Strava

Nojapyörä kuntoilu ja urheilu välineenä. Keskustelua nopeudesta, ajotekniikasta yms. Ja tietenkin nojapyörä vastaan pystypyörä -keskustelu.
Avatar
J-Drums
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 255
Liittynyt: 19 Elo 2013, 22:25
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Strava

ViestiKirjoittaja J-Drums » 19 Touko 2015, 19:59

Saukki kirjoitti:Oletteko muut Stravan käyttäjät huomanneet, että Strava mittaa kilometrejä väärin?

Jep, ja laskee datasta eri huippunopeuden ja keskarin, kun esim. Garmin Connect.

Aloin tätä Internetin kanssa ihemettelemään ja törmäsin tämmöiseen keskusteluun: https://strava.zendesk.com/entries/2162 ... my-Garmin-

Vaikka tuossa puhutaan nopeuksien laskemisesta, niin sama voi päteä matkaan. Eli kun GPS -laite tippuu joksikin aikaa pois sateliiteista, on loppu kiinni siitä, millaisella algoritmilla "katveet" lasketaan "täyteen". En sitten tiedä, että miten paljon tämä matkassa voisi vaikuttaa, mutta nopeudessa kuulostaa ihan uskottavalta.

EDIT: Jaa, no taidanpa vetää tämän teorian takaisin. Kun vertailen vierekkäin Garmin Connectin ja Stravan suorituslistaa, niin ei matkoissa ole mitään merkittävää eroa.
Nojapyörät: Challenge Fujin SL-1 Low Racer, HP Velotechnik Scorpion FX trike
Pystärit: BH Emotion Neo Cross akkukone, Nakamura Platinum hybridi

Avatar
Saukki
Sisällöntuottaja
Viestit: 1149
Liittynyt: 23 Huhti 2014, 21:46
Paikkakunta: Kälviä
Viesti:

Re: Strava

ViestiKirjoittaja Saukki » 11 Helmi 2016, 23:09

Olen huomannut, että aika monella meistä foorumin Strava käyttäjistä on Premium jäsenyys. Nyt kun tuli hankittua uusi Garmin Edge 810, niin päätin lopulta itsekkin kokeilla Premiumia. Siellähän oli viime vuonna pitkän aikaa tarjolla se ilmainen kokeilu kuukausi, mutta ei ollut enään, joten jouduin ihan rahalla maksamaan tämän kokeilun. Mielestäni hinta on aika kova, vajaat kuusi euroa kuukaudessa tai kuusi kymppiä vuodessa. Esim. Endomondon premium jäsenyys maksaisi vuodessa vain puolet Stravan hinnasta ja Cyclemeterin Elite jäsenyys taisi maksaa kympin vuodessa. Hintaan nähden toivoisi, että saisi rahalle vastinetta. Erityisesti minua kiinnostaa live segmentit, jotka saa myös Edge 810:en.

Mutta täytyy kyllä sanoa, että on pienoinen pettymys. Olisin odottanut vähän enemmän noinkin suolaisen hintaiselta paketilta. Periaatteesa siis tuolla hinnalla saa asettaa itselleen tavoitteita, nähdä sykealueita, live segmentit puhelimeen tai gps laitteeseen ja muutaman muun turhanpäiväisen ominaisuuden. Tulee vähän huijattu olo. Olisin halunut jotain hienoja tilasto juttuja, joita jäin kaipaamaan Cyclemeteristä luopumisen jälkeen. Live segmentit toimii kyllä hyvin Garminin kanssa, mutta en kyllä pelkästään niistä haluaisi tuollaista hintaa maksaa.

Mitäs te muut Strava Premium käyttäjät? Minkä ominaisuuden tai ominaisuuksien perässä olette premiumista maksaneet? Vai onko mulla nyt vaan jäänyt jokin huippu hyvä juttu huomioimatta?


Btw. Stravan segmentit saa Garminiin ihan ilmaiseksi, jos vaan viitsii nähdä ihan vähän ylimääräistä vaivaa. Tässä pari videota YouTubesta, jossa neuvotaan miten se tapahtuu käyttäen apuna http://gniza.org/segments/#/ sivustoa. Pitäisi toimia ainakin Edgeissä 520, 810, 1000. Ne ei vaan valitettavasti päivity automaattisesti.
https://youtu.be/f8F3mcfks4w
https://youtu.be/612hG3TsbuI
Saukki
Saukki.com
YouTube - The Velomobile Channel
Quest Carbon, Azub Max 26"

"Käläviällä on vain hulluja ja pyöräilijöitä." -Paikallinen sanonta

Avatar
mhelander
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3771
Liittynyt: 20 Syys 2010, 22:55
Paikkakunta: Oulu

Re: Strava

ViestiKirjoittaja mhelander » 12 Helmi 2016, 13:36

Joo mulla on ollut jo parin vuoden ajan Premium jota en ole kehdannu katkaista. Muutenkin on Strava web-sivulla kaiken maaliman plugareita auttamassa datan kaiveskelua, jos joskus jaksaa mokomaa tehdä.

Päivätyökseni kun ruutua tuijottelen pitkät päivät niin vähemmän sitä tulee tehtyä vapaa-ajalla. Oikeastaan ainoa melkein todellinen syy pitää Premium:a on helppo tehodatan analysointi jos sitä haluaa tehdä, paremmin se onnistuisi Golden Cheetah:lla mutta pitää erikseen ladata sinne (kaikki) lenkit analysointia varten, ja laiskalle Strava on vaan helpompi.

Mulla on Garmin VivoActive jolle noita live-segmenttejä ei saa. Luurin aplarille ne saa mutta sitä tuskin koskaan tulen laittamaan pyöriini näkösälle. Jos muuta hyvää syytä särkymis- ja kastumisvaaran lisäksi keksii niin akun huono kesto tulee heti mieleen ja GPS-datan epätarkkuus (niiltä osin kun on tullut testattua). Samoin sensorit pitäis olla ANT+ ja BT-Smart -kaksitoimisia että olisi mitään järkeä.

Katsotaan mihin juuri tänään neitsytmatkansa suorittanut Garmin eTrex Touch 35 kykenee. Ainakin se on kimpassa luurin kanssa kuten VivoActive ja myös lataa pilveen lenkit yhtä mageesti. Nämä molemmat toimii siis ilman mitään USB-piuhoja ja PC-softia joten helpottavat päivittäistä pyöräilyä merkittävästi jolloin Stravastakin on enemmän iloa.
-Mika

Käytössä: omavalmisteet Evo off-roader @ 2015 & Vendetta kopio @ 2012, tehtaalta M5 CrMo Lowracer @ 2010
Myydyt: Proto off-roader omavalmiste @ 2012-2016, MetaPhysic (26"/29er & 700c) @ 2011-2017.

Avatar
Wacky
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3335
Liittynyt: 14 Heinä 2010, 12:38
Paikkakunta: Helsinki, Vesala

Re: Strava

ViestiKirjoittaja Wacky » 12 Helmi 2016, 22:52

Mun piti jo viime vuonna lopettaa tuo premium, mut se jäi ja kun sopimus oli 12kk mallia niin tänä vuonna pistin poikki. En ole oikein kokenut hyötyä premiumista kun ei tule analysoitua mitään sen kummemmin.
- Richard "Riku" Griffin
Savenmaa Alku (2010 - 2011) Azub Bufo (2011 - 2014) MetaPhrastic.28 (2012 ->) MetaPhat (2013 - 2017) Nopia (2017 - 2019) Specbike Extrim (2017 -> & 2019 ->)

Avatar
OzQu
Viestit: 173
Liittynyt: 05 Maalis 2012, 10:42
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Strava

ViestiKirjoittaja OzQu » 14 Touko 2016, 14:59

Mulla on nyt ilmaiskuukausi kokeilussa. Tällä hetkellä käytän pelkästään Android-applikaation kanssa Stravaa. Mulla on tätä varten hankittu kiinnitys puhelimelle sarviin, joten puhelin saa nyt alkuunsa riittää. Strava Premium ei kuitenkaan tuo mulle riittävästi lisäarvoa. Oletin että Live Segmentit tarkoittaisi että näkee segmentin alun ja lopun ajonaikana mutta nähtävästi näkee vain edellisen ajetun segmentin kun laittaa ajon pauselle. Tämä ei sinänsä ole minulle missään määrin arvokasta tietoa. Mielenkiintoisia olisivat reaaliaikaisesti alku ja loppu (tai segmentiltä poikkeaminen) sekä ehkä aikaero PM / KOM aikoihin. Jos olen ymmärtänyt tuon live segmentin väärin tai joku asetus on pielessä android-appiksessä, valaiskaa toki tietämätöntä :)

Karttaa ja reittiä pitkin ajamista olen nyt hyödyntänyt, mutta en ole varma olivatko nuo ominaisuudet jo ilmaisessakin versiossa. Hankin telineen samoihin aikoihin kuin premiumin.

ANT+ lisälaitteita en ole vielä hankkinut, mutta heti kun töistä tulee uusi ANT+ tukeva puhelin käteen, voi olla että hankin joitain. Niistäkään en ole varma mitä lisäarvoa ne tuottavat Premiumin kanssa. Ilmeisesti suffer score on ainakin pelkästään premiumille.
OzQu @ircnet @quakenet

Avatar
Saukki
Sisällöntuottaja
Viestit: 1149
Liittynyt: 23 Huhti 2014, 21:46
Paikkakunta: Kälviä
Viesti:

Re: Strava

ViestiKirjoittaja Saukki » 15 Touko 2016, 13:23

Nytpä en osaa noista live segmenteistä sanoa, että miten ne toimii puhelimessa. Garminissa ne toimii juurikin siten, että kun segmentin alku lähenee, ilmoittaa Garmin, että kohta lähtee ja näyttää kuinka pitkä matka on segmentin alkuun. Kun segmentti alkaa, kertoo Garmin, että "GO!" Näyttö näyttää sitten paljonko on matkaa segmentin loppuun ja mikä on aika suhteessa määriteltyyn tavoite aikaan (usein segmentin nopein aika). Ja taustalla näkyy koko ajan karttanäkymä.

Itsehän luovuin maksullisen kokeilukuukauden jälkeen Stravan premium jäsenyydestä. Minusta sillä ei vaan saanut rahalle vastinetta. Stravan segmentit olen laittanut Garminiin aikaisemmin postaamillani ohjeilla.
Saukki
Saukki.com
YouTube - The Velomobile Channel
Quest Carbon, Azub Max 26"

"Käläviällä on vain hulluja ja pyöräilijöitä." -Paikallinen sanonta

Avatar
OzQu
Viestit: 173
Liittynyt: 05 Maalis 2012, 10:42
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Strava

ViestiKirjoittaja OzQu » 31 Touko 2016, 19:34

Tuli tässä viime kuukauden aikana myös live segmentit android-appikseen. Toimivat kohtalaisen hyvin. Eipä tuo premium kuitenkaan tunnu kovin paljon (muuta) tarjoavan, kuitenkin muuten hyvän palvelun ansiosta saatan jatkaa tilausta kesän yli. Jos ei muuten niin tukeakseni.
OzQu @ircnet @quakenet

Avatar
OzQu
Viestit: 173
Liittynyt: 05 Maalis 2012, 10:42
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Strava

ViestiKirjoittaja OzQu » 06 Heinä 2016, 09:12

Katkaisin Premium tilaukseni tässä kuussa, kun en nähnyt kovin paljon tarvetta. Jäin kaipaamaan Live Segmenttejä ja reaaliaikaista nopeus/syke/kadenssi dataa. Ilman premiumia edellä mainituista näkee vain keskiarvot. Chrome selaimen Stratistix/Stravistix laajennokset antavat hyvin analyysia irti myös ilman premium tunnusta, joten analyysin osalta strava premium ei tarjoa juuri mitään.

Luultavasti otan premiumin käyttöön viimeistään ensi kuussa kun olisi kisat.
OzQu @ircnet @quakenet

Avatar
Stapani
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 820
Liittynyt: 16 Touko 2008, 20:43
Paikkakunta: Vantaa Länsimäki

Re: Strava

ViestiKirjoittaja Stapani » 29 Marras 2016, 09:00

Mikäs on Stravassa tai minussa vikana kun
activity feed-haku vaan pyörii eikä näytä lisää tuloksia?
"View all kudos" ei pysty myöskään katsomaan, mutta
postiin sentään tulee viesti, keneltä on kudos kotoisin.
Ajattelin että kotikoneessa on pöpö, mutta perskutan
duunikonekin tekee ihan samaa vikaa!
Tapani

Catrike Speed 3x26 2011
Quest XS Carbon 2015 "Kinuski"

Avatar
J-Drums
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 255
Liittynyt: 19 Elo 2013, 22:25
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Strava

ViestiKirjoittaja J-Drums » 29 Marras 2016, 12:23

Stapani kirjoitti:Mikäs on Stravassa tai minussa vikana kun activity feed-haku vaan pyörii eikä näytä lisää tuloksia?

Se oli yöllä mennyt vähän rikki, mutta nyt taas pelittää normaalisti.
Nojapyörät: Challenge Fujin SL-1 Low Racer, HP Velotechnik Scorpion FX trike
Pystärit: BH Emotion Neo Cross akkukone, Nakamura Platinum hybridi

Avatar
Stapani
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 820
Liittynyt: 16 Touko 2008, 20:43
Paikkakunta: Vantaa Länsimäki

Re: Strava

ViestiKirjoittaja Stapani » 29 Marras 2016, 12:52

Ei kyllä mun kotikone vieläkään kättele Stravan kanssa.
Täytyy katsoa, mitä duunikone tuumaa, kun
yövuoro taas kutsuu......
Tapani

Catrike Speed 3x26 2011
Quest XS Carbon 2015 "Kinuski"

Avatar
Stapani
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 820
Liittynyt: 16 Touko 2008, 20:43
Paikkakunta: Vantaa Länsimäki

Re: Strava

ViestiKirjoittaja Stapani » 30 Marras 2016, 08:40

No enpä muistanut duunissa kokeilla,
mutta nyt rupesi kotikonekin jostain syystä
Stravan kanssa pelittämään ok enkä edes mitään
asetuksia yrittänyt muuttaa.
Tapani

Catrike Speed 3x26 2011
Quest XS Carbon 2015 "Kinuski"

Avatar
Wacky
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3335
Liittynyt: 14 Heinä 2010, 12:38
Paikkakunta: Helsinki, Vesala

Re: Strava

ViestiKirjoittaja Wacky » 30 Marras 2016, 10:58

Stapani kirjoitti:No enpä muistanut duunissa kokeilla,
mutta nyt rupesi kotikonekin jostain syystä
Stravan kanssa pelittämään ok enkä edes mitään
asetuksia yrittänyt muuttaa.

Vika saattoi olla stravan puolella kun alkoi toimimaan itsekseen
- Richard "Riku" Griffin
Savenmaa Alku (2010 - 2011) Azub Bufo (2011 - 2014) MetaPhrastic.28 (2012 ->) MetaPhat (2013 - 2017) Nopia (2017 - 2019) Specbike Extrim (2017 -> & 2019 ->)


Palaa sivulle “Nojapyöräily urheiluna”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija