Kumi asiaa

Rakennatko omaa nojapyörää? Täältä voit saada vinkkejä projektiisi.
Teemu Kalvas
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 771
Liittynyt: 26 Elo 2006, 18:36

Re: Kumi asiaa

Viesti Kirjoittaja Teemu Kalvas »

PW kirjoitti:

Renkaissa tuo leveys haitari näyttää olevan jostain alle 30mm - noin 50 mm asti. Miulle jäänyt epäselväksi miten tarkkaan pitää vanne ja rengas valita ?

Renkaan todellinen leveys on oltava sama tai enemmän kuin vanteen todellinen leveys, mutta ei yli 2,5 kertaa sen. (Ja yli 2 kertaakin on joidenkin oppien mukaan kerettiläistä, mutta tämä koskee lähinnä tilannetta jossa ajetaan alipaineilla.)

Valmistajan ilmoitukset kummassakin voi olla aika kaukana todellisista mitoista.

PS. Minulla on hyllyssä fillarin renkaita välillä 21 mm - 95 mm.

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 13804
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Kumi asiaa

Viesti Kirjoittaja jori »

Teemu Kalvas kirjoitti:

tämä koskee lähinnä tilannetta jossa ajetaan alipaineilla.

Tämä tarkoittaa maasto- ja metsäpyöräilyä, jossa rengaspaineet ovat hyvin matalia, selvästi alle 0,5 bar ylipainetta. Ei ne kuitenkaan alipaineisia ole. :)
Kapealle vanteelle asennettu matalapaineinen suuri-ilmatilainen rengas rullaa kovien sivuvoimien alaisena alle, jolloin ohjauksesta tulee epämääräistä. Leveämpi vanne tukevoittaa paksua rengasta vähentäen sen taipumusta rullata alle. Tiellä ajettaessa rengaspaineet ovat normaali tilanteessa niin korkeat, ettei tällä ilmiöllä ole käytännön merkitystä. Teoreettisesti ottaen (asiasta on myös mittausdataa) sama rengas asennettuna leveämmälle vanteelle rullaa hitusen paremmin, mutta leveämpi vanne painaa enemmän.

Jori

Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

TKorho
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 402
Liittynyt: 30 Touko 2009, 00:52
Paikkakunta: Tampere, Hervanta

Re: Kumi asiaa

Viesti Kirjoittaja TKorho »

Paljon on puhuttu, ja vanha aihe mutta:
mitkäs ovat niitä helppoja ulkomaalaisia tai suomalaisia liikkeitä mistä tilata sisä- tai ulkokumeja? Nazca Exploreriin kun tarvitsisi 20 ja 26 tuumaisia. Varsinkin eturenkaassa sisärengas,20" on tiukassa. Menee lasten kokoihin, ja se ei aina toimi.

Avatar
Wacky
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3848
Liittynyt: 14 Heinä 2010, 12:38
Paikkakunta: Helsinki, Vesala

Re: Kumi asiaa

Viesti Kirjoittaja Wacky »

Vanha kunnon velotrade (.fi) myy suomessa sisä- että ulkokumeja schwalbelta, ja jos naputtelee googleen: 406 tire bicycle -- alkaa löytyä niitä ulkomaisia liikkeitä vaikka millä mitalla..
Ainiin pyörätohtorilta saa 35-406 schwalbe marathon slick kumeja 20e/kpl joka tuntui oikein kohtuulliselta kun yleensä hintaa tulee 39e/kpl muualla vastaavista.

Api
Viestit: 126
Liittynyt: 26 Touko 2008, 22:43

Re: Kumi asiaa

Viesti Kirjoittaja Api »

Velotradesta olen pääasiassa kumit hankkinut. Puhelinsoitto vain ja posti tuo muutamassa päivässä.

Optiman verkkokaupasta (Recumbentparts.com) tuli kerran 406-Continental Sportcontact. Sillä tykkäsin ajaa ja oli erittäin pitkäikäinen.

Vastaa Viestiin