Nazcan runko ja takahaarukka.

Täällä voit keskustella eri pyörämalleista tai kysyä vaikka neuvoa, jos valinta tuottaa vaikeuksia.
TKorho
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 402
Liittynyt: 30 Touko 2009, 00:52
Paikkakunta: Tampere, Hervanta

Nazcan runko ja takahaarukka.

ViestiKirjoittaja TKorho » 09 Heinä 2009, 15:56

Ajattelin kirjoittaa tällaisen threadin mahdollisille tuleville pyörien hankkijoille infoksi.
Asia ei oikein käy missään muussa threadissa ilmi, mutta selkein ero Nazca Cruiser / Explorer ja Paseo mallien välillä on takahaarukan kiinnistys. Muutoinhan mallit ovat hyvin saman muotoiset ja samaan käyttöön tarkoitetut. Sama koskee Nazca Pioneer ja Gaucho mallien välisiä eroja.

Noissa kalliimmissa malleissa on erikseen ripustuskolmio alumiinista, ja runko ei kulje koko matkaa lävitse. Ronin (Nojapyörät) mukaan tuo kolmio lisää jäykkyyttä, ja erittäin tukevalta se näyttääkin. Myöskään runko ei jatka tuon kolmion lävitse selkänojan tueksi (tosin tällä ei taida olla paljoa merkitystä). Cruiser / Explorer / Pioneer malleissa taas runko jatkuu selkänojaa varten. Rungon kai kestää kiertoa sen verran ettei se edes noissa halvemmissa malleissa ole lötkö.
Lähinnä muu osa eroista on varustuksessa, kuten etujousituksessa ja vaihtajissa - sellaisissa asioissa mitä voi tuunata vaikka jälkeenpäinkin

Tämä Nazcan pyörien arvioihille, kun miettivät mitä malleja haluavat harkita. Ja kun yhdessä toisessa threadissa viitattiin rungon jäykkyyteen tekijänä nojakin mäkienkiipeilykykyyn. Itselläni Explorer tulee vasta ensi viikolla, joten en osaa sanoa kuinka "löysä" sen rakenne on. Köyhän vaan on oltava nöyrä.

Onko täällä Paseo-Cruiser tai Pioneer-Gaucho kokeneita jotka osaisivat sanoa tuohon jäykkyys-asiaan jotain. Tai muutenkaan jäykkyyden ja (ylämäki) ponnistuksen suhteeseen.

Avatar
puheseppo
Viestit: 94
Liittynyt: 05 Helmi 2008, 23:03
Paikkakunta: Orimattila
Viesti:

Re: Nazcan runko ja takahaarukka.

ViestiKirjoittaja puheseppo » 15 Joulu 2009, 21:59

Siitähän oli jossain threadissa juttua, että voimaa jakava keskiö voi olla ylämäkiongelmaan ratkaisu. Jos sellaista käyttää, niin varmaan vois löysyys-/jäykkyysasia rungon suhteen helpottaa. Mulla on ollut ihan ok tuo ylämäkiajelu, vaikka vähän pompottaa. Ois kiva hommata joskus se voimaa jakava hubi.
puheseppoatgmailpointcom
----
Ajan Nazca Cruiserilla :D


Palaa sivulle “Nojapyörän valinta”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija