Sivu 1/5

Recumbent Racing Finland ry

Lähetetty: 15 Touko 2012, 22:26
Kirjoittaja tm
Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna perustettiin Nokialla yhdistys nimeltä Recumbent Racing Finland.

Perustamiskokouksessa paikalla olivat Tapio Lampela (täällä foorumilla tapsa53), Oliver Lehtonen (lowrides), Tero Linnanen (Nojailija), Seppo Lähdekorpi (Nojanalle) ja Teppo Mäkelä (tm). Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin allekirjoittanut (tm) ja varsinaisiksi jäseniksi tapsa53 ja lowrides, sekä varajäseniksi Nojailija ja Nojanalle.

Yhdistyksen tarkoitus on edistää nojapyöräilyä urheilu- ja kuntoilumielessä:
- järjestää kuntoilutapahtumia ja kilpailuja (kuten Nokian elokuun alun tapahtuma)
- järjestää jäsenilleen koti- ja ulkomaisia kuntoilu- ja kilpailumatkoja
- toimia tarvittaessa linkinä kansainvälisessä nojapyörätoiminnassa.

Yhdistys on vielä rekisteröimätön, mutta kunhan tarvittavat dokumentit saadaan kuntoon, niin ilmoitus lähtee yhdistysrekisteriin.
Koska tämä vaihe on kestänyt, niin katsoimme parhaaksi julkistaa yhdistyksen perustaminen nyt, kun täydessä käynnissä on jo mm. Nokian tulevan tapahtuman sm-kisaspekulointi. Pahoittelut viivästyksestä.

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus.
Tarkemmat tiedot (säännöt, jäsenmaksun suuruus jne) tullaan julkaisemaan yhdistyksen nettisivulla, kunhan se saadaan valmiiksi. Malttia siis.

Nokian tulevasta tapahtumasta tulee juttua foorumille oman otsikon alle lähipäivinä.

Re: Recumbent Racing Finland ry

Lähetetty: 15 Touko 2012, 22:32
Kirjoittaja Ralii
Hieno juttu! Toivottavasti homma lähtee infernaaliseen nousuun! :mrgreen:

Onko yhdistyksellä tarkoitus edistää nojapyöräilyä ja sen tunnettavuutta yleisemmällä tasolla vai rajoittuuko tämä pelkästään kilpailuihin, tapahtumiin ja matkoihin?

Re: Recumbent Racing Finland ry

Lähetetty: 15 Touko 2012, 22:50
Kirjoittaja mhelander
Yhdistys tulee tarpeeseen jos jotkut tapahtumat tms vaativat seuran/yhdistyksen jäsenyyden joka rekisteröity kattojärjestöön, kuten noihin kansainvälisiin human powered judansseihin.

Itse en ole minkään seuran jäsen mutta pakko kai on sitten johonkin liittyä jos/kun lisenssi vaaditaan...

Re: Recumbent Racing Finland ry

Lähetetty: 16 Touko 2012, 14:15
Kirjoittaja Syväri
Noniin, iso peukku!

Re: Recumbent Racing Finland ry

Lähetetty: 16 Touko 2012, 15:03
Kirjoittaja tavasti
Never say never. En olisi voinut kuvitella että joskus tulee aika jolloin minä harkitsen liittymistä johonkin jonka nimessä on 'Racing' :-)

Re: Recumbent Racing Finland ry

Lähetetty: 16 Touko 2012, 17:57
Kirjoittaja Mustasudenkorento
Onks tää ny si esimakua siitä että kaikilla on veren maku suussa , kaikki on tuhottoman kallista ja ilman jäsenyyttä ei ole pääsyä nojapyörä tapahtumiin?

Vai onko tässä ajatuksena todellakin nojailun edistäminen ja tarkoitus mahdollistaa "virallisten" tulosten saaminen hyväksytyiksi?

Re: Recumbent Racing Finland ry

Lähetetty: 16 Touko 2012, 18:16
Kirjoittaja Nojanalle
Ensinnäkin verenmaku suussa ei tarkoitus. Toiseksi jos haluamme pyörittää eres jonkinlaista toimintaa ja siinä olevia siroksia . Niin on parempi olla rekisteröity yhdistys sitä varten. Kilpailutoiminnassa on mahdotonta saada mainontaa , eikä ponseja mihinkään toimintaa jolla ei ole virallista tahoa taustalla, joka vastaa toiminnasta. Nää on vaikeita asioita, mutta lailisuus näkökantoja ei paranne unohtaa. Nokian tapauksessa tullaan varmaan pitämään tämä nojapyörä pohjaisesti. Myöhemmässä vaiheessa tulemme tarvitsemaan niin sanottuja lisensin omaavia kuljettajia , niinkuin kaikissa lajeissa on tapana. Näistä asioista kannattaa kyllä keskustella. Kaikki ei halua liittyä mihinkään yhdistykseen , se heille suotakoon. Mutta jos järjestämme pitemmän päälle kisoja , tarvitsee varmaan jossain vaiheessa harkita eri hinnottelu politiikkaa jäsenille ja ei jäsenille. Sillä jäsenillä pitää olla jotain etua siittä että maksat jäsenmaksua. Jatketaan keskustelua tältä pohjalta. :)

Re: Recumbent Racing Finland ry

Lähetetty: 16 Touko 2012, 18:30
Kirjoittaja optimistx
Muistelen erään toisen suomalaisen nojapyöräyhdistyksen käänteitä ja kohtaloa. Taisi olla tarkemmin ajatellen ihmisen voimin kulkevien laitteiden harrastajien yhdistys.
Opittiinko siitä jotain?

Re: Recumbent Racing Finland ry

Lähetetty: 16 Touko 2012, 20:23
Kirjoittaja terppa
Tämä on hyvä homma, varmasti ensimmäisten joukossa liityn :wink:

Re: Recumbent Racing Finland ry

Lähetetty: 16 Touko 2012, 20:47
Kirjoittaja Nojanalle
Tämä yhdistys josta Optimistx mainitsi, herättää paljon kysymyksiä. Niitä on minullakin. Kuka tietää Kevyen viimevaiheista niin voisi kertoo minullekin. Haluaisin tietää seuraavia asioita. Viimeisen kirjatun vuoden kirjanpidon nyky haltian ja missä on yhdistyksen perustamis asiakirjat. Kaikki mikä tätä melkein haurattua yhdistyvää koskevaa kiinostaa.
Syy tälläiseen on että kyseinen yhdistys ei ole pitänyt lopettamiskokousta ja sen viimeinen hallitus ei ole saanut vastuuvapautta. Olen epävirallisesti luvannut selvittää yhdistyksen tilan ja järjestää sen lopettamisen. Kun saan siittä kaivettua kaikki tiedot.
Minun mielestä , jos saan pidettyä Kevyen alasajon ja saadaan sen taloudellinen tila selvitettyä. Voimme pitää kokouksen ja lopettaa yhdistyksen ja antaa kokouksen valtuuttamalle selvitysmiehelle. Sekä saatta nämä varat uuden yhdistyksen varannoksi.
Kaikki jotka voivat auttaa ja tietävät nimiä, osoitteita, puh. numeroita, tai mitä vaan niin ottakaan minuun yhteyttä sähköpostilla. nojanalle@gmail.com niin saadaan tämä asia pois päoväjärjetyksestä , joka olisi jo Kokolassa hoitaa pois päiväjärjestyksestä.
Tärkeää muistaa että kaikki viimeisen hallituksen jäsenet ei ole saaneet koskaan vastuuvapautta ja olisi hyvä se niille suoda.

Re: Recumbent Racing Finland ry

Lähetetty: 21 Touko 2012, 14:54
Kirjoittaja Mahe
Hyvähyvä, virallinen yhdistys helpottaa monia asioita kuten tuli jo sanottua. Onnea ja jaksamista aktiiveille, toivottavasti ei jää vuosikausiksi pelkästään perustajien harteille.

Mutta miksi yhdistyksen nimi pitää olla lontooksi? Suomen nojapyöräilijät ry, Nojapyöräliitto ry (paikallisyhdistyksiä liittoon sitten sitä mukaa kun harrastus leviää :D, ja liitto sanana ehkä korostaa sitä kilpailullista puolta jota tuolla recingilläkin on kai haettu), ei näitä nyt ole niin vaikea keksiä. Nimelle voi sitten yleiskokouksen tai hallituksen päätöksellä keksiä virallisen käännöksen, jota käyttää kun on ulkomaille yhteyksissä, mutta minä mielelläni suomalaisena nojapyöräilijänä liittyisin yhdistykseen jolla on hienon harrastuksemme nimi ihan omalla äidinkielelläni (ja varmaan aika monen muunkin jäsenen).

Suomalaisuus kunniaan nojailussakin.

Re: Recumbent Racing Finland ry

Lähetetty: 26 Touko 2012, 00:55
Kirjoittaja tm
Mahe kirjoitti:Mutta miksi yhdistyksen nimi pitää olla lontooksi?

Tätä aihetta pyöriteltiin perustamisvaiheessa pitkään ja lopulta päädyttiin lontoonkieliseen nimeen. Eli kansainvälisyys voitti tällä kertaa.
Toivon mukaan tämä ei muodostu ylitsepääsemättömäksi asiaksi fennomaaneille.

Re: Recumbent Racing Finland ry

Lähetetty: 26 Touko 2012, 06:10
Kirjoittaja jviirret
Tämähän se on suuntaus ollut joka alalla 80-luvulta lähtien :( Maastopyörä taitaa pyöräilyssä olla viimmeinen suomenkielinen käsite, sen jälkeen on tullu hybridejä ja cyclocrossreita. Eikä ole enää kovin muodikasta käydä jumpassa eikä voimistelussa, pitää olla aerobickiä, body pumppia, zumbaa... Jotenkin jopa yllättää että meidän harrastajien keskuudessa tuo "nojapyörä" sana on saanut niin vakiintuneen aseman. Johtunee harrastajien ikäjakaumasta?

Jukka

Re: Recumbent Racing Finland ry

Lähetetty: 26 Touko 2012, 14:21
Kirjoittaja terppa
Mä olen suuri suomenkielen ystävä (vaikka äidinkielen numero oli 6 enkä tunne kielioppia) mutta jos yhdistyksellä jossain vaiheessa on kansainvälistä toimintaa niin lontoonkielinen nimi on ihan paikallaan, kahdella nimellä toimiminen on vähän kökköä.

Ja onhan se niin, että toiminnan sisältö ratkaisee :)

Re: Recumbent Racing Finland ry

Lähetetty: 29 Touko 2012, 00:08
Kirjoittaja TKorho
Minulle enklanninkielinen nimi on ainakin pois ohjaava, varsinkin kun on kilpaurheiluun viittaavaa. En tosin olettaakaan tällä olevan mitään merkitystä :), kunhan annan yhden datapisteen. Hyvä vain jos on yhdistys ja aktiiveja ajamassa asioita. Onnea matkaan!