Sivu 1/1

Jälleenmyyntiarvot: arvioita ja toteutumia?

Lähetetty: 12 Marras 2009, 13:38
Kirjoittaja optimistx
Pistin palstan etsintään sanan 'jälleenmyyntiarvo', mutta se ai antanut yhtään repliikkiä. ä-kirjain ehkä ongelma?

Täällä on pistänyt silmään jälleenmyyntiarvon käyttäminen perusteluna siihen, millainen nojapyörä kannattaisi valita jopa hyvin erihintaisista vaihtoehdoista.

Eikö jälleenmyynnissä joka tapauksessa hinta laske murto-osaan ostohinnasta, useimmiten jopa heti kaupasta ostettuna, kuten autoissa? (urbaani legenda (?): ' uuden auton ajaminen ulos autoliikkeestä laskee sen hintaa 30 %')

Yksi asia on kuviteltu jälleenmyyntiarvo, jossa ostaja luullakseni kuvittelee muiden olevan yhtä innostuneita juuri ko. mallista kuin itse ostohetkellä on. Toinen asia on se, paljonko siitä sitten oikeasti sai x vuoden kuluttua.

Kuvitelmieni täsmentämiseksi kiinnostaisi laatia hieman tilastoa pohjautuen toisaalta toteutuneisiin esimerkkeihin ja toisaalta kuvitelmiin. Esim.

a) toteutuneita kauppoja:
ostin hintaan x euroa, myin hintaan y euroa, pidin z vuotta, ajoin ...km (tai tuntia),(siis hinnanmuutos y-x euroa )

b) ostettu mutta ei-vielä-myyty:
ostin hintaan x, kuvittelen myyväni hintaan y euroa, pidän z vuotta, ajan ... km (hinnanmuutos y-x euroa).

Jos kyselyssä on arkaluontoisia osia, niin osittaisetkin tiedot tai arviot saattavat kirkastaa ajatuksia.

Kiinnostaa, onko päätöksenteossa harhaa siinä, että henkilö päätyy esim. 4000 euron pyörään 2000 euron pyörän sijasta perusteena se, että kalliimmalla on tunnettuna merkkituotteena parempi jälleenmyyntiarvo (prosenteissa/absoluuttisesti).

Re: Jälleenmyyntiarvot: arvioita ja toteutumia?

Lähetetty: 12 Marras 2009, 14:18
Kirjoittaja lowrides
Joillakin tämä voi tosiaan olla arkaluontoinen asia. Varsinkin kun piirit ovat pienet.

Itse olen laskenut aina pyörää myydessäni ostohinnan (veroineen, ilman rahtia) - 10 % per käytetty vuosi. Yleensä sitten tästä vielä hieman tultu alaspäin.

Perusteena en ole koskaan pyörän ostossa käyttänyt jälleenmyyntiarvoa, mutta esimerkiksi ensimmäistä pyörää ostaessa se voisi olla yksi hyvä peruste.

Arvostetut merkit säilyttää arvonsa paremmin, mutta melkein sanoisin että kaikki nojapyörät säilyttävät arvonsa hyvin. Yleensä eniten tulee takkiin kalliissa komponenteissa, jotka menettävät arvonsa nopeasti.

Esimerkki toteutuneesta kaupasta:
-Challenge Fujin SL-II
-ostohinta 2600 €
-käytetty 2 vuotta
-myyntihinta 2200 €

Re: Jälleenmyyntiarvot: arvioita ja toteutumia?

Lähetetty: 22 Marras 2009, 16:06
Kirjoittaja Pastori
lowrides kirjoitti:Itse olen laskenut aina pyörää myydessäni ostohinnan (veroineen, ilman rahtia) - 10 % per käytetty vuosi. Yleensä sitten tästä vielä hieman tultu alaspäin.


Eikös tämä 10% ole samaan luokkaa kuin vakuutusyhtiön laskelma pyörän kulumisesta?
Toinen asia on toki se että aktiivipyöräilijä ajaa kyllä nopeasti kuluvat osat huonompaan kuntoon kuin ikä antaisi uskoa.

Kaveri teki aikanaan näin - osti moottoripyörän ja kävi sillä muistaakseni Afrikassa ja ajeli siis puoli vuotta hullun lailla hurjissa olosuhteissa. Möi sen käytettynä ja kertoi mitä pyörällä on tehty - ostaja ei uskonut että puolivuotias mopo on niin käytetty ja meni melkein shokkiin kun laite alkoi osoittaa nopeasti ikääntymisen merkkejä ts. osia piti vaihdella. Sama ukko on ajellut polkupuörällä pitkin Irakin maaseutua ja Indonesian kinttupolkuja - joten en totisesti maksaisi käytettynä tuota uuden hinnasta pois 10% hintalappua.

Kyllä nämä ovat varmaan aika tapauskohtaisia juttuja.

Re: Jälleenmyyntiarvot: arvioita ja toteutumia?

Lähetetty: 22 Marras 2009, 17:58
Kirjoittaja Teemu Kalvas
Vakuutusyhtiö laskee tosiaan fillareista -10% per vuosi, ensimmäinen vuosi ei laske hintaa. Mutta tosiasiassahan arvoa laskee ajettu määrä, kuten edellisessä viestissä esimerkillä osoitettiin. Yksittäinen kauppa on tietty aina yksittäinen kauppa, siinä saa sen mitä saa neuvoteltua.

Re: Jälleenmyyntiarvot: arvioita ja toteutumia?

Lähetetty: 22 Marras 2009, 19:36
Kirjoittaja jori
Noista myyntihinnoista unohtuu myös usein ne "viritysosat", joita pikku hiljaa kertyy pyörään. Niitä ei vain tule kirjatuksi kuluiksi, kun tulevat pala kerrallaan pikkuhiljaa.

Jori

Re: Jälleenmyyntiarvot: arvioita ja toteutumia?

Lähetetty: 22 Marras 2009, 20:40
Kirjoittaja Pastori
jori kirjoitti:Noista myyntihinnoista unohtuu myös usein ne "viritysosat", joita pikku hiljaa kertyy pyörään. Niitä ei vain tule kirjatuksi kuluiksi, kun tulevat pala kerrallaan pikkuhiljaa.

Jori


Jep. Hipo-osat ja niiden osuus lienee tosiaankin aika vaikea asia - useinhan toki se laatukin (lue kestävyys) maksaa.
Ja karmeetahan se on myös ulkomailta hankittujen pyörien rahtikulujen osuus - mitäs niille tehdään, ilkeekö niitä maksattaa pyörää uudelleen myytäessä?