Nokian Renkaiden testiradan rataprofiili

Keskustelualue kotimaiselle yhdistystoiminnalle.
vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Re: Nokian Renkaiden testiradan rataprofiili

ViestiKirjoittaja vaaka » 30 Heinä 2016, 10:53

No huomenta nukutun yön jälkeen! Teki gutaa yökukuntakirjailun jälkeen, hei mä olen lääkityksen alaisena. Kai olette kuulleet kuolleesta merestä ja Hollannista? Molemmissa on mahdollista olla pinnalla ja meren pinnan alapuolella yhtäaikaisesti. Nokian radassa tietysti tarkoitin lähtöviivan korkeutta meren pinnan yläpuolella. Onko korkeus tiedossa ja mikä se on?

Avatar
tm
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3411
Liittynyt: 05 Loka 2007, 03:00
Paikkakunta: Nokia

Re: Nokian Renkaiden testiradan rataprofiili

ViestiKirjoittaja tm » 30 Heinä 2016, 11:21

vaaka kirjoitti:...Onko tietoa radan lähtöpisteen korkeudesta maahan nähden? Kun ilman paine vaihtelee, pitää kalibrointi tehdä joka päivä...

Mittausdatan mukaan lähtöpisteen korkeus on 140,11 metriä merenpinnasta (plus miinus 0,15 m).

Mittarisi herkkyyden pienille korkeusmuutoksille voit testata vaikka niin, että kiinnität mittanauhan ulkona pystyyn kiinni vaikka johonkin tolppaan, käynnistät tallennuksen ja alat erittäin hitaasti liikuttaa sitä tietyllä amplitudilla ylös alas. Ensin hetken aikaa vaikka 5 cm, sitten 10 cm jne. Isoin korkeusvaihtelu vaikka 2 metriä, tai minkä nyt kohtuudella pystyy toteuttamaan. Riippuen siitä, millä resoluutiolla mittaristasi saa tulokset pihalle. Tee etukäteen suunnitelma kokeiltavista korkeuksista ja niihin käytettävistä ajoista, niin pystyt helposti vertaamaan jälkikäteen mittarisi tallentamaan dataan.
Tämän testin jälkeen voi pohtia mittarin soveltuvuutta esim. rataprofiilin mittaukseen.

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Re: Nokian Renkaiden testiradan rataprofiili

ViestiKirjoittaja vaaka » 30 Heinä 2016, 21:10

Hyvä idea! Kalibraatio on metrin tarkkuudella ja manuskassa oli jotain speksejä mittavirheestä sekä siitä, ettei kyseessä ole tieteeseen tai businekseen sopivan tarkka mittari. Saapa nähdä, ehdinkö muulta touhulta testaamaan ennen lähtöä. Muistaakseni Polarin Flow ohjelmassa tietokoneella korkeusdata näytettiin 0,1 m tarkkuudella, joten eihän tämä mikään maanmittauslaite ole.

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 09:13

Re: Nokian Renkaiden testiradan rataprofiili

ViestiKirjoittaja vaaka » 31 Heinä 2016, 11:39

Eipä taida kannattaa onnesta voltteja heitellä korkeusmittauksen suhteen, kun tein pikakevyttestin. Kävin aiempana sateettomana päivänä meren rannassa ja mittasin silloin verrokkipisteen korkeudeksi 50,1 m. Tänään oli satanut ja molemmilla puolilla sijaitsevissa Ilmatieteenlaitoksen ilmanpainemittareissa oli 1005,6 hPa. Vein mittatikun verrokkipisteeseen ja selvästi on paine muuttunut, kun ekan mittauksen mukaan 50,1 m muuttunut 24,9 metriksi. Tai kone on ihan seko.

Siirsin mittaria maasta 10 sekunnin pidon jälkeen 1 cm/s 10 s ja cm ylös sekä pidin seuraavalla 10 cm tasolla 10 s jne. 1,5 m asti. Luottamusta ei herätä lähtötasoa kalibroimatta tehty korkeudenmuuttotesti, koska vasta 2 minuutin kohdalla, eli 60 cm korkeudessa mittari reagoi ja nousi 10 cm graafissa. Kohdassa 3 min 10 s pomppasi 90 cm ylös ja pysyi sillä tasolla testin loppuun 6 min 10 s asti. GPS lukko syntyi vasta jossain 20 cm kohdalla, kun talo blokkasi näkyvyyttä useimpiin satelliitteihin. Sekin on voinut vaikuttaa siaan, jos Polar M450 ei käytäkään pelkkää barometria, sitähän ei käyttäjä voi tietää. Toivottavasti sentään GPS ei ole mukana asiassa.

Pitäisi varuiksi tehdä uusi testi alkaen vasta GPS lukon saamisen jälkeen sekä käydä ensin kalibroimassa korkeus joko meren pinnan tasolla tai luotettava ekaan 50,1 m mittaukseen ja laitettava sen likiarvo 50 m kalibrointidataksi koneeseen. En osaa arvata, sotkeeko eri ilmanpaineessa (oletettavasti) ja eri korkeudella ilman uutta kalibrointikorkeuden koneeseen syöttöä tehty mittauksen startti koneen algoritmi. On vaan parempaa tehtävää ja rajattu terveys, joten nörtteily jää toisen kertaan. Ehkä Nokialla sitten.


Palaa sivulle “RRF - Recumbent Racing Finland”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa