Nojapyörä kuntoutumisvälineenä

Käytätkö nojapyörää silloin tällöin työmatkoilla vai poljetko kenties kaikki ajosi nojapyörällä? Täällä voit keskustella aiheesta.
mikkeri
Viestit: 2
Liittynyt: 02 Kesä 2019, 08:33
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Nojapyörä kuntoutumisvälineenä

ViestiKirjoittaja mikkeri » 23 Heinä 2019, 17:18

Hoplaa! Ekaa viestiäni tässä räpeltelen, topicci liippaa läheltä.

Hankin toukokuussa ekan trikeni (Hase Kettwiesel) Espoosta, käyttötarkotuksena juurikin apuväline kuntoutumiseen. Terkkuja vaan, jos myyjä satut tätä lueskelemaan, hyvä vehje on! Kuntouttelen itteäni jonkunsorttiseen pelikuntoon parin nihkeähkön sairauden aiheuttaman halvaantumisen jälkeen. Fillarointi on aina ollut lähellä sydäntä, ja testailinkin satulaan paluuta viime kesänä sähköpyörällä, mut se ei ollu kovin onnistunut ajatus. Käet ei toimi kovin hyvin, joten eka kerran ko pyörä tökkäs johonki, heräsin sairaalasta kylkiluut murtuneena (ehkä 200km ehin sille kesää ajaa).

Tänä kesänä kolmella pyörällä uusintayritys, ja nyt osu kyllä nappiin. Jalat toimii, mut hartiat ei juuri ollenkaan, ni trike oli ihan täydellinen kapistus kilometrien nielemiseen. Samoin hatarahkoa tasapainoa ei letkeässä asennossa huomaa ollenkaan. Me gusta!

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11354
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Nojapyörä kuntoutumisvälineenä

ViestiKirjoittaja jori » 23 Heinä 2019, 17:31

mikkeri kirjoitti:Hoplaa! Ekaa viestiäni tässä räpeltelen, topicci liippaa läheltä.

Hankin toukokuussa ekan trikeni (Hase Kettwiesel) Espoosta, käyttötarkotuksena juurikin apuväline kuntoutumiseen. Terkkuja vaan, jos myyjä satut tätä lueskelemaan, hyvä vehje on! Kuntouttelen itteäni jonkunsorttiseen pelikuntoon parin nihkeähkön sairauden aiheuttaman halvaantumisen jälkeen. Fillarointi on aina ollut lähellä sydäntä, ja testailinkin satulaan paluuta viime kesänä sähköpyörällä, mut se ei ollu kovin onnistunut ajatus. Käet ei toimi kovin hyvin, joten eka kerran ko pyörä tökkäs johonki, heräsin sairaalasta kylkiluut murtuneena (ehkä 200km ehin ajaa).

Tänä kesänä kolmella pyörällä uusintayritys, ja nyt osu kyllä nappiin. Jalat toimii, mut hartiat ei juuri ollenkaan, ni trike oli ihan täydellinen kapistus kilometrien nielemiseen. Samoin hatarahkoa tasapainoa ei letkeässä asennossa huomaa ollenkaan. Me gusta!

Onneksi olkoon hyvästä valinnasta siirtyä nojapyöräilijäksi ja tervetuloa nojapyöräfoorumille! :D

Monet ovat olleet ne vammat ja vaivat, jotka ovat nojapyöräilemällä kuntoutuneet. Kettwiesel on hyvä pyörä lyhyemmille matkoille ja kaupunkiajoon melko korkean istuma-asentonsa takia. Kun kilometrejä kertyy, joku makaavammalla ajoasennolla varustettu pyörä varmaan alkaa houkuttaa. Tähän vaivaan löytyy yksi ratkaisu naapurikaupungista Imatralta, jossa nimimerkki PW rakentelee MBB-nojapyöriä.

Lyhyitä kampia suosittelen kaikille nojapyöräilijöille. Polkemisesta tulee miellyttävämpää, kun polvet eivät nouse niin korkealle ja pienemmän polvikulman takia pysyvät paremmin kunnossa.

Tervetuloa joukkoon mikkeri! :D
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma


Palaa sivulle “Nojapyörä käyttöpyöränä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija