Pää kypärään

Onko elämässäsi muutakin kuin nojapyöräily?
Nojanalle
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4802
Liittynyt: 09 Touko 2010, 07:33
Paikkakunta: Jyväskylä

Pää kypärään

Viesti Kirjoittaja Nojanalle »

http://www.adressit.com/turvallisuus Vaikka jotkut ei tykkää siittä että vouhotan kypärä asian puolesta, niin on se kuitenkin oman pään suojaamista. Toivottavasti jokainen pitäisi kypärää Nokialla ja muissakin tapahtumissa. Ihan hyvänä esimerkinä muille pyöräilijöille. :lol: :lol: :lol:

Elä ruppee huutelemmaan. Korjasin ekan viestin otsikon säädyllisemmäksi versaali gemena yhdistelmäksi. Pastori

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 13804
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: PÄÄ KYPÄRÄÄN

Viesti Kirjoittaja jori »

Nojanalle kirjoitti:

http://www.adressit.com/turvallisuus Vaikka jotkut ei tykkää siittä että vouhotan kypärä asian puolesta, niin on se kuitenkin oman pään suojaamista. Toivottavasti jokainen pitäisi kypärää Nokialla ja muissakin tapahtumissa. Ihan hyvänä esimerkinä muille pyöräilijöille. :lol: :lol: :lol:

Vouhottaminen ja kannustaminen on aivan OK, pakottaminen ei. Vastustan nimenomaan kypäränkäyttöpakkoa, en missään nimessä kypärän käyttöä. Päinvastoin nimenomaan suosin kypärän käyttöä. Itse joudun valitettavasti ajamaan hengenvaarallisesti ilman kypärää, jotta pyöräilyn vapaa imago säilyisi, eikä pyöräilystä tulisi pelkkien fanaatikkojen hommaa, vaan jokainen voisi hypätä pyörän selkään milloin huvittaa riippumatta siitä, sattuuko se kypärä olemaan juuri silloin saatavilla. Jonkun täytyy uhrautua, jottei pyöräilijöistä tule pelkästään päähän potkittu olemattoman pieni nöyrästi kaiken paskan nielevä vähemmistö. Liikennevalojen nöyrryytysnapit, kypäräpakko ja polkupyöriä koskeva liikennesääntökaaos ovat näitä noyrryytystoimia, joita vastustan.

Nojanallella on aivan oikea asenne tuossa viestissä, lainsäätäjällä ei. Kypärän käyttöpakko on virkavallan alistusele pyöräilijöitä kohtaan. Kypäräpakon on mm. Australiassa todettu käytännössä lopettavan pyöräilyn liikennemuotona, jolloin laki kiireesti peruttiin. Suomessa tehtiin lainsäädännöllinen housuunkuseminen säätämällä kypärä pakolliseksi, mutta poistamalla siitä rangaistavuus. Kansanedustajat tuntevat tehneensä tärkeän turvallisuutta lisäävän päätöksen, mutta tällainen lainsäädännöllinen konkelo johtaa kuitenkin lopulta muidenkin lakien noudattamattomuuteen, kun on hommaan ensin totuteltu pyöräilykypärättömyydellä ja autossa kännykkään puhumalla. Sellaisia lakeja ei saisi laatia, joita ei katsota niin tärkeiksi, että niitä voidaan kunnolla valvoa, johon rangaistukset olennaisena osana kuuluvat.

Turvallisuusperustelu kypäräpakolle on ontuva, koska sama kypäräpakko sovellettuna autoiluun, säästäisi vielä useammalta vammalta. Kypäräpakkoa autoileville ei kuitenkaan kukaan uskalla ehdottaa, sillä enemmistöä ei kannata nöyrryyttää, menee äänet. :evil:

Muistutan vielä: En alkuunkaan vastusta kypärän käyttöä, vaan kypäränkäyttöpakkoa.

Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 12381
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: PÄÄ KYPÄRÄÄN

Viesti Kirjoittaja jviirret »

Adressista lainattu:

Mielestämme pyöräkypärän käyttö on hyvin tärkeää ja toivoisimme, että sen käyttöön ja käytön valvontaan panostettaisiin nykyistä huomattavasti enemmän.

Eli suunnattaisiin poliisin voimavaroja muusta valvontatyöstä kypäränkäytön kyttäämiseen ja kirjallisten huomautuksien kirjoittamiseen? Ei kiitos. Itse käytän kypärää, mutta ei ole minulta pois jos joku ajaa ilman kypärää ja mun maksamia veroja ei tuon asian valvomiseen käytetä.

Jukka

Riman ali ja suoraa ohi maalin...

Vastaa Viestiin