Hämeen härkätielle

Oletko kokenut pyörämatkailija vai suunnitteletko vasta ensimmäistä reissuasi? Täällä voit jakaa kokemuksia, raportoida matkoistasi tai hakea inspiraatiota ensi kesän suunnitelmiin.
Avatar
Mikaeli
Viestit: 61
Liittynyt: 22 Maalis 2009, 21:09
Paikkakunta: Tampere

Hämeen härkätielle

Viesti Kirjoittaja Mikaeli »

Tulevana viikonloppuna ajattelin Hämeen härkätien polkaista, Hämeenlinnasta Turkuun yhdellä yöpymisellä. Jos sattuu joku hidas nojakisti Hämeestä olemaan joutilaana niin tervetuloa mukaan. Yöpyä ajattelin jossain Someron maisemissa ehkä. Turusta jatkan eri teille.

Punainen Nazca Explorer

psa
Viestit: 110
Liittynyt: 27 Joulu 2009, 16:42
Paikkakunta: Loimaa

Re: Hämeen härkätielle

Viesti Kirjoittaja psa »

Jos reitin ei tarvitse orjallisesti noudattaa Härkätietä niin suosittelen joko pistäytymään tai yöpymään Hevonlinnan harjulla.

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/link ... 09&lang=fi

Harjun päälle rakennettu 22m korkea puinen näkötorni, josta avautuu hienot näkymät joka suuntaan.
Tornin alapuolella on laavu ja puuvarasto.

http://www.koski.fi/palvelut/liikunta%2 ... an%20harju

ajarmala
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2003
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti
Viesti:

Re: Hämeen härkätielle

Viesti Kirjoittaja ajarmala »

Mikaeli kirjoitti:

Yöpyä ajattelin jossain Someron maisemissa ehkä.

Entäs Eerikkilän urheiluopisto? Sijaitsee Hämeenlinnasta päin tullessa hiukan ennen kakkostietä. Onko liian aikaisin? Enpä tosin tiedä, onko niillä nojakisteille majoitusta. Ne kun taitavat etupäässä paimentaa jalkapalloilijoita.

Ja kiva näkötorni olisi myös Kaukolanharjulla, mutta se tekee 2x6 km mutkan matkaan... Tornin avaimen saa Lounais-Hämeen pirtiltä, jos torni ei ole auki.

T. Ari

--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)

Avatar
Mikaeli
Viestit: 61
Liittynyt: 22 Maalis 2009, 21:09
Paikkakunta: Tampere

Re: Hämeen härkätielle

Viesti Kirjoittaja Mikaeli »

Kiitos vinkistä. Eerikkilästä sain huoneen ja hyvän aaminaisen. Retkeilymajatyyppinen majoitus, edullinenkin, mutta ilman keittomahdollisuutta. Ravintolasta saa ruokaa klo 18 asti, joten paikalla pitää olla ajoista. Iltasella on kahvila auki, joten sämpylää löytää silloinkin.

Lähdin liikkeelle Lammilta, joten Eerikkilä oli aika tavalla puolenvälin etappi. Someron jälkeen ei kovin kummoisia palveluita tien varrella ollut, ravintolaruokailut vaihtuivat ruisleipiin bussipysäkeillä. Hienoa kulttuurimaisemaa ja komeita hämäläisiä metsiä, siinäpä se.

Punainen Nazca Explorer

SauliA
Viestit: 70
Liittynyt: 16 Tammi 2007, 21:49
Paikkakunta: Lohja

Re: Hämeen härkätielle

Viesti Kirjoittaja SauliA »

Sanoivat ainakin viime vuonna Eerikkilässä majoittavansa jonkinverran niitä myöhääntulijoita siihen hirsiseen vanhaan rakennukseen, nykynimeltään Hirsilinna. Vaikka respa ois kiinni niin alueella päivystävä huoltomies voi myöhemminkin majoittaa.
Kovemmat kaverit voi löytää itelleen suojaa yöksi lukuisista virkistysalueyhdistyksen laavuista.

Vastaa Viestiin