (ilman silmälaseja...) ja heiltä meni siinä ohi juuri valmiina olleet sauna, kahvit ja mahan täydeltä puutarhamarjoja. Mahdollisesti myös majoitus ja ainakin paljon paikallisneuvoja. Luin alun tästä kertomuksesta kaksi päivää myöhässä. :(
Sinner Demon 2026 2006-> Savenmaa Alku 2009-2012 HP Velotechnik Gekko FX 2012->

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11436
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Kinnereillä kaakonkulmille

ViestiKirjoittaja jori » 27 Elo 2018, 15:07

Hopea kirjoitti:Hieno kierros ja mukava kertomus.

Ystävät foorumilla: Jos liikutte tuota kolmannen päivän reittiä, Suomenniemi-Savitaipale, ja tiedätte sen edes vähän etukäteen, heittäkää yv. Näin Sailan mutten uskonut silmiäni (ilman silmälaseja...) ja heiltä meni siinä ohi juuri valmiina olleet sauna, kahvit ja mahan täydeltä puutarhamarjoja. Mahdollisesti myös majoitus ja ainakin paljon paikallisneuvoja. Luin alun tästä kertomuksesta kaksi päivää myöhässä. :(

Helposti sitä luulee, että paikkakunnan mainitsemalla ja kuvailemalla hieman asia tulee selväksi, mutta ei se ole niin helppoa täällä ruudun ääressä. Yleensä laiskuus estää etsimästä kartasta paikkakuntaa ja paikkaa, jolloin jää hieman hämäräksi, mistä on kyse.
Ei se aina ole niin selvää, missä on Suomenniemi tai Virojoki. ;)
Kaakonkulmaa.jpg
Kaakonkulmaa.jpg (279.75 KiB) Katsottu 5149 kertaa


Minäkin olisin kaivannut karttakuvaa, missä milloinkin oltiin. Tai vaikka illan viestin loppuun seuraavan päivän ajoreitin arvausta. Onhan se joka tapauksessa katsottava kastasta, samallahan sen tuuppaa foorumille. Kun viestit tulivat hieman viiveellä, ei oikein ollut kuvaa, missä milloinkin ollaan menossa.

Voisitko Terppa laittaa nyt kun on paremmat olosuhteet vielä karttakuvan reitistä, miten se oikeasti toteutui.

PS. Oliko ne sinun Nokialle unohtuneet uikkarit siellä postilaatikossa, kun tulitte kotiin. Mietin lähettäessäni, mahtuvatko postiluukusta.
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
terppa
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3538
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
Paikkakunta: Lahden perämetsä

Re: Kinnereillä kaakonkulmille

ViestiKirjoittaja terppa » 27 Elo 2018, 19:38

Kiitokset kannustuksesta! kiva jos ihmiset tykkää myös lukea :D

Juu, uimapöksyt oli odottamassa :) Kiitokset! Karttoja koitan lisäillä joka päivälle, googlella saa kivasti piirreltyä, samalla olisi tarkoitus laittaa Sailan kameralla olevia parempia kuvia jokunen ja oma video puominalituksesta. On se huomattavasti informatiivisempi ja jos on jotain helmipätkää ollut päivän reitillä niin kartoista on helpompi toisten poimia reittejä, en tosin varmaksi lupaa vielä viikkoon koska huomenna pitää aamupäivä käydä töissä ja keskiviikkona startaa uusi reissu 8) Kolme yötä riippuen, kolme kaverin mökillä, Saila ja kaverit tulee perässä mökkiosioon.

toinen reissu 2018.jpg
Nojasyklismiä vuodesta 2010

"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Avatar
tm
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3408
Liittynyt: 05 Loka 2007, 03:00
Paikkakunta: Nokia

Re: Kinnereillä kaakonkulmille

ViestiKirjoittaja tm » 27 Elo 2018, 20:50

Ehdottomasti kannattaa lukea terpan kertomus nettiselaimen kautta eikä Tapatalkilla, joka huitaisee kaikki kuvat viestin loppuun, eikä kuvatekstien kohdalle. Jää helposti nokkelat sanailut kohtaamatta. Mm. tuijan halailut ja Sailan mustasukkaisuus -> ja taas sai nauraa ääneen :lol: .

Avatar
terppa
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3538
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
Paikkakunta: Lahden perämetsä

Re: Kinnereillä kaakonkulmille

ViestiKirjoittaja terppa » 07 Syys 2018, 18:48

Lisäilin karttoja kunkin päivän kohdalle, hehtaarilleen menee oikeaa reittiä mutta joskus googlen viiva haluaa elää omaa elämäänsä, no niinhän me kaikki... :mrgreen:

Kesän toiselta reissulta kun olin kotiutumassa niin ampasi v-käyrät taas korkeuksiin, siinä missä vapaata on vielä viikko jäljellä pitäisi kuulema olla jo töissä... mutta onneksi olen toisaalla...

DeD8OFeXcAAX2mj.jpg
DeD8OFeXcAAX2mj.jpg (45.19 KiB) Katsottu 4764 kertaaJonkinlainen "kyllästymispiste" on nyt kuitenkin saavutettu ja aloittelen pohjatöitä uuteen projektiin, unelmat pitää pinnalla ja jos ne sanoo ääneen niin niillä on mahdollisuus toteutua, sitä kohden... muistikirjan jo kävin hakemassa :)

DSC_0927.JPG
Nojasyklismiä vuodesta 2010

"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Avatar
jooseha
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4497
Liittynyt: 09 Kesä 2009, 22:43

Re: Kinnereillä kaakonkulmille

ViestiKirjoittaja jooseha » 07 Syys 2018, 19:38

Loistava unelma :D
Tuollaiset toteutuu kunhan ne vaan laittaa toteutumaan. Jos jää odottamaan "sopivaa" tilaisuutta, sitä ei varmasti tule.

Avatar
terppa
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3538
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
Paikkakunta: Lahden perämetsä

Re: Kinnereillä kaakonkulmille

ViestiKirjoittaja terppa » 08 Syys 2018, 11:11

jooseha kirjoitti:Loistava unelma :D
Tuollaiset toteutuu kunhan ne vaan laittaa toteutumaan. Jos jää odottamaan "sopivaa" tilaisuutta, sitä ei varmasti tule.Joo, näin se vaan on :)

Kun elelee parisuhteessa ja vanhassa omakotitalossa ja haluaa elellä jatkossakin niin meinasin tehdä asiat semmoisella 3 + 2 viikkoa meiningillä eli n. 3 viikon "rengasreissu" ja nyhertelen 2 viikkoa kotona, reissun päät jotenkin sillai isompaan, kohtuu lähellä olevaan luontokohteeseen viikonlopuksi, että Sailan olisi halutessaan helppo osallistua.

Helpompaa ja halvempaa olisi tuupata tarinat foorumille ja unohtaa sinne mutta jos tuon tekisi vaikeammin ja jotain omakustannetta koittaisi työstää niin saisi tuntea senkin kun saa kirjoittaa "himoonsa". Graafikkoapua on kotoa jo luvattu ja koska kumppanini on kielipoliisi niin uskon kielenhuollollisten asioiden sujuvan korvauksella johon minulla on varaa :D

Sitä en vielä tiedä tuleeko opaskirja, matkakirja, satukirja vai romaani jossa keski-ikäistyvä mies kaipaa rakastaan tai sitten kaikkia noita yhdessä. Koska yleensä ihmisillä ensimmäinen lähteminen pyörämatkalle on vaikeaa ja metsässä yöpyminen jokamiehenoikeuksista huolimatta pelottaa niin piirtelen reitit virallisten luontokohteiden kautta jossa on tulipisteet ja "palvelut", ajella meinasin joka toinen päivä n. 60 km ja olla siis pääosin 2 yötä samassa paikassa päivät luonnossa oleillen ja käpötellen. Josko siinä samassa löytäisin sen rauhallisuuden ja leppoisuuden minkä kiireessä ja väsymyksessä tunnen kadottaneeni, sen jälkeen löytyy yleensä se tekemisen ilo ja ideat.

Rengasreissuja tulee aika monta ja ne lomittuvat tai ovat lähellä toisiaan niin silläkin tuota opusta voisi käyttää reissujen suunnitteluun jos halua mennä kerran jonkun kokeilemia. Reseptejä on kesä aikaa hioa :) Tekemistä vaille valmis mutta ensin "täytyy elää, että on jotain kirjoitettavaa".

Pyöränä meinasin pw:n hitsaamaa tavaraläskiä ilman sähköjä joka siis pitää kasata ja nykertää kannellinen tavaralaatikko ja tietty opetella ajamaan sillä :mrgreen:

Katsotaan mitä tulee mutta elämä on tässä ja nyt...
Nojasyklismiä vuodesta 2010

"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4380
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kinnereillä kaakonkulmille

ViestiKirjoittaja Vilijami » 08 Syys 2018, 11:41

terppa kirjoitti:Helpompaa ja halvempaa olisi tuupata tarinat foorumille ja unohtaa sinne mutta jos tuon tekisi vaikeammin ja jotain omakustannetta koittaisi työstää niin saisi tuntea senkin kun saa kirjoittaa "himoonsa".

Ihailen -jopa kadehdin- terppaa ja muita "satusetiä". Olen itse yrittänyt muutaman kerran aloittaa kirjan kirjoittamista, mutta ei siitä tule lyhytsanaisella koneinsinöörillä mitään, tai tulee mutta todella lyhyesti ja napakasti. Opinnäytetyöstänikään ei tullut kuin parikymmentä sivua kuvineen, vaikka aihe häkäpönttöauton moottorinohjaus oli tosi kiinnostava ja innostava. Voin keskustella tuostakin aiheesta viikon helposti, mutta tekstiä ei tule kuin muutama rivi.

Avatar
terppa
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3538
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
Paikkakunta: Lahden perämetsä

Re: Kinnereillä kaakonkulmille

ViestiKirjoittaja terppa » 09 Syys 2018, 14:54

Vilijami kirjoitti:
terppa kirjoitti:Helpompaa ja halvempaa olisi tuupata tarinat foorumille ja unohtaa sinne mutta jos tuon tekisi vaikeammin ja jotain omakustannetta koittaisi työstää niin saisi tuntea senkin kun saa kirjoittaa "himoonsa".

Ihailen -jopa kadehdin- terppaa ja muita "satusetiä". Olen itse yrittänyt muutaman kerran aloittaa kirjan kirjoittamista, mutta ei siitä tule lyhytsanaisella koneinsinöörillä mitään, tai tulee mutta todella lyhyesti ja napakasti. Opinnäytetyöstänikään ei tullut kuin parikymmentä sivua kuvineen, vaikka aihe häkäpönttöauton moottorinohjaus oli tosi kiinnostava ja innostava. Voin keskustella tuostakin aiheesta viikon helposti, mutta tekstiä ei tule kuin muutama rivi.

Toisaalta käyttöohje sinun kirjoittamana olisi varmasti ihan timantti :)

Sitä jäin miettimään, että jos yrität ensin toisella tekniikalla, jutustelet sanelulaitteelle tarinan ja siirrät siitä tekstiksi?

Itselläkin on kyllä erilaisia kirjoituspäiviä, periaatteessa päivän tekstin "luurangon" pystyn kirjoittamaan milloin vaan, "lihakset" siihen kannattaa lisätä seuraavana päivänä, juttu pysyy paremmin kasassa, muodot on kauniimmat ja vähintään 10 kirjoitusvirhettä on vähemmän. "iho" kannattaisi tehdä vaan hyvänä kirjoituspäivä jotta teksti on haluttava ja julkaista vasta silloin mutta näissä foorumin matkakertomuksissa rimaa en ole pitänyt korkealla, tulee mitä tulee ja kiva jos hirveän pitkiä taukoja ei tule julkaisuihin :) ja 95% tekstistä tulee kännykällä...

Vikan reissun parissa viimeisessä päivässä kirjoittamisen heikot fiilarit näkyy, piti kirjoitella punahousuisesta miehestä joka lapioi omenoita ja pari sanaa Naumin västäräkeistä mutta ei muistanut ja sitten ei irronnut.

Reissupäivän kuvien katselu on ollut hyvä alkusysäys kirjoittamiseen jos on jo päiviä välissä mutta tuossa puolivuotta pyörällä - projektissa pitää rimaa nostaa ja kulkea muistikirjan kanssa sekä tutustua saako tähän kännykkään saneltua miten näppärästi ja sanelut ulos, tosi paljon muitakin juttuja pitää opetella ja ottaa asioita haltuun kun suunnitelmia nyt olen työstänyt.
Nojasyklismiä vuodesta 2010

"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.


Palaa sivulle “Matkakertomukset, reittivinkit yms.”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa