Eri osien kuvaus ja vertailuketju kysymykset/vastaukset

Rakennatko omaa nojapyörää? Täältä voit saada vinkkejä projektiisi.
vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Eri osien kuvaus ja vertailuketju kysymykset/vastaukset

ViestiKirjoittaja vaaka » 29 Touko 2016, 14:55

Tälläinen ketju taitaa puuttua, joten kysymykset sekä vastaukset ovat tervetulleita. Pyörissä on monta osaa ja omasta kokemuksesta voin sanoa, että huollossa sekä pyörän suunnittelussa pitää tuntea monta osaa yksityiskohtaisesti. Google toimii välillä heikosti. Tiedon puute on pidätellyt oman pyörän rakennussuunnitelmia pitkään ja haittaa edelleen. Aloittamiskynnys alenee ja onnistumisprosentti paranee, jos saa kokeneilta apua.

Ketju tuli ajankohtaiseksi, koska tri pyörästäni putosi matkalle SRAM Apex etuvaihtajan high limit ruuvi. Ensimmäisen vastauksen löytämisessä meni kauan ja se ei vaikuta ruuvin pään halkaisijalta oikealta ja muita arvauksia en löytänyt. Arvaus on M3x25 BZP (mikä se on?) 0,5 mm kierteen etenemä, 3 mm kierteen halkaisijalla 6 mm nupin halkaisijalla (ei kyllä alkuperäinen vaikuttanut läheskään noin leveältä) ja 1,8 mm nupin korkeudelta. Onko parempaa tietoa? Ihan ensiksi en viitsisi irrottaa alarajoitinta verrokiksi rautakauppaan mennessä.

SJScyclesillä on ruuvisarja eri SRAMin vaihtajalle ja kätevästi vaikuttaisi siltä, että ala- ja ylärajoitinruuvit ovat eripituisia. Eipä ollut osakuvausta sivuilla speksaamassa osia. Pitää mennä pyörällä rautakauppaan, voi tulla monta otosta ennen kuin sopiva löytyy, jos ei jollain ole varmaa tietoa. Pyöräkaupasta voi kestää varaosan saaminen ja hinta on tyypillisesti suolainen.

Avatar
NikoK
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 592
Liittynyt: 12 Huhti 2014, 12:17
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Eri osien kuvaus ja vertailuketju kysymykset/vastaukset

ViestiKirjoittaja NikoK » 29 Touko 2016, 15:05

"BZP means its bright zinc plated"

Eikö se olis sama ottaa se toinen ruuvi malliksi ?

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 10029
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Eri osien kuvaus ja vertailuketju kysymykset/vastaukset

ViestiKirjoittaja jori » 29 Touko 2016, 16:18

Ei kyllä taida löytyä rautakaupasta pienikantaista M3 säätöruuvia. Mikä tahansa M3 ruuvi käy kyllä, vaatii vain joko lattapään tai ristipään ruuvarin. Säätöruuvissa on pieni kanta ja siihen käy sekä lattapää, että ristipää ruuvimeisseli.
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Re: Eri osien kuvaus ja vertailuketju kysymykset/vastaukset

ViestiKirjoittaja vaaka » 31 Touko 2016, 10:39

Normi uppokantainen tuli kiireessä ostettua ja meni pyörään tuosta vaan M3x25 koossa. Säädöt tehdään, kun ehditään ja tuskin ruuvin terävä pää osuu kenkään, vaikka olisi kalossi päällä. Olisi kai silti parempi ostaa pyöreämpipäinen ruuvi varuiksi. Oli pakasteita kassissa ja en ajatellut, mitä tein sen pidemmälle kuin, että voihan viilalla tylsistää kannan reunaa. Kun kierrelukite oli kaupasta loppu, vaihto on helppoa. Kun kaksi ruuvia maksaa 10 c, mitä sitä lukitteesta maksamaan, kun luultavasti ruuvin saa kiertää syvemmälle kuin aiemmin?


Palaa sivulle “Nojapyörän rakentaminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 4 vierailijaa