Mistä sadevaatteita?

Käytätkö nojapyörää silloin tällöin työmatkoilla vai poljetko kenties kaikki ajosi nojapyörällä? Täällä voit keskustella aiheesta.
Avatar
TeemuN
Viestit: 187
Liittynyt: 19 Kesä 2007, 18:03
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Mistä sadevaatteita?

ViestiKirjoittaja TeemuN » 01 Syys 2010, 18:03

Melkein munuainen pitäisi myydä että saisi kevyet ja ohuet sadevaatteet niistä urheilu/eräliikkeistä joissa olen käynyt kyselemässä. Kelpaisi täysin hengittämätönkin mutta ei löydy. Joko hinta on järjetön tai paksuus lähentelee pyyhekumia. Agulla on hengittävä ja pieneen tilaan menevä sekä edullinen mutta kukaan ei tuo maahan. Ehdotuksia?

Avatar
Taikur
Viestit: 9
Liittynyt: 09 Helmi 2008, 01:03
Paikkakunta: Kemi
Viesti:

Re: Mistä sadevaatteita?

ViestiKirjoittaja Taikur » 01 Syys 2010, 18:39

Kyseleppä moottoripyörä kaupoista,niitähän siellä on.

Tässä pari esimerkkiä:

http://www.storm-motor.fi/ajovarusteet/ ... easu-1-os/ halvempi

http://store.allright.eu/fi/mg_fi/ajova ... 952-1.html Kalliimpi

Ja näin syksyllä saattaa olla monessakin liikkeessä poistomyynnissä jo.
Viimeksi muokannut Taikur, 01 Syys 2010, 21:06. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Nojanalle
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4246
Liittynyt: 09 Touko 2010, 07:33
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Mistä sadevaatteita?

ViestiKirjoittaja Nojanalle » 01 Syys 2010, 19:20

Ostin aikanaan erullisen kevyttoppapuvun ja tekstiilin kyllästeainetta. Hyvin on tämä yhditelmä toiminut sateella . Toissa päivänä kun olin lenkillä vettä tuli kaatamalla . Puku kyllä kostu , mikä parasta mies ei sisäällä kastunut . Mitä nyt omasta hiestä. Näitä kylläste aineita on kahden laisia. Toinen estää vaan lian tartumista. Nämä jotka sisältävät teflonia ja silikaatteja ovat parhaita. Muodostavat vettä edistävän suojakalvon. Tässä tämmenen halpa ratkaisu.

Avatar
Hopea
Sisällöntuottaja
Viestit: 1018
Liittynyt: 20 Loka 2006, 09:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mistä sadevaatteita?

ViestiKirjoittaja Hopea » 02 Syys 2010, 09:06

Just eilen ajattelin avata ketjun vähän samalla asialla. Nojapyöräilyyn kun eivät oikein tavallisten asujen ominaisuudet istu. Melkein kaikissa puvuissa on vetoketju edessä ja taskut suojattu alas-eteenpäin aukeavilla läpillä. Tarkoittaa sitä, että sateella ajaessa navan päällä on lammikko ja taskuista valuu persuksille...

Olen ajatellut hiljalleen omavalmisteen tekemistä. Malli voisi olla anorakista muunnettu niin, että otetaan siitä etuosa ja hihat. Kun tämän systeemin saisi istuimen etuosaan/haarojen väliin jollain systeemissä vähän kiinni, lisäksi riittäisivät mitkä tahansa kevyet vettä pitävät housut. Selkähän ei nojapyöräilijällä ikinä kastu, sateesta.

Olis vaan aikaa...
Sinner Demon 2026 2006-> Savenmaa Alku 2009-2012 HP Velotechnik Gekko FX 2012->

Avatar
tavasti
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2605
Liittynyt: 06 Elo 2007, 10:55
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Mistä sadevaatteita?

ViestiKirjoittaja tavasti » 02 Syys 2010, 09:14

Nojanalle kirjoitti:Ostin aikanaan erullisen kevyttoppapuvun ja tekstiilin kyllästeainetta. Hyvin on tämä yhditelmä toiminut sateella . Toissa päivänä kun olin lenkillä vettä tuli kaatamalla . Puku kyllä kostu , mikä parasta mies ei sisäällä kastunut . Mitä nyt omasta hiestä.

Kevyttoppa kuulostaa vähän turhan kuumalta, mutta muuten kelvollisen oloinen idea. Itsellä on törkeän hintaisia Goretex-varusteita, ja ehkä ne toimivat niin kuin luvataan, vaan ei se auta. Jos kaatosateessa pyöröräilee kohtu tosissaan ei se hengittävyys auta, koska ilman kosteus on 100% ja höyrystynyt hiki ei pääse pois vaatteen sisältä.

Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota hihoijen suihin, ne olisi hyvä saada hanskojen sisälle, tai muuten hihojen suista vesi menee sisään, ja vesitiiviin vaatteen sisällä on kyynerpäissä kahvikupillinen vettä.
Samoin lahkeiden suista menee vesi sisään ellei ole säärystimiä. Jostain käsittämättömästä syystä vaatteet suunnitellaan ajatuksella että vesi sataa päästä varpaisiin, vaikka nojakilla ajaessa menee lähinnä varpaista ja päästä kohti takamusta. :-)
Lisäksi itsellä tahtoo olla sen verran lämmin sateessakin ajellessa, että vetoketjua ei voi pitää ihan kaulaan asti (enkä siedä mitään kiristävää kaulalla), joten ylhäältä valuu joku määrä vettä takin sisään.
Ajokkina Nazca Paseo 26/26 ja opeteltavana kiertopalkinto-Python

"... mutta ei se toimi kuoppaisella savisella soratiellä, varsinkaan jyrkässä ylämäessä!"

Nojanalle
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4246
Liittynyt: 09 Touko 2010, 07:33
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Mistä sadevaatteita?

ViestiKirjoittaja Nojanalle » 02 Syys 2010, 09:28

Jyväskylässä oli joskus sellainen Jormakan urheiluvvate valmistaja. Valitettavasti ovat lopettaneet. Heiltä ostin aikanaan hyvän hiihtoasun , etupuolella oli tuulinailoni. Jonka kyllästin. Takapuoli oli joustavaa ja hengittävää materiaalia. Totesi
aikanaan itselläni tämän toimivaksi asuksi. Kevyttoppa puku on näin vanhemmalle miehelle riittävän lämmin. Enään ei kylmästä olosta nauti yhtään , niinkuin nuorempana. Eikä lämpö luita riko. :D

traikisti
Viestit: 72
Liittynyt: 12 Elo 2008, 17:18
Paikkakunta: Oulu

Re: Mistä sadevaatteita?

ViestiKirjoittaja traikisti » 02 Syys 2010, 23:52

Nojapyöräilyssä pyöräilyvaatteet eivät ole aina parhaita, joten esim. sadevaatteita kannattaa katsella tavallisista retkeilytarvikeliikkeistä. Mielestäni sopivimmat sadevaatteet nojapyöräilyyn on valmistettu ohuesta Gore Paclite -materiaalista. Kun valitsee mahdollisimman yksinkertaisen asun, jossa ei ole esim. taskuja lainkaan, pysyy hintakin kohtuullisena. Vaatteet ovat silloin myös erittäin kevyet ja mahtuvat todella pieneen tilaan. Vaatteiden (takki ja housut) tulee olla siten mitoitettu, että ne voi vetää sateen sattuessa suoraan muiden vaatteiden päälle. Tarralla kiristettävät hihat ja lahkeet ovat tarpeen. Kaikkien saumojen tulee olla teipatut, jotta vaate pitää varmasti vettä. Kainalovetoketjut on hyvä olla. Niiden avulla saa helposti tarpeellista lisätuuletusta, vaikka Gore (ainakin periaatteessa) hengittääkin kohtuullisesti. Ohut vaate ei kestä kovaa kulutusta, mutta kovalle kulutukselle ne eivät joudukaan, mikäli niitä käytetään vain ja ainoastaan silloin kun todella sataa. Vaatteiden ei tarvitse suojata myöskään kylmältä, koska kylmää torjumaan alle tulee laittaa erillinen lämmin vaaatekerta kerrospukeutumisen idean mukaisesti. Esimerkiksi tsekkiläinen Warmpeace on hyvä ja kohtuullisen hintainen tuote.

Avatar
GodTdd
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 348
Liittynyt: 12 Touko 2009, 16:48
Paikkakunta: Espoo

Re: Mistä sadevaatteita?

ViestiKirjoittaja GodTdd » 06 Syys 2010, 10:57

Ostin vettäpitävän pyöräily kuoripuvun (housut ja takin) ja olen ollut tyytyväinen. Takki on takaa riittävän pitkä ja edestä sopivan lyhyt. Jolloin ainakin omassa pyöräilyasennossa takki toimii loistavasti. Samoin vyötärön kohdalla on kumia joka estää takin reunan turhan nousun ylöspäin vartaloa. Hihoissa on resori, joka estää turhat tuulet. Jos tahtoo resorin vettä pitävän, pitää hanska vetää hihan päälle. Kainaloissa on vetoketjut tuulestusta varten.

Housuissa on pohkeessa tarrat ja vetoketju. Jolloin lahkeen voi kiristää niin että se ei lepata tuulessa (ja hankaa polkimiin/ketjuihin) mutta jalan saa kuitenkin helposi lahkeesta sisään vetoketjun avulla. Selässä on riittvävästi puutta ja henkselit takaa että huosut pysyy aina riittävän korkealla.

Muutenkin kokonaisuus on ajateltu pyöräilyä varten. Oikeissa paikoissa on pituutta ja toisaalla kiristys mahdollisuutta. Tyytyväinen olen ollut ja toimii omasta mielestäni hyvin omalla 18km työmatkalla. Mikään yleisvaate tämä ei ole, vaan seistessä näyttää lähinnä naurettavalta. Jos ajaisin pitempää matkaa, jolloin vaatetusta pitäisi vähentää/lisätä tilenteen mukaan, arvostaisin helpompaa puettavuutta (Esim isompaa vetoketjun vedintä).

200€ kokonaisuus maksoi mutta jos sillä 4vuotta pärjää (niin kuin edellisellä) niin on hintansa arvoinen vekotin. Kesällä ei ole käytössä mutta syksyn/taven tuulissa ja sateissa jokapäinväinen päällysvaate. Ostin sen verran väljän mallin että alle mahtuuu riittävästi kerroksia lämmittämään ainakin -10 asteessa. Kylmemmässä varpaat tahtovat paleltua, mutta ensi talveksi on ensimmäiset talvipyöräilykengät hankittu.
Why not? Only one human captain has ever survived battle with the Minbari fleet. He is behind me. You are in front of me. If you value your lives be somewhere else.
Delenn, Severed Dreams, Babylon 5

THuhtamaki
Viestit: 151
Liittynyt: 08 Kesä 2010, 13:20

Re: Mistä sadevaatteita?

ViestiKirjoittaja THuhtamaki » 06 Syys 2010, 11:10

Minä hankin tuossa pari vuotta sitten Haglöfs:in Gore-Tex tuulipuvun joka on veden pitävä. Erittäin hyvä laatuinen(kallis) puku. Tuuletuksena toimii takin etutaskut joiden vetoketjut on melko korkealla ja taskut on syvät. Eli kun taskun vetoketjun jättää auki ilma vaihtuu takin sisällä hyvin.

Avatar
Hopea
Sisällöntuottaja
Viestit: 1018
Liittynyt: 20 Loka 2006, 09:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mistä sadevaatteita?

ViestiKirjoittaja Hopea » 06 Syys 2010, 12:04

Onko noiden coretexien ym. kulutuskestävyydestä tietoa?

Itse olen ajellut Haltin DryMaxx-puvulla nyt viitisen vuotta. Vesi pysyy sillä puolella kangasta, mistä sitä tulee. Sen kanssa pysyy jonkin verran kuivempana sateella kuin ilman sitä. :P Nyt puku meni yhdestä kohtaa repeämällä rikki, joten en saanut kulutustestin lopputulosta aikaiseksi...

Tiedän rinkan hankaavan vastaavat puvut hartioista/lantiolta suunnilleen kuukautta vastaavassa käyttöajassa vuotokuntoon. Samoin käy parissa vuodessa kalvomateriaaleille vaelluskengissä.

Miten mahtaa olla sadepukujen kesto nojapyörän penkin kanssa?
Sinner Demon 2026 2006-> Savenmaa Alku 2009-2012 HP Velotechnik Gekko FX 2012->

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 12204
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Mistä sadevaatteita?

ViestiKirjoittaja jviirret » 06 Syys 2010, 15:09

Hopea kirjoitti:Miten mahtaa olla sadepukujen kesto nojapyörän penkin kanssa?


Mun mielestä paljon parempi kuin pystärin satulan kans. Penkkihän ei ajaessa hinkkaa vaatetta vasten missään kohdassa.

Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...

Teemu Kalvas
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 770
Liittynyt: 26 Elo 2006, 18:36

Re: Mistä sadevaatteita?

ViestiKirjoittaja Teemu Kalvas » 06 Syys 2010, 15:26

Hopea kirjoitti:Miten mahtaa olla sadepukujen kesto nojapyörän penkin kanssa?


Takki on kestänyt vuosia. Sadehousuja en käytä.

Avatar
mhelander
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3769
Liittynyt: 20 Syys 2010, 22:55
Paikkakunta: Oulu

Re: Mistä sadevaatteita?

ViestiKirjoittaja mhelander » 24 Syys 2010, 13:25

Tervehdys,

Itse olen keväällä hankitun M5 CrMo Lowracerin omistaja, ja vanhoista pystäri kamppeista ei juuri ole iloa kosteilla keleillä. Satoi tai ei.

Sataessa pitäisi takin olla anorakkityyppiä, muuten periaatteessa normi kamppeet kelpaa.

Sateen jälkeen kostealla kelillä ongelmaksi tulee eturenkaan heittämä vesi joka kastelee persposket ja takareidet.

Samoin viileällä tuulen suojaa tarvitaan käsivarsien etupuolelle (!) sekä etusääriin paita/takki osastolle ja housuihin nuo kastuvat sekä voisi olla hyödyksi etusäärissä.

Oma suunnitelma on raiskata vanha tuulenpitävän pyöräilytakin pintakangas ja sillä korjata thermodress-housuihin tuulen pitävyys. Jos toimii niin ehkä rouva suostuu ompelemaan uudet ja tekemään kaveriksi anorakkitakin tarpeiden mukaan.
-Mika

Käytössä: omavalmisteet Evo off-roader @ 2015 & Vendetta kopio @ 2012, tehtaalta M5 CrMo Lowracer @ 2010
Myydyt: Proto off-roader omavalmiste @ 2012-2016, MetaPhysic (26"/29er & 700c) @ 2011-2017.

Avatar
Stapani
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 820
Liittynyt: 16 Touko 2008, 20:43
Paikkakunta: Vantaa Länsimäki

Re: Mistä sadevaatteita?

ViestiKirjoittaja Stapani » 24 Syys 2010, 21:46

Yep

Welcome to the club, mhelander

Omasta sadevaatetuksesta sen verran, että vähän niin kuin
fiilisten mukaan sitä vaatetta kerätään eli kaikennäköistä olen kokeillut...

Pari asiaa jäänyt mieleen : 1) tykkään että sateella on joku hiihtomyssyn tapainen
kypärän alla, lämmittää mukavasti
2) softshelltakista en tykkää, on hiostava ja painava
Tapani

Catrike Speed 3x26 2011
Quest XS Carbon 2015 "Kinuski"

Nojanalle
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4246
Liittynyt: 09 Touko 2010, 07:33
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Mistä sadevaatteita?

ViestiKirjoittaja Nojanalle » 27 Syys 2010, 07:58

Kävin tässä paikallisessa Tokmanilla ja huomasin iloksi heillä oli minulle tuntematon pyöräilyasumerkki erustuksessa. Hyllyssä oli kylmemmällekin kaudelle sopiva asu. Näyti pitävän vettäkin , ainakin tuote tietojen mukaan. Valitettavasti koot päätyi siellä tällä hetkellä xl:n. Myyjä kyllä sanoi että pitäis olla keskusvarastossa xxxl:n, kyllä pitäs mahtua isonmallekin . Hinta oli 99euroo koko asuste. Ei paha jos toimii. Eikä tuntunut halpamyynti tuotteelta. :)


Palaa sivulle “Nojapyörä käyttöpyöränä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija