En lähtisi tällaisiin allergiatesteihin. Kaikki aineet on jollakin tavalla allergisoivia. Itse ongelma on kuitenkin herkistyminen jolloin reagoidaan hyvinkin pieniin pitoisuuksiin. Epäilen vahvasti että tämä yleinen herkistyminen on syynä myös jatkuvasti kasvaviin sisäilmaongelmiin.
Mikä tämän yleisen herkistymisen sitten aiheuttaa ja miten Suomi poikkeaa muista maista? Tätä voi vain arvailla ja peilata omiin kokemuksiin. Yksi on ravinto. Mielestäni sain jo omat allergiat kuriin ruokavaliolla ja sitten ostin Lidlistä kotimaisia eineskalapihvejä. Siitä iski pahimmat oireet pitkään aikaan, kutinat ja ihottomat. Eli ravinto on selkeästi yksi ja vahvin epäily on lisäaineet. Kalaa ja äyriäisiä kun voi muuten syödä ihan surutta.
Minun EI listalla on: Lisäaineelliset ja käsitellyt ruuat ja karkit, sokeri, jauhot, leivät (tässä vähän lipsuu)
Vähennä listalla: käsitellyt liharuuat kuten makkarat, leikkeleet
ok listalla: lisäaineettomat ja vähän käsitellyt maitotuotteet kuten juustot ja jugurtit,
Lisää listalla: Kasvikset, luomuliha kuten poro, kala, äyriäiset, hedelmät ja varsinkin happamia omenia menee tosi paljon, pähkinöitä
Välillä sitten vedetään itse tehtyjä kasvismehuja ja korvataan sillä aterioita. Näin voi paikkoa sitten "pakolliset" lipsumiset. Joskus se vain on niin mukava lipsua.
Lisäksi tarvitaan sopivasti liikuntaa ja mielekästä tekemistä.
VeloMika