__TODELLA__Leveitä___ vanteita

Rakennatko omaa nojapyörää? Täältä voit saada vinkkejä projektiisi.
visiopetteri
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 261
Liittynyt: 02 Marras 2007, 16:02
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

__TODELLA__Leveitä___ vanteita

Viesti Kirjoittaja visiopetteri »

Täältä löytyy 3-4" leveitä vanteita. Mietityttää, että onkohan nuo vain hienoja, vai kestäisiköhän nuo jotain? Toimiskohan talvikäyttöön mietitty trike tommosilla? Noilla saisi ainakin "kantavuutta" lumessa ja loskassa, vai saisiko sittenkin vaan jumalattoman vastuksen??? Nuo on ainakin surlyn vanteita halvempia, mutta pikkusen vaan epäilyttää että noitten osalta on vaan keskitytty tekemään näyttävät ja surlyn vanteet on suunniteltu myös kestäviksi, eli hintaa on siksi enemmän.

Pikkusen on tullut speksattua, että jos laittas jotkut 35mm leveät vanteet ja niille 1.5" leveät kumit, eli pikkusen ylileveää vannetta suhteessa kumiin. Tuollein vois saada ihan ok yhdistelmän työmatka-ajeluun. Lähinnä taustalla se, että vanteiden levyttämisestä ei ole kovin isoa hyötyä, jos kapealla vanteella on leveä rengas. No, vannetta leveemmäksi ja kapeampaa rengasta, niin ilmatila pysyis suht isona, mutta nyt se levyttäminenkin voisi olla jotenkin perusteltavissa.

Vauhti! Se SE on, mitä näillä vehkeillä ajetaan takaa! Mukava penkki tulee sitten boonuksena 8)

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 12381
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: __TODELLA__Leveitä___ vanteita

Viesti Kirjoittaja jviirret »

visiopetteri kirjoitti:

Toimiskohan talvikäyttöön mietitty trike tommosilla? Noilla saisi ainakin "kantavuutta" lumessa ja loskassa, vai saisiko sittenkin vaan jumalattoman vastuksen???

Chopperilla viime talvena kokeilin miten paksu rengas menee lumessa. Tosi raskaasti.
Mun lumisten kelien CF:ssä on kapeat ja karkeat 28" renkaat ja se rullaa lumessa monin verroin keveämmin kuin tuommoinen 155mm rengas. Umpihangessa voisi olla tilanne toinen, mutta pyöräteillä oleva auraamaton lumi on aina semmoista että leveä ja kapea rengas näyttää uppoavan yhtä syvälle, eli leveä menee raskaammin kun tekee leveämpää uraa.

Jukka

Riman ali ja suoraa ohi maalin...

Teemu Kalvas
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 771
Liittynyt: 26 Elo 2006, 18:36

Re: __TODELLA__Leveitä___ vanteita

Viesti Kirjoittaja Teemu Kalvas »

Leveärenkainen trike umpihangessa kuulostaa siltä että ihmiseltä loppuu teho kesken. Kaksipyöräisellä nyt yleensä pääsee, kun takapyörä käyttää etupyörän tekemää alustaa. Lumessa renkaan suuresta läpimitasta on huomattavaa iloa, pieniläpimittainen ei kulje vaikka leveyttä olisi kuinka paljon.

visiopetteri
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 261
Liittynyt: 02 Marras 2007, 16:02
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: __TODELLA__Leveitä___ vanteita

Viesti Kirjoittaja visiopetteri »

Se on kyllä totta, että yhden uran sijaan pitäs tehdä kolme. Olkoot, kuolleena syntynyt idea. Taitas olla tänne pk-seudulle paras sellanen trike jossa ois kapeat nastarenkaat ja painoa riittävästi vetävällä takarenkaalla. Hyöty ois se, että ei kaadu. Pitää jostain kehittää tehoja lisää, aamulla kun kampesi töihin sen vajaa 20 km, niin tuntuu että ei vaan kulje... Etureisiin ottaa, vaan takareidet pääsee jostain syystä liian vähällä. Penkillä kun nousi ylemmäs selkänojaa pitkin ja persus oli vähän irti penkin alaosasta, niin tuntu että saa paremmin takareidet mukaan, eli pitäs kai siirtää kampia vähän eteenpäin. Olkoonkin että toi lowracer on vähän niinko ferrarin kori uunon koneella, niin kiva sillä on ajaa :roll:

Vauhti! Se SE on, mitä näillä vehkeillä ajetaan takaa! Mukava penkki tulee sitten boonuksena 8)

Mustasudenkorento
Sisällöntuottaja
Viestit: 1690
Liittynyt: 14 Maalis 2008, 13:50
Paikkakunta: Oulunsalo

Re: __TODELLA__Leveitä___ vanteita

Viesti Kirjoittaja Mustasudenkorento »

Saahan tuolta noita 26" rattaitakin 4" leveinä :wink:

saispas tehtyä kesäksi makeen polkuauton tollasilla :lol:

Vastatuuli vihaa meitä... tahtoo alemmas....
http://kotisivu.suomi.net/mustasudenkorento/

Vastaa Viestiin