Karppaajien ruokavaliosta

Onko elämässäsi muutakin kuin nojapyöräily?
jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 10814
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Karppaajien ruokavaliosta

ViestiKirjoittaja jori » 03 Huhti 2016, 12:11

mika kirjoitti:Olin tyytyväinen karppaaja kunnes aloin ajamaan enempi.

Näin se menee. Kun tulee allergiatyyppisiä oireita, pitää muuttaa altistusympäristöä. Metabolinen (ruoansulatukseen liittyvä) altistus on eläimelle se kaikkein tärkein, joten siitä on hyvä aloittaa. SItten vain muutetaan sellaisia asioita, jotka vievät parempaan suuntaan. :D

En oikein ymmärtänyt, miksi kuvaat tilannettasi "Olin tyytyväinen karppaaja kunnes", eihän tuo punajuurimehu tai muukaan juuresmehu muuta ruokavaliota ainakaan pois päin karppauksen ydinasiasta, eli joutavan hiilihydraatin välttämisestä. Kasviksissa ja hedelmissä on hyvin vähän hiilihydraattia siihen nähden, mitä muuta tarpeellista ne sisältävät. Hedelmät ovat nykyään melko makeiksi jalostettuja, mutta juurekset perunaa lukuunottamatta kaikki erinomaista vähähiilihydraattista ruokaa, karppausruokaa.

Ei se liha liity karppaukseen muuten kuin siinä mielessä, että siinä olevaa rasvaa ei karpparin tarvitsekaan välttää. Voi vallan hyvin olla karppari, vaikkei syö lihaa lainkaan. Karppaus sana perustuu hiilihydraatin latinankieliseen sanaan "carbonhydratum" eikä suinkaan ole johdos lihaa tarkoittavasta sanasta "carnis".

Taas tuli osoitus siitä, että karppauksen hyvät terveysvaikutukset ovat suurelta osaltaan kotoisin siitä, kun ruoka-annoksessa ei ole energialisäkkeiden, perunan, riisin ja makaroonin tuomaa lisämassaa ja energiaa, pitää siihen laittaa noiden tilalle jotain. Se joitain, on vihanneksia ja vähähiilihydraattisia juureksia, jotka tekevät annoksesta terveellisemmän kuin hiilarilisäkkeen kera. :)
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
mika
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 234
Liittynyt: 02 Elo 2015, 21:57
Paikkakunta: Oulu

Re: Karppaajien ruokavaliosta

ViestiKirjoittaja mika » 03 Huhti 2016, 15:43

Päättelin että kun kulutus on kova niin elimistö huutaa monenlaisia ravinteita/vitamiineja. Jos silloin tarjotaan vääränlaista ravintoa niin sitä hyljeksitään. Nyt on mennyt niin herkäksi että reagointiaika on minuutteja. Hauska testata että mikä on hyväksi ja mikä ei.

Edelleenkin vältän perunaa, viljatuotteita, sokeria ja muitakin hiilaripommeja. Lisäksi on tullut nämä tuorepuristetut vitamiinipommit eli juures/vihannes/hedelmämehut. Siinä mielessä karppaan edelleen.

MikaR
Egolokisesti omassa vihreässä kuplassa

Avatar
Pastori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 6376
Liittynyt: 22 Joulu 2007, 17:07
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Karppaajien ruokavaliosta

ViestiKirjoittaja Pastori » 12 Huhti 2016, 17:59

Nyt pääsis kyytiin. Huomenna aattelin aloitella tämän kevään paaston. Pari viikkoa on nyt tähtäimessä.

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11895
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Karppaajien ruokavaliosta

ViestiKirjoittaja jviirret » 12 Huhti 2016, 18:30

Pastori kirjoitti:Nyt pääsis kyytiin. Huomenna aattelin aloitella tämän kevään paaston. Pari viikkoa on nyt tähtäimessä.


Paastot tänne: viewtopic.php?f=12&t=4385 ;)

Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Re: Karppaajien ruokavaliosta

ViestiKirjoittaja vaaka » 22 Touko 2016, 08:44

Ravintolapäivässä teekkarien kasvattamat hyönteiset ja Keravalla muiden kasvattamat ötökät yhdessä eivät oikein maistuneet miltään riisikeksin, salaatinlehden ja miedon kastikkeen päällä. Koko setti oli miedon makuinen ja hieman suolainen. Sitrusta päälle ja olisi maistunut paremmalle. Öttiäiset eivät noin tehtynä ole pahaa ollenkaan, kun eivät maistuneet miltään. Joten eivät ole herkkuakaan, mutta protskulähteenä ja maailman ruokapulan lieventäjänä täysin pätevä vaihtoehto, kun reseptiä parantamalla saa varmaan hyvänmakuistakin. Ei siis ollut Bear Grylls hetki ollenkaan. Mitäpä sitä pahasta mausta maksamaan, joten hyvä tietoa lisäävä kokemus oli ilman negatiivisia vaikutuksia.

Avatar
Pastori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 6376
Liittynyt: 22 Joulu 2007, 17:07
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Karppaajien ruokavaliosta

ViestiKirjoittaja Pastori » 02 Marras 2016, 22:12

Miten musta jotenkin tuntuu taas että tää proffa on ihan vähän pihalla?

http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1478062342891

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4108
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Karppaajien ruokavaliosta

ViestiKirjoittaja Vilijami » 02 Marras 2016, 23:40

Pastori kirjoitti:Miten musta jotenkin tuntuu taas että tää proffa on ihan vähän pihalla?

Fogelholmi on itse vaaraksi terveydelle, aina verenpaine nousee ja ottasuoni tykyttää, kun se lausuu jotain julkisesti :evil:

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 10814
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Karppaajien ruokavaliosta

ViestiKirjoittaja jori » 03 Marras 2016, 00:01

Vilijami kirjoitti:
Pastori kirjoitti:Miten musta jotenkin tuntuu taas että tää proffa on ihan vähän pihalla?

Fogelholmi on itse vaaraksi terveydelle, aina verenpaine nousee ja ottasuoni tykyttää, kun se lausuu jotain julkisesti :evil:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Minulle tuli mieleen tuosta jutusta, miten joka kerta Fogelholmin jutuista tulee ärtynyt olo siitä, että tarinat ovat sisäisesti ristiriitaisia, epäjohdonmukaisia. Ihan kuin joku olisi käskenyt sanoa jotain, jota mieltä et itse sisimmässäsi ole. Näiden kahden sekoittamisesta tulee sitten epakoherenttia sanomaa, joka ärsyttää kuulijaa. Eihän sitä voi olla täysin läsnä, jos pitää koko ajan miettiä, mitä on jollekin luvannut sanoa tästä asiasta, jota toimittaja tivaa. Koko ajan tuotakin lukiessa mietin, miltä teksti kuulostaisi, jos sokerin tilalle laittaisi sanan viina. :?

Piti oikein kokeilla:
Professori: viina ei aiheuta riippuvuutta – nollalinja viinan kanssa on terveyden kannalta turha
Toisille hapan maistuu paremmin kuin toisille, mutta on täysin mahdollista olla viinan kohtuukäyttäjä.
Hyvinvoitelu 2.11.2016 16:36

Päivä Ala-Ruisku

Helsingin Sanomat
Saab rina B. qain
Ihmiset himoavat itselleen mieluisia makeita tuotteita tai ruokia, eivät viinaa sinänsä.
Ihmiset himoavat itselleen mieluisia makeita tuotteita tai ruokia, eivät viinaa sinänsä.

Viinahammasta kolottaa, karkinhimo iskee ja lohtusuklaa auttaa. Monet sanovat olevansa riippuvaisia viinasta. Tutkimusten valossa mitään viinaaddiktiota ei kuitenkaan ole olemassa.

”viinariippuvuus on iso harha, urbaanilegenda. Mitään näyttöä ei ole, että viina aiheuttaisi neurokemiallista addiktiota. Huume- tai nikotiiniriippuuvuudessa on kyse ihan erilaisista aivokemiallisista mekanismeista”, ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm Helsingin Yliopistosta sanoo.

Jos kyse olisi addiktiosta, viinanhimo olisi suurin aamulla, kun ihminen on joutunut olemaan ilman viinaa koko yön. Näin ei kuitenkaan yleensä ole, vaan usein makeanhimo iskee iltapäivällä, kun ihminen on tylsistynyt.

”Ei myöskään ole näyttöä siitä, että ihmiset haluaisivat juuri viinaa. Sen sijaan he haluavat makeita tuotteita. Harva hamuaa valkoista viinaa tai viinapaloja, vaan ihmiset haluavat karkkia, limua tai muuta makeaa. Ihmiset himoavat itselleen mieluisia makeita tuotteita tai ruokia, eivät viinaa sinänsä.”

Tämä ei silti Fogelholmin mukaan tarkoita, että viinasta olisi helppo päästä eroon, jos sattuu kovasti pitämään makeista ruuista.

”Makeisiin tuotteisiin voi liittyä muistoja, oppimista, tuoksua tai suutuntumaa. Kuvio on monimutkaisempi kuin pelkkä fysiologinen reaktio aivoissa.”

viinaa ei kannata vältellä kokonaan, sillä täyskiellot toimivat harvoin. Jos kerran rikkoo kieltoa, tuntee itsensä helposti epäonnistuneeksi. Silloin kieltoa tulee rikkoneeksi helposti uudestaankin.

Tärkeintä olisi Fogelholmin mukaan vältellä lisättyä viinaa. Liika viinansaanti altistaa kariekselle, lihavuudelle, 2-tyypin diabetekselle ja jossain määrin sydän- ja verisuonitaudeille. Lisättyä viinaa saisi olla korkeintaan 10 prosenttia päivän energiansaannista. Tämä vastaa aikuisella noin 50–70 grammaa viinaa päivässä.

”Nollalinja viinan kanssa on turha, vaikka ei tietenkään sinänsä haitallista”, Fogelholm sanoo.

Terveyden kannalta ei ole havaittu eroja, oli aikuisen päivittäinen viinansaanti sitten 0 tai 50 grammaa päivässä.

”Jos pinaattiletuissa on vähän lisättyä viinaa, siitä ei tarvitse niuhottaa. Huomio kannattaa kiinnittää virvoitusjuomiin, karkkeihin, suklaaseen, kekseihin ja kahvileipiin. Makean jälkiruuankin voi syödä vaikka joka päivä, kunhan annos on kohtuullinen ja viinan saanti mahtuu aikuisella siihen 50-70 grammaan päivässä.”

Mieltymys makeaan on Fogelholmin mukaan ilmeisesti ainakin osin evoluution sanelema. Makealle maistuvat marjat ja hedelmät ovat erittäin harvoin myrkyllisiä, joten niistä pitäminen on ollut geneettinen selviytymiskeino.

”Kyse on myös psykologisesta oppimisesta. Meidän kulttuurissamme makealla palkitaan lapsesta asti. Toki makumieltymyksetkin vaihtelevat. Jotkut pitävät makeasta muita enemmän. Tämä voi johtua geeniperimästä tai se on opittua.”

Myös psyykkisessä lujuudessa voi olla ihmisten kesken eroja, ja toiset saavat muita enemmän tukea perheeltään viinankäytön vähentämiseen. Eri yksilöt eivät siis ole samalla viivalla viinan suhteen, mutta ei käytön rajoittaminen professorin mukaan maailman mahdottomin juttu ole.

”On vaikea uskoa, että olisi geneettisesti olemassa ihmisiä, jotka on tuomittu viinan suurkäyttäjiksi, vaikka toisille makeat ruuat maistuvat enemmän kuin toisille.”

viinanhimoa voi yrittää rajoittaa pitämällä ruokarytmi säännöllisenä. Makean tilalle voi keksiä vähemmän haitallisen vaihtoehdon. Esimerkiksi keinotekoisesti makeutettu virvoitusjuoma on parempi vaihtoehto kuin viinanen.

”Jos viinanhimo oikeasti häiritsee elämää, kyse on ennemmin psyykkisestä kuin fyysisestä ongelmasta. Silloin voisi psykologin kanssa purkaa, mistä se johtuu ja miten makeanhimon yllättäessä kannattaisi toimia.”
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
Premnas
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2536
Liittynyt: 24 Maalis 2007, 21:47
Paikkakunta: Kaarina

Re: Karppaajien ruokavaliosta

ViestiKirjoittaja Premnas » 03 Marras 2016, 17:00

^ :mrgreen: ...aika osuva!
HP Velotechnik Scorpion 2009-, Optima Cheetah 2014-, Charge Cooker maxi 2 2016- ja VeloMotion Sequoia 2017.

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Re: Karppaajien ruokavaliosta

ViestiKirjoittaja vaaka » 05 Marras 2016, 11:00

Hik! Kokeilin :mrgreen:

Vakavasti ottaen alkoholi on kemiallisesti sokereihin kuuluva aine.

Luinko siis tosiaan, että sokeri ei muka aiheuta addiktiota, niinkö Fogeli tosiaan väitti, vai oliko journalistin kämmi? Näin dokkarinsarjan huumausaineiden historiasta ja aivoista otettiin livevideota sokeria syövästä henkilöstä, jolla aivot aktivoituivat. Haastateltu tutkija sanoi, aivojen fyysisen mielihyväreaktion olevan voimakkaamman sokerin syöjällä kuin kokaiinin ottajalla. Kyllä sokerihimo täyttää toisen addiktioluokan psykologisen riippuvuuden tunnusmerkit myös. Että mitähäh?

Hyvää tekstissä on armollisuus syömiselle. Ei tarvitse välttää kaikkia herkkuja, kun syö vähemmän kuin kuluttaa, niin silti laihtuu. Herkkusuuna 97>70 kg olen todiste siitä. Armollisuutta saarnaa 5-2 dieetin lisäksi läskileirin vetäjä sairaalassa mutsille. Kun on tiedossa, että hengenvaarallisesti ylipainoisista leiriläisistä 5 % laihtuu pysyvästi, on järkevää yrittää rajata ylensyöntiä poistamalla himoja antamalla luvan täyttää toiveet välillä kohtuudella. Uusimmat ruokasuositukset jenkeissä nostavat kädet pystyyn vielä enemmän. Siellä sallitaan kaiken syöminen, kun vain edes vihreääkin syötäisiin. Idiotismia myötäillä liian pitkälle tolloja, haisee profittia tekevän sokeriteollisuuden lobbaukselta.

Avatar
PW
KOM
Viestit: 16058
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Karppaajien ruokavaliosta

ViestiKirjoittaja PW » 14 Marras 2016, 08:59

http://magneettimedia.com/tunnettu-laak ... isen-syyn/
Kelpaisko tämän lekurin selitys karppaajille?
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 10814
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Karppaajien ruokavaliosta

ViestiKirjoittaja jori » 14 Marras 2016, 09:21

PW kirjoitti:http://magneettimedia.com/tunnettu-laakari-paljastaa-sydan-ja-verisuonitautien-todellisen-syyn/
Kelpaisko tämän lekurin selitys karppaajille?

Tämä on juuri uskonkappaleemme ydintä. :mrgreen:
Mitkä ovat siis kroonisen tulehduksen pahimmat aiheuttajat? Lyhyesti sanottuna tulehduksen aiheuttaa elimistön ylikuormittaminen teollisesti käsitellyillä sokereilla (keinomakeutusaineet ja tärkkelykset) ja omega-6 kasviöljyillä, kuten soijaöljy, maissiöljy ja auringonkukkaöljy, joita löytyy kaikista teollisista eineksistä. Tulehduksen syntyä voisi kuvailla ihon harjaamiseksi toistuvasti jäykällä harjalla, kunnes pehmeä iho alkaa punottaa ja ihonalainen kudos menee rikki. Jos pystyisi kestämään kipua ja tuskaa jatkamalla tätä monta kertaa päivässä viiden vuoden ajan, olisi tuloksena ihossa tulehtunut, märkivä paise, joka pahenisi jokaisella käsittelykerralla. Meissä jokaisessa saattaa olla juuri nyt syntymässä vastaavanlainen kudosvaurio verisuonissamme.

Tässä vielä samasta aiheesta vähän tarkemmin ja mukana on tuosta edeltä unohtunut rypsiöljy, joka suomessa on erittäin näkyvässä asemassa.
Tämä oli myös se syy, miksi kirjoitin eilen juuvan käyttämästä lastuamisnesteestä.
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
PW
KOM
Viestit: 16058
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Karppaajien ruokavaliosta

ViestiKirjoittaja PW » 14 Marras 2016, 14:26

Oli kuulemma väärässsä mediajulkasussa tuo linkkaamani juttu, facekeskustelun perusteella :?
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11895
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Karppaajien ruokavaliosta

ViestiKirjoittaja jviirret » 14 Marras 2016, 17:32

PW kirjoitti:Oli kuulemma väärässsä mediajulkasussa tuo linkkaamani juttu, facekeskustelun perusteella :?


Nii, eikö se tuo Magneettimediat ole yksi niistä maan sisäisen epävakauden aiheuttajiksi luotuja julkaisuja? Menee samaan kastiin MV-julkaisun kans. Näitähän on putkahdellut muitakin sen jälkeen kun Venäjä ilmoitti aloittavansa hybridisodankäynnin länsimaita vastaan.

Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 10814
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Karppaajien ruokavaliosta

ViestiKirjoittaja jori » 14 Marras 2016, 20:34

jviirret kirjoitti:
PW kirjoitti:Oli kuulemma väärässsä mediajulkasussa tuo linkkaamani juttu, facekeskustelun perusteella :?


Nii, eikö se tuo Magneettimediat ole yksi niistä maan sisäisen epävakauden aiheuttajiksi luotuja julkaisuja? Menee samaan kastiin MV-julkaisun kans. Näitähän on putkahdellut muitakin sen jälkeen kun Venäjä ilmoitti aloittavansa hybridisodankäynnin länsimaita vastaan.

Minkä median mukaan Venäjä on ilmoittanut aloittavansa hybridisodankäynnin länsimaita vastaan. :shock: Onkohan tuo luotettava media. :?
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma


Palaa sivulle “Off-Topic”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa