Polvivaivan analysointiketju.

Nojapyörä kuntoilu ja urheilu välineenä. Keskustelua nopeudesta, ajotekniikasta yms. Ja tietenkin nojapyörä vastaan pystypyörä -keskustelu.
jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11476
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Polvivaivan analysointiketju.

ViestiKirjoittaja jori » 16 Heinä 2018, 20:34

jooseha kirjoitti:
PW kirjoitti: Eka päivä tuntu rankalta loppua kohden ja polvet tuntui ensin jäykältä ja ihan lopussa alko kipuilla, lumpion yläpuolelta - varsinkin oikea polvi. Kipu tuntui pahimmin kun jalalla jotui työntämään poljinta eteen.

Kammet 135 tai 140mm.

Lainaan taas tähän Teemu Kalvasta.
Teemu Kalvas kirjoitti:Polvien jomotuksista on helppo päätellä mihin päin pitäisi säätää. Polvet tulee takaa kipeäksi jos polkimet on liian kaukana, edestä jos ne on liian lähellä. Jos polvet on kokonaisvaltaisesti kipeät, on luultavasti polkenut noin viisi vaihdetta liian isolla vaihteella.

Vaihda siis vielä lyhyempiin kampiin, niin tilanne korjaantuu :mrgreen: (Kampien ääriasento tulee lähemmäs)

Tosin epäilen että tämä on liian kinneröinnin seurausta :roll: Et ole enää tottunut kunnolla tandemiin, joten äkillinen iso kilometrimäärä aiheuttaa vaivaa.

Menitte sillä tandemilla välillä Viron teitä kuin viitapirut. Minulla ei ollut mitään mahdollisuuksia seurata Pommilla. Pommissa oli pitkät kammet (147mm) ja suurin vaihde 32x11. Ei minulla 115mm kampiin tottuneena kadenssi riittänyt, eikä kyllä riittänyt kuntokaan. :oops:

Vaikuttaa siis siltä, että olet kinneröidessäsi tottunut naamallasi kovempaan viimaan ja ylläpidät sitä myös tandemilla. Sitten ihmettelet, kun polvet kipeytyy. :mrgreen:
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma


Palaa sivulle “Nojapyöräily urheiluna”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa