Oispa kaljaa

Onko elämässäsi muutakin kuin nojapyöräily?
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7090
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Hetken mielijohteesta hard inkiväärisima pöhisemään.

4 sitruunaa
215g inkivääriä
1kg fariinisokeria
9g kuivahiivaa
9 litraa vettä

Sitruunan kuorista keltaiset osat mukaan, sekä sitruunoiden mehut.
Inkivääri pienemmäksi ja keitto vedessä, että maut irtoavat kunnolla.

Liitteet
5B62E81F-656E-412B-A74E-51A982811759.jpeg
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7090
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Sunnuntai kuivahiiva on aivan käsittämättömän luotettava hiiva.
Jos vesi ei ole jäässä, niin se on tarpeeksi lämmin ja jos kättä kestää pitää vedessä niin se ei ole liian kuuma.
Halpiskuivahiivoilla on käynyt joskus niin, etteivät ole toimineet tai ovat vaatineet tarkemman lämmön toimiakseen.
Erikoishiivoille (olut, siideri, viini, jne) annetaan aika kapea toimintalämpöikkuna.
Kombuchan scoby ja hapantaikinajuuri eivät tykkää klooratusta hanavedestä, ei ne siihen kuole, toiminta vaan hidastuu huomattavasti. Sunnuntai kuivahiiva viis veisaa kloorivedestä.
Onkohan Sunnutai kuivahiiva Suomen Hiivan tekemää?

(Tämä ei sisältänyt maksettua mainosta, mutta voisin maksusta alkaa kyllä näin hyvää tuotetta mainostamaan.)

Liitteet
40BFAFD7-E311-4BD3-8462-8C0FF45EA137.jpeg
40BFAFD7-E311-4BD3-8462-8C0FF45EA137.jpeg (67.66 KiB) Katsottu 1218 kertaa
Avatar
jooseha
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 5150
Liittynyt: 09 Kesä 2009, 22:43

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja jooseha »

Mä leivon usein halpishiivalla ja kylmään veteen. Ei ole kertaakaan jättänyt nousematta vaikka pussi on ollut avattunakin paljon kauemmin kuin ohje lupaa. En siis ymmärrä yhden merkin jalustalle nostoa. Hyvä tuote toki tuokin eikä halvempaa käyttämällä ole kovin suurta säästöpotentiaalia ellei hiivaa käytä ämpärillä mitaten :mrgreen:

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7090
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Onhan se mahdollista, että laatu on parantunut halpiksissa. 15-20 vuoden takaa on kokemukset, joissa k kaupan ja s kaupan halpismerkit tuottivat harmia. Enkä ollut silloin yksin kokemusteni kanssa.

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 13804
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja jori »

Vilijami kirjoitti: 17 Tammi 2022, 16:33

Onhan se mahdollista, että laatu on parantunut halpiksissa. 15-20 vuoden takaa on kokemukset, joissa k kaupan ja s kaupan halpismerkit tuottivat harmia. Enkä ollut silloin yksin kokemusteni kanssa.

Tuossa kohdin kannattaa huomata, että vielä parikymmentä vuotta sitten leivottiin enimmäkseen tuorehiivalla ja nämä kuivahiivat olivat uusia tulokkaita ja menekki paljon vähäisempi. Se on saattanut vaikuttaa laatuun ja voi jopa olla, että tämä kehumasi tuote oli tuolloin yhtä huono.

Hiivat ovat kehittyneet parinkymmenen vuoden aikana valtavasti. 80-luvulla käyttämällä ei voinut saada aikaan yli 14% alkoholiliuosta. Nykyään tuo taitaa olla jo yli 20%. Ehkä lämpötilansieto on sekin parantunut viime vuosina.

Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7090
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

jori kirjoitti: 17 Tammi 2022, 17:18

…ja voi jopa olla, että tämä kehumasi tuote oli tuolloin yhtä huono.

Hyvä tuote oli silloinkin. Toimi aina. Välillä tuli ostettua muitakin ja harmituksen jälkeen palasin tähän luottomerkkiin.

ajarmala
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2004
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti
Viesti:

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja ajarmala »

Vilijami kirjoitti: 17 Tammi 2022, 12:23

Onkohan Sunnutai kuivahiiva Suomen Hiivan tekemää?

Eikö pakkauksessa sanota, kuka sen on valmistanut tai ainakin, mistä maasta se on peräisin?

--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7090
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

ajarmala kirjoitti: 17 Tammi 2022, 18:33

Eikö pakkauksessa sanota, kuka sen on valmistanut tai ainakin, mistä maasta se on peräisin?

Vain valmistuttaja lukee. Valmistusmaa paljastaisi heti, koska käsittääkseni Suomen Hiiva on ainoa kotimainen valmistaja? Vai?

ajarmala
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2004
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti
Viesti:

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja ajarmala »

Vilijami kirjoitti: 17 Tammi 2022, 19:08

Vain valmistuttaja lukee. Valmistusmaa paljastaisi heti, koska käsittääkseni Suomen Hiiva on ainoa kotimainen valmistaja? Vai?

Juu, mutta se voi yhtä hyvin olla Lallemandin, Fermentiksen tai Le Saffren tekemää. Kas, hiiva kasvaa hyvin riippumatta leveys- tai pituusasteista...

--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)

Avatar
jooseha
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 5150
Liittynyt: 09 Kesä 2009, 22:43

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja jooseha »

Vilijami kirjoitti: 17 Tammi 2022, 19:08

Vain valmistuttaja lukee. Valmistusmaa paljastaisi heti, koska käsittääkseni Suomen Hiiva on ainoa kotimainen valmistaja? Vai?

KVG
Portugali

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7090
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

jooseha kirjoitti: 18 Tammi 2022, 08:15
Vilijami kirjoitti: 17 Tammi 2022, 19:08

Vain valmistuttaja lukee. Valmistusmaa paljastaisi heti, koska käsittääkseni Suomen Hiiva on ainoa kotimainen valmistaja? Vai?

KVG
Portugali

En ollut yhtä noheva kooklettaja, vaikka yritin :oops:
Joose osoittautuu kerta toisensa jälkeen poikkeuksellisen nokkelaksi kaveriksi.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7090
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

ajarmala kirjoitti: 18 Tammi 2022, 00:59

Juu, mutta se voi yhtä hyvin olla Lallemandin, Fermentiksen tai Le Saffren tekemää. Kas, hiiva kasvaa hyvin riippumatta leveys- tai pituusasteista...

Lallemandilla on ainakin tehdas Portugalissa.
Luulisin kyllä että päiväntasajalla ois luonnollisesti otollisempi lämpötila kuin pohjois-/etelänavoilla :wink:

Avatar
Pastori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7042
Liittynyt: 22 Joulu 2007, 16:07
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja Pastori »

Vilijami kirjoitti: 18 Tammi 2022, 11:03

Joose osoittautuu kerta toisensa jälkeen poikkeuksellisen nokkelaksi kaveriksi.

Vähän vittuili samalla ja siis rakastaa sua!

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7090
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Pastori kirjoitti: 18 Tammi 2022, 14:39
Vilijami kirjoitti: 18 Tammi 2022, 11:03

Joose osoittautuu kerta toisensa jälkeen poikkeuksellisen nokkelaksi kaveriksi.

Vähän vittuili samalla ja siis rakastaa sua!

Näin meillä Pohjois-Suomessa toimitaan :D

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7090
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Oispa kaljaa

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Maistoin kaupallista kombuchaa.
Olipa hento maitohappo. Tehty varmaan varovaisesti kaikkien makuun sopiva mehumainen tuote.

Liitteet
IMG_20220118_214115.jpg
Vastaa Viestiin