Sivu 1/1

Ranskan mestaruuskilpailut 14. heinäkuuta - osallistun

Lähetetty: 12 Heinä 2016, 22:01
Kirjoittaja vph
Huomenissa aikaisin aamulla starttaan melkein 900 km päässä ajettaviin pyöräilyn Ranskan mestaruuskilpailuihin. Nojapyörien kisat ajetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa samassa tapahtumassa maantiepyörien kanssa, joskin eri päivänä. Pääsemme nauttimaan isoista kisajärjestelyistä, vaikka meitä nojapyöriä onkin tulossa ajamaan vain 30 kilpailijaa, joista noin 9 trikea ja ilmeisesti 4 - 6 velomobiilia. Tämä on myös ensimmäinen vuosi, kun nojapyörät nauttivat (yhden) pyöräilyn kattojärjestön virallisista järjestelyistä, arvostuksesta ja jopa palkinnoista. Virallisina luokkina on Scratch (eli siis kaikki), kaksipyöräiset kattamattomat ja triket.

Kilpailu ajetaan 9.1 km pituisella maantieradalla, kaksi tuntia + yksi kierros. Reitillä on pari mäkeä, toinen pahimmillaan jopa 12 % jyrkkyinen muutaman sadan metrin matkalla.

Jeejee, kilpailulisenssi on jo lompakossa: suomalaisena osallistujana hieno tapahtuma tulossa oli menestys mikä tahansa!

http://nationalcyclosportufolep2016.com/

Re: Ranskan mestaruuskilpailut 14. heinäkuuta - osallistun

Lähetetty: 12 Heinä 2016, 22:14
Kirjoittaja PW
Missäs kisat on? Peukut pystyssä täällä :)

Re: Ranskan mestaruuskilpailut 14. heinäkuuta - osallistun

Lähetetty: 12 Heinä 2016, 22:34
Kirjoittaja vph
Rochechouart on kylän nimi, lännen puolella keski-Ranskaa. Noin puolivälissä Atlanttia ja Clermont-Ferrandia. Sää taitaa suosia, puolipilvistä ja "kylmää", noin 20 astetta luvassa. Lähtö on klo 1500 ja tuo 14. heinäkuutahan on Ranskan kansallispäivä ! Juhlameininkiä illalla tiedossa :)

Re: Ranskan mestaruuskilpailut 14. heinäkuuta - osallistun

Lähetetty: 12 Heinä 2016, 23:04
Kirjoittaja PW
vph kirjoitti:Rochechouart on kylän nimi, lännen puolella keski-Ranskaa. Noin puolivälissä Atlanttia ja Clermont-Ferrandia. Sää taitaa suosia, puolipilvistä ja "kylmää", noin 20 astetta luvassa. Lähtö on klo 1500 ja tuo 14. heinäkuutahan on Ranskan kansallispäivä ! Juhlameininkiä illalla tiedossa :)

Ok, jotain tuttua, Clermont-Ferrandissa oon parikertaa aikoinaan käyny, serkkuja siellä :)

Re: Ranskan mestaruuskilpailut 14. heinäkuuta - osallistun

Lähetetty: 15 Heinä 2016, 16:20
Kirjoittaja tm
Kuis kisat meni? Taisi Nizzan tapahtumat latistaa jälkitunnelmia sielläkin...

Re: Ranskan mestaruuskilpailut 14. heinäkuuta - osallistun

Lähetetty: 15 Heinä 2016, 16:58
Kirjoittaja Pastori
tm kirjoitti:Kuis kisat meni? Taisi Nizzan tapahtumat latistaa jälkitunnelmia sielläkin...


Kyllä rupesi ärsyttämään.

Kostoksi terroristeille ja myötätunnosta pitänee lähteä seuraavalle ulukomaan reissulle Ranskaan. Ei oo tullu käytyykään.

Re: Ranskan mestaruuskilpailut 14. heinäkuuta - osallistun

Lähetetty: 17 Heinä 2016, 19:47
Kirjoittaja vph
Nizzan tapahtumat oli tosiaan melkoinen järkytys ja masennus. Nämä uskonnot voisivat vaikka kadota maan päältä, en harmistuisi lainkaan.

Mutta joo, kisat menivät ja olivat hieno kokemus, melkoisen paljon isompi tapahtuma kuin MM-kisat! Katsojia ja kannustajia riitti koko 9 km radan varrelle ja pari sataa metriä pitkän aidatun loppusuoran varrella oli todellinen huuto ja mekastus, kuulutuksia ja kovaa musiikin pauhua. Ja kaiken kaikkiaan hyvä meininki, ei otsa rypyssä hommaa lainkaan. Voittajat kukitettiin ja pussailtiin podiumilla ihan TdF tyyliin!

Oma suoritus oli ihan maksimi, enempää ei ukosta saanut irti - hävisin pronssin aika niukasti viimeisellä kierroksella, 12 % nousun alussa. Kummatkin jalat kramppasi, vaikka olin yrittänyt säästellä voimiani "viimeisen mäen iskuun". Rata oli kyllä yllättävän raskas ja tekninen, kaksi jyrkkää nousua ja kun omat välitykseni olivat tyhmyyttäni "ratavälitykset", niin aika kamalaa vääntöähän ne nousut olivat. Omasta tappiostani huolimatta hyvä mieli jäi kisoista, kärjen kunto oli joka luokassa todella kova ja ihan oikeaa kilpaa ajettiin. Pari kolme osanottajaa kaatui, mutta ajoivat kisan loppuun (yksi juoksi ja talutti) ja menivät sairaalaan paikattavaksi vasta maaliin tulon jälkeen.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Re: Ranskan mestaruuskilpailut 14. heinäkuuta - osallistun

Lähetetty: 17 Heinä 2016, 19:54
Kirjoittaja PW
Tarkotitko, ett olit 4. kaikkien kattamattomien sarjassa? :shock:

Re: Ranskan mestaruuskilpailut 14. heinäkuuta - osallistun

Lähetetty: 17 Heinä 2016, 20:09
Kirjoittaja Stapani
Kiitos vph kisaraportista.
Jos löytyy tuloksia jostakin, niin linkkiä kiitos.....

Re: Ranskan mestaruuskilpailut 14. heinäkuuta - osallistun

Lähetetty: 17 Heinä 2016, 22:44
Kirjoittaja vph
PW kirjoitti:Tarkotitko, ett olit 4. kaikkien kattamattomien sarjassa? :shock:


Äläs nyt hulluja. Olin siis neljäs trikeista, joissa voitti Marc Lesourd, sama mies joka Monzassa ajoi kaksipyöräisellä voittoon ja MM-kisoissa ajoi tunnin ajossa yli 44 kmh nopeudella. Ei ollut mulla yhtään mitään jakoa Marcin vauhtiin.

Ranskan kisojen koko tuloslistaa ei ole vielä julkaistu (miten tämä on niin vaikeeta hommaa täällä nojapyöräpuolella?!), mutta jos en nyt ihan väärässä ja sekaisin ole, niin kaksipyöräisiäkin jäi kyllä taakse ja ehkä pari velomobiilia (vaikee sanoa kierroksista, kun ohittivat alkupuolella ja itse taas loppumatkasta, mutta...). Ihmetykseni oli joka tapauksessa suuri kun saavutin ja ohitin tuon kolmannessa kuvassakin näkyvän, vahvasti kärjessä aloittaneen, puolikatetun Zockran (jota ajoi ihan tosiurheilijan näköinen ja oloinen, sympaattinen nuori mies - maalissa räpättiin high-fivet :D ).

Laskut vedin kyllä ihan reikä päässä, maksimit oli 70 kmh luokkaa - toi vehje piti vauhdikkaissa mutkissa sellaista mekastusta, että melkein nauratti. Mutta ei vaurioita, kaikki kiekot on edelleen ihan suorat.

Re: Ranskan mestaruuskilpailut 14. heinäkuuta - osallistun

Lähetetty: 18 Heinä 2016, 21:01
Kirjoittaja vph
Saatiinhan me ne tuloksetkin lopulta: http://nationalcyclosportufolep2016.com/ -> L'epreuve -> Resultats

(Edit: muutettu oikea linkki ja oikea file, näissä kaikki tulokset mukana)

Pdf suoraan tässä liitteenä:
résultats national de cyclosport rochechouart 2016 (1).pdf
(383.83 KiB) Tiedosto ladattu 72 kertaa


Ikävästi tuloksissa on keskeyttäneinä, ilman tulosta, listattu maaliin taluttamalla/juoksemalla saapuneet. Harmi, että moinen sinnikkyys ei lopulta näy tuloksissa.

Re: Ranskan mestaruuskilpailut 14. heinäkuuta - osallistun

Lähetetty: 20 Heinä 2016, 22:13
Kirjoittaja TMS
Hienon näköiset järjestelyt tosiaan. Paljolti tietysti sen ansiota että nojikset oli kerrankin päässeet samaan tapahtumaan normipyörien kanssa.

Mutta minua ihmetytti hieman ajankohta, eikös se Tour de France ole parhaillaan menossa ja siellä sitten ne kovimmat ranskalaisetkin mukana?

Aika hitaat radat noin niin kuin keskinopeuden puolesta näyttivät olleen. Ei voi tietysti suoraan verrata kun ajot olivat osin eri radoilla, mutta näytti paras velomobiili olleen keskinopeudessa hieman hitaampi kuin nopeimmat maantiepyöräilijät.

Re: Ranskan mestaruuskilpailut 14. heinäkuuta - osallistun

Lähetetty: 20 Heinä 2016, 23:59
Kirjoittaja vph
Joo, parhaimmat ammattilaiset on toki TdF:ssä. Nämä olivat UFOLEP-kattojärjestön mestaruuskisat, joihin käsittääkseni on alkuvuonna karsittu UFOLEPin parhaimmat osallistujat eri alueilta. Ja sen toisen ison pyöräilyn kattojärjestön, FFC:n, Ranskan mestaruuskisat oli jo juhannuksen tietämissä. Moni maantiepyöräilijä omaa sekä UFOLEPin, että FFC:n lisenssin, käsittääkseni... muistaakseni minunkin entisen clubin kautta sai halutessaan kummankin kattojärjestön lisenssin.

Rata oli kyllä tosiaan aika "tekninen" - keskeyttäneitä maantiepyörissä ollut 206 kpl, kaikkiaan 939 osallistujasta. Kai siellä on romua ja kasoja tullut.

Radan hitaudesta ja velomobiileista: edellisenä viikonloppuna Casteljalouxissa oli 100 km nojapyöräkilpailu: siellä paras velomobiili oli vasta viides, kolmen kaksipyöräisen ja yhden triken jälkeen. Käsittääkseni tämä rata oli tosi tasainen, mutta tiukkoja hidasvauhtisia käännöksiä paljon.

http://sesa.blog4ever.com/100-km-du-sud-ouest-resultats-100-km