ajarmala kirjoitti:- klip - Kauraleipä on herkkuani ja se on nähty jo monilla Lowrideilla... Mutta mistään ei saa kaurajauhoja. Höh! Osuuskaupassa on kyllä kaurajauhoja, joiden väitetään olevan gluteenittomia ja hintakin on sen mukainen jotain yli 5 euroa kilolta... Miksei ole tavallista kaurajauhoa, jonka hinta olisi samaa luokkaa kuin vehnä- tai ruisjauhojen, siis 50 c per kilo? Se olisi kohtuullista. Nyt joutuu kauraleipää leipoessaan käyttämään kaurahiutaleita, jotka ovat leivän rakenteeseen liian karkeita - toki paremman puutteessa niilläkin pärjää.- klip-
Maata viljelevä tuttavani on aina kiukutellut sitä että viljan tukkuostajat ostavat Suomessa vain rehukauraa. Ja rehun hinnalla. Sitten hän ihmettelee, mistä täällä kaikki kauraleipä tehdään, pitääkö kaikki leipävilja tuoda ulkomailta. Yhden vuoden kaurasadon hän poltti keskuslämmityskattilansa alla. Oli kuulemma lämpöteho halvempaa kuin itse tehdyissä koivuhaloissa ja bonuksena tontilla leijaili hieno leipomon tuoksu.