Sähkövaihteet

Onko mielessäsi nojapyöriin tai nojapyöräilyyn liittyvä kysymys? Haluatko kertoa kokemuksistasi? Kirjoita tänne ja saat varmasti vastauksia.
Avatar
Mahe
Sisällöntuottaja
Viestit: 1230
Liittynyt: 12 Syys 2008, 08:08

Sähkövaihteet

Viesti Kirjoittaja Mahe »

Kokemuksia?

Olen toisinaan miettinyt jonkun sähkövaihdesysteemin asentamista kinneriin. En ole oikein ikinä ollut kiertovaihtajien ystävä, ja peukalovipujen paskartelu kinnerin tillerin ei sekään houkuta.

Vaihtoehtoja:

Perinteisen vaihteiston "lisäpalikka", vanhat vaihteensiirtäjät voi hyödyntää mutta vaijeria liikuttaa servo jota komennetaan ohjaustankoon tulevilla painonapeilla:

Archer: https://archercomponents.com/
NXS: https://www.nxswireless.com/

Perinteisen vaihteiston korvaajia, moottorit yms integroitu vaihtajiin.

Sram AXS: https://www.sram.com/en/sram/mountain/c ... /eagle-axs
Shimano Di2: https://bike.shimano.com/en-EU/technolo ... s/di2.html

Alustavasti kiinnostais Archer tai NXS, Shimpan ja Sramin systeemeille tulee hintaa eikä mikä tahansa takavaihtaja mene vanhan DFXL:n perään. NXS on noista kahdesta houkuttelevammin hinnoiteltu, mutta kyseessä on uusi systeemi joten riski lastentauteihin on olemassa. Edeltäjästä XShifteristä tuntui olevan kahtalaisia kokemuksia maailmalla.

Eniten noissa arveluttaa miten signaali kulkee tillerissä olevasta lähettimestä kinnerin perään ja luotettavuus ylipäänsä, kun sähköstä ja ohjelmistoista on kyse :)

Markus Heikkilä

Nojanalle
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4802
Liittynyt: 09 Touko 2010, 07:33
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Sähkövaihteet

Viesti Kirjoittaja Nojanalle »

Itse uskon että toimii . Kun talvellakin niitä käyttävät Suomessa. Kyllä luulisi singnaalin siellä sukkulan sisällä siirtyvän .
https://www.youtube.com/watch?v=bKjgLMEiqSQ&t=259s Tältä mieheltä saa varmaan hyviä vastauksia.

ajarmala
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2004
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti
Viesti:

Re: Sähkövaihteet

Viesti Kirjoittaja ajarmala »

Mahe kirjoitti: 08 Huhti 2023, 22:31

Eniten noissa arveluttaa miten signaali kulkee tillerissä olevasta lähettimestä kinnerin perään ja luotettavuus ylipäänsä, kun sähköstä ja ohjelmistoista on kyse :)

stapanilla oli kerran Räyskälässä sähkövaihtaja Quest XS -kinnerissään. Jos oikein muistan, hänellä ei ollut siitä mitään valittamista. Merkki ei tarttunut muistiin.

--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)

Avatar
Stapani
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 848
Liittynyt: 16 Touko 2008, 20:43
Paikkakunta: 00920 Helsinki

Re: Sähkövaihteet

Viesti Kirjoittaja Stapani »

  1. sukupolven Archer D1x mulla on. Lakkasi toimimasta tuo remote-komponentti. Viime kesäsä ajelin silleen, että nuo vaihtamiset tein kännykällä Archer-appillä. Sittemmin olen hankkinut uudemman Archer DX1 trail-paketin, joka tosin vielä odottelee asennusta johonkin fillariin, ehkä Catrike. Tuon uudemman remote on yhteensopiva myös tuon vanhemman kanssa.

Tapani

Catrike Speed 3x26 2011
Quest XS Carbon 2015 "Kinuski"

Avatar
Höregrö
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 206
Liittynyt: 06 Touko 2009, 14:04
Paikkakunta: Turku

Re: Sähkövaihteet

Viesti Kirjoittaja Höregrö »

Itseä kiinnostaa tuo Shimanon Di2 (esim. 105 mallina) mutta ainakin vielä hinnat on ihan liian kovia. Mikähän mahtaa olla halvin minimilista osista joilla mekaanisen vaihteensiirron saisi päivitettyä sähköiseksi? Tarvitaan ainakin:

Vastaa Viestiin