pyöräpaja Helsinki

Rakennatko omaa nojapyörää? Täältä voit saada vinkkejä projektiisi.
vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

pyöräpaja Helsinki

ViestiKirjoittaja vaaka » 25 Touko 2016, 18:47

Auki ke ja su iltapäivällä. Tällä hetkellä runkoja vähän tarjolla ja henkilökunta sanoi, että voi etsiä kierrätyskeskuksen läheltä uusiks jotain mestasta osia nimelliseen hintaan. Kuulemma puikkokone on mallia Bilteman halvin ja lisäksi löytyy MIG. En nähnyt, missä on, joten en voi sanoa toimivuudesta tai tilan sopivuudesta mitään. Ruosteista vannetta piisasi ja ainoa löytämäni 20" oli desimaalipistekokoa. Vanhoja takakiekkoja harvoin vaihtein löytyi ja ei juuri 406 koossa. Etusia huonosti 20" kokoluokassa. En tutkinut 559 kokoa, kun piti mennä muualle. Nyt näyttää siltä, että pitäisi olla vähänkään normi 28" pystäristä eroaviin osiin viedä mukaan ainakin puolet omia osia. Pikkukilkkeitä on paljon, mutta onko käyttökelpoista kamaa? Ainakin enemmän osien tunnistustaitoa tarvitaan, kuin minulla on.

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Re: pyöräpaja Helsinki

ViestiKirjoittaja vaaka » 25 Touko 2016, 20:36

Kun sanoin, että tällä foorumilla kommentti oli, että puikot pitäisi olla oikeaa materiaalia ja riittävän lämpimiä=kuumia, vastaus oli hitsausnyypälle pelottava: "Täällä ei hifistellä". Ymmärrän kyllä, että jonossa kolme finskiä ja lauma vastaanottokeskuksen väkeä romujen olisinisissä, beggars can't be choosers.

Ei itsesuojeluvaistoa lievitä pelko kovassa vauhdissa -ei kokemusta kolmeen kymmeneen vuoteen- hitsaajan luultavasti hajoavan hitsaussauman teko. En tunnista toimivaa ja paskaa hitsisaumaa sen tarkemmin kuin reiät saumassa. Siltä pohjalta on hiukka riskaabelia lähteä tyyliin 60 km/h plus alamäessä pyörää turaamaan. Ei hotsita pyörän hajoaminen kaukana kotoa ja vielä vähemmän loukkaantuminen/kuolema metallin palasten lentäessä kuskin kera ties mihin leikkuriin/äkkipysäykseen.

Siksi on hyvä, että käden pottuillessa hankin matskua Streetmachinen takakotelon tekoa varten ja piirtelin noin kuvaa itsestäni kovalevyn palaan, jota tukee järeämpi runkomatsku. Merikäyttölakkaa löytyy puuosien suojaukseen. Kanaverkkoa kotelon sivuihin. Jos ei verkkoa olisi ennestään, en pyrkisi kroppani mukaiseen muotoon, vaan suoraseinäiseen helpompaan valmistustapaan levyistä.

Avatar
vph
Sisällöntuottaja
Viestit: 1161
Liittynyt: 14 Loka 2014, 10:49
Paikkakunta: Provence-Alpes-Côte d'Azur tai Espoo tai Tampere

Re: pyöräpaja Helsinki

ViestiKirjoittaja vph » 25 Touko 2016, 20:52

Okei, mutta tähän juttuun tarvitaan johdanto. Jos vaikka selventäisit, että mikä tämä pyöräpaja on: kauppaliike, harrastetila, Ti-halli vai afrikan serkkujen perustama pyöräkorjaamo ??

vaaka kirjoitti:Siltä pohjalta on hiukka riskaabelia lähteä tyyliin 60 km/h plus alamäessä pyörää turaamaan.


Aika epeleitä kyllä ovat, kun yli 60 kmh vauhdissa säätävät ja hitsaavat pyörää. Harva pystyy.

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Re: pyöräpaja Helsinki

ViestiKirjoittaja vaaka » 26 Touko 2016, 03:15

Pyöräpajoja löytyy muistakin kaupungeista. Paikasta on ollut juttua eri ketjuissa tällä foorumilla. En tiedä taustoja, kun pyorapaja.info ei kauheasti kerro asiasta. Joku ry on kyseessä. Maksa, jos jaksat meininki ja paljon eri osia, lähinnä ruosteisia sekä anhoja tekniikoita löytyy tällä hetkellä Helsingin yksiköstä. Pienissä kiekoissa seitsemän vaihdetta oli isoin huomaamani rataspakka. Työkaluja oli monenlaisia.

Periaatteessa vetäjän pitäisi neuvoa, mutta mimmi oli kiireinen sopivien runkojen valinnan niksien kerronnassa. Yksi vetäjä, monta kysyjää.

Olisi varmaan hyvä tapaamispaikka aukioloaikanaan nojakisteille, joita rakentaminen ja huoltaminen kiinnostaa. Pisti miettimään vähempihuoltoista ja aerompaa ohjausasentoa nykypyörään. Jos heittäisin joustohaarukan mäkeen ja laittaisin leveän eturenkaan, vaatii uuden haarukan ja 406 leveän levyjarrun ottavan kiekon, sekä siirtyisin yläohjaukseen. Syynä huollon rötväily. Ei ole kuulunut kohta kahteen kuukauteen mitään ja öljypatruunaa kaipaa etujousitus. Grr.

Voihan tuon lainatun tekstin noinkin lukea ja hauskempi sekä muuten mukavampi noin päin luettuna, mutta hiukka pelottaisi sokaisu muille ja itsensä näkeminen hitsausmaskin läpi, kun liikkeellä hitsattaisiin.

Jätin rivien välistä luettavissa olevia sanoja pois ja epäterveellistä on leikkiä hengellä, kun nopea pyörä on tavoitteena. Suurissa vauhdeissa ajettaessa peukalo keskellä kämmentä tehty balsaliidokin kestävyydellä varustettu pyörä tuo mieleen Enkun sanaparin death trap. Rimmaa myös crap kanssa ja sehän liittyy huurtumisenestoaineeseen Anti Cat Crap ja eka isompi vauhti jos ei kissaa tai c... ehdi sanoa, kun terveys tai henki menee. Hmm. Pelottaa enemmän kuin hotsittaa. Saatan ulkoistaa tärkeimmät vaiheet rungon teosta. Ensin tosin lisään katteen perään nykypyörään. Ja jos uskallan ajokokeiden jälkeen eteenkin.

Avatar
PW
KOM
Viestit: 14919
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: pyöräpaja Helsinki

ViestiKirjoittaja PW » 26 Touko 2016, 08:33

Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Re: pyöräpaja Helsinki

ViestiKirjoittaja vaaka » 08 Kesä 2016, 15:36

Pyöräpajalta tullut vinkki käytettyjen pyörien ja osien myymälästä on uusix.fi

Kierrätyskeskuksen Hermannissako sijaitsevan yksikön parkkipaikalta katsoen uusix kaupan vierästä talon läpi kävelyn jälkeen käännös portista vasemmalle ja ohi ekasta pyörämestasta vasemmalle julman portin läpi sisäpihalla on paljon runkoja, haarukoita ja kiekkoja sekä kumeja. Kaikki ei ole ruosteessa edes. En nähnyt jarrulevyllistä 406 kiekkoa. Oli monta erikoista 16" ja ylös kokoa ja kun en nähnyt jarrulevykiinnityksellisiä, en varmistanut, oliko yksikään 406.

Kannattaa mennä mittanauha mukana ja tietäen, minkälaista osaa hakee. Jos olisi ollut tiedossa etuhaarukkani koot ja putken halkaisija sekä mahdolliset kierteet, olisin saattanut ratketa kokeilemaan, minkälainen kiinteä keula olisi ajaa 60-406 Ompulla. Voi tulla sekin eteen. Ei olisi huoltofirman varassa öljypatruunan vaihtamisen kanssa.

Avatar
Wacky
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3041
Liittynyt: 14 Heinä 2010, 12:38
Paikkakunta: Helsinki, Vesala

Re: pyöräpaja Helsinki

ViestiKirjoittaja Wacky » 08 Kesä 2016, 15:41

Uusix verstaalle tulle lähinnä lasten pyöriä joissa on 20" kiekkoja joten ei todellakaan kannata odottaa löytävänsä valmiita levyjarrullista kiekkoa sen kokoisena sieltä. Lähinnä katsoo jos löytää sopivan navan ja vanteen ja ostaa sitten jostain sopivat pinnat ja puolaa sellaisen. 26" voi jo löytyäkin halppis levyjarrukiekkoja.
- Richard "Riku" Griffin
Savenmaa Alku (2010 - 2011) Azub Bufo (2011 - 2014) MetaPhrastic.28 (2012 ->) MetaPhat (2013 - 2017) Nopia (2017 ->) Specbike Extrim (2017 ->)

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Re: pyöräpaja Helsinki

ViestiKirjoittaja vaaka » 08 Kesä 2016, 17:26

Etsin suoraan levyn kiinniikeitä, en levyjä. Jos levyllisiä kiekkoja oli missään koossa, meni ohi minulta.

En taida heti rakentaa itse, kun www.taylor-wheels.com myy hyvään hintaan kiekkoja. Alle 30 per ja en tiedä, onko kuljetus 25 per tilaus, vai osa.


Palaa sivulle “Nojapyörän rakentaminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Umpio ja 1 vierailija