Nojapyöräilyn SM-kisat 2014

Keskustelualue kotimaiselle yhdistystoiminnalle.
Avatar
PW
KOM
Viestit: 15352
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Nojapyöräilyn SM-kisat 2014

ViestiKirjoittaja PW » 05 Elo 2014, 17:57

Tuosta Pastorin minusta ottamasta kuvasta meinasin avatarin itelleni mutt ilmottaa vissiin liian isoksi - täs konees ei kait oo mitään kuvankäsittelyohjelmaa, vai miten sen saa pienemmäks. Saa kai näitä kuvia käyttää, ainakin tuohon tarkoitukseen?

Petri
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
Pastori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 6292
Liittynyt: 22 Joulu 2007, 17:07
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Nojapyöräilyn SM-kisat 2014

ViestiKirjoittaja Pastori » 05 Elo 2014, 18:07

PW kirjoitti:Tuosta Pastorin minusta ottamasta kuvasta meinasin avatarin itelleni mutt ilmottaa vissiin liian isoksi - täs konees ei kait oo mitään kuvankäsittelyohjelmaa, vai miten sen saa pienemmäks. Saa kai näitä kuvia käyttää, ainakin tuohon tarkoitukseen?

Petri


Omaan käyttöön ihan vapaasti saapi käytellä. Kaupallinen käyttö on korrektia sopia.

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11895
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Nojapyöräilyn SM-kisat 2014

ViestiKirjoittaja jviirret » 05 Elo 2014, 20:15Kelpaa, kiitos, hyvä kuva vaikka kohde nyt on mitä on. "näytät paksulta tuossa kuvassa" oli lapsen vilpitön kommentti :D

Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...

Avatar
terppa
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3368
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
Paikkakunta: Lahden perämetsä

Re: Nojapyöräilyn SM-kisat 2014

ViestiKirjoittaja terppa » 05 Elo 2014, 21:56

tm kirjoitti:Lisäksi alla Gerardilta saatu "raakadata" 1h, 6h ja 12h osalta. Siitä pääsee Excelillä tai jollain muulla taulukkolaskentaohjelmalla ihmettelemään kierrosaikojen kehitystä matkan edetessä. Voi sitten vaikka laatia uuden taktiikan vauhdinjaolle ensi vuodeksi :)


Kiitokset näistä, tunnin ajoa olen jo ihmetellyt ja jotain sille pienelle kuolemalle pitää jatkossa tehdä mikä vaivaa melkein puolet kisasta... Oli siitä saunassakin puhetta mutta tilastot sen kertoo selvemmin.

12 hoota sen verran, että oli kyllä ihan hyvä taktiikka venyttää ekaa taukoa mahdollisimman pitkään (5 h 15 min) ja koittaa aamun parina ekana tuntina pitää kohtuullista vauhtia niin saa fiiliksen, että "tilastojen valossa kaikkia on mahdollista" :mrgreen: Ens vuonna kengät kuntoon ja pakkoruokintaa niin vielä hyvä tulee :D Ehkä jääkaappikylmää joisi mieluummin kuin asfaltilla lämmitettyä? Jos sais hiilihappojäitä niin voisi samalla rakentaa jääpalatelineen Mangon etuvaihtajan tienoille johon talvella askarrellaan putki mikä tuo ilman keulalta, tällöin voisi pohjoisen poikakin käyttää kattoa ajaessa :mrgreen:

Muoks. Intternetti kertoi jotta aakkoskauppa myy jääpaloja... ehkä sen telineen teen... alkaapa kuulostaa taas epätoivoiselta :mrgreen:
Nojasyklismiä vuodesta 2010

"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Avatar
tavasti
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2551
Liittynyt: 06 Elo 2007, 10:55
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Nojapyöräilyn SM-kisat 2014

ViestiKirjoittaja tavasti » 05 Elo 2014, 23:39

terppa kirjoitti:Ehkä jääkaappikylmää joisi mieluummin kuin asfaltilla lämmitettyä? Jos sais hiilihappojäitä niin voisi samalla rakentaa jääpalatelineen Mangon etuvaihtajan tienoille johon talvella askarrellaan putki mikä tuo ilman keulalta, tällöin voisi pohjoisen poikakin käyttää kattoa ajaessa

Lämmin juoma imeytyy nopeammin kuin kylmä, ja ei sotke niin pahasti kehon lämmönsäätelyä.

Jos kuitenkin haluaa kylmää, niin sitten kylmälaukku mukaan. Tosin kylmäkallet sulaa kesken päivän, ne pitäisi päästä vaihtamaan...
Ajokkina Nazca Paseo 26/26 ja opeteltavana kiertopalkinto-Python

"... mutta ei se toimi kuoppaisella savisella soratiellä, varsinkaan jyrkässä ylämäessä!"

TMS
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 790
Liittynyt: 17 Kesä 2008, 09:34
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Nojapyöräilyn SM-kisat 2014

ViestiKirjoittaja TMS » 06 Elo 2014, 10:10

Joo kiitoksia vaan onnitteluista. Sunnuntain 12h ajoo olen kyllä ihan tyytyväinen, se sujui aika lailla niin hyvin kuin se noissa olosuhteissa voi mulla sujua. Mutta täytyy sanoa, että todella pitkät 12 tuntia ne oli, harvoin kuluu aika niin hitaasti.

Kaksi vuotta sitten kun viimeksi ajoin Stradalla tuon 12h, niin silloin oli keskinopeus lopulta hieman alta 42 km/h. Silloin vain tuli oltua tauoilla noin tunnin verran, niin jäi kilometritkin vaan siihen 463 km. No nyt kun oli Sinnerin kate ja jalka-aukot peitossa ja sitten viimehetken räpellyksenä tehdyt ilmanohjaimet eturenkaiden edessä (kiitos vaan muuten eemelille muovinpaloista), niin ajattelin että täytyyhän sitä hieman kovempaa päästä kuin kaksi vuotta sitten ei ollut mitään muita virityksiä kuin tuulilasi. Sitten tietysti totesin että tauot pitää myös koittaa minimoida, ja päätin koittaa kolme pysähdyksen taktiikkaa ja pitää pysähdykset mahdollisimman lyhyinä. Kolmen pysähdyksen taktiikka sitten toteutuikin, mutta ei aivan niin kuin olin suunnitellut, sillä unohdin ekalla tauolla täyttää juomasäkin. Ensimäinen tauko oli 3h kohdalla ja toinen muistaaksenin noin 4,5h kohdalla. Kolmannen tauon sain kuitenkin venytettyä sinne 9h paikkeille, mikä oli tosi hyvä ettei viimeinen rupeama venynyt liian pitkäksi. Kiitoksia muuten Tapsalle ja Ollille kun tauoilla täyttivät joumasäkin ja tyhjäsivät roskat kinnerin pohjalta, tämä tietysti nopeutti taukoja olennaisesti. Jokaisella tauolla join litran jääkaappikylmää maitoa ja otin urheilujuomaa ja banaaneja lisää kyytiin.

Ajon aikana tuli muuten juotua noin 7,5 l vettä, 5l urheilujuomaa ja sitten ne 3l maitoa. Tyhjennyksellä piti käydä vain kerran viimeisellä tauolla, eli aika lailla rajoilla mentiin tuon nesteen kanssa. Ruoka ei oikein tippunut, banaaneja meni vissiin 5 kappaletta ja myslipatukoita 2. Myslipatukat maistuivat jotenkin aivan ällömakeilta, mikä sinänsä on erikoista sillä 2 vuotta sitten myslipatukat oli tosi kova sana. Suolapähkinöitä söin vajaan kourallisen ja ne maistuivat aivan kauhealle, joten loput jäi syömättä (eilen kyllä samaiset pähkinät oli tosi hyviä :wink: ). Muuta sitten ei tullutkaan syötyä. Parilla ekalla tauolla tuli napattua hieman merisuolaa kupista, kun ajattelin että sille voisi olla tarvetta. Varmaan olikin, sillä ajon aikana jos pyyhkäisi otsaa tai poskea, niin sormiin tarttui suolakiteitä :wink:. No jos sitä tuon noin 15 l hikoilee, niin kai siinä vähän suolojakin tulee ulos.

Niin nyt kun vielä lukemat suunnilleen muistaa niin täytyy kirjataan ne ylös, eli omassa mittarissa kilometrejä oli 506,7 ja keskinopeus taisi olla 42,8 km/h. Eli taukoja tuli pidettyä noin 10 min verran. Ajon jälkeen oli sellainen fiilis että Stradalla ei tarvi enää 12h ajaa, kyllä se sellanen veto on että hyvin moneen kertaan tuli mietittyä, että miksi ihmeessä mä olen täällä. Uskoisin että 6h ajokin on ihan tarpeeksi pitkä. Tietysti sitten jos joskus tulevaisuudessa on uusi ja nopeampi kinneri, niin sillä täytyy varmaan lähteä tätä nykyistä omaa ennätystä parantamaan.

Viikonlopun muillakin matkoilla tuli tehtyä omat Strada ennätykset, mutta aivan tyytyväinen suorituksiin en silti ole. 70 km/h ylitys 200m oli ihan ok, kun vastatuulta oli kuitenkin jonnin verran. 2 vuotta sitten oli kuitenkin muistaakseni vastaista aika lailla samalla lailla ja silloin nopeus taisi olla 69,8 km/h (tosin tämä käsiajanotolla). Tässä siis periaatteessa 0,3 km/h parannusta, vaikka aeroviritysten vaikutusten olisi kai pitänyt olla suurempi.

Tunnin ajossa tuli pari vuotta sitten tulokseksi 50,22 km/h ja nyt siis 50,86 km/h. Taas kerran aeroviritysten ja Sinnerin katteen vaikutus olisi kai pitänyt olla suurempi kuin tuo 0,6 km/h. Tosin tässä on vielä mittatekninen kysymyskin, sillä 2 vuotta sittenhän meillä ei ollut tätä Gerardin hienoa systeemiä, vaan mentiin omilla mittareilla ja kalibrointikierroksella. Näin ollen 2 v sitten radalla hieman ulompana ajamisesta ei ollut kilometrien kertymisen suhteen haittaa. Meinaan tänä vuonna omassa mittarissa taisi olla 51,4 km/h keskinopeus ajon päätyttyä, eli siinä tapauksessa parannusta olisi tullut reilu 1 km/h, jos oletetaan että mittari näyttää suunnilleen oikeita lukemia (ainakin sen pitäisi). No joka tapauksessa ero 2v takaiseen vauhtiin olisi pitänyt mielestäni olla suurempi ja siinä tapauksessa syyllinen löytyy kinnerin sisältä, eli ehkä kunto ei nyt ollut aivan niin hyvä kuin pari vuotta sitten, tai sitten ei vaan ollut hyvä päivä. Tosin yksi vaikuttava seikka oli varmaan tuo lämpökuorma ja se että katteen kanssa ei ole tullut paljoa ajettua. Visiiriä en tottumattomana vaan malttanut avata tarpeeksi paljon, jotta viilennystä olisi ollut tarpeeksi.

No mutta joka tapauksessa tunnin kisasta ei ainakaan olisi pitänyt yritystä puuttua, kun Robertin kanssa oli hyvä vääntö jonka nopeampi voitti, siitä kaikki kunnia Robertille. Toivottavasti Robert nähdään tulevaisuudessa uudestaan mukana ja myös pidemmillä matkoilla.

Avatar
mhelander
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3742
Liittynyt: 20 Syys 2010, 22:55
Paikkakunta: Oulu

Re: Nojapyöräilyn SM-kisat 2014

ViestiKirjoittaja mhelander » 06 Elo 2014, 10:30

Nojailija kirjoitti:täytyy rakentaa nopeampi pyörä että pärjää.... ehkä ensi vuonna...


Huh, näinhän se on itselläkin.

Vaikuttaa että mulla kävi tuuri että mun viime vuoden tunnin ja 12 tunnin tulokset ei tainneet parantua.... tänä vuonna siihen ehkä olisi ollut potentiaalia sekä kunnon, kaluston että kanssakilpailijoiden puristuksen takia parantaa.

Saa nähdä miten ensi vuonna kun siirryn seniorisarjaan pyörä kulkee. Toivottavasti muuta tapahtumaa ei satu samaan aikaan, kovasti olisin ollut tulossa Nokialle. Tänä vuonna vaan oli uskomaton tuuri SyöteMTB -ajankohdan kanssa että sattui ainoalle ei-helle päivälle tuo tapahtuma, 30:n lämpötiloissa ja tyynellä se olis ollu vieläkin rankempi reissu. Radalla ja maantiellä jotenkin jaksaa ajaa paremmin kuumallakin kelillä.

Tuosta ikähommelista tulikin mieleen että miten ikäluokat lopulta määritellään ? Käsittääkseni Suomen pyöräilytapahtumissa on SPU:n säännöissä että jos täyttää kuluvan vuoden loppuun mennessä ikäluokan vuodet on oikeutettu ko sarjassa kilpailemaan. Minun tapauksessa täytän 50 vuoden päästä lokakuussa joten ensi vuoden tapahtumissa ilman muuta yritän päästä M50 sarjaan elleivät ala kinuamaan (SPU:n tms) lisenssiä.

WISIL:ssä taas masters-tulokset on kirjattu henkilöille jotka ovat käytännössä täyttäneet 51 vuotta, jos olen ymmärtänyt oikein.
-Mika

Käytössä: omavalmisteet Evo off-roader @ 2015 & Vendetta kopio @ 2012, tehtaalta M5 CrMo Lowracer @ 2010
Myydyt: Proto off-roader omavalmiste @ 2012-2016, MetaPhysic (26"/29er & 700c) @ 2011-2017.

TMS
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 790
Liittynyt: 17 Kesä 2008, 09:34
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Nojapyöräilyn SM-kisat 2014

ViestiKirjoittaja TMS » 06 Elo 2014, 10:33

Sellainen spekulaatio tuli vielä mieleen, että sunnutaina kun ajeltiin kotiin, niin välähti että niin ne renkaat jäi täyttämättä ennen ajoja, vaikka tarkoitus oli. Reilut pari viikkoa taisi olla edellisestä pumppauksessa, joten ehkä ne vähän vajunneet olivat. Tiedä sitten olisiko se tuloksissa kuitenkaan juurikaan näkynyt, mutta täytyy ainakin ensi vuonna koittaa renkaat täyttää ennen lähtöä :wink: Ehkä voisi jopa panostaa kisarenkaisiin erikseen ja laittaa jotkut kapeammat nakinkuoret alle.

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11895
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Nojapyöräilyn SM-kisat 2014

ViestiKirjoittaja jviirret » 06 Elo 2014, 10:38

Monella kuulostaa olleen suunnilleen saman suuruinen "mittariirhe". Mulla omassa mittarissa 304,5, josta pitää vähentää noin puoli kierrosta joka meni "yliajalla" ja virallinen 299,2km, Vuoltulla muistaakseni mittarissa 314 ja virallisissa 309. Muilta ei tullut kyseltyä mutta tältä pohjalta jokainen on ajellut noin 1-2% ylimääräistä.
Hyvä tieto tulevia vuosia varten. Jos tavoitteeseen riittää 27 keskinopeus niin pitää se pitää 27,5:ssä että pääsee tavoitteeseen tai kalibroida oma mittari hieman väärin.

Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...

Avatar
vuoltu
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 380
Liittynyt: 02 Marras 2011, 13:35
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Nojapyöräilyn SM-kisat 2014

ViestiKirjoittaja vuoltu » 06 Elo 2014, 11:20

jviirret kirjoitti:Vuoltulla muistaakseni mittarissa 314 ja virallisissa 309.

Joo, pitää paikkansa. Mittavälineenä Garmin Edge 800 ja GPS'stä tuo tieto. On mulla nopeusanturi renkaassa - näyttää vaan olevan rikki. Pitää hommata uusi ennen talven Botniahalli kautta.

EDIT: Ajoin Rikun kanssa yhden ylimääräisen "jäähdyttely" kierroksen joka on tuossa 314Km lukemassa-

Tuomo
Viimeksi muokannut vuoltu, 06 Elo 2014, 11:37. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Savenmaan Trike "Taipale" 2011 May -> / Raptobike Lowracer 2013 September -> Dual 700C Raptobike (lowracer) 2015 January

Avatar
Stapani
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 804
Liittynyt: 16 Touko 2008, 20:43
Paikkakunta: Vantaa Länsimäki

Re: Nojapyöräilyn SM-kisat 2014

ViestiKirjoittaja Stapani » 06 Elo 2014, 11:33

Mulla Garmin 800 saldo näytti 310,67 km,
ja virallinen 308 km
Tapani

Catrike Speed 3x26 2011
Quest XS Carbon 2015 "Kinuski"

Avatar
terppa
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3368
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
Paikkakunta: Lahden perämetsä

Re: Nojapyöräilyn SM-kisat 2014

ViestiKirjoittaja terppa » 06 Elo 2014, 16:54

tavasti kirjoitti:
terppa kirjoitti:Ehkä jääkaappikylmää joisi mieluummin kuin asfaltilla lämmitettyä? Jos sais hiilihappojäitä niin voisi samalla rakentaa jääpalatelineen Mangon etuvaihtajan tienoille johon talvella askarrellaan putki mikä tuo ilman keulalta, tällöin voisi pohjoisen poikakin käyttää kattoa ajaessa

Lämmin juoma imeytyy nopeammin kuin kylmä, ja ei sotke niin pahasti kehon lämmönsäätelyä.

Jos kuitenkin haluaa kylmää, niin sitten kylmälaukku mukaan. Tosin kylmäkallet sulaa kesken päivän, ne pitäisi päästä vaihtamaan...


Kylmäkalleja ei vissiin saa enää missään vaihdettua? Ja mä perinteisesti tulen jo perjantaina maisemiin. Muistan lukeneeni, että toi tekojää sulaisi kolme kertaa hitaammin kuin normijää niin ehkä siitä 1,5 kg myyntipakkauksesta saisi avun päiväksi jos kylmälaukun ottaa. Vähän pölhöltähän toi kuulostaa mutta ei sentäs viitsi pakastinta ottaa mukaan :mrgreen:

Kylmää tulisi juotua, tänä vuonna ei asfaltilla lämmennyttä saanut juurikaan alas.
Nojasyklismiä vuodesta 2010

"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Avatar
Pastori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 6292
Liittynyt: 22 Joulu 2007, 17:07
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Nojapyöräilyn SM-kisat 2014

ViestiKirjoittaja Pastori » 06 Elo 2014, 17:16

terppa kirjoitti:Kylmää tulisi juotua, tänä vuonna ei asfaltilla lämmennyttä saanut juurikaan alas.


Jäädyttää itse juoman ja laittaa sen kylmälaukkuun? Mulla on kallet jossain missälie ja reissuilla nyt kesällä pidin laukun viileenä pakastamalla jäätä mukaan ison palan.

Avatar
PW
KOM
Viestit: 15352
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Nojapyöräilyn SM-kisat 2014

ViestiKirjoittaja PW » 06 Elo 2014, 17:24

Pastori kirjoitti:
terppa kirjoitti:Kylmää tulisi juotua, tänä vuonna ei asfaltilla lämmennyttä saanut juurikaan alas.


Jäädyttää itse juoman ja laittaa sen kylmälaukkuun? Mulla on kallet jossain missälie ja reissuilla nyt kesällä pidin laukun viileenä pakastamalla jäätä mukaan ison palan.

Miulla oli styroxlaukussa pulloissa pakastettuavettä. Perjantaina tulin ja sunnuntaina kotona, jossakin pullossa oli vielä jäätä.
Voisha sinne yhen arkkupakastimen radanreunalle roudata mutt hankalaa se sittenkin on jos eivät kerkee sulaa.

Petri
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
tavasti
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2551
Liittynyt: 06 Elo 2007, 10:55
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Nojapyöräilyn SM-kisat 2014

ViestiKirjoittaja tavasti » 06 Elo 2014, 18:00

PW kirjoitti:Miulla oli styroxlaukussa pulloissa pakastettuavettä. Perjantaina tulin ja sunnuntaina kotona, jossakin pullossa oli vielä jäätä.
Voisha sinne yhen arkkupakastimen radanreunalle roudata mutt hankalaa se sittenkin on jos eivät kerkee sulaa.

Joo, isommat jäät kestää pidempään. Nimenomaan isot yhtenäiset tönkit. Joskus kylmäkallena käytetty täyteen jäädytettyä maitopurkkia, ei sula heti.
Ajokkina Nazca Paseo 26/26 ja opeteltavana kiertopalkinto-Python

"... mutta ei se toimi kuoppaisella savisella soratiellä, varsinkaan jyrkässä ylämäessä!"


Palaa sivulle “RRF - Recumbent Racing Finland”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa