Ruuvit löystyy

Rakennatko omaa nojapyörää? Täältä voit saada vinkkejä projektiisi.
sompi
Viestit: 65
Liittynyt: 15 Marras 2015, 13:43
Paikkakunta: Oulu

Ruuvit löystyy

ViestiKirjoittaja sompi » 13 Heinä 2016, 19:38

Mikä avuksi kun penkin kiinnitysruuvit löystyy jo yhden lenkin aikana? Ruuvit saattaa löystyä osittain sen vuoksi, että penkki ei ole tuohon pyörään tarkoitettu ja olen sitä joutunut "purkka-teippi" virityksin siihen kiinnittämään. Pyörä on siis niitä Savenmaan vanhempia Performance pyöriä. Oikea penkki on kuitenkin tuolla samalla ruuvilla ja levyllä kiinni. Onko muilla ollut samaa ongelmaa?


Uusi kuva
Kuva
Performer JC70 (Savenmaa Taipale trike) 2015-17
Cruzbike Silvio S30 2017

Härski
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 883
Liittynyt: 01 Syys 2014, 17:36

Re: Ruuvit löystyy

ViestiKirjoittaja Härski » 13 Heinä 2016, 20:34

Konstit on monet sano..

Kierrelukitetta tippa kierteisiin on näppärin ja kallein, mikäli ei muuten ole ko aineelle käyttöä.

Voit myös laittaa pidemmät pultit ja kiertää alapuolelta kiertymisen estolla varustetut ns nylock-mutterit varmistamaan kiinnipysymisen.

Ghetto oldschool style on irroitta putti ja hieman vaurioittaa kierrettä esim napauttamalla vasaralla pari harjaa lyttyyn, jolloin itsestään pyöriminen vähintään hidastuu.
Toni

sompi
Viestit: 65
Liittynyt: 15 Marras 2015, 13:43
Paikkakunta: Oulu

Re: Ruuvit löystyy

ViestiKirjoittaja sompi » 13 Heinä 2016, 21:07

Niin tarkennetaampa hieman. Eli nuo ylemmät pultit pysyy kyllä kiinni, kun kahdessa niistä on lukkomutterit vastakappaleina. Ongelmana on tuo alempi pultti joka tulee kiinni pyörän runkoon. Toisella puolella samassa pultissa on vieläpä ketjuohjainkiekko. Tuokin on siitä rasittava kampe, että mutteria ei kärsi kiristää liikaa tai kiekko siellä välissä ei enää pääse pyörimään. En tiedä kuuluisiko olla noin mutta en sitä tuohon ole muuten onnistunut laittamaan.

Onkohan nuo reijät vastakkain eli onnistuisikohan jos hommaisin niin pitkän pultin, että se menisi koko rungon läpi ja laittaisi toiselle puolelle mutterin?
Performer JC70 (Savenmaa Taipale trike) 2015-17
Cruzbike Silvio S30 2017

Avatar
Syväri
Sisällöntuottaja
Viestit: 1215
Liittynyt: 24 Kesä 2011, 14:35
Paikkakunta: Ilmajoki

Re: Ruuvit löystyy

ViestiKirjoittaja Syväri » 13 Heinä 2016, 21:13

sompi kirjoitti:Niin tarkennetaampa hieman. Eli nuo ylemmät pultit pysyy kyllä kiinni, kun kahdessa niistä on lukkomutterit vastakappaleina. Ongelmana on tuo alempi pultti joka tulee kiinni pyörän runkoon. Toisella puolella samassa pultissa on vieläpä ketjuohjainkiekko. Tuokin on siitä rasittava kampe, että mutteria ei kärsi kiristää liikaa tai kiekko siellä välissä ei enää pääse pyörimään. En tiedä kuuluisiko olla noin mutta en sitä tuohon ole muuten onnistunut laittamaan.

Onkohan nuo reijät vastakkain eli onnistuisikohan jos hommaisin niin pitkän pultin, että se menisi koko rungon läpi ja laittaisi toiselle puolelle mutterin?


Jos kierteet on kohdallaan ja osuu samalle nousulle niin kyllä. Sitte tarvis tosi pitkäkierteisen pultin tai pätkän kierretankoa. Ja nylock mutterit päihin
Velokraft VK-HI -2011

Reiska
Viestit: 41
Liittynyt: 09 Huhti 2014, 23:44

Re: Ruuvit löystyy

ViestiKirjoittaja Reiska » 14 Heinä 2016, 22:47

sompi kirjoitti:Mikä avuksi kun penkin kiinnitysruuvit löystyy jo yhden lenkin aikana? Ruuvit saattaa löystyä osittain sen vuoksi, että penkki ei ole tuohon pyörään tarkoitettu ja olen sitä joutunut "purkka-teippi" virityksin siihen kiinnittämään. Pyörä on siis niitä Savenmaan vanhempia Performance pyöriä. Oikea penkki on kuitenkin tuolla samalla ruuvilla ja levyllä kiinni. Onko muilla ollut samaa ongelmaa?


Sama vika oli mun Performerissa kanssa - lienee tyyppivika, kun pistetään pyöreään putkeen pultit kyljistä ja iso äijä päälle ilman että penkki tukeutuu varsinaiseen runkoon vaan vain noihin pariin pulttiin alakiinnitykseltään, niin vähemmästäkin alkaa pultit nitkua. Mulla itseasiassa alkuperäinen pultti oli sen verran ottanut kipeää, että oli kaikki kierteet painunut lyttyyn tuosta penkin pidikkeen kohdalta, mikä sitten puolestaan lisäsi vielä enemmän lonksutusvaraa.

Laitoin uuden pultin ja kierteisiin lujinta pulttiliimaa, mitä Motonetistä löytyi ja ainakin toistaiseksi on pultit pysyny paikallaan.

sompi
Viestit: 65
Liittynyt: 15 Marras 2015, 13:43
Paikkakunta: Oulu

Re: Ruuvit löystyy

ViestiKirjoittaja sompi » 20 Heinä 2016, 17:23

No se on "hyvä" tieto, että muillakin samaa ongelmaa. Ei siis johdu tuosta minun penkkiviritelmästä. Kävin ostamassa pitkän pultin mutta eihän ne olleet yhteneväiset kierteet läpi asti vaikka täsmälleen samassa kohtaa olivatkin. Sitten Reiskan ohjeen mukaan Motonetistä kierrelukitetta ja sitä molemmin puolin. Ainakin tähän asti on pysynyt ihan hyvin vaikka tuo ei ollut vahvinta mahdollista (Permatex - keskiluja, sininen). Kiitän siis neuvoista!

Aiemmin kerroin virheellisesti, että sama pultti joka pitää penkkiä, pitäisi myös kenttinginohjainta. Näin ei tietystikään ole vaan kyllähän siellä oli erillinen pultti piilossa tuolle penkille.

Koe-ajo siis jatkuu. Toivottavasti noita ruuveja ei tarvitse heti olla ottamassa irti :D
Performer JC70 (Savenmaa Taipale trike) 2015-17
Cruzbike Silvio S30 2017


Palaa sivulle “Nojapyörän rakentaminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa