Kokemuksia/kommentteja 20 tuuman renkaista?

Täällä voit keskustella eri pyörämalleista tai kysyä vaikka neuvoa, jos valinta tuottaa vaikeuksia.
juessi
Viestit: 39
Liittynyt: 30 Kesä 2008, 12:40
Paikkakunta: Oulu/Kuopio

Re: Kokemuksia/kommentteja 20 tuuman renkaista?

ViestiKirjoittaja juessi » 08 Elo 2009, 21:58

Ajattelin kirjoittaa tänne raportin tynkää 20 tuuman renkaisiin liittyen, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan.

Vaihdoin siis keväällä Scorpion-trikeeni Schwalben Big Apple (50-406) -renkaat. Ajatuksena oli lisätä hiukan ajomukavuutta alkuperäisiin Schwalbe Marahton (40-406) -renkaisiin verrattuna. Muutos oli kyllä ihan merkittävä. Toki kuopat tuntuivat edelleen, mutta vähemmän.

Muutaman viikon noilla renkailla ajettuani aloin kuitenkin miettimään mahdollisuutta laittaa eteen vielä paksummat renkaat. Valmistajan suositus renkaiden maksimipaksuudeksi on juurikin tuo 50 milliä, mutta se rajoitus tulee lähinnä takahaarukasta. Mitan kanssa asiaa arvioituani tulin siihen tulokseen, että eteen voi laittaa paksummat Big Apple (60-406) -renkaat, kun vain lokasuojien pidikkeitä taivuttelee hiukan. Niinpä päätin tilata tuollaiset renkaat eteen. Olen nyt niillä ajellut reilun kuukauden ja täytyy myöntää, että olen tyytyväinen ajomukavuuteen. Ei "ilmajousitus" luonnollisestikaan vastaa oikeaa jousitusta, mutta seuraavaksi paras vaihtoehto tuo kuitenkin lienee.

Etukäteen hiukan mietin, että hidastuuko pyörä leveämpien renkaiden myötä, mutta en ole kyllä huomannut mitään muutosta. Toki olenkin ajanut suunnilleen samoilla rengaspaineilla kuin aiemmin Marathoneilla.

Avatar
Premnas
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2493
Liittynyt: 24 Maalis 2007, 21:47
Paikkakunta: Kaarina

Re: Kokemuksia/kommentteja 20 tuuman renkaista?

ViestiKirjoittaja Premnas » 19 Syys 2009, 15:22

Täällä kun on puhuttu jonkin verran että kolmipyöräisellä olisi kauheeta ajaa kuopista tai ikävää, niin itse olen kokenut aivan päinvastaisen ilmiön: ennen pystypyörällä (tosin siinä ei ole mitään jousituksia) ajaessani vahingossa kuopasta, tuntui todella terävältä kaikki kuopat ja perseeseen sattui joka kerta kun sellaiseen osui, mutta nyt kun olen vahingossa ajanut Scorpionilla kuopasta niin eihän se tunnu missään! Pelkkä takajousitus vaimentaa todella hyvin, ja Big Applet renkaina pehmentävät vielä. Tai sitten en vaan tiedä vielä paremmasta, mutta olen kyllä enemmänkin kuin tyytyväinen tuohon jousitukseen ja pyörään. Mitä tulee kuoppien väistämiseen kolmipyöräisellä niin en voi sanoa että olisi kovin hankalaa ainakaan tähän asti ollut. Tuo kääntyy todella nopeasti ja herkästi, kuin ferrari. Sillä saa kyllä väistettyä kuopat eikä tarvii nähdä liian kauas.

Sitten kun hommaan oman kolmipyöräisen niin taitavat kesäkäyttöön olla samat 50 millin renkaat, talvikäyttöön täytyy miettiä jotain muuta. Pistosuojaus voisi olla täällä ihan jees, kun aina ei tiedä mitä noilta pyöräteiltä oikeen löytyy.
HP Velotechnik Scorpion 2009-, Optima Cheetah 2014-, Charge Cooker maxi 2 2016- ja VeloMotion Sequoia 2017.


Palaa sivulle “Nojapyörän valinta”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa