Polkemistekniikka

Onko mielessäsi nojapyöriin tai nojapyöräilyyn liittyvä kysymys? Haluatko kertoa kokemuksistasi? Kirjoita tänne ja saat varmasti vastauksia.
vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 08:13

Re: Polkemistekniikka

Viesti Kirjoittaja vaaka »

Et kai vain tarkoittanut, että asia muuttuu viestin tuojan myötä? 1+1=2 matemaatikon suusta ja ihan muu muilta kuultuna. Olen käynyt tätä keskustelua usein. Monesti olen kuullut, että juu on se vastaus kaksi riippumatta keneltä kuulee ja sitten tulee se kuuluisa mutta. Joka perustuu siihen, että universumin prinssieversti on kuitenkin niin kova mielestään, että hän ei taivu luonnon lakien edessä. Palaan asiaan meriitit, ilman niiden printtausta niillä ainoa oikea toiminto pyyhkiminen johtaa aika peemäisiin lopputuloksiin, enempää meriiteistä ei ole, jos kyseessä ei ole parhaan toimintatavan hakeminen. Silloin on meriitiksi tiedot aiheesta ja päättelykyky ja harvoin häviää, jos lyö vetoa luonnon lakien puolesta sitä vastaan, jolle riittää, että ilolihas ylettyy kulman taakse seinää myöden ja kun ajatukset pyörii siinä, minkä teet. Anteeksi jos olen väsynyt idiootteihin ja toimimattomiksi todettaviin väitteisiinsä. Minulle on sanottu: "Jos et olisi niin iso, vetäisin turpaan". Sanoja oli nainen. Tilanne oli se, että en uskonut hänen väitettään, että tasaisella alustalla oleva liikkumaton pallo kiihtyy liikkeeseen ilman ulkopuolista voimaa :roll:

Jankkaat meriittejä, eli kuulostaa siltä, että sinulla on sokea auktoriteettiusko asioiden todellisten piirteiden selvittämisen sijaan. Kuten sillä palloihmeellä. Psykologit kutsuvat väitteiden nielemistä pureksimatta lapsen tilassa reagointiin ja asioiden plussien ja miinusten selvittämistä ja niiden merkityksen arviointia aikuisen tilasta reagoimiseksi. Onko ajattelemattomuudesta haittaa? Olisiko diktaattoreita, jos ei olisi ajattelemattomia seuraajia? Uskotko universumin prinssieverstisiegheilfuhrereihin? Umlaut puuttuu kännykästäni. Uskotko seuraajien tyhmyyden jälkeen diktaattorin toiseksi tärkeimpään edellytykseen alamaisten harjoittamaan järjen käytös sensuuriin muilta? Siis natsien aikaan kaduilla SA ja SS joukot ja välillä poliisi hyökkäsi yleisön kimppuun vaientaakseen vastarinnan pelleilylle, joka johti kymmenien miljoonien kuolemaan.

Sensuurin harjoitusyritys ja siksi se jää on vinoilu, että ilman Mattinykäsmäistä viinan vedon määrää ei saa puhua mäkihypystä. Siis auktoriteettiusko. Jotain saattaisi tietää Matin valmentaja ja on jännää, miten harva ulkopuolinen antaa krediittiä valkulle ja tieteilijöille, joiden tietoja urheilija toteuttaa. Jos kerran sanot haista, hanki edes selkäranka ja sano se suoraan. Vain pelkurit seuraavat fuhrereitä tyhmyys on pelkuruuden edellytys. Man up ja hanki selkärangan lisäksi aivot, äläkä inise netissä sano vain rohkeasti päin naamaa, kun tavataan kuin mies. Outoa nettikäyttäytymistä huudella aiheetta toisesta maasta. Walesiläinen sanonta on, että on helppoa olla rohkea linnan muurien suojassa.

En tarkoita pahaa, vaan osoitin kehituskohteita ja ongelmia, joihin ajatusmallisi ovat johtaneet. Epäonnistuminen on mainio hetki oppia ja mahdollisuus tehdä asiat paremmin. Kaikki tekevät virheitä ja kukaan ei tiedä kaikkea. Joskus on opittava ja hinyaa oppimattomuudesta maksavat kaikki. Siksi on parempi, että kaikki osaavat ainakin perusteet järjen käytöstä ja lähdekritiikistä. Siten käyttäytymistavatkin merkitsevät, vai kiellätkö metsän vastauksen huutoosi kuullostaneen mukavalta? Peace.

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 13787
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Polkemistekniikka

Viesti Kirjoittaja jori »

Tuo Mattinykäskommentti oli alkujaan minun. Tarkoituksenani oli viitata nimenomaan siihen, että vaikka omaisi mitä meriittejä mäkihyppykilpailuissa, ei välttämättä osaa kirjoittaa ymmärrettävää ja hyödyllistä mäkihyppytekniikkaa kuvaavaa, saati muille opettamaan kykenevää, teosta mäkihypyn teoriasta. Jätetään siis meriitteihin vetoaminen näissä keskusteluissa ja keskitytään argumentointiin tekniikan, fysiikan, fysiologian ja vaikka puistokemian perusteella.

Auktoriteettiin vetoaminen on argumentointivirhe, mutta mäkihyppytekniikkaa kyselisin toiselta Matilta, Matti Pullilta, joka Matti Nykäsen opetti hyppäämään maailman parhaasti. Matti Pulli sanoi aikanaan hesariin kirjoittamassaan mäkihyppytekniikkaa kuvaavassa kirjoituksessaan, että vain Matti Nykänen uskalsi ponnistaa riittävän ajoissa ja sai sen takia hyppyrin nokalle tullessaan valmiin lentoasennon etukenon ja parhaina aikoina nappaili harjoitushypyissä hyppyrinnokalta lunta käteensä, teki lennon aikana pallon ja heitti toista Mattia. Tätä ei muut, eikä Mattikaan enää myöhemmin ole kyennyt tekemään, eikä hyppäämään todella pitkälle muita pienemmillä vauhdeilla, kuten Matti parhaina aikoinaan.

Huvittavinta tässä on, että tuo hypyn fysiikka on kaikkien saatavilla, mutta vain nuo kaksi Mattia sen kykenivät tekemään 80-luvulla. Matti Pullin jäätyä eläkkeelle ei ole suomalainen mäkihyppy kulkenut. Tämä ei tarkoita, että Matti Pulli olisi joku guru ja auktoriteetti, mihin vedotaan, vaan hänen käyttöönottamansa idea ponnistuksen ajoittamisesta mäen kaarevuussäteen minimikohdalle, paljon aikaisemmaksi kuin muilla, on se juttu. Se on fysiikkaa ja tekniikkaa, ja lopulta pedagokiikkaa ja hulluutta, mutta onnistuessaan tuottaa ylivertaisia tuloksia kun sen joku oppii oikein tekemään.

Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
jooseha
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 5150
Liittynyt: 09 Kesä 2009, 22:43

Re: Polkemistekniikka

Viesti Kirjoittaja jooseha »

Onko liian aikaisin ponnistaminen vaarallista, kun tuntuvat pelkäävän sitä?

Avatar
vph
Sisällöntuottaja
Viestit: 1164
Liittynyt: 14 Loka 2014, 10:49
Paikkakunta: Provence-Alpes-Côte d'Azur ja Espoo

Re: Polkemistekniikka

Viesti Kirjoittaja vph »

Ikävästi ajautunut asiattomuuksiin, off-topikkiin tämä keskustelu. Vaakalle vastasin YV:llä, Jorin asialliseen viestiin vastaan lyhyesti näin: oma Mattiin liittynyt kommenttini tarkoitti sitä, että meriiteillä on ITSELLENI painoarvoa, argumentointivirhe tai ei, aivan sama. Satunnaisen kotisohvateoreetikon höpötykset ovat höpötystä, mutta mestarin jutuissa SAATTAA olla asiaakin mukana.

Aforismikokoelma:

  • mitäpä kaivossa asuva sammakko tietäisi valtamerestä
  • täydellinen tietämättömyys antaa suunnattoman varmuuden

ja ehkä paras, hieman jalostuneempi versio samasta asiasta Mark Twainilta:
Ainoat asiat, joita elämässä tarvitaan, ovat tietämättömyys ja itseluottamus. Silloin menestys on taattu.

Disclaimer: itse en tiedä polkemistekniikasta yhtään mitään. Jos vielä saisin itseluottamusta jalkoihini jostain, niin menestykseni pyöräilijänä oli taattu.

Avatar
PW
KOM
Viestit: 17765
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Polkemistekniikka

Viesti Kirjoittaja PW »

jori kirjoitti:

Jätetään siis meriitteihin vetoaminen näissä keskusteluissa ja keskitytään argumentointiin tekniikan, fysiikan, fysiologian ja vaikka puistokemian perusteella.

Lisäksi rauhaa ja rakkautta keskusteluihin :mrgreen:
toivoo puistokemisti :wink:

Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 13787
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Polkemistekniikka

Viesti Kirjoittaja jori »

Vaikka aihe on polkemistekniikka, jatketaan hiukan vielä mäkihypyn ponnistustekniikasta, koska se havainnollistaa, miten monimutkaisten asioiden kanssa ollaan tekemisissä inhimillisen suorituskyvyn parantamisessa suoritustekniikkaa parantamalla.

jooseha kirjoitti:

Onko liian aikaisin ponnistaminen vaarallista, kun tuntuvat pelkäävän sitä?

On vaarallista ja vaikeaa, koska ponnistusvoiman suunta muuttuu parhaimmillaan 70 astetta ponnistuksen aikana kaarevasti ladun suhteen pystysuorasta lähes suoraan eteen. Liian nopea suunnanmuutos saa kaatumaan mahalleen hyppyripöydälle satasen vauhdissa, liian vähäinen kaareutuma saa heittämään ilmassa takavoltin. Oikein onnistunut saa lentämään tasaiselle asti. :shock: Mitä myöhemmin ponnistetaan, sitä vähäisempi on vaatimus ponnistusvoiman suunnan muutokselle ja sitä vähäisempi vaara kaatua. Siksi ne ponnistukset myöhästyvät. :(

Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 08:13

Re: Polkemistekniikka

Viesti Kirjoittaja vaaka »

Joo en oikein tiedä, miten pitäisi reagoida, kun vph tulee koko ajan asenteela ja väärillä väittämillä, jo8ita hän tunkee suuhuni. Kun olemme sentään siitä samaa mieltä, että ei kannata pilata ainoaa foorumia väittelyllä julkisuudesta, joudun laittamaan jäitä hattuun hänelle enemmänkin privana. Pastori vanha väittämä, että riitaan tarvitaan kaksi on virheellinen, kyllä yksi ampuja riittää tappamaan vastalauseen esittäjän ennen kuin suuta saa auki ja nyt kävi kyllä aikamoinen bushwhack vph virheellisten kommenttien vyörytyksessä kohtaani. Taitaa olla bromance tuon kritisoimani pyörän säätöjen tekijän suhteen vphlla, kun sekosi noin pahasti, ettei faktat liikauta tunteen purkauksia.

Avatar
Pastori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7040
Liittynyt: 22 Joulu 2007, 16:07
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Polkemistekniikka

Viesti Kirjoittaja Pastori »

Kyllä riitaan tarvitaan kaksi.

En nyt ole lukenut noita sanomisia kaikkia.

Mutta niinhän se menee että vastaanottajan maltista on myös kiinni.

Avatar
vph
Sisällöntuottaja
Viestit: 1164
Liittynyt: 14 Loka 2014, 10:49
Paikkakunta: Provence-Alpes-Côte d'Azur ja Espoo

Re: Polkemistekniikka

Viesti Kirjoittaja vph »

vaaka kirjoitti:

kun vph tulee koko ajan asenteela ja väärillä väittämillä, jo8ita hän tunkee suuhuni. ..... ettei faktat liikauta tunteen purkauksia.

Mitä ihmeen väittämiä mä nyt olen mihinkään tunkenut? Mitkä faktat? Mitkä tunteen purkaukset? Jos palataan todellisuuteen, niin koko tämä surullinen episodi lähti siitä, että kysyin sun meriittejä viisauksiesi taakse. Varmaan ihan kamala rikos, ei sellaista saa tehdä. Mitä siitä tulisi jos kaikilta valelääkäreiltä kysyttäisiin lääkärin papereita?

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 08:13

Re: Polkemistekniikka

Viesti Kirjoittaja vaaka »

sain juuri kirjattua yksityisvastaukseni, lue sieltä esimerkkejä toilailustasi virheellisten väittämien ja asiattomuuksien maassa. Voi vaikuttaa painajaiselta ja valitettavasti olet hereillä, joten heräät, kun tutkit ennen kuin hutkit. Olisi ehkä kannattanut lukea tarkemmin, kuten ehdotin privana. Joko päästäisiin takaisin asiaan turhien ja väärin perusteiden väittämien laukomisen sijaan? Syitä tähän perustelin privana avaten, miksi kannattaa käyttäytyä sivityneesti ja miksi ei niellä asiatonta käyttäytymistä ja virheellisiä väittämiä itsestään.

Pastori toivon, ettet opi laillani, että riitaan tarvitaan yksi, kun sua tullaan lyömään takaa väijystä ilman syytä ja ennakkovaroitusta. Muoks unohtui vastaanottajan maltista mainita, etten ole normaalia ärsyyntyneempi, vaan en vain siedä öykkäröintiä ja perättömiä syytöksiä tai valehtelua. Casus belli ja eikö mailmassa ole riittävästi sotia ilman uusien turhan päiten aloittamista? En ymmärrä/siedä sellaisia, jotka eivät viitsi vaivautua lukemaan toisen sanomaa, vaan kehittelevät sen sijaan omia tarinoita ja demonisoivat jostain syystä toisen ja laoittavat hyökkäyksen mielikuvitushirviötä vastaan, jota minuksi kutsuvat. On sen verran haitallinen, turha ilmiö ja näköjään yleinen, että en ihmettele lakien säätämistarvetta herjausta, väärää valaa jne. koskien.

On vähän outoa, jos saa heittää kiven mutta toinen ei saa puolustautua vääriä syytöksiä vastaan. Jotkin asiat vaativat korjausta. Siksi erilaisiin juttuihin pitää reagoida asian vaatimalla vakavuudella. Minua pelottaa vphn kyky luoda uhkakuvia sinne, missä niitä ei ole.

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 08:13

Re: Polkemistekniikka

Viesti Kirjoittaja vaaka »

vph kirjoitti:
vaaka kirjoitti:

kun vph tulee koko ajan asenteela ja väärillä väittämillä, jo8ita hän tunkee suuhuni. ..... ettei faktat liikauta tunteen purkauksia.

Mitä ihmeen väittämiä mä nyt olen mihinkään tunkenut? Mitkä faktat? Mitkä tunteen purkaukset? Jos palataan todellisuuteen, niin koko tämä surullinen episodi lähti siitä, että kysyin sun meriittejä viisauksiesi taakse. Varmaan ihan kamala rikos, ei sellaista saa tehdä. Mitä siitä tulisi jos kaikilta valelääkäreiltä kysyttäisiin lääkärin papereita?

Mä lähdin ihan muusta syystä liikkeelle ja siitä on privana vastaus by the way.

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 08:13

Re: Polkemistekniikka

Viesti Kirjoittaja vaaka »

Privavastaus vastaukselleni vphlle oli, en jaksa lukea. Se kävi jo näissä julkisissa viesteissä selville. Märkimään jätetyt haavat ja paiseet johtavat mihin?

Avatar
PW
KOM
Viestit: 17765
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Polkemistekniikka

Viesti Kirjoittaja PW »

:? Kannattasko käydä ajamassa piiiitkä lenkki - jossain mäkisessä maastossa - raitista ilmaa :mrgreen:

Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 08:13

Re: Polkemistekniikka

Viesti Kirjoittaja vaaka »

Sitä suositin privana eri sanoin vphlle :-D

Avatar
jooseha
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 5150
Liittynyt: 09 Kesä 2009, 22:43

Re: Polkemistekniikka

Viesti Kirjoittaja jooseha »

Tuntuu tekniikka parantuneen paljon pyyttonilla ajon seurauksena. Kun polkeminen rupesi tuntumaan hieman vispaamiselta, en vaihtanutkaan isommalle vaan kaivoin puhelimen taskusta. Nopeusmittausohjelma päälle ja hetken seuraaminen että saa varmasti oikean nopeuden(32km/h). Sitten vaihteen tarkistus (3,9m) ja seuraavalla pysähdyksellä laskuhommia. Tulos oli iso yllätys: 137 rpm :shock: Piti sitten seurata minkälaisella kadenssilla tulee ajettua. Näytti pyörivän 120 molemmin puolin. Aikaisemmin oli 100, mieluummin päällä kuin alla. Noussut kadenssi on ilmeisestikin seurausta parantuneesta tekniikasta. Turhat liikkeet jää pakostakin pois, kun ne kääntävät pyörää :? Vielä on varaa karsia.

Vastaa Viestiin