Kasvisruokavalio

Onko elämässäsi muutakin kuin nojapyöräily?
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3988
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja Vilijami » 17 Marras 2018, 18:47

Kylläpä härkäpapu itää vauhdilla! Tätähän vois koittaa kasvattaa itse, jos onnistun saamaan siitä vatsaystävällisen lopputuloksen.
Millähän PW:n ehdottama hapattaminen onnistuisi, ilman piimää tai jugurttia?
Liitteet
img20181117_163742.jpg

Avatar
PW
KOM
Viestit: 15654
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja PW » 17 Marras 2018, 20:55

Kasvattaminen varmaan onnistuu, hapattamisesta ei oo kokemusta.
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Nojanalle
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4075
Liittynyt: 09 Touko 2010, 07:33
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja Nojanalle » 17 Marras 2018, 22:13

https://kotiliesi.fi/ruoka/ideoita-ruoa ... -ohjeilla/ Hapata leivän palolla . Sellaisilla jotka on hapatettu oikeella juurella (raskilla). Niin ei tarvitse käyttää maitopohjasia haptteita .

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3988
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja Vilijami » 19 Marras 2018, 19:07

Viis päivää itänyt härkäpapu. Idut on noin 2-3cm. Muutama itämätön papu oli joukossa. Heitin ne veks.
Liitteet
img20181119_175951.jpg

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3988
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja Vilijami » 19 Marras 2018, 19:22

Tein chili sin carnea.
100g (kuivapaino) idätettyjä härkäpapuja
1,5dl täysjyväriisiä
Keitin tunnin ja lisäsin,
Vettä johon sekoitin 2rkl kaurajauhoa
Tomaattipyrettä
Suolaa
Voita
Etikkaa
Meiramia
Timjamia
Korianteria
Ruohosipulia
Chiliä
Ripaus sokeria
Keitin vielä puolituntia.
Tuli kyllä tosi hyvää ja idut toivat hyvää tekstuuria sekaan. Saa nähdä mitä maha ja suolisto tykkäävät?
Liitteet
img20181119_175927.jpg

Avatar
PW
KOM
Viestit: 15654
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja PW » 20 Marras 2018, 16:24

Ihan vaan vedessäkö Viljami liotit noita papuja? Pitää varmaan vaihtaa vesi välillä jos monta päivää likoavat?
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3988
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja Vilijami » 21 Marras 2018, 00:18

Ekana liotin vedessä yön yli (12h). Sitten pavut kuvassa näkyvään siivilään ja kattilankansi päälle, ettei idut ala vihertämään. Aamuin ja illoin huuhtelin papuja siivilässä vesihanan alla. Siivilä on siitä hyvä idätysalusta, ettei siinä liika vesi makaa.
Väheni muuten mahavaivat huomattavasti idätyksellä, mutta ei poistunut vielä kokonaan. Testit jatkuu ens viikolla...

ajarmala
Sisällöntuottaja
Viestit: 1411
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja ajarmala » 21 Marras 2018, 01:04

Vilijami kirjoitti:Väheni muuten mahavaivat huomattavasti idätyksellä, mutta ei poistunut vielä kokonaan. Testit jatkuu ens viikolla...


Tyhmä kysymys: miksi niitä papuja ei voisi liotuksen jälkeen vaan keittää, niin kuin kaikissa keittokirjoissa neuvotaan? Olen ehkä missannut jonkin kohdan tässä keskustelussa?

Muuten - pavut on nameja. Ja myös kikherneet.
--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3988
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja Vilijami » 21 Marras 2018, 11:50

ajarmala kirjoitti:Tyhmä kysymys: miksi niitä papuja ei voisi liotuksen jälkeen vaan keittää, niin kuin kaikissa keittokirjoissa neuvotaan? Olen ehkä missannut jonkin kohdan tässä keskustelussa?

Voi toki, mutta kun maha tulee kipeäksi ja koko suolisto turpoaa ilmapallon laila.
Idättäminen tai hapattaminen parantaa ravintoarvoja ja helpottaa ruoan sulatusta.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3988
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja Vilijami » 27 Marras 2018, 17:56

Härkäpaputesti 2.
Idätin härkäpapuja neljä päivää ja sitten keitin pari tuntia väljässä vedessä. Annoin papujen jäähtyä keittoliemessään. Pavuista tuli tosi pehmeitä, mutta rakenne kuitenkin säilyi, eikä hernekeittomaisesti soseutunut.
Valutettujen papujen sekaan puikulaperunaraastetta, hapankaalta ja kaurajauhoa, sekä mausteita. (En mittaillut mitään) Survoin ainekset karkeaksi massaksi ja paistoin pannulla pihveiksi. Maku oli kyllä hyvä ja rakenne mukavan rapea.
Liitteet
img20181127_163125.jpg

Avatar
PW
KOM
Viestit: 15654
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja PW » 27 Marras 2018, 18:04

Testasin papu/chili juttua, soveltaen vähän mitä sattu kaapis olemaan - maustekurkkui ja oliiveja mm. sekaan. Ihan hyvää miusta. En kyllä keittäny noin pitkään, kun alkovat puolen tunnin jälkeen olla kypsiä, lisäilin loput aineet ja kohta jo söin ;) Miksi niitä pitäs tuntitolkulla keittää?
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3988
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja Vilijami » 27 Marras 2018, 18:26

PW kirjoitti:Miksi niitä pitäs tuntitolkulla keittää?

Testasin vaan, että hajoaako ne pitkässä keittämisessä. Ei helposti hajoa.

Avatar
PW
KOM
Viestit: 15654
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja PW » 04 Joulu 2018, 22:38

Kauramaitoo tullu käytettyä sillon tällön juomana, sen makuunkin tottunu ja mieltyny. Sitten satuin lukemaan mitä kauramaito sisältää :shock: - lähinnähän siinä on vettä :mrgreen: kauraa ihan vähän. Mietin, ett sehän on vaan ihan hirveen laihaa kauravelliä ;) Vois kokeilla, saako ite tehtyä vastaavaa litkua. Äsken telkkari ohjelmasta sain vahvistusta kun kierrätysasiantuntija kertoi tekevänsä itse kauramaidon kaurahiutaleista - tarttee kokeilla.
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3988
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja Vilijami » 04 Joulu 2018, 23:40

PW kirjoitti:Kauramaitoo tullu käytettyä sillon tällön juomana, sen makuunkin tottunu ja mieltyny. Sitten satuin lukemaan mitä kauramaito sisältää :shock: - lähinnähän siinä on vettä :mrgreen: kauraa ihan vähän. Mietin, ett sehän on vaan ihan hirveen laihaa kauravelliä ;) Vois kokeilla, saako ite tehtyä vastaavaa litkua. Äsken telkkari ohjelmasta sain vahvistusta kun kierrätysasiantuntija kertoi tekevänsä itse kauramaidon kaurahiutaleista - tarttee kokeilla.

Ei vaikuta hankalalta.
http://feelgoodkitchen.fi/2017/03/itsetehty-kauramaito/

Avatar
terppa
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3452
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
Paikkakunta: Lahden perämetsä

Re: Kasvisruokavalio

ViestiKirjoittaja terppa » 17 Joulu 2018, 22:09

janx kirjoitti:Imekää parsaa. Eikun kuuden kilon Vöneriä... :lol:

6kg_vöner_600.jpg


Meille on kuulema 2 kg Vöneriä tulossa, Lahteen tulee huomenna ekat ja Saila sai varattua :)
Nojasyklismiä vuodesta 2010

"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.


Palaa sivulle “Off-Topic”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa